Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+4
Ясна Соколова
Мая Кочева
Вихрен Вокил
Исмаил Колимечков
8 posters

  Уроци по Отвари

  Исмаил Колимечков
  Исмаил Колимечков
  Ученик, седми курс, дом "Лъч"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 19
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl41
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 58
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 32
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 72
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 50
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 44
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 22

  Бобчета : Уроци по Отвари PearУроци по Отвари WatermelonУроци по Отвари MangoУроци по Отвари SapphireУроци по Отвари EmeraldУроци по Отвари AppleУроци по Отвари ChocolateУроци по Отвари CinnamonУроци по Отвари TomatoУроци по Отвари CabbageУроци по Отвари RubyУроци по Отвари BaconУроци по Отвари HoneyУроци по Отвари TuttifruttiУроци по Отвари Cabbage 

  Уроци по Отвари

  Писане by Исмаил Колимечков Чет Юли 20, 2023 5:11 pm


  - Нима слънцето не изгрява с вашите танци? 
   - О, колко си ни сладкодумен. Не, разбира се, че не. - самодивата, която беше защипана с проф. Георгиева нямаше нищо общо с Габриелка на проф. Желев. Самодивката Марси, беше твърде млада, флиртуваща и оскъдно облечена. И по-лошото, обожаваше вместо да проверява какво правят децата в часовете и да следи професорката, да обръща цялото си внимание към шестокурсника. Разбира се, там където Илиян и Люба с пълна пара тормозеха виили, Исмаил беше взел по-интересен подход... добре де, не интересен. С широка усмивка вълнуваше малката самодивка още от началото на срока, а тя всеки път му се връзваше все повече и повече. Беше повече от умопомръчително, че веднъж беше казала, че ще открадне шестокурсника от леглото му и ще го заведе в самодивските земи. Единственият момент, в който усмивката на Исмаил леко беше станала на лед. За част от секундата. 
   - Само на луна?
   - Само на изгрята, но ако ти се танцува с мен, винаги можеш да ме поканиш.
   - Марси, ще ме досрами да танцувам с теб. Все пак си толкова добра.

  Правеха Многоликова отвара. Нещо достатъчно сложно и абсолютно забранено, но Георгиева се беше счупила по-бързо от Желев на режима. Единственият час, в който жената можеше да си поеме въздух беше, когато Исмаил идваше да се любува на Марси или да прекарва часовете във флиртуване. От време на време виждаше как Вихрен и Арина го наблюдаваха с притеснения, но знаеше, че няма да направят нищо. Най-малкото защото Исмаил не се чувстваше в конкретна опасност. 
   - Няма от какво да се притесняваш, ще те науча.
   - Обещаваш ли? - поредната усмивка. 

  Уроци по Отвари Tumblr_inline_pomosbtn2F1uxnbj0_400

  Марси завъртя ръката му и положи вътре нещо... Исмаил погледна надолу и без да падне усмивката му забеляза малката гривна в ръката му. Самодивски амулет... за миг усети как косъмчетата по врата му се изправиха. Знаеше достатъчно за амулети, за да знае какво го очаква, ако го сложи. Марсия явно ... не само флиртуваше. Колимечков усети как света потъва под краката му. 
   - Марси, пред всички ли?
   - Е, като не казваш къде спиш... - нацупи се самодивата, а Колимечков набързо сипа няколко прахчета в котлето си. Добре, че котела беше кръгъл и можеше да нарисува руната отстрани с пръст в прахче. Руната за огън. Набързо огледа съучениците си. Бяха достатъчно далеч от тях. Все пак Марси го тормозеше от час първи и другите съученици не обичаха да са край нея... и край него. Бяха в дъното на кабинета. Когато започна да реже поредната съставка, Вихрен се обърна и този път Исмаил наистина го погледна. 
   - О, не, внимавай. - о да, Исмаил по невнемание изсипа амулета право в казана, което нагря достатъчно руната и желязото на котела започна да цвърчи преди да избухне. Самодивката изпищя ужасено, а Исмаил имаше време да затоври очи преди всичко да избухне. И да приключи.

  Вихрен Вокил, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Илиян Георгиев, Люба Бюлбулева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 111
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl42
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 42
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 26
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 42
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 32
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 42
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Уроци по Отвари MangoУроци по Отвари TomatoУроци по Отвари AppleУроци по Отвари EmeraldУроци по Отвари CinnamonУроци по Отвари SapphireУроци по Отвари BlueberryУроци по Отвари SausageУроци по Отвари RubyУроци по Отвари PearУроци по Отвари CabbageУроци по Отвари PizzaУроци по Отвари BaconУроци по Отвари ChiliУроци по Отвари ChocolateУроци по Отвари TuttifruttiУроци по Отвари Diamond

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Вихрен Вокил Нед Юли 23, 2023 7:16 pm


  @Исмаил Колимечков  - Пантантос максима! – изкрещява го по същото време, когато Исмаил хвърля амулета в котела си.
  Вятърът, който се извива, е насочен към металния съд с отварата, подминава приятеля му и  запраща котела в посока на вийлата. Насрещният вятър запречва със силата си ударната вълна от експлозията и предпазва Ис от отломки и остатъци от отварата. Или поне се надява да е така, надява се да успял, да се е справил със заклинанието… Ако не е успял напълно да спаси приятеля си, то поне да е минимализирал щетите. Нали винаги това се опитваше да прави, още от детството им?
   
  Пръчката му бе в готовност от момента, в който забеляза как вийлата даде нещо на Исмаил, нищо хубаво нямаше в подобни дарове, всеки го знаеше. Стоеше нащрек през цялото време, наблюдаваше с периферното си зрение, докато се преструваше, че бърка отварата си, дори не е сигурен какво е сложил в котела, целият му фокус бе върху думите и движенията на медаря. Фактът, че Рошавия не му говореше, не означаваше, че е ще остави някаква си разгонена вийла да го отведе в самодивските земи, без преди това поне да се опита да ѝ прегризе гърлото, пък ако ще да е последното нещо, което ще направи в живота си. Забеляза небрежното движение, с което изрисува руната, а когато Исмаил най-после срещна погледа му за първи път от месеци – разбра. Отчаяните ситуации изискват отчаяни мерки. Познаваше го достатъчно добре, досети се какво е намислил, проследи движението му… Проклети шейтани, ако поне не се опита да го спаси от собствената му лудост!
   
  За миг сърцето му пропуска няколко удара, когато в настаналия хаос Исмаил се строполява на пода. Мисълта, че се е провалил го пронизва по-жестоко и от думите на Рошавия преди няколко месеца. Възможността този път наистина да го е изгубил, при това завинаги не е нещо, с което би могъл да се примири лесно. Около него звучат писъци, включително тези на вийлата,  но всичко, освен тялото на приятеля му, му е като в мъгла. Не си спомня нито как е стигнал до него, нито как го е подхванал на рамо заедно с още някого(кой изобщо беше там?), за да го отнесат до болничното крило преди още вийли  да са щурмували кабинета и да се опитат да ги спрат.  Докато излизаха се чуваше гласът на Георгиева, която явно се опитваше да въдвори ред в създалата се ситуация.
   
  Добрата новина беше, че Исмаил е жив.
  Лошата -  ще го убие собственоръчно, ако не престане да върши глупости.

