Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
4 posters

  Площадката на върха на кулата

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Площадката на върха на кулата - Page 2 Coin10 35
  Ниво : Площадката на върха на кулата - Page 2 Untitl41
  Статистики :
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Streng10 Сила: 43
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Shield10 Издръжливост: 43
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Brain10 Интелигентност: 45
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Runnin10 Ловкост: 45
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Magic-10 Магия: 52
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Площадката на върха на кулата - Page 2 MangoПлощадката на върха на кулата - Page 2 PearПлощадката на върха на кулата - Page 2 WatermelonПлощадката на върха на кулата - Page 2 SapphireПлощадката на върха на кулата - Page 2 EmeraldПлощадката на върха на кулата - Page 2 PizzaПлощадката на върха на кулата - Page 2 SausageПлощадката на върха на кулата - Page 2 CabbageПлощадката на върха на кулата - Page 2 CheeseПлощадката на върха на кулата - Page 2 BlueberryПлощадката на върха на кулата - Page 2 AppleПлощадката на върха на кулата - Page 2 BananaПлощадката на върха на кулата - Page 2 TuttifruttiПлощадката на върха на кулата - Page 2 BaconПлощадката на върха на кулата - Page 2 RubyПлощадката на върха на кулата - Page 2 HoneyПлощадката на върха на кулата - Page 2 ChocolateПлощадката на върха на кулата - Page 2 ChiliПлощадката на върха на кулата - Page 2 DiamondПлощадката на върха на кулата - Page 2 Birthday1 

  Площадката на върха на кулата

  Писане by Арина Орлова Чет Авг 10, 2023 1:18 am


  First topic message reminder :

  @Ина Янакиева

  Часовете се бяха изнизали по-бързо от проливен дъжд. Тренировката по куидич бе преминала стандартно – за половин час под виковете на военно-началника на Северен вятър – Хер Люба.

  Тази нова сила се бе усладила на момичето и сега се изявяваше като истински лидер. Цял Мунгав и дори краставите жаби бяха научили методите й – размахване на бухалка, замерване с трохи от закуската, заливане с ледена/гореща вода. О, и нека да не забравяме любимото й – насъскване на група планински тролове да те преследват из двора.
  Всичко в името на победата. Но, Арина не се чувстваше като победител. Всъщност от известно време, не чувстваше нищо. Сякаш безсънието, кошмарите, симулациите, допълнителните „тренировки” я бяха изтощили до краен предел. В момента батерията й почти не функционираше и това, че се движеше май си беше истинска магия.

  - А още дори не съм почнала домашните! – въздъхна и избута господин Ягодка от учебникът й по трансфигурация. Котката както винаги не приемаше, че света не се върти около него.Явно очакваше Ари да му посвещава всяка свободна секунда, за да величаеш мъркащата му персона. И сега, когато вниманието й бе насочено другаде, бе преминал в бойна позиция. Само, че този път мишената не бяха ръцете на червенокосата, а горкия учебник.

  - Ох, бе! Това да не са ти косите на вийлите! Остави го, не е за ядене! – вече дори не си правеше труда да повишава тон. Май и за това не й стигаше енергията. Последвалата две минутна борба я изтощи допълнително. Затова, когато избута котката настрани се облегна на близката стена и хвана книгата с двата й пръста. Заклати я наляво-надясно, за да огледа щетите.

  Не беше толкова зле.  

  Очите й примигнаха. Пое си рядко въздух и просто остави учебника да се изплъзне из под пръстите й.  Целият под на площадката на върха на кулата бе осеян с принадлежностите й за училище. Имаше пергаменти с полунаписани домашни, учебници, допълнителна литература, пера, мастило...

  Някъде дам имаше и една ягодова вафла, която се подаваше из под целия този хаос.  

  - Мяуу! – а, не, вече нямаше вафла. Котаракът я бе набарал и сега го играеше мислител, опитвайки се да я отвори.

  Идеята й беше да прекара нощта тук, за да се наслади на миг спокойствие. Но приближаващи се стъпки я накараха да намръщи устни. Е, чудесно. Явно и тук нямаше да й се получи.

