Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+2
Ина Янакиева
Арина Орлова
6 posters

  Уроци по ГзМС

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Уроци по ГзМС Coin10 35
  Ниво : Уроци по ГзМС Untitl41
  Статистики :
  Уроци по ГзМС Streng10 Сила: 43
  Уроци по ГзМС Shield10 Издръжливост: 43
  Уроци по ГзМС Brain10 Интелигентност: 45
  Уроци по ГзМС Runnin10 Ловкост: 45
  Уроци по ГзМС Magic-10 Магия: 52
  Уроци по ГзМС Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Уроци по ГзМС MangoУроци по ГзМС PearУроци по ГзМС WatermelonУроци по ГзМС SapphireУроци по ГзМС EmeraldУроци по ГзМС PizzaУроци по ГзМС SausageУроци по ГзМС CabbageУроци по ГзМС CheeseУроци по ГзМС BlueberryУроци по ГзМС AppleУроци по ГзМС BananaУроци по ГзМС TuttifruttiУроци по ГзМС BaconУроци по ГзМС RubyУроци по ГзМС HoneyУроци по ГзМС ChocolateУроци по ГзМС ChiliУроци по ГзМС DiamondУроци по ГзМС Birthday1 

  Уроци по ГзМС

  Писане by Арина Орлова Съб Авг 05, 2023 1:27 am


  @Ина Янакиева

  Челото на Арина се набръчка. Часовете по магически създания бяха приятни и почти спокойни, освен ако не си център на вниманието и целия клас не те зяпа като пиян еднорог.
  Ари бе обърнала гърба си към едно дърво и се опитваше да не залита и да не изглежда смахнато. Да, ама не й се получаваше. От десет минути, господин Ягодка се опитваше да се покачи върху раменете на червенокосата и създаваше истинска суматоха върху мантията й.

  Ина, като добро другарче, се беше опитала да помогне, но това не подобри положението. Накрая се наложи преподавателката да се намеси и да хване рижият господин за врата и да го стовари в ръцете на стопанката си.

  - Вземи укроти тази котка! – изсъска, вийлата, която я придружаваше. В гласът й ясно се разчиташе заплахата „или ще ти се случи нещо”.
  - Уф, че си лош днес! – червенокосата поклати глава и погледна към русокосата. За секунда се замисли дали да й връчи котката, но накрая се отказа и продължи да го гушка.
  - Не се дръж така с господин Ягодка! – развеселено се сбута до нея русокосата и използва възможността, за да го почеше по ушите. Предателят заговорнически измърка и я облиза по ръката.
  - Ах, така значи! – докато, Орлова имаше котешки проблеми, проф. Маврудиева на дълго и широко разясняваше днешната задача, като вмъкваше забавни и разпити на съучениците им. Беше забавно, но след поредното: „А как е майка ти? Все още ли работи в Министерството?”, започваш да кроиш пъклени планове как да насъскаш котката срещу поредната вийла.

  - Имам идея! – изчурулика малката ягодка, поглеждайки заговорнически Янакиева.
  - Не съм сигурна, че това ще завърши добре.
  - Не ставай глупава! Планът ми е префектен!
  - Аха, като последните 10?

  - Виж сега – ти ще разсейваш съчкото, докато аз се промъкна зад него и откъсна няколко листа от дървото за отвари. Разбира се, ще държа господин Ягодка, за да не го изяде...случайно.
  - Защо все аз трябва да го правя?
  - Твой ред е!

  - Не съм убедена!
  - Да не би да имаш по-добро предложение?
  – очевидно тук бе момента, Ина да излезе с някакъв гениален план, които да запрати този на дружката й в боклука. Например – да облече Ари в рицарски доспехи и да я накара да замерва вийлата с понички, за да привлече вниманието на съчкото.

  Юлий Звездинов and Ина Янакиева харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Уроци по ГзМС Coin10 230
  Ниво : Уроци по ГзМС 1311
  Статистики :
  Уроци по ГзМС Streng10 Сила: 74
  Уроци по ГзМС Shield10 Издръжливост: 86
  Уроци по ГзМС Brain10 Интелигентност: 90
  Уроци по ГзМС Runnin10 Ловкост: 90
  Уроци по ГзМС Magic-10 Магия: 104
  Уроци по ГзМС Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Уроци по ГзМС ChocolateУроци по ГзМС SausageУроци по ГзМС BananaУроци по ГзМС DiamondУроци по ГзМС EmeraldУроци по ГзМС AppleУроци по ГзМС MangoУроци по ГзМС RubyУроци по ГзМС BlueberryУроци по ГзМС PearУроци по ГзМС TomatoУроци по ГзМС ChiliУроци по ГзМС SapphireУроци по ГзМС BaconУроци по ГзМС Cinnamon

  Re: Уроци по ГзМС

  Писане by Ина Янакиева Съб Авг 05, 2023 4:04 am


  Уроци по ГзМС Timon-dancing

  Днешната им тема бе "съчковци", нещо от което Ина изключително се интересуваше. И донякъде вече познаваше благодарение на няколко книги и учебникът им по "Грижа за магическите създания". Това, което не се връзваше в плана й... беше планът на Арина. Когато опреше до такива неща, те двете имаха малко по - различен възглед. Като например това "разсей ги, пък аз ще взема листенцата". Как да ги разсее? Тези същества бяха изключително нежни докато домът им не беше застрашен. В такива моменти бяха същински Хълк - от мили и свенливи ставаха ядосани и..., ами проблемни.
  - Какво се очаква от мен? Да му танцувам хула? - русокоската изгледа критично Арина. Сети се за Тимон в  "Цар лъв" и как танцуваше по хавайска поличка за да разсее хиените, и дори му се беше получило, за миг! На Ина обаче нямаше да й се получи, това бе сигурно. Освен, ако Съчкото не решеше да започне да си прави денс компетишън с нея.
  - Ако искаш и Макарена танцувай, но просто му привлечи вниманието.
  - Има два начина с които да привлечеш вниманието на Съчко. Единият е чрез яйца на елфи, като те често се намират под листата.
  - Кои листа? Уф, че си и ти..! 
  - Под всякакви листа Ари. Щом тук има Съчко наоколо би трябвало да има и яйца на елфи..., като снасят около петдесет. - понякога Ина бе досадна уикипедия, но друг път това беше от изключителна помощ. - Има и друг вариант - Мокрици. Те също често живеят при дървета, които имат хубава дървесина за пръчка. Точно като това, какъв късмет!
  - И нищо от това не ни помага, защото да си вземем такова и да го дадем на Съчкото... ще ни е нужно да огледаме около неговото дърво. Почвай да танцуваш!

