Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Магазинът за редки стоки на Шаркови

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Магазинът за редки стоки на Шаркови

  Писане by Разказвачът Нед Яну 14, 2024 11:57 pm


  Custom Image

  Магазинът на Шаркови се намира в една сграда точно на ъгъла на двете главни улици, в една добре поддържана едноетажна сграда. Вратата и прозорците са боядисани в червено, за да привличат внимание, а близо до полегатия покрив непрестанно се рее една табела с надпис „Редки стоки!“. Няма магьосник, който да не знае този магазин, но не всички магьосници са достатъчно смели, за да го посетят.

  От вратата клиентите попадат в едно просторно помещение с приглушена светлина (прозорците са покрити с плътни кафяви завеси). На лавици са  подредени най-различни предмети: опасноскопи, всепомници, кристални кълба, самозапалващи се бокали, бронирани мантии и други подобни, които трудно могат да се намерят на друго място. Шаркови се славят и с огромния си запас от редки отвари, някои от които изключително редки.

  Истинският бизнес винаги се е развивал в задната част на магазина. Там почти винаги се подвизава поне един Шарков. През тясно коридорче се влиза в голяма зала, известна като „Приемната“. Интериорът тук е много богат, царствен. Има едно шкафче до вратата, на което всеки трябва да остави пръчката си при влизане. Посетителите биват поканени да седнат на големи фотьойли с тапицерия от змейска кожа, а домашни духчета им подават коктейли.

  В стаичката клиентите могат да обсъдят на спокойствие някои... не толкова законни свои нужди. Защото Шаркови слабо се интересуват от продажбите на стоките в предната част на магазина. Основният им източник на доходи е търговията с вуду кукли, омагьосани неразрушими вериги, прокълнати бижута и т.н., тоест черни предмети. А могат да изпълнят и доста други поръчки, срещу съответното възнаграждение, разбира се. Шаркови не се притесняват да държат черните предмети в една специална стая в дъното на тесния коридор, наричана „Склада“, тъй като аврорите са предупредени да си затварят очите (връзките на Шаркови в Министерството на магията са обществена тайна).

  Зад касата на магазина винаги можеше да се открие една усмихната пълничка магьосница на име Нета. Тя има къса коса и малки очички, които гледат злобно. Когато говори, сякаш лае. Всеки трябва да премине през нея, за да получи възможност да се срещне с Шаркови. А тя определено не пуска лесно: разпитва за роднините му, какво работи, защо точно иска да се срещне с Шаркови и др. Всички знаят, че трябва да й донесат някакъв подарък, за да може въобще да започне разговорът.

  През последните месеци най-младият Шарков (Максимилиян) може да бъде забелязан в магазина най-често от останалите членове на семейството му. Той е енергичен, разговорлив и имаше една особена искрица в очите, която пленява събеседниците му. Поради това търговията с черните предмети в Торбаланово се е увеличила десетократно. 

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

    В момента е: Пет Май 24, 2024 2:12 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!