  Ела Благоева, Юлий Звездинов, Илияна Георгиева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Площадката на върха на кулата - Page 2 Coin10 256
  Ниво : Площадката на върха на кулата - Page 2 Untitl41
  Статистики :
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Streng10 Сила: 52
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Shield10 Издръжливост: 46
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Brain10 Интелигентност: 52
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Runnin10 Ловкост: 52
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Magic-10 Магия: 60
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Площадката на върха на кулата - Page 2 TomatoПлощадката на върха на кулата - Page 2 CabbageПлощадката на върха на кулата - Page 2 BananaПлощадката на върха на кулата - Page 2 PizzaПлощадката на върха на кулата - Page 2 HoneyПлощадката на върха на кулата - Page 2 AppleПлощадката на върха на кулата - Page 2 SapphireПлощадката на върха на кулата - Page 2 PearПлощадката на върха на кулата - Page 2 WatermelonПлощадката на върха на кулата - Page 2 EmeraldПлощадката на върха на кулата - Page 2 SausageПлощадката на върха на кулата - Page 2 BlueberryПлощадката на върха на кулата - Page 2 CheeseПлощадката на върха на кулата - Page 2 ChiliПлощадката на върха на кулата - Page 2 MangoПлощадката на върха на кулата - Page 2 TuttifruttiПлощадката на върха на кулата - Page 2 CinnamonПлощадката на върха на кулата - Page 2 RubyПлощадката на върха на кулата - Page 2 ChocolateПлощадката на върха на кулата - Page 2 Diamond

  Re: Площадката на върха на кулата

  Писане by Люба Бюлбулева Пет Сеп 15, 2023 8:35 pm


  - С удоволствие бих, ама нашите великолепни надзорнички ме изтипосаха в това! - Засмя се въпреки новата вълна студ. Е щом нямаше някоя вийла да цъфне всичко е наред. Налагаше й се постоянно да поддържа магии за затопляне заради пустия парцал - та студа не мож я спря. Щом на директни атаки Симо реагира добре, време беше за партизанския метод - Много си праволинеен в битка раздвижи се малко де!

  И скочи назад.
  Да. Метна се назад от ръба на площадката към водата отдолу.
  Може би с още едно-две свободни падания съвсем щеше да си убие страха от летене.
  Може би не беше от летенето?
  Но тази вечер С Аспетиос отново на място - тази магия й ставаше май от любимите, дали нямаше някоя подобна но още по-стабилна, може би в комбинация с Муфлиато? Но не и сега. Сега по важната магия беше Епоксимо, също като първата неизречена все пак не искаше противникът й да знае какво прави. Или какво смята да му направи. Обувките й се залепиха за стената преди гравитацията да я понесе надолу към рова и докато противникът й все още я издирваше къде е изчезнала се придвижи към другата страна.
  Тихо.
  Внимателно.

  Цвете-Люба обаче все още беше там. Петокурсничката я видя как наблюдава двубоя.. нещо не беше наред, сега я виждаше и откъм ръба. Нямаше собствен глас, но определено следеше нещата. Седмокурсникът изглежда не й обръщаше внимание. Може би трябваше все пак да си вземе пръчката. Щеше да е кофти ако стане нещо на дръжката, която й направи Игни.

  Не видя коренът, който се оплете около крака й.
  Но определено видя трънливият камшик насочен към гърба на момчето.
  Симеон Манев
  Симеон Манев
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Площадката на върха на кулата - Page 2 Coin10 26
  Ниво : Площадката на върха на кулата - Page 2 Untitl40
  Статистики :
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Streng10 Сила: 14
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Shield10 Издръжливост: 15
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Brain10 Интелигентност: 12
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Runnin10 Ловкост: 13
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Magic-10 Магия: 22
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Clover10 Късмет: 10

  Бобчета : Площадката на върха на кулата - Page 2 HoneyПлощадката на върха на кулата - Page 2 ChiliПлощадката на върха на кулата - Page 2 CabbageПлощадката на върха на кулата - Page 2 SapphireПлощадката на върха на кулата - Page 2 EmeraldПлощадката на върха на кулата - Page 2 SausageПлощадката на върха на кулата - Page 2 MangoПлощадката на върха на кулата - Page 2 Mint