  Срам не срам беше техен ред. Арина имаше нужда да освободи ръцете си и най - церемониално и нахално набута Господин Ягодка в ръцете на вийлата, която кихна два пъти. Дали пък не бе алергична? Нямаше обаче избор, някой трябваше да държи дивото животно, иначе всичките съчковци в района щяха да станат на трици. Всъщност всичко в района като цяло.
  - О, мистър Съъчкооо. - Арина тръгна напред, но после избута Ина, която извъртя очи. Усещаше как скоро ще бъде набита от малка дребна пръчка, а не искаше да наранява съществото обратно по никакъв начин. Само, ако й се намираше яйце от елф или мокрица.
  - Потърси за тях...! Нека го направим както си трябва. Ще направим честна сделка..., ама търси!
  - Танцувай! - разменяха си двечките заповеди, а това изглежда беше забавно на преподавателя. За разлика от вийлата, която продължаваше на киха заради котката.
  Кога за последно беше танцувала Макарена? Може би беше на десет? Единадесет? И там онази песен за Кетчупа... как й беше името?
  Не я биваше в пеенето, трябваше малко музика. Не искаше да плаши създанието, но не можеше без музика. С малко помощ от страна на магията наоколо зазвуча Макарена, като Ина започна да мърда ръце с музиката. Първо една напред, после друга... на главата и врътване в кръстчето. Това бе последвано от класа, имаше песни, които просто карат всички да танцуват. Тази бе една от тях.

  Уроци по ГзМС Shrek-dance
  Dale a tu cuerpo alegría Macarena
  Que tu cuerpo es pa' darle alegría y cosa buena
  Dale a tu cuerpo alegría, Macarena
  Hey Macarena, ay

  Друго обаче почна да й прави впечатление. Тая песен винаги ли бе имала такъв текст?! Когато беше на десет този текст звучеше по друг начин. Всъщност тогава нямаше никакъв смисъл в текста освен " Ееее,Макарена" и до там...
  - Ари, не мисля ,че това е много подходяща песен. - отново въртене в кръстчето, като имаше предвид съдържанието, а не как се отразява на Съчкото. Малият Съчко започваше леко да поклаща тяло след Ина и да протяга пръчестите си дървени ръчички напред копирайки Ина, и таз добра, бе покварила създанието! От Ари само видя един палец нагоре докато ровеше за нещо по земята.

  Арина Орлова, Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Уроци по ГзМС Coin10 35
  Ниво : Уроци по ГзМС Untitl41
  Статистики :
  Уроци по ГзМС Streng10 Сила: 43
  Уроци по ГзМС Shield10 Издръжливост: 43
  Уроци по ГзМС Brain10 Интелигентност: 45
  Уроци по ГзМС Runnin10 Ловкост: 45
  Уроци по ГзМС Magic-10 Магия: 52
  Уроци по ГзМС Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Уроци по ГзМС MangoУроци по ГзМС PearУроци по ГзМС WatermelonУроци по ГзМС SapphireУроци по ГзМС EmeraldУроци по ГзМС PizzaУроци по ГзМС SausageУроци по ГзМС CabbageУроци по ГзМС CheeseУроци по ГзМС BlueberryУроци по ГзМС AppleУроци по ГзМС BananaУроци по ГзМС TuttifruttiУроци по ГзМС BaconУроци по ГзМС RubyУроци по ГзМС HoneyУроци по ГзМС ChocolateУроци по ГзМС ChiliУроци по ГзМС DiamondУроци по ГзМС Birthday1 

  Re: Уроци по ГзМС

  Писане by Арина Орлова Съб Авг 05, 2023 3:07 pm


  Не се хили! Не се хили! Не се хили!

  Тази мантра се въртеше в главата й, докато зяпаше как цели клас бавно, но сигурно започва да се кълчи под ритмите на Макарена. Дори вийлата, в чиито ръце се намираше господин Ягодка, си мърдаше главата в такт с музиката и почти, ама почти, си бе лепнала нещо на лицето, наподобяващо усмивка. Нейните движения не бяха грациозни като учениците. Вместо това се поклащаше тежко хашна и имитираше успешно нещо средно между пиян носорог и укротител на котки. Ама така бе, когато рижият разбойник през десет секунди правеше нови опити да нападне дългите коси на жената или да се откопчи от хватката й.

  От друга страна, преподавателката изглеждаше особено развеселена. Маврудиева се беше облегнала на най-близкото дърво и си мърмореше тихо: „Трябва да разпитам за историята на тази песен!” и „Това някакъв мъгълски ритуал за дъжд ли е? Интересно!”.

  - Инааа, Макарена е класика! – изъска в отговор Орлова и се усмихна на малкия съчко, който се опитваше да следва движенията на русокосата. Беше толкова заблеяна в създанието, че напълно забрави да гледа къде върви. Това бе грешка. И то от дебелите и тлъстите.

  Препъна се в най-малкото и миниатурно камъче на пътеката. Червенокосата се опита да го обиграе, че нищо не е станало, ама не се получи. Вместо да си възвърне баланса и да продължи да търси мокрици или яйца от фей, се разклати. За секунда наподобяваше разцепен кораб, а в следващата се строполи по очи на тревата.

  - Ох! – изпуфтя момичето и се опита да се изправи бързо преди някой да забележи как се излежава като лентяй в тревата и прахта. Опита се бързо да скокне, но в ръката й се заплетоха някакви листа. Я да стане, и в следващият миг отново се заби по очи в прахта.

  - Арииина, каквооо правиш? – гласът на Янакиева ей така между другото се извиси над музиката. – Ако не се размърдаш ще имаме проблем с мини Хълк и вече няма да ти е забавно!