  Юлий Звездинов, Илиян Георгиев, Исмаил Колимечков, Люба Бюлбулева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  The author of this message was banned from the forum - See the message
  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 39
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl42
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 28
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 24
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 28
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 28
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 40
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Уроци по Отвари PearУроци по Отвари MangoУроци по Отвари ChiliУроци по Отвари SausageУроци по Отвари WatermelonУроци по Отвари SapphireУроци по Отвари EmeraldУроци по Отвари Birthday1

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Ясна Соколова Сря Авг 30, 2023 9:59 pm


  @Геновева Самарджиева

  - Вея... – личеше си, че ѝ беше трудно да проведе този разговор пред кабинета по Отвари. Нямаше и много време, часът започваше след 3 минути. – Знаеш, че те обичам... ама така не може.
  - Как?! – едно пискливо гласче попита. Ако някой не познаваше лицето, на което принадлежеше, щеше да си каже какво малко ангелче. Ала беше точно обратното.
  - Така! – натърти Ясна и наклони настойчиво глава.
  - Как?! – момичето не отстъпваше. Имаше този вреден навик.
  - Така, Вея... Така, както правиш. – умората, която изпитваше от създалата се ситуация рефлектира върху изражението на Ясна. Вече за трети път водеха този разговор от началото на седмицата, а беше едва Вторник.
  - Нищо не правя! Криворазбрана съм от целия свят. Не е мой проблемът... – първокурсничката тропна с крачето си и връзката на кецовете ѝ леко се разхлаби.

  - Кое му е криворазбраното на това да приютиш десет пухкавелковци в спалнята си?! Разбирам, че обичаш животните и ги предпочиташ за компания, ала това е против правилата... не можеш да си позволиш да нарушаваш правилата! Не и сега. - при мисълта да я хвърлят в някоя килия, сърцето на Ясна се сви. Беше развила голяма привързаност към първокурсничката и се стараеше да я закриля, но тя непрекъснато осуетяваше опитите ѝ. Вгорчаваше живота ѝ до най-високото ниво на играта, която играеха, там където е босът, който трябва да преиграваш часове наред и грам не й пукаше. Даже Ясна не беше сигурна, че Геновева въобще осъзнаваше, че има последици. Обичаше да живее в своя си свят, без да допуска реалният да измества фокуса ѝ.

  Затова днес Ясна трябваше да прекара всяка свободна минута, която Вея имаше с нея и да не я изпуска от поглед. Така беше заръчала виийлата, която я извика по-рано, за да ѝ съобщи за деянията на младото момиче. Сега тъмнокоската имаше свободен час, но нямаше да може да го посвети на търсене на нови четирикраки приятели, а щеше да присъства на часа по Отвари на Ясна.

  Първокурсничка в часа на седмокурсниците. Просто чудесно. А ако слуховете бяха верни, днес щяха да упражнята изключително силна и опасна отрова. Просто чудесно. Геновева със сигурност щеше да наостри уши и внимателно да запише всяка една съставка и как се приготвя. За да може после да си има за всеки случай. Вийлите тотално бяха откачили и последната капка здрав разум се беше изпарила.

  - Виж... прости искам... да не пострадаш.
  - Аз пък искам да ме оставят намира.
  - И аз искам да яма сладолед всеки ден, ама няма. - един спомен се прокрадна за част от секундата, но седмокурсничката нямаше време за него. Затова побърза да дръпне Вея за ръката и за последно да ѝ каже да бъде послушна. След което връхлетяха като буря в стаята по Отвари и побързаха да седнат на най-задния чин. Или поне Ясна побърза, пък Геновева се дърпаше и офкаше.

  Ян Маджаров, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Геновева Самарджиева харесват този пост.

  Геновева Самарджиева
  Геновева Самарджиева
  Ученик, втори курс, дом "Лъч"
  Ученик, втори курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 50
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl37
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 4
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 2
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 6
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 6
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 4
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 2

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Геновева Самарджиева Сря Авг 30, 2023 11:42 pm


  Правичката да си кажем, отварите бяха сред по-безмислените предмети за Вея, предвид липсата на всякаква зоологична окраска. Вече бяха преминали през сваряването на лек за циреи, направата на отвара за изправяне на коса и създаването на уж мощен хербицид, който успешно премахна (повечето) плевели в оранжериите. Сега уж можеха да започнат с изучаването на по-сложни и потентни отвари, но Вея така се беше разочаровала, че каквото и да ѝ покажеха, мижавият ѝ интерес надали щеше да се разпали.

  - И сега какво? - попита тя скептично Ясна, повдигайки вежди като голям човек. - Идваш тук, за да си ми бавачка?
  - Повярвай ми, ако зависеше от мен, това щеше да е последното място, на което да бъда.
  - отвърна по-голямото момиче, но сетне въздъхна, осъзнала, че може би думите ѝ са прозвучали по-грубо, отколкото е целяла. - Имам предвид, че няма какво да се направи по въпроса.
  - Искаш ли да се обзаложим?
  - очите на първокурсничката светнаха, усетила предизвикателството, а пък Ясна мигом смръщи поглед.
  - Не, никак не искам. Шшт, май часът започва...

  И наистина - нисичката фигура с посребрени коси на професор Тричкова си запроправя път към катедрата най-отпред в стаята и групата седмокурсници се смълча като по команда. Жената не побърза да започне с урока, а се настани удобно, отвори големия том, който носеше подмишница, след което огледа събралите се ученици изпод стъклата на очилата си с телена рамка.

  - Привет на всички. Днес е чудесен ден да ви науча на една отвара с много приложения в магьосническия свят. Тя може да се използва като силно оръжие в ръцете на опитни вещици и магьосници и е от огромно значение да се използва разумно и в умерени количества. Може би вече ви е любопитно за какво точно говоря - за съжаление може би ще се разочаровате, като разберете, че не става въпрос за някаква отрова, или пък оръжие за масово унищожение. - Тричкова се усмихна така, че топлината плъзна и по крайчетата на очите ѝ. - Днес ще се учим на Веритасерум, отварата на истината.
  - Върви да сер...
  - Яснината ръка се изстреля мълниеносно към устата на първокурсничката, секвайки изречението ѝ по средата. За съжаление обаче, професорът бе чула началото му и изкриви устата си в неопределено изражение.
  - А, да... ученици, днес на гости ни е една ученичка от по-долен курс. Моля, бъдете внимателни с нея и ѝ оказвайте помощ, ако се нуждае от нея. Въпреки, че съм сигурна, че госпожица Соколова е повече от способен ментор в случая.

  От чутото Ясна се усмихна и кимна утвърдително, а Вея ѝ хвърли един мръсен поглед.

  - Как... блякс! Ти да не би току-що да ме облиза по ръката?!

  Облиза я и още как, като продължаваше да ѝ затиска устата с нея! Първокурсничката се оплези на лилавокоската и отново скръсти ръце пред гърдите си по детски. Този час нямаше да ѝ е интересен и толкова - вече го беше решила и нищо по никакъв начин нямаше да промени това решение.

