Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
3 posters

  Уроци по Билкология

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Уроци по Билкология Coin10 256
  Ниво : Уроци по Билкология Untitl41
  Статистики :
  Уроци по Билкология Streng10 Сила: 52
  Уроци по Билкология Shield10 Издръжливост: 46
  Уроци по Билкология Brain10 Интелигентност: 52
  Уроци по Билкология Runnin10 Ловкост: 52
  Уроци по Билкология Magic-10 Магия: 60
  Уроци по Билкология Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Уроци по Билкология TomatoУроци по Билкология CabbageУроци по Билкология BananaУроци по Билкология PizzaУроци по Билкология HoneyУроци по Билкология AppleУроци по Билкология SapphireУроци по Билкология PearУроци по Билкология WatermelonУроци по Билкология EmeraldУроци по Билкология SausageУроци по Билкология BlueberryУроци по Билкология CheeseУроци по Билкология ChiliУроци по Билкология MangoУроци по Билкология TuttifruttiУроци по Билкология CinnamonУроци по Билкология RubyУроци по Билкология ChocolateУроци по Билкология Diamond

  Уроци по Билкология

  Писане by Люба Бюлбулева Вто Юли 25, 2023 7:19 pm


  @Ян Маджаров прав беше скучая

  Стоева за щастие бе заета да си чуролика със надзорничката си Благоя - от стария персонал на кухнята. Възрастна, но мека и винаги имаше по нещо сладко за Люба, момичето си я беше отбелязало като потенциален съюзник.
  Вийлите, не приемаха този час за особено важен, но за щастие все пак полезен. За това и беше един от по-леките и приятни. Бързането беше немислимо, когато работиш с някои от растенията на Оранжерията.
  Като днес.
  Пред Люба и Ян се мъдреше саксия, от която стърчаха три полуживи пръчки обсипани с хищни зъби.
  Задачата на часа беше ясна - да пресадят от полу-умрялото растение хубав голям храст.
  Задачата на петокурсниците обаче беше различна.

  - И са кво?
  - Хмм? -
  Люба подготвяше мястото където трябваше да пресадят човекоядния храст, докато момчето просто си кандилкаше краката - Какво, какво?
  - Как ще се измъкнем за търсим бор?
  - Виждаш ли дънера, на който си си настанил трибуквието?
  - Това бор ли е?
  - Тоя час не ти е от силните, а?
  - Не може да е толкова лесно.
  - Не е. Този е твърде сух, ще трябва да измислим как да го съживим.  -
  партньорът й в пакости за сега се доказваше само с желание за тях - Катрана се ползва в не една отвара. Нормално е да има дънери в Оранжерията за добив, не мислиш ли? 
  - Ти да не си от многознайковците?
  - Нали бях клюкарка?  Силно изшъткване им припомни да не се отплесват твърде много със закачките. Люба се усмихна и му смигна, а той на свой ред й хвърли зъбата усмивка, покрай Ян поне беше лесно да се забрави за режима.

  Ела Благоева харесва този пост.

  Ян Маджаров
  Ян Маджаров
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Уроци по Билкология Coin10 22
  Ниво : Уроци по Билкология Untitl40
  Статистики :
  Уроци по Билкология Streng10 Сила: 14
  Уроци по Билкология Shield10 Издръжливост: 14
  Уроци по Билкология Brain10 Интелигентност: 22
  Уроци по Билкология Runnin10 Ловкост: 10
  Уроци по Билкология Magic-10 Магия: 16
  Уроци по Билкология Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Уроци по Билкология PearУроци по Билкология MangoУроци по Билкология SapphireУроци по Билкология SausageУроци по Билкология ChocolateУроци по Билкология Tuttifrutti 

  Re: Уроци по Билкология

  Писане by Ян Маджаров Сря Юли 26, 2023 1:22 pm


  @Яна Вълканова

  Ян си премълча едно обидено “ама аз още в тоалетната ти казах, че някъде тук трябва да има борови дървета за иглички!" и се замисли как да процедират по-нататък. Измъкването незабелязано щеше да е зор, това поне бе ясно. Вийлите ги държаха под строгия си поглед и едно "може ли да отида до тоалетната, много ми се ходи" просто нямаше да мине. Може би щеше да е уместно да поизостанат от групичката след края на часа и удобно да се скрият зад някой ъгъл. Люба поне имаше опит с тези маневри.

  Докато Ян усърдно проверяваше докъде се постигат умствените му възможности, незабелязано зад двама им с Люба, подобно на някой убиец от хорър филм. За тяхно нещастие обаче, въпросната сянка не принадлежеше на Майкъл Майърс, а на далеч по-опасен и катакличен индивид. Такъв, когото Ян не беше виждал от поне една година, но много бързо щеше да си припомни.