  Re: Площадката на върха на кулата

  Писане by Симеон Манев Пет Сеп 15, 2023 11:47 pm


  Симо гледа с ужас как Люба просто скочи назад и се скри от погледа му. Тръгна към мястото, на което само допреди миг седеше тя, но чу нещо. Отскочи встрани и избегна здрав камшик, който изплющя на бившето му местонахождение. 
   Защото от тъмното изпълзя нещо. 
   - Симооооо! - чу се гласът на Люба, само че той бе провлачен и по-нисък. Овяхнал. 
   - Лумос! - момчето освети пред себе си и видя Люба, която не беше точно Люба. Бялата ѝ кожа бе позеленяла леко, а очите ѝ проблясваха в жълто по котешки. А, да, и ноктите ѝ. Имаше нещо, което ги караше да изглеждат тънки остри като розови бодли. Устните на съществото разцъфтяха в усмивка.
   - Симоооооо! - ръката ѝ се превърна в дебело стъбло и се уви около него.
   - Ей, кучко, тук има само една Люба! - къдрокоската отново се бе появила отнякъде и изстреля огнено кълбо към създанието. Растителният крайник бързо повяхна и Симо успя да се измъкне от него. А създанието извърна глава към момичето, нахвърляйки му се. Люба обаче успя да отблъсне нападателя, който изхвърча назад.
   - КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ Е ТОВА?!
   - Още не мога да ги контролирам много добре... - извика обратно Люба и се претърколи навреме преди крайника на растението да я сграбчи.
   - ИНСЕНДИО! - почти изкрещя седмокурсникът и огънят прониза съществото в рамото му. То издаде някакъв странен звук и растителна материя започна да покрива изгореното, карайки крайника да заздравее за отрицателно време. Симо нямаше време да се възхити на природата и силата ѝ, защото нейното растително чедо му се нахвърли отново. 
   - Аларе Асендере! - атаката на цветето-хуманоид отново не беше успешна и то се удари в пода с всичка сила. Това причини сериозен трус на кулата и двамата с Люба се олюляха.
   - Ей, имам идея! - извика към петокурсничката Симо. - Флосо! 
  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Площадката на върха на кулата - Page 2 Coin10 256
  Ниво : Площадката на върха на кулата - Page 2 Untitl41
  Статистики :
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Streng10 Сила: 52
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Shield10 Издръжливост: 46
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Brain10 Интелигентност: 52
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Runnin10 Ловкост: 52
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Magic-10 Магия: 60
  Площадката на върха на кулата - Page 2 Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Площадката на върха на кулата - Page 2 TomatoПлощадката на върха на кулата - Page 2 CabbageПлощадката на върха на кулата - Page 2 BananaПлощадката на върха на кулата - Page 2 PizzaПлощадката на върха на кулата - Page 2 HoneyПлощадката на върха на кулата - Page 2 AppleПлощадката на върха на кулата - Page 2 SapphireПлощадката на върха на кулата - Page 2 PearПлощадката на върха на кулата - Page 2 WatermelonПлощадката на върха на кулата - Page 2 EmeraldПлощадката на върха на кулата - Page 2 SausageПлощадката на върха на кулата - Page 2 BlueberryПлощадката на върха на кулата - Page 2 CheeseПлощадката на върха на кулата - Page 2 ChiliПлощадката на върха на кулата - Page 2 MangoПлощадката на върха на кулата - Page 2 TuttifruttiПлощадката на върха на кулата - Page 2 CinnamonПлощадката на върха на кулата - Page 2 RubyПлощадката на върха на кулата - Page 2 ChocolateПлощадката на върха на кулата - Page 2 Diamond

  Re: Площадката на върха на кулата

  Писане by Люба Бюлбулева Съб Сеп 23, 2023 1:31 am


  Флосо
  Магията на седмокурсникът уцели цвете-Люба директно и то започна да свети и да се свива.
  Разбира се! Ако беше просто дребна буболечка щеше да е доста по-лесно да се унищожи. Не каквато и да беше мутацията, в която беше прерастнал опита за двойник на Люба. Като идея не беше лошо, но изпълнението й куцаше. Не трябваше да разчита на него, особено срещу нищо неподозиращ съученик... виж ако беше истински противник. Дропваш и бягаш, пък те да се оправят с бурените.
  Въпреки че..
  С този конкретен бурен нещо не беше наред.
  Да светлината на магията го обхвана и засия с него, но защо не се свиваше?
  Не трябваше ли да стане на муха, или нещо подобно?

  - Мамка му! - Силуетът от светлина ставаше по-голям? Дали това, че растението не беше обикновено, ами магическо... и донякъде интелигентно. Не, не, не, не. Само това им оставаше. - Симо, нещо не е наред!

  - Забелязвам!
  - Флосо не действаше ли по-бързо?
  - Да?
  - Дано все пак е насекомо!
  - Или какво?
  - Не знам ама повечето насекоми не са на ти с огън поне.

  Силуетът се стабилизира и сиянието започна да заглъхва разкривайки.. нещо, което не беше точно насекомо? Не че не беше насекомо, но определено не беше нещо, което Люба беше виждала - имаше някои черти на богомолка, но и пеперудести криле. Изобщо пък не искаше да се замисля над тарантулестите задни крака. От вида на власинките й притръпваше всичко вътрешно, от това или от размера му. Леко надвисваше над Симо. Само дано не беше отровно!

  Симеон Манев харесва този пост.


   В момента е: Сря Май 22, 2024 5:03 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!