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 39
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl42
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 28
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 24
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 28
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 28
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 40
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Уроци по Отвари PearУроци по Отвари MangoУроци по Отвари ChiliУроци по Отвари SausageУроци по Отвари WatermelonУроци по Отвари SapphireУроци по Отвари EmeraldУроци по Отвари Birthday1

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Ясна Соколова Чет Авг 31, 2023 6:24 pm


  Защо трябваше да е такава? Толкова ли трудно щеше да бъде, ако просто си стоеше мирно и не се занимаваше с всичките маймунджалъци, които ѝ се въртяха в главата? Понякога Ясна се чувстваше като звероукротител, който се беше изправил пред най-бесния и див звяр на планетата земя.

  Лигите на първокурсничката все още бяха по ръката ѝ, когато Ясна уж мило я потупа по гърба, избърсвайки се в нея и момичето отново писна.
  - С твоите камъни, по твоята глава, мила Геновева. - кротко ѝ прошешна и се опита да я целуне по бузата, но Вея така се отмести, че столът ѝ отново прекъсна преподавателката и целия клас за пореден път насочи вниманието си към тях. Ясна извинително се усмихна и сърдито направи знак на момичето до нея да мълчи и да прекрати всички шумове.

  - Та, както казвах, Веритасерум е мощна отвара. И как няма да бъде?! - възкликна Капка. - Само три капки са нужни, за да разбереш истина. Но е много важно, човекът на когото се дава да не знае, че я приема. Иначе, той автоматично ще си изгради антидот и тя няма да работи върху него. - допълни преподавателка и някои от учениците започнаха развълнувано да си шушнат. - Отварата е прозрачна на цвят и лесно може да се сипе в напитката, без да се разбере.
  - Вече знам на кого ще я тествам. . - Никола, който седеше по средата на редицата, се закани с насмешка.
  - Не бързайте толкова много, господин Димитров. Ще трябва да почакате един пълен лунен цикъл. Иначе отварата ви няма да има никакво действие. Плюс, Министерството има строг контрол върху тази отварата и използването е ограничено и след одобрение. Не може туко-така да я дадете на когото си решите. - търпеливо обясни професор Тричкова. Седмокурсникът остана силно разочарован и изпуфтя недоволно.
  - Тогава за какво ни е да я учим. - сърдито рече Никола.
  - Защото сте в час по отвари и тук се учим как да приготвяме всякакви отвари. - без да го приема лично, Капка продължи да говори с благата си усмивка на лице.

  - Ето един здраво мислещ човек. - тихо подпшушна Вея на Ясна. - За какво ни е да учим отвари въобще.
  - Защото не може да имаме часове само Грижа за магическите същества. - тихичко изръмжа Ясна, без да откъсва поглед от преподавателката. Дори едвам си личеше, че беше помръднала устните си.
  - Може!
  - Не може!
  - Може, може, може.
  - Оф...
  - Ясна сръга Геновева леко с лакът. Първокурсничката веднага ѝ отвърна, но не прецени силата си и Ясна, която не очакваше, изпъшка тежко.
  - Проблем ли има там отзад? - Капка отново насочи вниманието си към дуото от последния ред и лилавокоската престорено се изкашля.
  - Задавих се, професоре. . - След което се обърна към Вея и я заплаши, че ще пипне животно ама през крив макарон, ако не престане.

  Ела Благоева, Атсу Оттах and Геновева Самарджиева харесват този пост.

  Геновева Самарджиева
  Геновева Самарджиева
  Ученик, втори курс, дом "Лъч"
  Ученик, втори курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 50
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl37
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 4
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 2
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 6
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 6
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 4
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 2

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Геновева Самарджиева Чет Авг 31, 2023 7:29 pm


  Разбира се, че пак се оплези - вие какво очаквахте? Не стига, че беше принудена да слуша скучните обяснения за Върви-до-струма, ами трябваше и Ясна да ѝ е на главата. Вея наистина, НАИСТИНА не знаеше с какво бе заслужила тази зла участ.

  Седмокурсничката бе приела някак покровителствена роля спрямо нея, което никак не се нравеше на Самарджиева. Може би загрижеността ѝ бе продиктувана от това, че малкото момиче винаги седеше само, или пък от внушителния брой наказания, които бе изтърпяла за първите си няколко месеца в училището - Вея не знаеше, но и малко я интересуваше. Бе се опитала да обясни на Ясна любезно да не се притеснява за нея и че си ѝ е супер да скитосва сама из замъка, но Соколова не щеше и да чуе за подобно нещо. За щастие догодина щеше да завърши и Геновева отново щеше да се носи като свободна молекула, необременена от нежеланите грижи на бавачката си.

  - Ето ти учебника, прочети какво трябва да правим. - преди Вея да усее да изпротестива, томчето вече бе хлопнато пред носа ѝ.
  - "В деня на пълнолуние..." Днес какво е?
  - Пълнолуние.
  - Оф... "...налейте педя и половина вода в котле от твърд метал..." Какво е "твърд метал"?
  - Ами, метал, който не е мек.
  - Уау.
  - Вея не беше впечатлена. Това бе отговор, който баща ѝ би дал. - Твоето котле от твърд метал ли е?
  - Желязно е - мисля, че това се числи като твърд метал. Би трябвало да сработи.
  - Ами ако не сработи?
  - Ами, ако не сработи, тогава ще му мислим.
  - Вея отново се намръщи. Подобно на баща ѝ, Ясна имаше изнервящото качество да измисля отгвори на всичките ѝ въпроси. - Продължавай да четеш, докато аз наливам водата.
  - "Излейте шишенце птолемея в котлето и бъркайте обратно на часовниковата стрелка за десет минути, докато започне да бълбука." Аз ще бъркам.
  - Ето ти лъжицата, тогава.
  - Да знаеш, този урок изобщо не ми харесва.
  - Жалко значи, че в живота понякога ни се налага да правим неща, които не ни харесват.
  - Аз съм първокурсничка, не се налага да правя върни-ми-сума.
  - Ако не беше насъбрала всички онези пухкавели, нямаше да ти се налага. Сега обаче ти се.
  - Не е честно!
  - Животът рядко е.
  - Стига си говорила като възрастен.
  - Аз съм възрастен.
  - Пфу! Не ми се бърка вече.
  - Дай аз да продължа.


  Вея пусна лъжицата доволно, след което изсумтя, стовари се на масата върху лактите си и се загледа навън. Няколко соколчета се гонеха в небето отвън, като от време на време се счепкваха и сключваха ноктите си едни в други. Момичето би дало всичко за да бъде свободно като тях - навън, в небесата, вместо да седи тук в смрадливото подземие и да слуша как Ясна философства докато бърка с лъжицата в котела.