  - Не се притеснявай, всичко е под контрол. – дали? Все пак дружката й бе с гръб към нея и не можеше да съзре колко зверски се излага. Всъщност единствено преподавателката ставаше свидетел на това специално шоу.

  И тъй като номера с приличането на нормален човек, т.е изправянето, не се получи, Ари започна да пълзи и да оглежда под листата. Откри – пилешка кост, ъх бляк, червей, мравки... и някакво странно лилаво нещо, което приличаше на част от бивша огърлица.

  - Арина! – вече звучеше притеснено.
  Ох, добре де! Момичето се изправи и направо се забучи в близкия клон. Тъкмо да вдигне ръце и да го премести и по някакъв небивал късмет съзря нещо малко, бяло и приличащо на яйце!

  Аха, ето това бе!
  - Намерих яйца от фей! – съобщи някак си гордо на Ина, взе ги и се приближи с танцувална стъпка към нея, за да й ги даде.
  Янакиева се справяше прекрасно със съчкото! А и вече си бяха истински дружки. Нямаше нужда Ари да му бута червената си грива и да го притеснява.

  Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Уроци по ГзМС Coin10 230
  Ниво : Уроци по ГзМС 1311
  Статистики :
  Уроци по ГзМС Streng10 Сила: 74
  Уроци по ГзМС Shield10 Издръжливост: 86
  Уроци по ГзМС Brain10 Интелигентност: 90
  Уроци по ГзМС Runnin10 Ловкост: 90
  Уроци по ГзМС Magic-10 Магия: 104
  Уроци по ГзМС Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Уроци по ГзМС ChocolateУроци по ГзМС SausageУроци по ГзМС BananaУроци по ГзМС DiamondУроци по ГзМС EmeraldУроци по ГзМС AppleУроци по ГзМС MangoУроци по ГзМС RubyУроци по ГзМС BlueberryУроци по ГзМС PearУроци по ГзМС TomatoУроци по ГзМС ChiliУроци по ГзМС SapphireУроци по ГзМС BaconУроци по ГзМС Cinnamon

  Re: Уроци по ГзМС

  Писане by Ина Янакиева Нед Авг 06, 2023 12:52 am


  Най - сетне!
  Ина си нямаше и на идея за цялата драма през която бе преминала Арина за да се сдобие с яйцата, но изглеждаше сякаш се бе била с лъв.
  - Имаш... в косата... чакай. - Ина издърпа една клечка от косата й и махна едно листо. Какво се беше случило докато тя се кършеше в ритъма на Макарена? Изглежда за професор Маврудиева беше забавно, каквото и да се бе случило.
  Русокоската внимателно инспектира донесеното. Бе виждала яйцата веднъж на живо и много пъти на картинка. Все пак трябваше да се увери, че Ари не бе намерила дузина кокоши яйца. И за късмет наистина си бяха яйца на фея. Бинго!
  - Добре, нека да ги занесем.
  - Честта е твоя. - заяви Ари сякаш не искаше да се приближава до Съчкото, който изглеждаше любопитен в момента. Все пак не бяха докоснали дървото му и не го бяха наранили. Даже му бяха спретнали голямо забавление. Не всеки ден група ученици танцуваха Макарена, че дори и една вийла!
  - Идваш с мен. - Ина хвана Ари под ръка и двете леко се приближиха. Ина клекна, като дръпна Ари, която изохка. - Здравей, малък Съчко. Имаме нещо вкусно за теб.
  Говореше тихо и мило, не искаше да изплаши създанието. Подаде му клончето с яйцата на фея, а очичките му сякаш светнаха. Издаде сладък звук и погледна първо едната после другата. 
  Ари метна на Ина поглед тип "Да не забравиш листата от дървото!", за което за момент Ина наистина бе изключила.
  - О да... ще може ли да вземем няколко листенца от дървото ти? В замяна на яйцата... - на яйцата, които тя вече му беше дала. Можеше да се надява само на коректност от страна на Съчкото.
  То я погледна отново и кимна, след което изтича на някъде с яйцата, скри си ги и после се върна. В тези няколко минути в които го нямаше обаче, Ари гледаше Ина скептично.
  - Ако всичко това бе за нищо....! - беше почнала Ари, но Съчкото се бе върнал точно тогава. Подаде едно листо на Ина и след това едно листо на Ари и дори леко им се поклони, след което се върна в дървото си.
  - Воала! Като да  вземеш бонбон от дете... не че ще взимаме бонбони от деца! - Ина се пак трябваше да конкретизира, че не краде сладките на деца.
  - Да, защото не ти падна 5 пъти в калта..., но ...ЕЕЕ МАКАРЕНА!
  - Недееей! - Двете се засмяха, а преподавателката кимна удовлетворена от задачата им. Най - вероятно никога не бе виждала нещо такова. 
  Двете момичета отстъпиха място на следващите в групата, които да привлекат вниманието на друг Съчко и просто седнаха под едно дърво с господин Ягодка.


  Край


  (10 галеона)

  Арина Орлова, Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Уроци по ГзМС Coin10 31
  Ниво : Уроци по ГзМС Untitl40
  Статистики :
  Уроци по ГзМС Streng10 Сила: 18
  Уроци по ГзМС Shield10 Издръжливост: 16
  Уроци по ГзМС Brain10 Интелигентност: 14
  Уроци по ГзМС Runnin10 Ловкост: 10
  Уроци по ГзМС Magic-10 Магия: 22
  Уроци по ГзМС Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Уроци по ГзМС PearУроци по ГзМС MangoУроци по ГзМС SausageУроци по ГзМС SapphireУроци по ГзМС EmeraldУроци по ГзМС CabbageУроци по ГзМС Chocolate 

  Re: Уроци по ГзМС

  Писане by Яна Вълканова Съб Авг 19, 2023 7:43 pm


  @Вихрен Вокил

  Този час по Грижа за Магическите Създания щеше да се окаже по-различен от всички до момента, понеже Маврудиева сподели, че някой е изпуснал душковци в училището. Душковци. Как ги изпускаш, ако не нарочно? Не е като да можеха да преплуват сами до там, нали? Всъщност, имайки предвид колко подобни бяха на птицечовка, по-скоро можеха, но защо биха? Определено по-скоро някой бе решил да си направи шега. И понеже вийлите нямаха намерение да си помръднат хубавите пръстчета, задачата да ги намерят и върнат във фермата се падна на учениците.