  - Какво сте се разшушукали като двойка пискливци? - една буйна вихрушка от коси се вмъкна между двама им и разгледа с интерес какво бяха натворили до момента. - Ако продължавате в тоя дух, на зъбатото мушкато съвсем ще му мине сезона.
  - Яна?
  - Калоян беше като треснат от мълния. - Какво правиш тук?
  - Не е ли очевидно?
  - тъмнокосото момиче кимна назад към собствения си чин, където растението ѝ вече бе пресадено. - Готова съм да си клатя краката.
  - Вие двамата се познавате?
  - попита любопитно Люба, а Калоян завъртя очи демонстративно, колкото да скрие вътрешното си ликуване, че севернячката отново беше на територията на Мунгав. Точно човекът, от когото имаше нужда за пъкления си план.
  - Спасих го от височинно размазване в трети курс и от тогава май сме приятели. - Яна сви небрежно рамене, а в очите ѝ заигра палаво пламъче. - Кажете сега какво сте замислили?
  - Нищо не сме замислили.
  - Аа, не на мене тия. Достатъчно добре те познавам, Калояне, че да мога да усетя ветровете на назряващата глупост, която се готвиш да направиш.
  - Ами... ох, добре, слушай.


  Калоян побърза да ѝ разкаже какво се канеха да направят двамата с Люба на две, на три, както и стъпките, които трябваше да изпълнят, за да се случи това. Когато привърши с шушукането си, Яна подсвирна лекичко с уста.

  - Леле, трябва да имаш слонска памет, ако все още търсиш отмъщение за онова, което стана в банята.
  - Не търся отмъщение, а справедливост. Слушайте сега. Май го измислих...


  Ами да, всъщност всичко щеше да се окаже по-лесно, отколкото Ян предполагаше. Просто щяха да бутнат небрежно някоя саксия и да се надяват стреснатото зъбато мушкато да захапе ученика, който се грижеше за него, и да настане такава какафония, че Калоян и Люба да се изнижат като мокри гащи и да намерят проклетите борове.

  Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Уроци по Билкология Coin10 31
  Ниво : Уроци по Билкология Untitl40
  Статистики :
  Уроци по Билкология Streng10 Сила: 18
  Уроци по Билкология Shield10 Издръжливост: 16
  Уроци по Билкология Brain10 Интелигентност: 14
  Уроци по Билкология Runnin10 Ловкост: 10
  Уроци по Билкология Magic-10 Магия: 22
  Уроци по Билкология Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Уроци по Билкология PearУроци по Билкология MangoУроци по Билкология SausageУроци по Билкология SapphireУроци по Билкология EmeraldУроци по Билкология CabbageУроци по Билкология Chocolate 

  Re: Уроци по Билкология

  Писане by Яна Вълканова Чет Юли 27, 2023 11:39 pm


  @Люба Бюлбулева  @Ян Маджаров  Яна може и да не разбираше много от този живот като цяло, но в едно нещо бе убедена на сто процента - нямаше нищо по-крехко от мъжкото самочувствие... Освен може би някои други мъжки части, които нямам намерение да споменавам. Това, ако се беше случило на момиче, то до сега да е оскубало който е виновен и да се е приключило с тази история. После те били по-злобни, нали... Пълни глупости! Долни лъжи и така нататък.


  Ако Мунгав не бе така претъпкано с вийли, както е претъпкан сутрин автобус 280, вероятно нямаше да е толкова сложно да се изпълни какъвто и да било план за отмъщение. При сегашното положение човек трябваше да е много изобретателен, та да не си прекара нощта в някоя от килиите. Някои от учениците вече разправяха, че не било чак толкова лошо, ако не се притесняваш от заплахата на ранния ревматизъм и нямаш проблеми с гризачи, които понякога пълзят по теб. Потръпна. Нямаше нищо против гризачите, но определено не обичаше по нея да пълзи каквото и да било.


  - ... и като го захапе мушкатото, ние драсваме и отиваме да търсим борове – тъкмо завършваше Ян.
  - И ако не го преценим като хората и захапе някой от нас? – попита Люба.
  - Ам, не че нещо, ама вече е късно за подобни притеснения – обади се Яна, която чак сега се усети, че нещо не е както трябва. Тъпото мушкато беше загризало ръба на мантията ѝ.
  - Дай да ти помогна.
  - Остави, това не е чак толкова зле, може аз да създам суматоха, а вие да се ометете възможно най-бързо от тук.
  - И после? Тая мантия мислиш ли да я ползваш пак, защото май вече няма как да се оправи?
  – Люба огледа критично мушкатото, което продължаваше да ръфа.
  - Мантията ѝ – махна с ръка Яна –  Давайте да се възползваме, пък ще се опитам после да се измъкна и аз, уж до болничното крило, ако не, поне ще се опитам да ви прикрия ако някой се усъмни.  Спогледаха се и едновременно вдигнаха рамене, което за никого не бе ясно какво трябваше да означава. Вълканова си лепна на лицето най-отчаяното изражение, което можеше да докара. Отстрани малко изглеждаше като някой, който е ял джанки и пил вода, за което в момента се разкайва, но това са подробности... И хукна из оранжерията, а зъбатото мушкато се развяваше след нея като флаг на пиратски кораб.