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 39
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl42
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 28
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 24
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 28
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 28
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 40
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Уроци по Отвари PearУроци по Отвари MangoУроци по Отвари ChiliУроци по Отвари SausageУроци по Отвари WatermelonУроци по Отвари SapphireУроци по Отвари EmeraldУроци по Отвари Birthday1

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Ясна Соколова Чет Авг 31, 2023 8:04 pm


  - Ама какви ги вършиш?! - лилавокоската погледна накриво и присви изпитателно очи.
  - Ох, стресна ме. - Геновева се сепна и бутна ръката на Ясна, с която така старателно бъркаше. Лъжицата подскочи и около пет милилитра от течността се озоваха на масата.
  - Виж какво направи! - Ясна извади магичексата си пръчка и побърза да почисти преди Капка да ги бе смъмрила за невниманието, което бяха проявили.
  - Аз ли? Ти си виновна. - Вея отново скръсти ръце и се нацупи.
  - Не ми се спори за всичко. Продължавай да четеше, щом няма да бъркаш! - Ясна отново се съсредоточи върху бъркането. - Според теб колко време мина? - Не беше сигурна дали бяха минали повече от 2-3 минути.
  - Една минута! - отсече първокурсничката и отново потърси соколчетата, но те си бяха тръгнали.
  - Няма как да е една минута. Повече е, може би ... - замисли се за момент. - ... около 4 минути.
  - Значи имаш още шест.
  - Хайде, чети... моля. - Седмокурсничката ѝ се усмихна, с надеждата, че това ще я направи по-склонна към съдействие.
  - Стрийте лунен камък на прах, като добавите постепенно, лъжичка по лъжичка, като всяка трябва да се разтвори напълно, преди да се добави следващата. Имаш ли лунен камък? - обърна се Вея към нея.
  - Разбира се, онова беличкото там. - посочи с глава малкото камъче, което седеше на чина. - Ще можеше ли да го стриеш?
  - Да видим. - явно това ѝ се понрави, защото Вея взе камъчето и го претърколи през пръстите си. - Виж какво хубаво камъче е... защо да го съсипваме...
  - Защото е важна съставка, без която не можем да направим отварата. - уморяваше се от непрекъснато обстрелване с въпроси за всичко възможно.
  - Ох, ще го стрия добре, от мен да мине. - Взе дървеното хаванче с чукалото в него и ловко стри камъчето, което изчезна и се превърна в хиляди малки прашинки.
  - Виж, чудесно го направи. - радостно отбеляза Ясна, която продължаваше да бърка. Вече започваше да ѝ писва, което значеше, че почти бяха минали десет минути. Горе-долу толкова време ѝ трябваше и на ръката ѝ да се схване.
  - Повече ми харесваше преди. Ама щом се налага. - тъжно отвърна Вея.
  - Хайде сега, вземи другата лъжичка и слагай бавно, като ме чакаш да го разбъркам добре. - след което се обърна към Вея и сериозно я погледна. - И бъди много внимателна.
  - Добре, добре. Споко. Дишай.

  Геновева взе малката лъжица и явно се постара без дори и да разбере, защото беше изключително прецизна в грабването на стрития лунен камък и изсипването в котела. Дори изчака Ясна добре да разбърка и да помоли за следващата лъжица прах.

  Ян Маджаров, Ела Благоева and Геновева Самарджиева харесват този пост.

  Геновева Самарджиева
  Геновева Самарджиева
  Ученик, втори курс, дом "Лъч"
  Ученик, втори курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 50
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl37
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 4
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 2
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 6
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 6
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 4
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 2

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Геновева Самарджиева Пон Сеп 04, 2023 2:58 pm


  - Разтвори ли се вече?
  - Ти как мислиш?
  - Ако бях сигурна, нямаше да те питам.
  - По-разтворено от това няма накъде да стане.


  Вея изпъна гръб и чукна три пъти с лъжицата по ръба на котлето, за да изтръска излишните капки течност. Не беше сигурна дали е необходимо да прави това, но все пак го направи. Може би отварата щеше да работи само и единствено ако всички съставки бяха в нея през цялото време. Ако първокурсничката я лишеше от няколко хомогенни капки, може би всичко щеше да се разпадне или по-лошо - да експлодира в лицата им. Или може би...

  Ама чакайте малко. Геновева се намръщи. Тя не харесваше отварите - какво я интересуваше дали върви-посеркото ще бъде успешно или не?

  - Какво се намръщи пак? - попита Ясна.
  - Нищо.
  - Нищо, на баба ми... гащите.
  - Ха!
  - Твоя си работа, ако не искаш да ми казваш. Само моля - прочети следващата стъпка в рецептата.
  - Няма пък.
  - И защо така?
  - Защото... отварите са глупави и не искам вече да ти помагам. Може само да бъркам, ама нищо повече от това.
  - Ех...
  - въздъхна уж разочаровано седмокурсничката. - Тамън си казах, че може да ме отървеш от това да режа езика от усойница...
  - Език от усойница ли?


  Ясна се подсмихна и не каза нищо, когато подаде на първокурсничката стъкленицата с малкото розово езиче. Не каза нищо и когато Вея първо внимателно огледа стъкленицата от всички ъгли, сетне я вдигна над главата си, така че светлината хубавичко да може да облее съставката вътре. Щом огледът приключи, Геновева отвори внимателно тапичката и извади езика от шишето с помощта на щипците до себе си. Отново повтори процедурата по оглеждането, смръщи се, поклати глава, след което явно разреши вътрешния си спор, защото чертите на лицето ѝ се отпуснаха. Остави езичето на масата пред себе си и го разряза с малкия скалпел без дори да ѝ мигне окото. Поради някаква причина изглеждаше разочарована.

  - Много добър... разрез. - похвали я колебливо Ясна, несигурна как да реагира на тази проява на хладнокръвие.
  - Благодаря. Благодарение на всичките упражнения е. - Вея не забеляза притеснения поглед на седмокурсничката, тъй като бе заета да разглежда едната разрязана половина по-отблизо. - Жалко... щеше да ми е по-интересно да видя жива цялата змия.
  - Май наистина те интересуват животните...
  - "въпреки че може би не по начина, по който предполагах." помисли си Ясна. Почти веднага след това през главата ѝ премина смразяваща мисъл - какво ли щеше да се случи с всички онези пухкавели, ако вийлите не ги бяха иззели от стаята на Вея? Не... това нямаше как да бъде истина - все пак онова бяха бозайници, а това бе влечуго... нали така?
  - Може и така да се каже. - Вея погледна за потвърждение Ясна и след като го получи, изсипа двете половинки от езичето в котлето. - Ако беше жива змията обаче, може би щеше да ни даде езика си без да трябва да умира преди това.
  - Как така?
  - Щях да я помоля, разбира се. И преди съм говорила с усойници - не са най-разбраните змии, но поне може да се излезе на глава с тях, за разлика от някой смок, например.
  - преди Ясна да успее да попита объркан въпрос, Вея възкликна и така замахна, че насмалко да събори котлето. - Виж, започна да пуши!

  Ясна Соколова and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 39
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl42
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 28
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 24
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 28
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 28
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 40
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Уроци по Отвари PearУроци по Отвари MangoУроци по Отвари ChiliУроци по Отвари SausageУроци по Отвари WatermelonУроци по Отвари SapphireУроци по Отвари EmeraldУроци по Отвари Birthday1

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Ясна Соколова Чет Сеп 07, 2023 7:17 am


  Отварата наистина беше започнала да пуши и тихичко да бълбука. Въпреки че в началото се съмняваше, накрая се почувства уверена, че все пак няма да бъде тотален провал. Всичко я навеждаше на мисълта, че нещата се получаваха.