  - Използвайте тези, приложена им е магия за неуловимо уголемяване и душковците ще бъдат в безопасност вътре – каза преподавателката, докато им раздаваше някакви неща, подобни на чували – Така ще ви е по-лесно после да ги занесете до фермата.

  Намираха се в Главната зала, от където трябваше да започнат търсенето. Някои ученици едва дочакаха да си вземат торбата и хукнаха да търсят. Яна оглеждаше приспособлението с недоверие и се чувстваше нелепо. Такъв проблем можеше да се реши много лесно с намесата на същества, които притежаваха магически умения. Загледа се в „опашката” на Маврудиева и тя ѝ отвърна с поглед, който би могъл да я попари на място, ако на момичето му пукаше достатъчно, та да се впечатли.

  Наблизо видя Вихрен от Южен, който също още не беше тръгнал и се приближи към него с привидно нехайна походка. Не би казала, че се познаваха кой знае колко, той бе сред приятелите на Люба, а Ина се изчервяваше всеки път, щом някой го споменеше. Ако имаше състезание по луничавост, двамата с Яна определено щяха да бъдат сериозна конкуренция един за друг, нищо, че нейните лунички не вървяха с огнени коси. Присъствието им си бе сериозно и неоспоримо въпреки това. Не можеше да каже какво я подтикна да го потърси, тази година нещо се случваше с нея и я избиваше да общува с повече хора, въпреки вродената си срамежливост.

  - Ъъъ... – започна обещаващо – Рен? – опита малкото му име на вкус – Нещо против да бъдем братя Торбалани и да събираме непослушни душковци? Торбаланско царство? - размаха чувалчето с глуповата усмивка.

  Определено не я биваше в общуването.

  Вихрен Вокил, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Ина Янакиева and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Уроци по ГзМС Coin10 111
  Ниво : Уроци по ГзМС Untitl42
  Статистики :
  Уроци по ГзМС Streng10 Сила: 42
  Уроци по ГзМС Shield10 Издръжливост: 26
  Уроци по ГзМС Brain10 Интелигентност: 42
  Уроци по ГзМС Runnin10 Ловкост: 32
  Уроци по ГзМС Magic-10 Магия: 42
  Уроци по ГзМС Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Уроци по ГзМС MangoУроци по ГзМС TomatoУроци по ГзМС AppleУроци по ГзМС EmeraldУроци по ГзМС CinnamonУроци по ГзМС SapphireУроци по ГзМС BlueberryУроци по ГзМС SausageУроци по ГзМС RubyУроци по ГзМС PearУроци по ГзМС CabbageУроци по ГзМС PizzaУроци по ГзМС BaconУроци по ГзМС ChiliУроци по ГзМС ChocolateУроци по ГзМС TuttifruttiУроци по ГзМС Diamond

  Re: Уроци по ГзМС

  Писане by Вихрен Вокил Вто Авг 22, 2023 5:41 pm


  @Яна Вълканова 

  Премигна няколко пъти срещу момичето, сякаш това му действие щеше да помогне по някакъв начин на информацията да измине по-бързо разстоянието между очите и мозъка му. Е, не се получи. Така де, виждаше, че пред него стои момиче и му говори, тази част я осъзнаваше, обаче не успяваше да си спомни коя е тя. Паметта му напълно отказваше да съдейства. Бе я виждал из коридорите, но същото можеше да се каже за по-голяма част от учениците в Мунгав.  Липсваше му име, което да пришие към лицето, за получи завършен образ и това го смущаваше достатъчно, за да доведе до изчервяване. Вероятно бе нормално да е така, когато човек прекарва сериозна част от времето си с нос, забит в скицника, без да обръща особено внимание на заобикалящия го свят и обитателите му.
   
  Допълнително го объркваше фактът, че момичето го бе заговорило. Даже  озадачена завъртя глава наляво-надясно-назад, за да провери дали няма предвид някого зад гърба му, но, освен ако не говореше с призраци, там други хора не се виждаха. Значи, наистина говореше на него. Странно. Обикновено момичетата говореха на Исмаил, а него игнорираха. Което го направи още по-подозрителен към другия притежател на лунички в стаята. Униформата я маркираше като принадлежаща  към Севера. Люба, Ясен… не,  не се сещаше да познава друг там. Чудничко!  
   
  Обаче предложението бе изкушаващо, защото намаляваше наполовина шансовете му да се издъни.  За никого не бе тайна, че точно на него магиите не са му силна страна. Дали момичето осъзнаваше каква огромна грешка допуска с предложението си? Дали не бе редно все пак да я предупреди, че не се справя особено блестящо с магическата пръчка и заклинанията, необходими за залавяне на душкото, вероятно щяха да имат катастрофални последици, ако го изпълняваше той? Всъщност това бе и основната причина все още да не е тръгнал на някъде и да влезе в полезрението на девойката.
   
  А девойката продължаваше да се усмихва в очакване на отговор, различен от премигвания по морзовата морзовата азбука.
   
  - За теб пръчката, за мен торбата? - пита обнадеждено, че не всичко този час е напълно изгубено за него.  - И вероятно трябва да се извиня, защото често забравям или просто не запомням хората, но май не ти знам името?  Или не си го спомням? - да, както вече казахме, хората никога не са му било достатъчно интересни, че да им обръща внимание. - Но да,  съжалявам за което - както я беше подкарал след малко щеше да ѝ препълни торбата с толкова извинения, че нямаше да остане място за душковци.  

