Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Затворът „Моргьол“

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Затворът „Моргьол“

  Писане by Разказвачът Съб Яну 20, 2024 2:55 pm


  Custom Image

  Моргьол е магьосническият затвор. Намира се на дъното на едно доста голямо блато край София и представлява серия от структури, наподобяващи балони. Всеки затворник обитава отделено помещение, от което няма право да излиза, освен за хранене и разходки. Ако някой се опита да използва магия или да избяга от своята килия, стените изчезват на мига и вътре нахлува вода. Водите на блатото са пълни със стотици блатници – същества с пипала, които давят хора и взимат скъпоценностите им. За да се стимулират блатниците да са по-кръвожадни, всички затворници носят полускъпоценни гривни, които не могат да бъдат свалени. Чрез тях се проследява и местоположението на затворниците във всеки един момент.

  Единственият начин да се стигне безопасно от повърхността до затвора е посредством един своеобразен воден асансьор, който може да бъде управляван само едновременно от три магически пръчки на персонала на затвора. Любопитните мъгъли биват отблъсквани с магия от блатото (не че някой би решил да се гмурка вътре).

  Централната част на затвора се намира в най-големия балон от структурата. Там се помещават общите помещения за хранене и разходка, както и управата на затвора. Тъй балонът не се пука при опит за проникване през него, а се циментира, така че може да бъде отворен само отвън със специална магическа пръчка, която се съхранява в Министерството на магията. Същото се случва, ако асансьорът бъде приближен на повече от десет метра от затворник.

  Администрацията на затвора се състои от около сто човека, носещи червени мантии. Директорът е Захари Огнемиров – висок, на около 50-60 г., с големи мускули. Използва всяка свободна минута, за да тренира във фитнеса. Известен е в обществото с яростната позиция, която заема спрямо върколаците и вампирите, сочейки ги за основен източник на престъпността в България. Ръководител е на няколко организации, борещи се за ограничаване на правата на тези общности.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

    В момента е: Пет Май 24, 2024 12:46 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!