  -Хей, Вея... май се получава... - Ясна се надвеси над котлето и започна да изучава балончетата. 
  - Какво гледаш така? - Вея направи гримаса срещу седмокурсничката. 
  - Балончетата... пише, че по тях може да се прецени дали отварата ще се получи... - обясни Соколова. 
  - И как можем да разберем по тези балончета... - изглежда вече започваше да й става отново безинтересно. 
  - Ами... - Ясна отмести показалеца си и отиде на новия обзац, който описваше балончетата. - Според учебника, балончетата, които се образуват при бълбукането трябва да имат перфектна форма. И звукът, който се чува да бъде заглушен и мек. 
  - Че нашите такива ли са? - зачуди се Геновева.
  - Ами... - Ясна се почеша по главата и се загледа към балончетата. Формата им със сигурност не беше перфектна. Балончетата бяха криви и бързо се деформираха. Звукът беше по-скоро като цирей, който се пука, а не мекото пук, което учебникът описваше. - Да, приличат на описаното. - осъзнала, че всъщност нещата не отиват на добре, лилавокоската се опита да замаже положението. 
  - Тогава защо балоните ни стават по-големи? - попита Вея на свой ред. 
  - Не стават! - възрази Ясна. 
  - Виж, го този... - първокурсничката скочи от стола. 
  - Нищо му няма... 
  - Как да му няма... Виж го.
  - Съвсем нормален балон.
  - Абе не ми изглежда никак нормален.
  - Добре, де... малко става голям...
  - И този... - Вея посочи още един, който бързо набираше сила и размерът му се променяше. 
  - Ох... и този... и този... - отбеляза притеснено Ясна. 
  - Май нещо си объркала. - малкото момиче посочи с пръст Ясна. 
  - Аз ли? Та, нали и ти се включи. Защо само аз?! - сърдито се намръщи седмокурсничката. 

  И така, докато двете момичета спореха, балоните нарастваха, ставаха все по-големи, докато не се обединиха в един, огромен балон, който заплашително се опитваше да излезе от котела и да превземе стаята по Отвари.

  - Залегни! - извика Ясна и избута Вея под чина, точно когато балонът се спука и заля всичко със своята лепкавост около тях. 

  - Май го втасахме... - Вея свита на кълбо, се размърда и без да иска изрита Ясна в крака. 
  - Май си права. - Соколова също клекнала под чина, не смееше да си подаде главата. - Мисля, че можем да поостанем малко тук.- И двете момичета избухнаха в смях, докато всички около тях викаха и се вайкаха. Отварата им беше достигнала и до предните редици, където седмокурсници гневно им се заканваха, а Капка тревожно викаше имената им.

  Ян Маджаров and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Симеон Манев
  Симеон Манев
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 26
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl40
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 14
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 15
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 12
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 13
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 22
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 10

  Бобчета : Уроци по Отвари HoneyУроци по Отвари ChiliУроци по Отвари CabbageУроци по Отвари SapphireУроци по Отвари EmeraldУроци по Отвари SausageУроци по Отвари MangoУроци по Отвари Mint

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Симеон Манев Съб Сеп 09, 2023 2:34 pm


  - Започвайте! - изрече познатия писклив гласец и всички се насочиха към шкафа със съставки.
   Лек за спокойствие, бяха го учили в пети курс. Това му се падна от листчето на практическо изпитване, което Тричкова му беше подала с онази нейна любезност. Изброи си на ум всичко нужно за отварата и се запъти към върволицата от ученици, която прерастваше в тълпа, тъй като хората в нея започваха да се блъскат все повече и ред вече почти нямаше.
   Изхитри се малко, но Симо грабна лунния камък, чемериката, задушената мандрагора (обичаше всяка мандрагора, която не пищеше), стрития прах от рог на еднорог също си го набави, но малко по-трудно заради блъсканицата и... да, перата от бодливо свинче също ги стигна, те са по-нависоко, останалите се бутаха още отдолу.
   След като излезе жив с всички налични продукти, той ги струпа до котела. Отвори пакетчето на стрития на прах лунен камък и го добави към вече чакащата го течност.
   - ...разбъркайте три пъти по посока, обратна на часовниковата стрелка... - говореше си той, докато бъркаше субстанцията, опитвайки се да си визуализира учебника по отвари от пети курс.
   Седем минути чакане.
   Симо погледна пред себе си. Тервел разглеждаше двата плужека в шепата си и нещо се чупеше.
   - Кво става?
   - Състаряваща отвара, някой ми е гепил третия плужек, пък не ми се ходи да търся пак.
   - А яйцата от костенурка защо са ти три, Шаханов? 
   - Как три? МОЛЯ?! 
   Яйцата действително бяха три. Симо и преди бе забелязвал, как изчезват някакви съставки от масите.
   - Май е по-добре да си ги потърсиш. - Симо едвам се сдържаше да не прихне.
   - Мдаа... - Шаханов унило се запъти към дървения шкаф в дъното на стаята.
   Седмокурсникът погледна в котела си. Синьа течност къкреше с не особено приятна, но съвсем не необичайна миризма. Седемте минути бяха минали бързо.
   - ...две капки настойка от чемерика... - Манев отново влезе в транса на спомените си от пети курс, прибавяйки чемериката, която винаги забравяше като по-малък.
   
  ***
  много бъркания по-късно...

   - ...седем щипки пера от бодливо свинче на прах... - Симо направи... каквото беше казал на глас, не искаше да му мисли много, и разбърка финално. 
   Течността му имаше бял цвят.
   Дългокосият избърса въображаемата пот от челото си и се протегна на стола. Пет минути до края на часа. Задобряваше.
   Когато донесе шишенцето с отварата на Тричкова, изразът на лицето ѝ беше красноречив за това, че беше доволна.

  Лилиян Кардамова харесва този пост.

  Геновева Самарджиева
  Геновева Самарджиева
  Ученик, втори курс, дом "Лъч"
  Ученик, втори курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 50
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl37
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 4
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 2
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 6
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 6
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 4
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 2

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Геновева Самарджиева Пон Сеп 11, 2023 9:02 am


  @Ясна Соколова

  Вея се поусмихна, ама положи усилие да изглежда така, сякаш хич не ѝ се щеше. Това вече повече ѝ харесваше - сеенето на паника и разрушения винаги ѝ се нравеха. По всичко изглеждаше, че Ясна също не приемаше нещата толкова навътре, ами вместо това се смееше дори повече от първокурсничката.

  - Как мислиш, дали е безопасно да се покажем?
  - Ти се покажи, аз ще те чакам тук.
  - рече Вея, докато гледаше как гората от крака извън чина топуркаха притеснено наляво-надясно. - Дали сме загазили?
  - Най-вероятно не - все пак в часовете по отвари такива случки не са рядкост.
  - Хмм... може би си права. А според теб дали отварата ни се получи?
  - Според теб дали се получи?
  - попита язвително Ясна като повдигна вежда. Вея я изгледа, а на лицето ѝ започна да се заформя дяволита физиономия. - О, не... каквото и да си мислиш, спри!
  - Знам как можем да разберем.
  - Аз не искам да разбирам.
  - Ще изляза да разузная.


  Преди да дочака отговор, първокурсничката се измъкна от скривалището им и се озова в задната част на чина. Около нея нямаше никого, а повечето ученици и без това бяха заети да чистят лепкавите петна от дрехите си, за да ѝ обърнат внимание. Когато се огледа скришом още няколко пъти, момичето грабна една празна стъкленица и я напълни до половината с течността от котела. Количеството бе достатъчно, така че всяка от двете да може да изпие по една глътка. Когато се скри обратно под чина, Ясна я гледаше строго.

  - Какво ще правиш с тази стъкленица?
  - Въпросът е какво ще правим с тази стъкленица, а отговорът е прост - ще пием от нея.
  - Ти да не полудя?
  - Какво, да не те е страх?
  - Не ме е страх, просто консумацията на полузавършени отвари не е препоръчителна, тъй като може да доведе до...
  - Май те е страх, щом започна да ми рецитираш учебника. Аз ще пия, пък ти прави каквото искаш.