  - Помо-о-о-ощ!


  Първоначално никой не обърна внимание, защото не е като да не се чуваха такива неща понякога в час по Билкология. Момичето успя да разтегли „о-о-о-ощ” по един очарователен начин, та прозвуча като особено дебело прасе, което се е търкулнало в току-що изкопана яма. Всички погледи се приковаха в нея.


  Showtime.


  - Консумира ме! Ще ме изяде! – накрая добави една въздишка на испански и някак успя да се спъне и падне по лице на земята.
  В този момент мушкатото я захапа за задника и следващия писък, който се изтръгна от нея, прозвуча съвсем достоверно.

  Ясна Соколова, Борис Захариев and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Уроци по Билкология Coin10 256
  Ниво : Уроци по Билкология Untitl41
  Статистики :
  Уроци по Билкология Streng10 Сила: 52
  Уроци по Билкология Shield10 Издръжливост: 46
  Уроци по Билкология Brain10 Интелигентност: 52
  Уроци по Билкология Runnin10 Ловкост: 52
  Уроци по Билкология Magic-10 Магия: 60
  Уроци по Билкология Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Уроци по Билкология TomatoУроци по Билкология CabbageУроци по Билкология BananaУроци по Билкология PizzaУроци по Билкология HoneyУроци по Билкология AppleУроци по Билкология SapphireУроци по Билкология PearУроци по Билкология WatermelonУроци по Билкология EmeraldУроци по Билкология SausageУроци по Билкология BlueberryУроци по Билкология CheeseУроци по Билкология ChiliУроци по Билкология MangoУроци по Билкология TuttifruttiУроци по Билкология CinnamonУроци по Билкология RubyУроци по Билкология ChocolateУроци по Билкология Diamond

  Re: Уроци по Билкология

  Писане by Люба Бюлбулева Съб Юли 29, 2023 9:07 pm


  Ян и Люба гледаха развиващия се крах.

  Вниманието на целия клас веднага се насочи към пострадалото момиче.

  Едно можеше да признае на Яна... събираше всички погледи като се постараеше!

  - Псст, хайде преди да е станало на халост - хвана Ян за ръкава и го завлече към по гористата част на Оранжериите. Все някъде трябваше да има жив бор и двамата щяха да го открият. - Айде бе!
  - Идвам де.

  - ПОМОООЩ!

  Драматичният вик на Яна, последва оттеглянето им.
  Крясъци от други ученици и дежурната вийла се разнасяха над групичката скупчила се около потърпевшата. 
  Стоева пък ползваше момента да дообясни вредите и ползите от човекоядния храст.
  Бавно и спокойно разясняваше детайли покрай магьосническите ползи на растението. Как това ухапване може да се отрази на имунната система, и множеството митове свързани с тези растения.
  В мъгълския и магьосническия свят.

  Всичко това докато шест ученика играеха на вади дядо ряпа с човекоядния храст, гризящ дупето на петокурсничката - докато други трима държаша въпросната.

  - АУУУ БЕЕЕ!

  Двамата съучастници се скриха сред растителността.

  - Ето там!
  - Не бе тва е елха.
  - Не е ли същото?
  - Шегуваш се нали?
  - Много ясно, де! Знам какво е бор!

  - Ето там! - посочи ентусиазирано Люба
  - Да! Супер е.
  - Това е смърч, Ян.
  - засмя се момичето, когато съученика й хвърли мръсен поглед. - Нооо, знам къде сме. Още малко по-нататък.
  - А в какво ще съберем игличките?
  - За какво са ти иглички? Мед ли ще правиш?


  @Ян Маджаров @Яна Вълканова

  Яна Вълканова харесва този пост.

  Ян Маджаров
  Ян Маджаров
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Уроци по Билкология Coin10 22
  Ниво : Уроци по Билкология Untitl40
  Статистики :
  Уроци по Билкология Streng10 Сила: 14
  Уроци по Билкология Shield10 Издръжливост: 14
  Уроци по Билкология Brain10 Интелигентност: 22
  Уроци по Билкология Runnin10 Ловкост: 10
  Уроци по Билкология Magic-10 Магия: 16
  Уроци по Билкология Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Уроци по Билкология PearУроци по Билкология MangoУроци по Билкология SapphireУроци по Билкология SausageУроци по Билкология ChocolateУроци по Билкология Tuttifrutti 

  Re: Уроци по Билкология

  Писане by Ян Маджаров Пон Юли 31, 2023 1:33 pm


  - Никога не знаеш за какво може да ти потрябват. - отвърна момчето, като премълча, че бе проучвал запалимите и експлозивни качества на игличките. Майка му го бе учила, че не трябва да говори прекалено много, а да вместо това да остави на действията си да говорят вместо него. Затова докато не се убедеше в устойчивостта на плана си да взриви Мелачката, не смяташе да разгласява много-много намеренията си. Току-виж се беше направил на глупак пред Люба... и който друг там го слушаше.