  Яна Вълканова, Ела Благоева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Уроци по ГзМС Coin10 31
  Ниво : Уроци по ГзМС Untitl40
  Статистики :
  Уроци по ГзМС Streng10 Сила: 18
  Уроци по ГзМС Shield10 Издръжливост: 16
  Уроци по ГзМС Brain10 Интелигентност: 14
  Уроци по ГзМС Runnin10 Ловкост: 10
  Уроци по ГзМС Magic-10 Магия: 22
  Уроци по ГзМС Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Уроци по ГзМС PearУроци по ГзМС MangoУроци по ГзМС SausageУроци по ГзМС SapphireУроци по ГзМС EmeraldУроци по ГзМС CabbageУроци по ГзМС Chocolate 

  Re: Уроци по ГзМС

  Писане by Яна Вълканова Вто Авг 22, 2023 6:58 pm


  - О, не се притеснявай! – грейна насреща му – Яна съм, от „Северен вятър”. Вълканова, като вашата Косара, но не сме рода... Поне не знам да сме.

  Вдигна рамене. Човек никога не можеше да бъде сигурен, родовете се заплитаха и разплитаха и братовчеди изскачаха от неочаквани места (семейства). Никога не беше питала Косара за корените ѝ, а може би трябваше. Вземе да се окаже, че все пак са роднини, би било добре поне да ѝ запомни рождената дата, към какво има алергия и дали обича да се катери по дървета като нея.

  - Е хайде да вървим, преди да са ги обрали всичките, а? – и тя тръгна, без да е много сигурна накъде точно отива – Пък ако ти е по-удобно, няма нужда да си говорим. Така де, ти няма нужда да говориш, за себе си не мога да обещая нищо, защото никога не знам тихата или шумната Яна е на ред, докато не се прояви в пълния си блясък. Какво искаше да кажеш с това за пръчката, впрочем?
  - Че не ме бива много в магиите? – все още не изглеждаше като да е на ръба да избяга с викове, но имаше време и за това.
  - Можеш ли да се наведеш, без да ти се заметне мускул или нещо такова? Да лазиш под маса, ако се наложи? – хвърли му поглед през рамо.
  - Мисля, че да.
  - Значи сме добре.

  Минаха покрай няколко стаи, подминаха кухнята, качиха се по едни стълби и като че ли разполагаха с достатъчно пространство за търсене, без в тях да се блъскат много хора. Повечето други ученици бяха по часовете, та коридорите бяха сравнително спокойни. Яна нахълта през първата открехната врата, която ѝ се изпречи и се огледа, стиснала пръчката си в ръка така, както по мъгълските филми си държаха пистолетите.

  Оказа се килер, в който освен няколко стари метли и дузина паяци, едва ли имаше нещо друго, което си заслужаваше вниманието.

  - Ако беше душко, къде би отишъл? – един от паяците се спусна над главата ѝ и тя го побутна с досада.
  - Някъде, където има лъскави неща.
  - Ъхъ. Давай да потърсим такова място. Правило ли ти е впечатление, че косите на вийлите блестят като злато?

  Усмивката ѝ беше като на Чешърския котарак и обещаваше душковците да си намерят нещо много лъскаво, стига да зависеше от нея по какъвто и да било начин.

  Ян Маджаров, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Максимилиян Шарков and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Теохар Зиези
  Теохар Зиези
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Уроци по ГзМС Coin10 69
  Ниво : Уроци по ГзМС Untitl37
  Статистики :
  Уроци по ГзМС Streng10 Сила: 4
  Уроци по ГзМС Shield10 Издръжливост: 6
  Уроци по ГзМС Brain10 Интелигентност: 4
  Уроци по ГзМС Runnin10 Ловкост: 4
  Уроци по ГзМС Magic-10 Магия: 6
  Уроци по ГзМС Clover10 Късмет: 8

  Re: Уроци по ГзМС

  Писане by Теохар Зиези Съб Сеп 09, 2023 2:55 am


  И
  @Геновева Самарджиева


  Седеше в креслото пред една от камините в общата стая и разглеждаше учебната програма. С радост установи, че първият предмет за деня и изобщо за него като ученик в "Мунгав" е Грижа за магическите създания. Тео обичаше животните и не ги делеше на магически или не, за него всички бяха еднакво ценни.
  Сега оставаше въпроса къде се провеждат занятията - на закрито или някъде в двора. Защото, ако беше второтото, младежът не знаеше как да стигне дотам.
  Изведнъж усети топъл полъх иззад врата си и се обърна рязко за да види, че към програмата в ръцете му наднича някакво непознато момиче, видимо по - малко на години от него,

  -Мога ли да ти помогна с нещо?
  - попита с благ тон. Почти бе сигурен, че девойката е около възрастта на Даниел и някак покровителят у него се обади.
  - Виждам, че трябва след малко да си навън, ако не искаш да закъснееш за час. Ти си новият, нали?
  За млада дама разговаряща с непознат му се стори твърде безцеремонна.  А и  тя беше вторият човек, който го пита дали той е новопристигналият, сякаш новината за преместен ученик беше водеща в списание "Мунгавски клюки" и всички прочели новия брой.
  - Аз съм, да. Тео, приятно ми е - усмихна й се и подаде ръка. Момичето я разтресе все едно от това зависи живота й:
  - А аз съм Геновева Самарджиева. И на мен ми е приятно! - почти официалното й представяне му направи впечатление, но реши да не разпитва много, за да не изглежда нахален. Макар че едва ли тя щеше да го отчете, при положение, че не се притесняваше да надзърта зад непознати хора.
  -Е, Геновева, знаеш ли как да стигна до урока си? Не искам да оставям лошо впечатление у преподавателите още от първия ден.
  Девойката кимна и започна ентусиазирано да му обяснява откъде трябва да мине, през какви стълбища да поеме и по какви коридори да свие. Някои насоки разбра, други не толкова и по лицето му се изписа тъжно изражение. Даваше си сметка, че шансовете да се появи навреме са почти нищожни, за което обвини себе си задето не си е направил труда да изиска карта на замъка за ориентир. В "Хогуортс" беше лесно - познаваше замъка като петте си пръста(поне така си мислеше) и разстоянията от точка А до точка Б му се струваха нищожни. Като че ли прочела мислите му, любопитната първокурсничка предложи да го ескортира, което на Тео се стори необичайно, тъй като вероятно и тя имаше занимания и едва ли й се губеше време да ориентира новобранци.


  - Много мило от твоя страна. Ама да не те задържам? Не бих искал да ти се карат заради мен.
  -Урокът ни е общ, спокойно.
  -Тогава защо си прави труда да ми обясняваш?
  -Защото е забавно!