  Ясна тамън отваряше уста в протест, когато Вея надигна стъкленицата и шумно преглътна една глътка. Внезапно една ръка се стрелна и отне отварата от хватката ѝ, като на свой ред я приближи до устата си и я изпи до дъно.

  - Не ме е страх. - затвърди Ясна и обърса уста с опакото на ръката си. Поне ако щяха да мрат, да мрат заедно - кой знае как щеше да ѝ излезе през носа това, че е позволила първокурсничката, за която трябваше да се грижи, да предаде богу дух.
  - Май не работи... - започна Вея и подхлъцна звучно. От устата ѝ излязоха балончета. - Как да разберем дали работи?
  - Веритасерумът е отвара на истината... Но работи само, ако човекът не знае, че го е изпил. Ние знаем, следователно...

  Ясна млъкна и разшири очи. Вея не се наложи да я пита какво не беше наред, защото също го усещаше. Думите напираха да изскочат от устата ѝ, а тя не можеше да ги спре, колкото и да се опитваше...

  - Обичам да ям мравки! - възкликна и запуши уста с ръка пред шашардисания поглед на Ясна.
  - Мразя хора, които храчат! - отвърна седмокурсничката и също запуши устата си. Това обаче съвсем не можеше да спре думит,е които бяха твърдо решени да се появят на бял свят и да разкрият някоя друга истина за двете момичета.
  - Страх ме е от баба!
  - Имам гащи на сърчица!
  - Мога да говоря със змии!
  - Вея не забеляза погледа, с който я дари Ясна, защото беше твърде заета да се кикоти. Ако се опиташе да задържи думите в себе си, започваше да усеща гъдел по корема.
  - Влюбена съм в Борис Захариев! - седмокурсничката доби ужасено изражение, а малката госпожица наостри уши. Вече беше наясно как да разпознава една клюка, ако я види, въпреки, че нямаше много опит с това.
  - Кой, кой?

  Ясна се опита да излъже, но не ѝ се получи, защото изкриви лице и изплю отговора противно на волята си:

  - Борис Захариев!
  - Кой е този?
  - Един от Северен вятър.... той завърши и...
  - А, добре.
  - щом човекът не беше вече в училището, Вея мигом загуби интерес.  КРАЙ

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Симеон Манев харесват този пост.

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 151
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl42
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 30
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 28
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 28
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 30
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 32
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : Уроци по Отвари SapphireУроци по Отвари AppleУроци по Отвари CabbageУроци по Отвари MangoУроци по Отвари SausageУроци по Отвари EmeraldУроци по Отвари PizzaУроци по Отвари BaconУроци по Отвари PearУроци по Отвари BananaУроци по Отвари ChiliУроци по Отвари Ruby

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Зинаида Кражова Нед Сеп 17, 2023 12:12 am


  @Лилиян Кардамова

  Беше вторник и предстоеше третият час за деня, което значеше само едно – отвари. Зинаида харесваше часът. Педантичността на Тричкова й допадаше и й беше лесно да работи в часа заради което. Нямаше търпение да разбере, с коя отвара ще се занимаят днес. Последният път бяха работили по смаляваща се отвара и си беше записала отделно част от съставките й и допълнителните им действия и приложения.
  -От днес ще работим по нов начин, ученици,- подхвана побелялата жена.- Ще работите по двойки.
  „Това пък кой го е измислил?“ запита се третокурсничката наум.
  -Нови иснтрукции от училищното ръководство,- довърши препордавателката, поглеждайки към вийлата й.
  По един странен начин, двете жени малко си приличаха. „Разбира се…“ каза си недоволно наум Зина. Не обичаше да работи в екип с някой в часовете. Още по-малко по отвари. Имаше си собствена система, граничеща с педантичността на Тричкова. Останалите ученици бързо си намериха другарчета, а Кражова изобщо не си даваше зор. Шансът да остане сама беше по-голям, ако не се буташе при познатите й физиономии.
  -А, Кражова, ето там на последната маса има място,- каза белокосата жена след време.
  „Успешно!“ зарадва се момичето и се обърна. За нейна изненада и съжаление на посочената маса имаше някой.
  -Кардамова също е сама, ще работите двете,- довърши Тричкова.
  -Ъгх…- изсумтяха недоволно двете момичета в синхрон, след като се спогледаха.
  Белокоската завътря леко очи, но нямаше мърдане. Недоволно мина покрай другото момиче, за да стигне до мястото си за сядане.
  -Кардамова.
  -Кражова.
  Маркираха присъствието им една за друга и с кисели физиономии разтвориха учебниците си.
  -Страница сто и петнадесета,- обади се преподавателката.- Ще работим по лечебната отвара Уигенуелд.
   
   


   
   Wiggenweld Potion - нямам идея как е на БГ

  Ясна Соколова, Симеон Манев and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Лилиян Кардамова
  Лилиян Кардамова
  Ученик, четвърти курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 56
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl40
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 16
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 26
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 22
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 6
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 20
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 14

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Лилиян Кардамова Нед Сеп 17, 2023 11:28 am


  @Зинаида Кражова

  - Рябина отвара? - Така и не разбра защо руските магьосници я наричаха така. Нямаше нищо общо с растението, може би беше заради ефекта - беше чела че култивираните плодове на офика плодовете бяха доста тонизиращи. Но не се подвизаваше изобщо сред съставките - Хмм.

  Почна да призовава една по една съставките, вместо да се бута с останалите ученици, докато с Кражова активно се игнорираха. Момичето изглежда беше решило да й пренареди работната маса. Което не бъркаше Лилиян, с нея за партньор поне нямаше да има нужда да се ограничава. Кражова имаше перфектни оценки, нямаше да е твърде странно ако покрай нея се вдигне "случайно" и нейната.

  Кръв от саламандър - четири малки колбички.
  Пет гръбнака от лъвска риба.
  Две дози слуз от флобър.

  И най-накрая нещо нормално - медена вода.
  Дали отварата ставаше по-добре ако медът беше от рябина? Аронията сигурно даваше интересен привкус. Надали имаше такова, но не пречеше да опита.
  - Акцио мед от арония. - виж ти имало, малко старо и прашасало бурканче плавно се вдигна от последния рафт и се насочи към момичетата - Интересно, щом е тук значи се ползва все пак..
  - Арония ли?
  - От рода е на офиката или wiggen tree, британското наименование. Може да засили ефекта - в рецептата не е уточнено какъв мед да се ползва.
  - Имаше полза от това да нямаш друго за правене освен да четеш. Останалите съставки, които беше донесла, седяха вече стояха в прилежни редички. В ред на ползване ли беше? Чудесно, и тя предпочиташе тази подредба. - Приключи ли?