  - Та ти и Яна, а? - подхвърли нехайно Люба, а Калоян направи всичко по силите си да не добие обичайния морав цвят, който идваше със споменаването на името на тъмнокосата му приятелка.
  - Аз и Яна какво?
  - Нищо, беше по-скоро реторичен въпрос.
  - И аз ти дадох реторичен отговор.
  - Не си даваш вид на много социален тип, затова се зачудих.
  - Ако не си давам вид на много социален тип, то тогава правя нещо както хората.
  - измънка Калоян. - С Яна сме приятели.
  - Да бе, и тя така каза.
  - Тогава защо ме тормозиш?
  - Защото хората не се червят при вида на приятелите си... я виж, бор!


  Преди Калоян да понечи да вземе последната дума, Люба вече се беше шмугнала между два храсталака и бе стигнала до един висок представител на дървесния вид, чийто клончета се поклащаха на поне осем метра от земята. Сигурно дървото бе доста старо. Ян и Люба впериха поглед нагоре към короната на дървото и се зазяпаха до момента, в който Ян не усети как му се завива свят.

  - И сега какво?
  - Е как какво? Придържаме се към плана.
  - Това ми е ясно, гений. Ама каква е следващата стъпка? Нали ти предложи да съберем дървесен катран.


  Люба не отговори и двамата се спогледаха. Не бяха обсъдили какво щеше да се случи, веднъж щом откриеха дървото.

  Яна Вълканова, Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Уроци по Билкология Coin10 31
  Ниво : Уроци по Билкология Untitl40
  Статистики :
  Уроци по Билкология Streng10 Сила: 18
  Уроци по Билкология Shield10 Издръжливост: 16
  Уроци по Билкология Brain10 Интелигентност: 14
  Уроци по Билкология Runnin10 Ловкост: 10
  Уроци по Билкология Magic-10 Магия: 22
  Уроци по Билкология Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Уроци по Билкология PearУроци по Билкология MangoУроци по Билкология SausageУроци по Билкология SapphireУроци по Билкология EmeraldУроци по Билкология CabbageУроци по Билкология Chocolate 

  Re: Уроци по Билкология

  Писане by Яна Вълканова Пон Юли 31, 2023 10:09 pm


  Така хубаво се овъргаля в земята, докато пъшкаше, охкаше и се вайкаше как вижда животът да преминава като лента пред очите ѝ, че ако имаше как, веднага щяха да я поканят за участие в някой индийски или латиноамерикански сериал. Тя самата би се съгласила на драго сърце, но за съжаление нямаше кой да ѝ предложи такава възможност. Вместо това различни ръце я изправиха и дърпаха в различни посоки, докато най-накрая растението се предаде.

  То не се предаде без бой, в това можете да бъдете сигурни, защото я пусна рязко и петокурсничката осъществи поредната си среща със земята.
  „Всеки ден покоряваме нови дъна” помисли си Яна.

  - Може ли да отида до болничното крило? – проплака почти наистина и обърна жален поглед към Благоя, вкарвайки дори потреперване на долната устна за разкош – Приключих със задачата, преди да попадна в тази ситуация...
  - Тази ситуация е растение, Вълканова и ако беше малко по-рядко, вероятно щях да ти отнема точки за немарливост – Стоева все пак се спогледа с вийлата и двете си кимнаха – Можеш да отидеш.
  - Благодаря... обещавам, че ще внимавам повече – изчерви се съвсем достоверно, защото мразеше да лъже.

  После изчака преподавателката отново да се обърне към останалите ученици и си плю на петите. Мантията ѝ се развяваше след нея, цялата надъвкана и в дупки, но поне дупето ѝ си беше останало цяло. Сега оставаше само да намери приятелите си. Интересно как смяташе да го направи, като не бяха казали точно накъде отиват...

  - О, в името на най-косматата брадавица на Баба Яга! – закова се на едно място – Май ще трябва да разчитам на изцяло на таланта си да откривам неприятностите.

  Само баба ѝ Ивана смяташе, че има талант да открива неприятности, а другата ѝ баба пък твърдеше, че знаела само как да ги предизвиква. Според Яна пък това бяха бабини деветини съвсем буквално.

  Близна показалец и го вдигна във въздуха, защото така беше виждала да правят по филмите. Най-много да ѝ излезеше някоя афта, като се има предвид как се бе влачила на ръце по земята, ама здраве да е. Може би в лечебницата се намираше и Гранофурин... Тръгна буквално накъдето ѝ скимне с надеждата, че все ще им чуе гласовете от някъде.

  И ги чу. Брей, може би наистина имаше талант да открива неща!