  Вихрен Вокил, Юлий Звездинов, Лилиян Кардамова and Геновева Самарджиева харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Уроци по ГзМС Coin10 111
  Ниво : Уроци по ГзМС Untitl42
  Статистики :
  Уроци по ГзМС Streng10 Сила: 42
  Уроци по ГзМС Shield10 Издръжливост: 26
  Уроци по ГзМС Brain10 Интелигентност: 42
  Уроци по ГзМС Runnin10 Ловкост: 32
  Уроци по ГзМС Magic-10 Магия: 42
  Уроци по ГзМС Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Уроци по ГзМС MangoУроци по ГзМС TomatoУроци по ГзМС AppleУроци по ГзМС EmeraldУроци по ГзМС CinnamonУроци по ГзМС SapphireУроци по ГзМС BlueberryУроци по ГзМС SausageУроци по ГзМС RubyУроци по ГзМС PearУроци по ГзМС CabbageУроци по ГзМС PizzaУроци по ГзМС BaconУроци по ГзМС ChiliУроци по ГзМС ChocolateУроци по ГзМС TuttifruttiУроци по ГзМС Diamond

  Re: Уроци по ГзМС

  Писане by Вихрен Вокил Съб Сеп 09, 2023 2:45 pm


  @Яна Вълканова 
  Беше му правило впечатление, да. Обаче изобщо нямаше желание да се среща с вийли, ако душковците  бяха решили, че искат косите на надзорниците им – халал да са им.  Бяха си достатъчно големи жени, за да се справят и сами. Но запази тези си мисли за себе си, след рязката промяна на страна на Илиян, не се знаеше на кого може да има доверие, затова избягваше темата с хора, които не познаваше достатъчно добре.  Всъщност и с познати се стараеше да не я обсъжда, за да не навлече неприятности на някого.
   
  А за Яна пък съвсем си нямаше представа дали може да говори или не.
  -  Предлагаш да ги ползваме като примамка или просто се чудиш каква козметика използват? -  повдигна въпросително вежда в опит да „опипа почвата”  със севернячката. -  Ако  е първото, не съм сигурен, че някоя от тях  би си дала косата за каузата ни -  а той не бе готов да скалпира някоя жена, просто защото го е заточила в крепостта и му е наложила варварски режим, дори това да му гарантираше залавянето на душко и спокойствие за цялото училище.
  -  Е, те си падат разни косми при ресане, по стотина на ден, при хората поне де… -  рядко споменаван факт бе, че вийлите не са точно хора, но май никой не се бе заел да проучва чак в такива подробности разликите и приликите между двата вида. Ето ниша за изява на някой специалист по същества, ако вийлите изобщо се съгласяха на подобно нещо.
  -  В залата с Трофеите? -  внезапно му проблесна мисълта и той я улови като същински душко, което също не му се случваше особено често.
  -  Е, вероятно и там, зависи къде реша̀т да си рѐшат косите -  продължи в предишната посока на мисълта му Яна, докато крачеха без определена посока  през поредния коридор, едва ли не в очакване някое от съществата да изскочи на пътя им и само да се пъхне в торбата.
  - Не, не -  зае се да поправя създалото се недоразумение червенокосия. -  Там има лъскави неща, които бих пожелал, ако съм душко -  макар че изобщо не разбираше манията към лъскавото.
  -  Или в кухнята…
  - Е, не ми се иска да мисля, че си решат косите там… -  сбърчи нос художникът, но не му се беше случвало да намира косъм в храната до сега.
  - Не, не! Има лъскави неща, прибори, бокали, съдове…
  -  Добре, отиваме натам.
  - Там като кухнята или като трофейната зала?

  Атсу Оттах харесва този пост.

  Геновева Самарджиева
  Геновева Самарджиева
  Ученик, втори курс, дом "Лъч"
  Ученик, втори курс, дом


  Галеони : Уроци по ГзМС Coin10 50
  Ниво : Уроци по ГзМС Untitl37
  Статистики :
  Уроци по ГзМС Streng10 Сила: 4
  Уроци по ГзМС Shield10 Издръжливост: 2
  Уроци по ГзМС Brain10 Интелигентност: 6
  Уроци по ГзМС Runnin10 Ловкост: 6
  Уроци по ГзМС Magic-10 Магия: 4
  Уроци по ГзМС Clover10 Късмет: 2

  Re: Уроци по ГзМС

  Писане by Геновева Самарджиева Вто Сеп 12, 2023 12:10 pm


  Звукът от съприкосновението на обувките на Вея с каменния под отскачаше в стените по каменния коридор, а мислите на малката подскачаха синхронно в главата ѝ. От време на време хвърляше нетолкова скришен поглед към новото момче, което май хич не беше разговорливо.

  - И какво, как беше в Хогуортс?
  - Ти от къде знаеш, че съм учил в Хогуортс?
  - Аз всичко знам.
  - понаду се Вея. Ако Ясна беше наоколо, щеше да я цапне зад врата и да я укори, че е голяма клюкарка. Е, Ясна не беше наоколо, така че първокурсничката можеше да се надува колкото си иска. - А и сме от един дом.
  - Вярно...
  - А ти в кой дом си бил в Хогуортс?
  - Познай.
  - Хмм....
  - момичето наистина се позамисли, докато излизаха през голямата врата, която щеше да ги отведе към пристанището с лодките. Ярката светлина, която заструи отвън я заслепи и за момент остана като зашеметена, докато очите ѝ свикнеха с контраста. - Не те познавам, за да кажа, но ще се пробвам. Да знаеш, че съм чела за Хогуортс и знам някои неща за училището.
  - Аз си мислех, че знаеш всичко, а не само някои неща.
  - Знам, знам, сега ще видиш... Така. Не си бил в Рейвънклоу, понеже май не си много умен. Не можеше да се оправиш дори до фермата за магически същества...
  - Благодаря, много мило.
  - ...това оставя още три възможности. Каза, че не искаш да оставяш лошо впечатление в първия си ден, така че това може да се приеме за слидеринска черта... Бих казала, че не си и от Грифиндор, защото на тях като че ли не би им пукало какво впечатление оставят... Финалният ми отговор е - Слидерин или Хафълпаф!
  - Прекланям се пред дедуктивната ти способност.
  - Е, няма ли да ми кажеш дали познах?
  - Ти не познаваш, а налучкваш. Познаването е, ако избереш конкретен дом.
  - Добре тогава... Хафълпаф!
  - Защо не Слидерин?
  - Ами, така го усетих.
  - Вея се поизпъчи малко, припомняйки си думите на Зина от онзи път в гората. Елегантните дами усещаха разни неща и действаха според усещането си - така възнамеряваше да го кара и малката. - Познах ли?
  - Няма да ти кажа!
  - Ха! Че защо?
  - Искам да запазя аурата на мистерия около себе си.
  - Да ти кажа, аурата ти по-скоро е...