  Ясна Соколова and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 151
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl42
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 30
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 28
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 28
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 30
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 32
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : Уроци по Отвари SapphireУроци по Отвари AppleУроци по Отвари CabbageУроци по Отвари MangoУроци по Отвари SausageУроци по Отвари EmeraldУроци по Отвари PizzaУроци по Отвари BaconУроци по Отвари PearУроци по Отвари BananaУроци по Отвари ChiliУроци по Отвари Ruby

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Зинаида Кражова Пон Сеп 18, 2023 4:53 pm


  @Лилиян Кардамова

  -Не ни трябва арония, а обикновен мед,- обясни Зина без да поглежда събеседничката си.
  -Напротив,- осопори Лилиян.- Ето тук ясно пише, че се добавят няколко капки мед от арония от арония и сок от гърмящи боровинки.
  -Това звучи грешно.
  Кардамова просто бутна учебника в посока на белокосото момиче и забоде пръст в инструкциите, където ясно пишеше, че няколко капки мед от арония ще са им нужни.
  -Добре, права си за меда…
  -Казах ти.
  -… но не и за боровинките.
  -Просто си признай, че не знаеш всичко.
  Третокурсничката се обърна към нея и с типичната си монотонност попита:
  -Да виждаш тази съставка спомената някъде другаде?
  Тъмнокосото момиче прегледа текста преди да отговори, но Зина не й даде шанс:
  -Печатна грешка в учебника. Боровинките са излишни. Но за медената вода си права.
  -Медена вода ли?
  -Да. Ако сложим само мед, той ще попречи на симбиозата между останалите съставки. Трябва ни разреден.
  Подреди една колба с вода до прашното бурканче.
  -Откъде си толкова сигурна, че е грешка в учебника?- не отстъпваше другото момиче.
  -Не правя тази отвара за първи път.
  -Тогава как се обърка за меда?
  -Обикновено работя сама и никой не ми дудне на главата.
  Само дето не им излязоха светкавички от очите.
  -Напомням, че работите по двойки,- намеси се Тричкова сякаш от нищото.- Искам действие от всеки.
  Зина не беше забравила тази малка подробност, разбира се. Просто се чудеше как ще се сработят двете. Хрумна й нещо:
  -Аз ще подготвям съставките и ще ти ги подавам, а ти ще ги добавяш и ще бъркаш. Съгласна ли си?
  -Аз искам да подготвям съставките.
  -Ако ще се водиш плътно по учебника отварата няма да е сполучлива,- потупа по стъпка седемнадесет.- Това го доказва.
  -Ще подготвям съставкие, Кражова.
  Зина я изгледа. Позачуди се за миг, но си даде сметка, че може да контролира количествата и докато е отговорна за колето. Отстъпи назад и встрани, за да намери път до съда за отвари. Лилиян се намести пред педантично подредените съставки и започна да проверява, спрямо учебника, какво и как трябва да подготви, за да го подаде на другото момиче.
  -Без гърмящи боровинки,- натърти белокоската.

  Ясна Соколова and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Лилиян Кардамова
  Лилиян Кардамова
  Ученик, четвърти курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 56
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl40
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 16
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 26
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 22
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 6
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 20
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 14

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Лилиян Кардамова Пон Сеп 18, 2023 6:32 pm


  Щом Кражова настояваше да греши, нека греши.

  Това не беше единственият учебник, в който Лилиян беше виждала въпросната рецепта, но нямаше да се обяснява. Гърмящите боровинки присъстваха във множество от изданията. Разликите обикновено бяха в количеството гръбнак от риба лъв и кръвта от саламандър. А и щом Тричкова беше решила, че ще преподава по тази итерация - трябваше да знае какви резултати ще постигнат с изброените стъпки.

  Боровинките щяха да трябват. 

  Подаде първата доза кръв от саламандър и докато белокосото момиче бъркаше започна да разрежда меда постепенно.
  Дори Кражова я подценяваше - разбира се че трябва медена вода не директно мед. Кой гений би държал разреден мед на склад? Не очакваше да има готов такъв и тук - заемаше повече място и имаше шанс медът да се развали или захароса като се слагат примеси. Е. Не беше като да беше дала на който и да е причина да не я подценява.
  Всъщност може би само Кражова знаеше. 

  След Сенет игрите.

  Освен ако не го смяташе за чист късмет.

  - Оранжева е.
  - Втора доза - 
  Следващата кръв от саламандър влезна в котела и течността от оранжев придоби жълт цвят. Медената вода беше готова, но й беше рано за това отиде настрана. С бъркането на третокурсничката течността започна да придобива зелен цвят. - Трета доза. Когато стане тюркоазена остави на среден огън докато стане индигово.
  - Знам.
  Няма да гадая какво знаеш и какво не. Предавам стъпките.

  Мирът беше тегав, а напрежението гъсто като тиня. Но все пак някакси работеше.

  Ясна Соколова and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 151
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl42
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 30
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 28
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 28
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 30
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 32
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : Уроци по Отвари SapphireУроци по Отвари AppleУроци по Отвари CabbageУроци по Отвари MangoУроци по Отвари SausageУроци по Отвари EmeraldУроци по Отвари PizzaУроци по Отвари BaconУроци по Отвари PearУроци по Отвари BananaУроци по Отвари ChiliУроци по Отвари Ruby

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Зинаида Кражова Пон Сеп 18, 2023 8:55 pm


   Следващата стъпка беше още кръв от саламандър. Целта беше отварата да придобие тюркоазен цвят. След това трябваше да усилят огъня. 
  -Аз ще го направя,- изяви желание Лилиян.
  -Нали искаше да подготвяш съставките, прави го. Казанът е моя отговорност.
  -Огънят е отделна стъпка.
  -Не ми пипай огъня.
  Хвърлиха си по един недоволен поглед. Извадиха пръчките си и напук една на друга и двете усилиха огъня. Прекалено много.
  -Момичета!- появи се преподавателката и коригира.- Работете внимателно!
  И двете останаха недоволни от развръзката. Колкото и да не им се искаше трябваше да правят компромиси. Отварата смени цвета си на индигов, което значеше, че е време за следващата стъпка. Още кръв. Кардамова беше готова да добави съставката, а белокоската й го позволи. Отварата стана розова и сега трябваше отново да загреят, докато не стане червена. И двете извадиха пръчки, но този път Кражова отстъпи. И така без да се наговарят за ред, ту едната засилваше топлината, ту другата. С минимални спорове, наближаваха към последните стъпки и чакането от тридесет минути. Стигнаха до стъпка седемнадесет - а именно тази с гърмящите боровинки. Въпреки, че се беше примирила, Лилиян не се беше съгласила с липсата на плодчетата. Отварата на друга двойка гръмна, което разсея Зина и тъмнокосото момиче се възползва. Тихо привика боровинките с Акцио и бързо смачка и хвърли в отварата успешно. Тази съставка не променяше цвета. Дори не беше сигурна каква е целта й, но щом беше в учебника, трябваше да се спази. Какафонията секна и белокоската се върна към отварата, която вече къкреше на правилната сила на огън. Погледна другото момиче многозначително.
  -Какво,- направи се на луда четвъртокурсничката.- Мой ред беше. Тридесет минути, Кражова.
  Зина повдигна рамене и двете зачакаха тихо.


  Тридесет минути по-късно.