  - ... Нали ти предложи да съберем дървесен катран – тъкмо казваше Ян и с Люба се спогледаха така, сякаш не го бяха обмислили толкова добре, колкото им се искаше.
  - Освен ако не знаете наоколо да има пещ за суха дестилация, ще ви е доста трудничко – Яна излезе измежду две храстчета и никое не се опита да я захапе, което бе добре.
  - Какво стана? – попита Люба като я оглеждаше.
  - Е, как какво, „отидох” в болничното крило – Вълканова махна неопределено с ръка - Ама няма да е лошо да побързаме, защото този час няма да продължи вечно и все някога ще се усетят. Катранът се освобождава чрез бавно нагряване, но не трябва да се пали директно дървото.
  - Ти пък от къде знаеш такива неща?
  - От дядо ми.

  Много хубаво, че ги знаеше, но това не им помагаше особено.

  Ян Маджаров, Ела Благоева, Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Уроци по Билкология Coin10 256
  Ниво : Уроци по Билкология Untitl41
  Статистики :
  Уроци по Билкология Streng10 Сила: 52
  Уроци по Билкология Shield10 Издръжливост: 46
  Уроци по Билкология Brain10 Интелигентност: 52
  Уроци по Билкология Runnin10 Ловкост: 52
  Уроци по Билкология Magic-10 Магия: 60
  Уроци по Билкология Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Уроци по Билкология TomatoУроци по Билкология CabbageУроци по Билкология BananaУроци по Билкология PizzaУроци по Билкология HoneyУроци по Билкология AppleУроци по Билкология SapphireУроци по Билкология PearУроци по Билкология WatermelonУроци по Билкология EmeraldУроци по Билкология SausageУроци по Билкология BlueberryУроци по Билкология CheeseУроци по Билкология ChiliУроци по Билкология MangoУроци по Билкология TuttifruttiУроци по Билкология CinnamonУроци по Билкология RubyУроци по Билкология ChocolateУроци по Билкология Diamond

  Re: Уроци по Билкология

  Писане by Люба Бюлбулева Сря Авг 02, 2023 11:16 am


  - Ааааа ми... - Борът беше много, много висок! Не можеше да режат такова старо дърво. Да не говорим, че падането му щеше да се чуе чак до замъка. Никакъв случай! Ще отиде плана, тайното движение и нямаше да отлепят седмица извън килиите - Не можем да го режем.
  - Да режем ли?
  - Да, да го отсечем. - какво пък сложно каза?
  То като нямаме и пещ за какво, ни е?
  - Мхммм, ако отделим част от кората? - имаше нож. беше сваляла кора и преди. Не много сложна процедура и ако го направиш добре - дървото после си зараства нормално.
  - Ама защо?
  - За да можем да събираме отделящия се катран?

  Гледаха я сякаш не знаеха за какво говори. Нали за това бяха дошли? Сега пък Люба беше обърканата. Някъде се бяха загубили в превода и сега се гледаха объркано. Не беше толкова сложно според нея. Отделят кора, нагряват стеблото и събират каквото излезе от голата част...

  Ааа, да.

  Нагряването.
  Как да предизвикат дървото да отделя катран. Не отсичането или руленето или каквото трябваше да направят на ствола за да е по-лесно.
  Това беше проблема.

  - Не трябва да го палим, а?
  - Да.
  - Ти бавна ли си? 

  - Тва, отхвърля повечето огнени магии.. хммм. - Игнорира заяждането на Ян, не искаха да подпалят дървото. Също така това можеше и да подпали останалата част на оранжерията. Не искаха това със сигурност. Трябваше да има нещо което само загрява... - А "Брунемо"?

  Ян Маджаров and Юлий Звездинов харесват този пост.

  Ян Маджаров
  Ян Маджаров
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Уроци по Билкология Coin10 22
  Ниво : Уроци по Билкология Untitl40
  Статистики :
  Уроци по Билкология Streng10 Сила: 14
  Уроци по Билкология Shield10 Издръжливост: 14
  Уроци по Билкология Brain10 Интелигентност: 22
  Уроци по Билкология Runnin10 Ловкост: 10
  Уроци по Билкология Magic-10 Магия: 16
  Уроци по Билкология Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Уроци по Билкология PearУроци по Билкология MangoУроци по Билкология SapphireУроци по Билкология SausageУроци по Билкология ChocolateУроци по Билкология Tuttifrutti 

  Re: Уроци по Билкология

  Писане by Ян Маджаров Чет Авг 03, 2023 1:13 pm


  - Няма да разберем, без да пробваме. - заяви Ян и измъкна пръчката със замах от калъфчето около кръста си.
  - Просто ей така?
  - Просто ей така.


  Момичетата свиха рамене, явно много малко им трябваше, за да се съгласят с неоспоримата логика на Калоян. Остана само да разчоплят малко кората, да нагреят дънера и да... Калоян се намръщи. Разбира се, че нямаше да им се размине с "просто ей така".