  Тео не разбра каква по-скоро е аурата му, защото вече бяха стигнали до фермата и бяха засрещнати от професор Маврудиева, която цялата засия, когато ги видя.

  - Хайде бре, младежи, до кога ще ви чакам! Вие трябва да сте новия ученик, господин Зиези, заповядайте, за мен е удоволствие. Вея, мисля, че днешния урок ще ти хареса особено много, постарах се да отговори на високите ти очаквания. Имаме страхотната възможност да се погрижим за истински еднорог! Хайде, хайде, не искате да изпуснете и секунда от това удоволствие...

  Ясна Соколова and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Теохар Зиези
  Теохар Зиези
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Уроци по ГзМС Coin10 69
  Ниво : Уроци по ГзМС Untitl37
  Статистики :
  Уроци по ГзМС Streng10 Сила: 4
  Уроци по ГзМС Shield10 Издръжливост: 6
  Уроци по ГзМС Brain10 Интелигентност: 4
  Уроци по ГзМС Runnin10 Ловкост: 4
  Уроци по ГзМС Magic-10 Магия: 6
  Уроци по ГзМС Clover10 Късмет: 8

  Re: Уроци по ГзМС

  Писане by Теохар Зиези Чет Сеп 14, 2023 3:18 am


  @Геновева Самарджиева

  Разкрилата се пред него сграда му се стори безкрайна, а когато премина през това, което вероятно бе нейният праг видя също толкова зали. Чудеше се какво ли се криеше в тях, ала новата му приятелка почти нахално го хвана за ръка и го избута в едно от първите помещения, които видяха. Там ги посрещна заоблена и усмихната до уши жена, явно преподавателката, и тя отдели специално внимание на Тео. Първо заяви колко е радостна да го види и да се запознаят, после пък го поразпита от какво семейство е, къде живее. Не знаеше дали това се дължи на прекомерна любо знателност или влизаше в задълженията на професорите да предразполагат новите ученици. Ако разчиташе на опита си, би заложил на първото.

  - Еднорог ли? Страхотно! - бе чел за тях, но никога не беше виждал техен представител на живо. Знаеше, че трудно се намират поради чувството им за самосъхранение и набези на недоброжелатели са ги принудили да се крият по - усърдно през последните години.
  Докато се усети покрай него и първокурсничката мина някакъв прегърбен старец, който Тео неволно загледа. Въпросният господин отвърна на погледа и измърмори нещо под носа си, а момчето се зачуди дали е насочено към него или този човек има някакъв проблем.
  -Това е дядо Ставри. Малко е странен и все е сърдит, ама не му обръщаме внимание - гордо заяви Вея, сякаш току - що е споделила някаква съкровена тайна на новото си другарче. Теохар обаче изгаряше от желание да заговори старчето и изтича до него въпреки опитите на Геновева да го издърпа към себе си и предупреждението да не си навлича неприятности.
  - Извинете. - и нищо -ЕХО! Извинете, аз съм Тео и...
  - Нито ме интересува кой си, нито ме интересува за какво си дошъл. Омръзна ми от вас, пъплещи и неуважаващи природата дечурлига
  ! - уау. Неприязанта струеше от дядо Ставри и Тео разбра защо беше увещаван да не го заговаря.
  Върна се обратно при Геновева, а тя го гледаше укорително и цъкаше демонстративно. Ама какъв му е проблемът на това дете?

  - Аз ти казах да не се опитваш, ама защо да ме слушаш. Не е като да съм тук по - дълго време.
  - Да се съсредоточим върху урока, става ли?

  Двамата замълчха за да чуят какви ще са указанията на професор Меврудиева. През това време Тео подхвърляше скришни погледи към дядо Ставри, който бавно се тътреше към отсрещното помещение. Не знаеше каква му е историята и защо се държа така с някой, който вижда за първи път и нищо не му е направил, но щеше да разбере и да му покаже, че Теохар нито има намерение да унищожава каквато и да било природа, нито пък да му пречи да си върши работата. А и щом го държаха още в "Мунгав" значи имаше причина. Вероятно си вършеше работата добре, каквато и да бе тя.
  - Значи трябва да се погрижим за болен еднорог. Милото същество...А ти обичаш ли животни? - явно Вея бе чула каквото й трябва за заданието и отново се върна към проучването на своя нов съдомник.
  - Напълно. Имаме си куче вкъщи, а понякога прибираме ранени животни от планината и ги лекуваме, ако можем. А, и още нещо - за твое голямо разочаровние бях в Рейвънклоу.
  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Уроци по ГзМС Coin10 31
  Ниво : Уроци по ГзМС Untitl40
  Статистики :
  Уроци по ГзМС Streng10 Сила: 18
  Уроци по ГзМС Shield10 Издръжливост: 16
  Уроци по ГзМС Brain10 Интелигентност: 14
  Уроци по ГзМС Runnin10 Ловкост: 10
  Уроци по ГзМС Magic-10 Магия: 22
  Уроци по ГзМС Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Уроци по ГзМС PearУроци по ГзМС MangoУроци по ГзМС SausageУроци по ГзМС SapphireУроци по ГзМС EmeraldУроци по ГзМС CabbageУроци по ГзМС Chocolate 

  Re: Уроци по ГзМС

  Писане by Яна Вълканова Съб Сеп 16, 2023 10:46 pm


  @Вихрен Вокил

  - Да – рече Яна.
  - Ама аз попитах кое от двете?
  - И двете. Кухнята ни е по път, дай да минем първо през нея.

