Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Дориан Морев

  Дориан Морев
  Дориан Морев
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Дориан Морев Coin10 50
  Ниво : Дориан Морев Untitl37
  Статистики :
  Дориан Морев Streng10 Сила: 2
  Дориан Морев Shield10 Издръжливост: 2
  Дориан Морев Brain10 Интелигентност: 2
  Дориан Морев Runnin10 Ловкост: 1
  Дориан Морев Magic-10 Магия: 3
  Дориан Морев Clover10 Късмет: 1

  Дориан Морев

  Писане by Дориан Морев Пон Апр 01, 2024 7:50 pm


  Дориан Морев 3194d2129ccdc3c3b4b50023005a4deb

  ЕДИНСТВЕНОТО МУ ЩАСТИЕ, е тя.

  Дориан Морев ( Дориан Чернев ), е осиновеният син на Родопи Морев; чичото на Варна Дорадо и братът на Марица Морева.

  Когато е на десет, майка му, най–обикновена мъгълокръвна, разбира за магията и убива баща му, магьосникът Даниел Чернев. Даниел ѝ отвръща със същото в последните свои мигове от страх тя да не нарани и малкият Дориан.

  Най–добрият приятел на Даниел Чернев, Родопи Морев ( от мор, не от море ) го прибира при себе си и му предлага фамилията си за утеха. За едно дете, е по–лесно да избяга, отколкото да възприеме реалността.

  Особено, когато тя е тъй жестока.

  Понеже нямат никаква кръвна връзка с Мореви, Дориан не носи име на земна тематика, както носят останалите момчета от родът. Приел е фамилията само като временен подслон, покрай множеството врагове на Черневи.

  Баща му е бил чистокръвен магьосник от не толкова известен род на черни магьосници в Североизточната част на България, решил да печели парите си с малки и големи магии в светът на мъгълите. Нито законно, нито морално, той е припечелил повече от привлекателна сума и наименованието Фокусникът.

  Грешката му е била, че не е казал на жена си колко истински са всъщност неговите “ фокуси “.


  Дориан е бил весело дете, ала след трагедията, можеш винаги да намериш мястото, което пази за болката в очите си. Той е наясно с това и много рядко гледа хората директно в очите.

  Смята, че подобен контакт е прекалено личен и човек притежава мощта да разбере всичко за отсрещният само от онова, което се крие между клепките му.

  Дориан все пак продължава да поддържа бодър характер. Крие се зад саркастичните коментари и смехът си с вкус на звезди. Той е един от онези звуци, които няма как, ако не те разсмеят също, поне да не те усмихнат.

  Има светла, но златиста кожа. Косата му е къса, права и тъмноруса. На светлина, си личи, че нейните краища жълтеят като слънчеви зайчета.

  Прилича на баща си с всяка следваща година и понякога на Родопи Морев, му е трудно да го гледа. Защото вижда не само синът, който е спечелил, но и любимият другар, който е изгубил.  Притежават същите синкави очи, руси коси, леко неправилни носове и волеви брадички. Най–голямата разлика е в дължината косите. Даниел Чернев винаги я носеше дълга и горда.

  От тринадесетгодишен, Дориан се бръсне обикновено всяка сутрин, но понякога оставя брадата си за няколко дни и после маха само една част от нея за да разсмива първата си истинска приятелка и некръвна братовчедка, Варна Дорадо. Най–силен смях получава винаги, когато остави мустакът и тя започва да го сравнява с притеснителни фигури от немагичният свят.

  Варна, или Ара, както само той нарича, е човекът, който заедно с Родопи, му помогна да се почувства наистина у дома. Именно тя го въведе в магическият свят, за който той не знаеше нищо и запали любовта му към куидичът. Позицията му е Гончия.

  Страхува се да не изгуби отново най–важните хора за себе си. Не мисли, че ще го преживее отново и именно поради тази причина, колкото и да е приятелски отворен, не може да се отпусне напълно. От четвърти курс (сега е шести също като нея ), усеща промяна в чувствата си към Варна и искрено вярва, че е по–добре те да си останат в тайна.

  Трагедията на родителите му е запечатала някаква особена вина в него, че именно той е развалил всичко.

  В свободното си време, освен с куидич тренировки и приятелски разходки, се занимава със скулптиране на фигури от забравените неща в Мунгав и околията му. Най–любимо му е да се прокрадва из библиотеката, или дори в Торбаланово за да търси магически четива, документи и изгубени дневници свързани с тъмната магия.

  Тайно, дори опитва по–лесните заклинания и отвари.  

  Прави го за да разбере по–добре родът Черневи, чийто последен жив член, е именно самият той. Главата му е пълна с въпроси, а отговорите са трудни за печелене.

  запазен лик : Joe Alwyn.

  Пейо Желев, Пирин Марангазов and Мора Гьонова харесват този пост.

  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Re: Дориан Морев

  Писане by Пейо Желев Пон Апр 01, 2024 8:17 pm  Дориан Морев 651adacedf7c4aa50c14511b2525aceb4b8b6747

  Усещам интересна драма, заформяща се тук. Ще се чете.  усмивка  

  Героят е разпределен в дом „Северен вятър“

   Дориан Морев 00210

  Дориан Морев and Мора Гьонова харесват този пост.


   В момента е: Пет Май 24, 2024 2:18 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!