  - А в какво ще съберем катрана?
  - Ъъъ... не трябваше ли ти да се погрижиш за това?
  - Глупости, само си измисляш, Люба! А и дори това да беше вярно, не съм го направил, така че трябва да измислим нещо.
  - Може да го излеем в джоба ти.
  - Май е по-добра идея да го излеем в ухото ти!
  - А може да го съберем в онази кофа ей там.
  - посочи Яна и три две глави се завъртяха към посоката, която тъмнокосото момиче сочеше с пръст. И наистина - там, зад ъгъла на една леха с буботубни лалета, се подаваше съвсем небрежно една най-обикновена метална кофа с дръжка. Тримата се спогледаха и вдигнаха рамене почти едновременно - ето, че съдбата все пак бе благосклонна към тях. Люба се ухили и подскокна към кофата, отлепяйки я от земята с едно мощно придърпване.

  Ддддръннн.

  Звукът не беше особено отчетлив, но със сигурност не беше такъв, който се очаква да издаде празна кофа, вдигната от земята. Вижте сега, ако имаше нещо в кофата, като например малко камъче, или нещо подобно, то тогава той би бил далеч по-приемлив. Люба обаче, опиянена от откритието, като че ли не забеляза нищо нередно и довлачи кофата до двамата си приятели, излагайки я пред тях като някой трофей. Преди да я остави между тримата обаче, кофата... се размърда. Уплашена от неочакваното движение, русокоската изпусна завоеванието си и когато то се катурна настрани, от него се изтърколи един... картоф.

  Картоф ли?

  Люба, Яна и Калоян се спогледаха, сетне отстъпиха крачка назад, когато картофът се размърда и се видя, че изобщо не беше какъвто и да било зеленчук, ами просто един градински гном.

  - Пф, това не го очаквах. - въздъхна Люба.
  - Леле как се уплаши само. - засмя се Калоян, без да си признава, че при вида на гнома самият той си бе отдъхнал. - От един прост градински гном!

  Чул тези думи, картофът гномът се поизправи леко тромаво, а веднъж намерил се обратно на краката си, се завъртя към децата в цялата си гола (и недоволна) прелест.

  - Прост градински гном е майка ти! - извика ядно той. - Въпреки, че това би било комплимент за нея!!!

  Тримата ученици зяпнаха невярващо. Невъзпитан градински гном беше едно на ръка и всеизвестен на магьосническото общество факт. Но такъв, който може да говори? Това беше нещо ново...

  Яна Вълканова, Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Уроци по Билкология Coin10 31
  Ниво : Уроци по Билкология Untitl40
  Статистики :
  Уроци по Билкология Streng10 Сила: 18
  Уроци по Билкология Shield10 Издръжливост: 16
  Уроци по Билкология Brain10 Интелигентност: 14
  Уроци по Билкология Runnin10 Ловкост: 10
  Уроци по Билкология Magic-10 Магия: 22
  Уроци по Билкология Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Уроци по Билкология PearУроци по Билкология MangoУроци по Билкология SausageУроци по Билкология SapphireУроци по Билкология EmeraldУроци по Билкология CabbageУроци по Билкология Chocolate 

  Re: Уроци по Билкология

  Писане by Яна Вълканова Нед Авг 06, 2023 8:57 pm


  Градинските гномове бяха напаст, от която всеки себеуважаващ се градинар бързаше да се отърве възможно най-скоростно. Ровичкаха в земята, за да тълсят гъбелковци и покрай това съсипваха коренищата на растенията. Яна бе имала вземане-даване с такива (най-вече в училище), но никога не бе срещала гномче, което говори. Разбира се, те съскаха и скимтяха помежду си, но това трудно можеше да се определи като разбираем език, дори между тях едва ли се водеше нещо такова.

  - Еха, сигурно е жертва на някакъв експеримент – Вълканова клекна пред създанието, оглеждайки го с интерес – Дали...
  - Ти си жертва на ексе... еске... ескепери... мент! – и макар че очевидно по-сложните думи му се опираха, създанието нямаше абсолютно никакъв проблем да я изрита в коляното.
  - Уууф! – изсумтя момичето – Това беше грубо! Защо днес всичко ме напада?
  - Тъпанарка! – гномчето заподскача напред-назад с юмруци в готовност – Щи пръсна джигера!

  Яна се изправи и невъзмутимо се обърна към съучениците си. В краен случай винаги можеше да го хване за стъпалата и да го завърти хубавичко, преди да го хвърли. Излишно е да казвам, че двамата се хилеха съвсем неприкрито на нещастията ѝ, което я накара да им се намръщи.

  - Така или иначе, вече е извън кофата, та по-добре да се възползваме от нея – каза тя и кимна към кофата (пълна с тайни).
  - Не барай кофата, ма!
  - Някой друг да я барне, аз ще се разправя с този хубустник.“
  - Той май не те харесва много – подхвърли Ян.