  По-рано я бяха подминали, но това не пречеше сега да се върнат, пък и нямаха други идеи поне за момента. Това не отне много време, тъй като както вече казах, коридорите бяха сравнително пусти в момента. Лея Пепа както винаги си месеше хляб и им се усмихна, отдръпвайки се, за да ги пусне да преминат.
  Вътре ухаеше на готвено, на хляб, на някакъв десерт... всичко едновременно и стомахът на Яна измръжа одобрително, което се чу доста ясно в тишината, настъпила при влизането им. Приказките на вийлите секнаха и очите им се обърнаха към пристъпващите в кухнята ученици. Не изглеждаха очаровани, но това не беше нещо ново. Чуваше се само тракането на ножове по дървени дъски, докато сами режеха зеленчуци, бълбукането на вряща вода и свиренето на чайник, което най-много се набиваше на ухо.

  - Какви ги вършите? – обади се една от вийлите и застана на Ф.
  - Търсим душковци – побърза да каже Яна и вдигна ръце, сякаш за да демонстрира, че не е въоражена.
  - Професор Маврудиева иска да намерим избягали... – започна Вокил, но бе прекъснат от друга жена.
  - Плъхове! Ей толкова големи пущини – ръцете ѝ показаха размер, който би вървял повече на „уловената” от някой разбирач риба, но както и да е – Там! – и посочи едно от помещенията.

  Яна и Вихрен си размениха погледи, след което се запътиха към въпросното помещение. Изглежда тук се държаха повечето прибори и посуда, та не бе чудно, че „плъховете” се бяха намърдали. На пръв поглед нямаше нищо, което да индикира присъствието на каквото и да е животно, но ако човек се заслушаше, можеше да долови някакво шумолене, което не бе точно типично в такава стая. Идваше от различни места, но като че ли под една от масите някой се мъчеше.

  Вълканова приклекна и веднага видя причинителя на този шум, забелязвайки душкото, който се опитваше да набута една лъскава паничка в торбата на коремчето си. Определено не му се получаваше и животинката сумтеше недоволно. Все още не ги беше забелязал и момичето реши да се възползва от това, хвърляйки се напред, при което се просна по корем на земята и влезе наполовина под масата. Задницата ѝ остана откъм Вихрен и в този момент Яна бе много доволна, че носи панталон, а не пола, защото съученик да ѝ види гащите не бе сред мечтите ѝ.

  - Пипнах те! – извика победоносно и побърза да се измъкне заднешком, при което удари главата си в масата – Уф!

  Вихрен Вокил and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Геновева Самарджиева
  Геновева Самарджиева
  Ученик, втори курс, дом "Лъч"
  Ученик, втори курс, дом


  Галеони : Уроци по ГзМС Coin10 50
  Ниво : Уроци по ГзМС Untitl37
  Статистики :
  Уроци по ГзМС Streng10 Сила: 4
  Уроци по ГзМС Shield10 Издръжливост: 2
  Уроци по ГзМС Brain10 Интелигентност: 6
  Уроци по ГзМС Runnin10 Ловкост: 6
  Уроци по ГзМС Magic-10 Магия: 4
  Уроци по ГзМС Clover10 Късмет: 2

  Re: Уроци по ГзМС

  Писане by Геновева Самарджиева Пон Сеп 25, 2023 6:45 pm


  - Така ли било? - учуди се искрено Вея. - Не ти личи.
  - Пфу.
  - възмути се Тео и я погледна неодобрително. - Ако ти беше учила в Хогуортс, щеше да си слидеринка отвсякъде!
  - Защото са амбициозни и находчиви?
  - Защото са груби и досадни.
  - Ха! Може и да съм досадна, но със сигурност не съм груба...
  - Значи поне половината от уравнението е изпълнено.
  - Хм... може би си прав, май наистина бих била от Слидерин. Все пак символът им е змията.
  - И какво от това?
  - Ами аз мога да говоря със змиите и така. Това не е ли знак?
  - Лош знак, ако питаш мен.


  Вея понечи да попита защо да е лош знак, но веселия глас на Маврудиева ги прекъсна гръмко и доведе всякакъв по-нататъшен разговор ако не до край, то поне до интригуваща пауза.

  - Хайде, съберете се, деца! Както виждате, това пред нас е еднорог, при това в особено окаяно състояние. Миличкият, наял се е с отровни пембени гъби, вместо да си хапне от розовичкия им, безопасен аналог! За наше щастие обаче, той ни предоставя страхотна възможност да се запознаем по-добре с неговия вид. Хайде, кой ще ми каже малко повече за тях?
  - Еднорозите са стадни животни, които се характеризират с удивителната си красота и един-единствен спираловиден рог по средата на челото им.
  - Вея дори не вдигна ръка, ами високомерно изви глас и започна да нарежда важно-важно. - Странно е, че този се е отровил, тъй като рогът на еднорозите е универсален лек срещу отрови и може да се използва за тяхното засичане. Хм, може би този е бил много гладен и изобщо не е обърнал внимание на предупредителните пулсации. Така като го гледам май е младичък - рогът му е все още със седефен цвят, а всички знаят, че атрибутът на еднорозите потъмнява с времето.
  - Само този атрибут ли?
  - обади се някой отзад, чу се кикот, а Вея така се завъртя, че косата ѝ формира мини торнадо около темето ѝ.
  - Аз съм запозната само с този, но ти ако знаеш повече от мен, можеш да ни разкажеш.

  Мълчание. Момичето се подсмихна под мустак - така си и мислеше. Никой не знаеше повече от нея. Ни-кой.

  - Аз пък знам, че това с потъмняването на рога е мит. - обади се тих и спокоен глас, който звучеше някак познат. Тео се почеса по носа и без дори да я поглежда, продължи - Възрастта на един еднорог може да се определи най-точно по дължината на брадата му. Но поне за това позна - този изглежда доста млад.

  С последното той се усмихна извинително на момичето в опит да успокои заформящите се кълбовидни мълнии в погледа ѝ.

  Ясна Соколова and Лилиян Кардамова харесват този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 12:59 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!