Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Магазин за летателни пособия „Харпия“

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Магазин за летателни пособия „Харпия“

  Писане by Разказвачът Чет Дек 29, 2022 2:41 pm


  Custom Image

  Магазинът е собственост на тризначките Зорница, Петра и София, които са купили магазина преди пет години. Някои жители на селото ги сравняват с рунеспората – триглава змия от Буркина Фасо. За лявата глава на рунеспроата (от гледната точка на човек, застанал пред змията) се казва, че е планиращата – тя решава накъде да тръгне змията и какво да прави по-нататък. Средната глава е мечтателка, вечно потънала в блянове. Дясната глава е критикът – тя оценява усилията на лявата и средната глава с непрекъснато дразнещо съскане. Е, жителите на Торбаланово постоянно спорят коя сестра коя глава е („Не, София е критикът, не виждаш ли как се скара на другите онзи ден!“, „Петра е средната глава, не можете да ме убедите в друго!“ и т.н.). От гледна точка на пишещия тези редове определено Зорница е лявата глава. Тя е тази, която влага най-много време и усилия в бизнеса. София е средната глава – не се бърка много в общата работа и следва това, което й кажат другите две. Петра е критикът, тъй като вечно е недоволна, раздразнителна е и разглезена.

  Близначките са много високи, с големи устни, вечно розови лица и и дълги руси коси. Физиономиите им изглеждат вечно объркани. И трите имат навика да мигат повече пъти от нормалното, особено по време на говорене.

  Тризначките по идея на Зорница са решили да започнат бизнес в Торбаланово, тъй като до този момент в селото е нямало подобен магазин. Само за пет години начинанието очевидно е преуспяло. Българските магьосници са луди по летателни пособия и по куидич, като само са чакали да се появи място, в което да пръснат галеоните си. Магазинът е най-посещаваният в цялото село. Пред него неизменно има опашка, която понякога стига до кръстовището на ул. Тролска. По витрините на едноетажния магазин са наредени десетки скъпи и бляскави метли, а вътре има една стена с още 100. Отскоро се продават и летящи килимчета, които са хит на пазара.

  В магазина постоянно се намират и трите сестри, които вървят между хората и се опитват да ги „запалят“ по някоя метла или дават съвети за куидич. И трите сестри са изключително нахакани, имат се за експерти по всички въпроси, въпреки че никога не са се качвали на метла. Затова за хора, които наистина разбират, казаното от тях звучи смешно. Но изглежда подходът им работи, тъй като джобовете им преливат от пари.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 
   Разказвачът
   Разказвачът
   Администратор на форума
   Администратор на форума


   Re: ★ Магазин за летателни пособия „Харпия“

   Писане by Разказвачът Пет Дек 30, 2022 9:04 pm   Летателни пособия | Светът на Хари Потър | Ролева игра F7539d52b823c9e36e99765a50cbcf87dfae2f3e


   Метли


   Дъбова стрела 9
   Тежка метла. Подходяща за далечни пътувания, но не и куидич. Ускорява от 0 до 80 км/ч за 30 секунди и не лети назад. Снабдена е с омекотително заклинания, но спирането трябва да се прави плавно.
   Цена: 26 галеона, бонус: 2 т. сила.

   Луноход
   Тънка, от явор. Подходяща за летене на голяма височина и далечни пътувания. Неподходяща за куидич, заради трудното си управление. Добра полировка, но съпротивлението с въздуха е голямо. Комплект заклинания за омекотяване и по-лесно спиране.
   Цена: 37 галеона, бонус: 3 т. ловкост

   Сребърна стрела 10
   Тази метла е доста по-добра от предшествениците си, а и е с аеродинамична форма и стриктно прибрани клонки, които й позволяват да достигне 113 км/ч, при попътен вятър. Направена е от махагон и е подходяща за куидич.
   Цена: 36 галеона, бонус: 3 т. издръжливост

   Чистометка 17
   Метлата ускорява от 0-113 км/ч за 10 секунди. Направена е ръчно от испански дъб с обработка против хлъзгане на ръце и вграден контрол върху вибрациите. Подходяща за ежедневен транспорт.
   Цена: 45 галеона, бонус: 4 т. късмет
    
   Комета 260
   Спортна метла за куидич. Не се препоръчват дълги пътувания и дълго летене на голяма височина поради опасност от напукване на дръжката.
   Цена: 47 галеона, бонус: 4 т. издръжливост
    
   Комета 290
   Това е най-съвременният модел състезателна метла от серия Комета. Максималното и ускорение е от 0-97 км/ч  при добър попътен вятър.
   Цена: 45 галеона, бонус: 4 т. ловкост

   Гръмотевица
   Метлата е много бавна и тежка, но е изключително здрава и поради това е подходяща за дълги пътувания.
   Цена: 55 галеона, бонус: 5 т. сила
    
   Клонка 90
   Следва да се има предвид, че метлата се изкривява при достигане на високи скорости и затова никога не е използвана за куидич. Подходяща за дълги пътувания.
   Цена: 64, галеона, бонус: 6 т. ловкост

   Нимбус 2001
   Изключително бърза метла, достигаща 210 км/ч. Аеродинамичната форма и перфектно прибраните клонки и позволяват бързо ускорение, а заклинания защитават магьосникът от злополуки, вибрации или падане.
   Цена: 67, галеона, бонус: 6 т. късмет   Други


   Летящо килимче „Египетски вятър“
   Класическо летящо килимче, разпространено из цяла Африка, но най-вече в държавата си на произход - Египет. Червено е, с три жълти линии, разположени вертикално.
   Цена: 50, галеона, бонус: 4 т. ловкост
    
   Летящо килимче „Звездопад“
   Нов модел летящо килимче, произведен в Дубай. Синьо на цвят, с множество малки звезди, около които има бяло сияние. Разполага с опция за гласово контролиране.
   Цена: 65, галеона, бонус: 6 т. късмет
    
   Комплект за поддръжка на метла
   Пакет, в който се включва лак за полиране на дръжка на метла, ножици за подрязване на клонки и паста за смазване на металния обков.
   Цена: 18, галеона, бонус: 2 т. издръжливост

   1. Ако желаете да купите нещо, директно го отчитайте в темата за отчет!
   2. Не забравяйте, че в зависимост от нивото на героя Ви сте ограничени колко предмети може да закупите за една форумна година (клик тук).

    Ясна Соколова, Зунимаса Умбра and Янтар Вълчев харесват този пост.


     В момента е: Пет Май 24, 2024 1:18 pm

     Присъедини се към нашия Дискорд сървър!