  Сигурно е преял с каруцарски малини – предположи Люба, докато взимаше отново вече празната кофа и хвърли поглед в нея – Даже май има една-две останали.
  Каруцарската малина на вид и вкус по нищо не се различаваше от стандартната, но при откъсване на плодовете ѝ се чуваха неща като „Шибаняк”, „Нещастник” и други подобни любезни обръщения. Навярно покрай преяждането с малинките, гномчето се бе сдобило с дар слово и щеше да се възползва от него, докато можеше. Ефектът сигурно щеше да отшуми до някакви часове, но докато минеше това време...

  Вече почти нищо, което се случваше в това училище не можеше да я изненада.

  - На ти, мърло! – придружено с още един ритник, този път в прасеца я изтръгна от мислите.
  - Абе, ти наистина искаш война, а? – наежи се момичето – Имаш я.

  Че като се засили тази ми ти Яна, като се просна на земята (дори вече не знам за кой път днес е това), като го хвана за глезените... Гномчето се разквича, но тя успя да се изправи на колене, а в последствие и на крака, след което се завъртя, без да го изпуска.

  - МАЛОУМНИЦЕееееееей!

  Ян Маджаров, Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Ян Маджаров
  Ян Маджаров
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Уроци по Билкология Coin10 22
  Ниво : Уроци по Билкология Untitl40
  Статистики :
  Уроци по Билкология Streng10 Сила: 14
  Уроци по Билкология Shield10 Издръжливост: 14
  Уроци по Билкология Brain10 Интелигентност: 22
  Уроци по Билкология Runnin10 Ловкост: 10
  Уроци по Билкология Magic-10 Магия: 16
  Уроци по Билкология Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Уроци по Билкология PearУроци по Билкология MangoУроци по Билкология SapphireУроци по Билкология SausageУроци по Билкология ChocolateУроци по Билкология Tuttifrutti 

  Re: Уроци по Билкология

  Писане by Ян Маджаров Сря Авг 09, 2023 11:01 am


  - Ей! Спрете бе! Яна, нали беше пацифист!
  - По-скоро е пръцифист.
  - гномчето явно намери шегата си за невероятно забавна, защото се усука в ръката на момичето и тупна на земята, след което се запревива от злорад смях. Ян долови движение с крайчеца на окото си и успя да стисне здраво Яна през кръста, точно навреме, възпирайки я да не изшути гномчето право в стратосферата.
  - Яна, недей, не си заслужава.
  - Ти не си заслужаваш бе.
  - Ще го хвана и ще му натрия устата със сапун!
  - пеняваше се Яна, докато се опитваше да се отскубне от хватката на Калоян. - Баба така ме заплашваше като малка! Че ако говоря мръсотии, ще ми насапуниса устата!

  В този момент намръщената Люба реши, че може би е време и тя да вземе участие в целия този етюд. Приближи се до малкото създание с мощна крачка и го вдигна отново във въздуха с още по-мощната си десница. От друскането, гномчето се оригна звучно пред лицето ѝ и я изгледа нагло.

  - Ей, малък келеш. Ако продължаваш, ще те върна в кофата.
  - Ако ти продължаваш, ще започна да крещя.
  - съществото се усмихна, когато видя, че заканата му накара Люба да се поколебае за момент. - Ооо, да, така ще крещя, че няма да остане един човек в замъка, който да не ме е чул!
  - Просто го захлупи в кофата.
  - въздъхна Ян, усетил как заформящото се главоболие започва да се блъска във вътрешността на черепа му.
  - Започвам да крещя, тогава.- обяви гномът. - ууУУААаа...

  Спектакълът на гамена беше прекъснат преди дори да бе започнал като хората. И то не беше прекъснат от какво да е, а... от един чорап, набутан в устата му. Калоян се опули, а Яна се размърда в ръцете му и той я пусна. Люба пък гледаше тържествуващо и отново разклати гномчето във въздуха за назидание. Десният ѝ чорап липсваше.

  - Като не слушаш, ще ми ядеш чорапите. - констатира тя безцеремонно. - Давайте да я пълним тая кофа вече и да изчезваме от тук, че нещо и мен започнаха да ме хващат нервичките.

  Яна Вълканова, Ела Благоева, Юлий Звездинов and Илияна Георгиева харесват този пост.

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Уроци по Билкология Coin10 256
  Ниво : Уроци по Билкология Untitl41
  Статистики :
  Уроци по Билкология Streng10 Сила: 52
  Уроци по Билкология Shield10 Издръжливост: 46
  Уроци по Билкология Brain10 Интелигентност: 52
  Уроци по Билкология Runnin10 Ловкост: 52
  Уроци по Билкология Magic-10 Магия: 60
  Уроци по Билкология Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Уроци по Билкология TomatoУроци по Билкология CabbageУроци по Билкология BananaУроци по Билкология PizzaУроци по Билкология HoneyУроци по Билкология AppleУроци по Билкология SapphireУроци по Билкология PearУроци по Билкология WatermelonУроци по Билкология EmeraldУроци по Билкология SausageУроци по Билкология BlueberryУроци по Билкология CheeseУроци по Билкология ChiliУроци по Билкология MangoУроци по Билкология TuttifruttiУроци по Билкология CinnamonУроци по Билкология RubyУроци по Билкология ChocolateУроци по Билкология Diamond

  Re: Уроци по Билкология

  Писане by Люба Бюлбулева Чет Авг 10, 2023 2:52 pm


  Само това им липсваше, не стига че се лутаха като мухи без глави ама и тъпия гном. Всеки момент щяха да почнат да ги търсят вийлите или Стоева, часът беше на привършване и нямаха вече време за мотане.

