Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Елизавета Скавронска

  Елизавета Скавронска
  Елизавета Скавронска
  Ученик, пети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Елизавета Скавронска Coin10 76
  Ниво : Елизавета Скавронска Untitl37
  Статистики :
  Елизавета Скавронска Streng10 Сила: 2
  Елизавета Скавронска Shield10 Издръжливост: 2
  Елизавета Скавронска Brain10 Интелигентност: 2
  Елизавета Скавронска Runnin10 Ловкост: 2
  Елизавета Скавронска Magic-10 Магия: 1
  Елизавета Скавронска Clover10 Късмет: 1

  Елизавета Скавронска

  Писане by Елизавета Скавронска Пон Мар 11, 2024 11:50 pm


  The Reader

  Elizaveta Skavronska
  Age: 15
  FC: Dove Cameron.
  “Който не обича самотата, той не обича свободата, защото само в самотата е възможно да бъдеш свободен.” - Артур Шопенхауер

  Началото …
  Бе ми дадено име. Елизавета. Със „З“, защото, цитирам майката ми /София/, е по-звучно и изпъква повече.

  И него не бих сменила за нищо на света. То е моят печат, наследство, чисто нова наметка на бъдеща гордост, което да нося като ръждясала корона, гротескно стояща на умопобъркан шут в сценка с отредена ми царствена роля. Захвърлена от родители, уж да изучавам тайното изкуство на магията, че да „направя семейството гордо“ и така попаднала на бунището сред сродни души. Или по-скоро не! Нищо не можеше да ме направи подобна на останалите хора. За мен душите и умът им бяха с дълбочината на локва от разлята по пода боза, но не е ли точно това, което би казал за себе си всеки егоцентрик с пороци като горделивост и нехайство?

  Бях минала бунтарската си фаза. И гнева към родителите. И омразата към тях. Е поне единият от тях, баща си така и не видях. Знаех, че е някъде там, но по една или друга причина никога не идваше, никога не се обаждаше и затова не ме интересуваше. Разбира се това си каза думата и точно затова се бях забъркала със сили в стремежа си да открия мощ или сила. Едва се измъкнах от лапите им полужива, полумъртва и определено не особено разговорлива, да не кажа изобщо не ми допадаше да си лафя с другите. Иронията в случая бе, че от този си период /вика му се пубертет, сякаш/, придобих умения, които напоследък използвах единствено да чета книги под завивките след като вечерния час удари.

  А сега … сега за пореден път разлиствах прашните листа и пътувах сред светове, непознати за мнозина. В шепите си държах вселени, които с един дъх можеш да опознаеш, да обикнеш, да намразиш. Звездите на нощния небосвод не можеха да се сравняват с думите изписани сред твърдите корици. Тези толкова магически – немагични думи. А накрая, когато ги затворя една особена тъга остава в мен. Сякаш съм загуба приятел, който дори не знаех, че е там.

  После хващах нова книга и се втурвах в поредното приключение. Отпътувах за далечните земи, макар понякога моментите как стигат главните герои до определени места да ми се размазваха, но честно пет галеона не давах на къде отиват, пък камо ли дали са се озовали на правилното място. Досъщ като мен самата. Просто четях си аз, ден след ден, след уроците и не се занимавах с нищо и никого. Нито бягах, нито се криех, но ако някой решеше да ме заговори просто казвах, че се е припознал, без майтап, и си продължавах.

  Годините се нижеха, а планът ми беше перфектно изпълнен. Не се биех на очи. Не представлявах проблем или, да не дават митичните същества, интерес. И ми харесваше така. Повече от всичко, защото ми допадаше усамотението, но мразех самотата. И все пак, някога, много отдавна бях прочела, че само онзи, който обича самотата знае какво е да бъдеш свободен. Затова при всяка възможност намирах своята самота из библиотеката на Мунгав, и откривах сред десетки описания своята свобода.

  И ето ме на. Един несретник сред други несретници в магическо училище за една поредна година. Всеки от нас с различно НАЧАЛО и неизбежен КРАЙ.
  Emme

  Ясна Соколова харесва този пост.

  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Re: Елизавета Скавронска

  Писане by Пейо Желев Вто Мар 12, 2024 8:28 am  Елизавета Скавронска 651adacedf7c4aa50c14511b2525aceb4b8b6747

  Доста обещаващ герой. Добре дошла във форума!  635256497525358592?s

  Героят е разпределен в дом „Южен вятър“

  Елизавета Скавронска 00112


   В момента е: Нед Юли 21, 2024 8:34 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!