  - Така е по добре! Кречеталото му с кречетало - извади резервен чорап от един от джобовете си и го нахлузи преди да си сложи обратно обувките. - Ще действаме ли?
  - Имаш резервен?
  - Винаги. Много е кофти да ходиш с мокър чорап есенно време.
  - А защо му сложи този от крака ти?
  - За да му е гадно.
  - от друг джоб извади универсално тиксо и ножче, тиксото го метна на Яна - Овържи го да не го изплюе.
  - А ножа за какво?
  - За кората на дървото? Нали щяхме катран да събираме?
  Защо ходиш с нож в себе си?
  - Защо не?

  Какво пък толкова му имаше на ножа? Магическите пръчки и някои предмети в училището бяха много по опасни, а ги караха да ги разнасят наляво надясно. Можеше и просто да бутне човек от кулата, защо да се занимава да ползва ловджийски нож?
  Теоретичните въпроси за после!
  Сега хвана да бели кората и да оформя улуче, че стичането да е по-лесно. Щеще ли да се стече всъщност? Катрана беше нещо доста гъсто.

  - Ае, знаете Брунемо нали?
  - Да всички сме минали първи курс, гений.
  - Абе ти да не си щипнал от къпините?
  - Малини бе!
  - Айде стига се карахте!
  - Двама да нагряваме, един да събира с кофата?

  Ела Благоева and Юлий Звездинов харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Уроци по Билкология Coin10 31
  Ниво : Уроци по Билкология Untitl40
  Статистики :
  Уроци по Билкология Streng10 Сила: 18
  Уроци по Билкология Shield10 Издръжливост: 16
  Уроци по Билкология Brain10 Интелигентност: 14
  Уроци по Билкология Runnin10 Ловкост: 10
  Уроци по Билкология Magic-10 Магия: 22
  Уроци по Билкология Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Уроци по Билкология PearУроци по Билкология MangoУроци по Билкология SausageУроци по Билкология SapphireУроци по Билкология EmeraldУроци по Билкология CabbageУроци по Билкология Chocolate 

  Re: Уроци по Билкология

  Писане by Яна Вълканова Пон Авг 14, 2023 9:15 pm


  На фона на всички неща, които живееха в джобовете на Люба, според Яна нож бе едно от нестранните. Лично я бе виждала да вади от там ножички, сандвичи, канап, стъклени топчета и веднъж дори жива мишка (имаше някаква история около тази мишка, но вече не я помнеше). Затова изгледа Ян, сякаш казваше „О, заблудено лятно чедо” и поклати глава. Ян ѝ се опули насреща, но тя махна с ръка. И без това не разполагаха с много време, щеше да му обяснява друг път какво може и не може да очаква от съдомничката ѝ.

  - Вие се заемете със заклинанието, аз ще държа кофата – остави овързания несретник, след като се увери, че няма опасност да се освободи и взе кофата.

  Само да не го забравеха така, с чорап в устата и омотан с тиксо... Може да беше досаден вредител, но все пак носеше душа. Почеса се по тила, усещайки как очите, които уж бяха прозорец към последната, прогарят дупки в него. Бяха си спечелили враг, при това пристрастен към каруцарски малини и се очертаваше да го чуват всеки път, когато имаше удобна възможност.

  Люба се зае да изрязва част от кората на дървото докато другите двама я гледаха умно, а гномчето сумтеше. Ако ги хванеха сега, вероятно не просто щяха да спят в килиите, ами и да ги чистят и то повече от веднъж. Какво ли не правеше човек за отмъщение или сеир...

  - Не може ли малко по-бързо?
  - Не може, ако искаш ела да се пробваш ти, пък аз ще погледам... – Бюлбулева си промърмори нещо, което може и да се отнасяше за това колко полезни бяха някои хора.
  - Не, не, само питам...

  След още малко суетене и размяна на реплики, Люба прецени, че е отрязала достатъчно кора. Наместиха кофата, двамата с Ян застанаха от двете страни на дървото и започнаха да прилагат „Брунемо”, докато Яна придържаше кофата. Приличаха на тираджии, които са решили да припечелят някой лев отгоре като краднат нафта нощес.

  Накрая катранът започна да тече. На цвят подозрително приличаше на бъдещето им...  Финито.

  Ела Благоева, Юлий Звездинов and Илияна Георгиева харесват този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 8:42 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!