  Третокурсничката премахна отварата от огъня. Оставаше само да изстине и щеше да е напълно готова. Преди да могат да сигнализират на преподавателката, Тричкова вече беше изпратила изстудяваща магия към котлето. Пристъпи към тях, взе един черпак и вкуси течността.
  -Перфектно изпълнение!- възкликна доволно жената.- Дори сте спазили стъпката с гърмящите боровинки, за да я направите поносима за непцето.
  Зина хвърли един специфичен поглед към другото момиче. Спря да слуша учителката.
  -Сложила си?
  -Видя ли, че са нужни.
  -Не бих нарекла овкусяването нужно. Това не е супа.
  -В учебника го пише - тряба да е там!
  -Мразя да работя с хора…- измърмори си Кражова.
  Изобщо не бяха обърнали на хвалебствената тирада на Тричкова. Чуха само:
  -Можете да отнесете нещата в склада и да почистите.

  Симеон Манев and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Лилиян Кардамова
  Лилиян Кардамова
  Ученик, четвърти курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 56
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl40
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 16
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 26
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 22
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 6
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 20
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 14

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Лилиян Кардамова Нед Сеп 24, 2023 12:08 am


  - Не е въпрос на "овкусяване", Кражова.
  - А на какво?
  - Тактическо решение - Добре де, малко силна дума, но все пак беше отвара за лекуване, ако не ползваш такива неща в битка си е загуба на ресурси - Ако отварата е противна, следва естествена реакция от пиещия, която може да му коства ценни секунди в напечена ситуация.
  - Ако има такава ситуация или реакция.
  - Залагаш на АКО, когато имаш лесен и сигурен път? Разочарована съм, Кражова.


  Разбира се и задачата поставена от Тричкова, не оставаше забравена. Въпреки че прехвърчаха искри между двете момичета, разговора беше равен и спокоен. Между всеки друг би било като нормален разговор за времето, домашни и всичко това докато шетаха и си подаваха използваните съставки. 
  Но не и между тези две съученички.
  Всяко едно подаване имаше лека спортна злоба зад движението. Всяко едно обръщение, винаги на фамилия, лека острота скрито в тона.


  - От къде дойде това? - Кражова държеше меда. Отварата беше честа задачка в часовете, но по някаква причина бурканчето беше силно прашасало. 
  - Най горният рафт на... един от скриновете. - Дали повечето ученици ползваха обикновен мед? Беше ли успешно и така? - Не съм сигурна кой. Мисля че беше в синята секция.
  - Синята секция е за естествени течности. Меда не е течност. Не можа да се разходиш до там?
  - Защо да се блъскам със всички останали? Така или иначе нямаше да го стигна на толкова високо и да бях там.

  Зинаида Кражова харесва този пост.

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 151
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl42
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 30
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 28
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 28
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 30
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 32
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : Уроци по Отвари SapphireУроци по Отвари AppleУроци по Отвари CabbageУроци по Отвари MangoУроци по Отвари SausageУроци по Отвари EmeraldУроци по Отвари PizzaУроци по Отвари BaconУроци по Отвари PearУроци по Отвари BananaУроци по Отвари ChiliУроци по Отвари Ruby

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Зинаида Кражова Нед Сеп 24, 2023 2:29 pm


  @Лилиян Кардамова

  Зина премигна бавно и драматично, поемайки си дъх. Взе бурканчето и още няколко от съставките и закрачи към складовото помещение. Не искаше да си признае, че в предвид създалата се лудница по-рано, тя също би извикала нужните предмети с магия. Влезе в прашната стаичка, подреди по-голямата част от съставките и взе да търси мястото на бурканчето мед. Друго обаче привлече вниманието й и просто остави бурканчето на някакво произволно място. Самата тя не знаеше, къде го оставя, но не й и пукаше в този момент. Беше като омагьосана от предмета, който стоеше зад една купчина колби. Размести ги внимателно, като имаше съмнение дали не беше видяла нещо погрешно, но не. Не се беше подвела. Малко, дървено сандъче, приличащо на кутия за бижута, със сложно изглеждаща с ключалка. По целия корпус бяха издълбани и изрисувани множество чертежи. Чертежи, които бяха до болка познати на белокосото момиче.
  -Алхимия…- прошепна и извади пръчката си.
  Огледа се, да е сигурна, че е сама. Не че се съмняваше, съучениците им щяха да се забавят със задачата. С Лилиян бяха работили блестящо добре. Не че щеше да й го признае. Прошепна магията за отключване, но вместо да каже щрак, ключалката засия. Две руни и три скици на създания блеснаха за няколко мига. Третокурсничката беше чела разни неща за руните, но нямаше знания да отключи нещото. А искаше. Искаше да види какво има вътре. Искаше да го вземе. Взе го. Надали някой щеше да забележи липсата му, в предвид къде се намираше.
  -Хайде, Кражова, какво се бавиш?- връхлетя в помещението Лилиян.- Свободни сме да си ходим, щом сме готови…. Какво е това?
  -Сандък,- монотонен отговор.
  -Не е твой, остави го.
  -Не е на никой, но вече ще е мой.
  -И как го реши това? Ами ако е на Тричкова?
  -Не е, виж.
  Нямаше против да сподели откритието си с четвъртокурсничката. Изненада се от себе си за миг и обясни:
  -Виждаш ли тези чертежи? За трансмутация са. Алхимия. Тричкова не знае нищо за нея. Питала съм я не веднъж.
  -Алхимия?- Кардамова се приближи.
  -Ето този тук,- описа с пръст един от кръговете.- Това е един от основните и най-лесните.
  -От къде знаеш?
  -Практикувам я от едно известно време.

  Лилиян Кардамова харесва този пост.

  Лилиян Кардамова
  Лилиян Кардамова
  Ученик, четвърти курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Уроци по Отвари Coin10 56
  Ниво : Уроци по Отвари Untitl40
  Статистики :
  Уроци по Отвари Streng10 Сила: 16
  Уроци по Отвари Shield10 Издръжливост: 26
  Уроци по Отвари Brain10 Интелигентност: 22
  Уроци по Отвари Runnin10 Ловкост: 6
  Уроци по Отвари Magic-10 Магия: 20
  Уроци по Отвари Clover10 Късмет: 14

  Re: Уроци по Отвари

  Писане by Лилиян Кардамова Пон Сеп 25, 2023 8:59 pm


  - Защо? - обърканият поглед на белокосото момиче, я озадачи. Защо би изучавал нещо просто ей така. Обикновено трябваше да има.. полза. Не това бяха думи на баща й. А според него тя нямаше смисъл да учи каквото и да е. Е време беше да промени това май.
  - Защото ми е интересно?
  - Ако ми покажеш няма да кажа.
  - Ако ти покажа какво?
  - Алхимията.. и какво има в ковчежето, разбира се.

  Може и да нямаше нужда чак да я изнудва, но пък никога не пречеше да се подсигури човек. Като гърмящите боровинки. А и технически, беше открила ковчежето благодарение на нея. Нямаше претенции за това, което намереха вътре, просто й беше любопитно. 
  - Всъщност искам да съм там като го отваряш.
  - Много условия станаха.
  - Мога и от сега да ти спестя мъките.
  -Мръсен ход, но имаше нещо забавно да играе тези игри с Кражова. Тя поне разбираше, какво правилната информация може да постигне. Очите на третокурсничката се разшириха като видя, че Лилиян се извръща към класната стая и тръгва да привлече вниманието на преподавателката. Много мръсен ход. - Тр..
  - Добре!

  - Не беше толкова трудно нали? Та, какво ни трябва да го отворим?
  - ОтворИМ?

  - Бих могла да помагам като съм намесена така или иначе.
  - Не е толкова лесно. Има и вплетени руни.
  - Руни? Значи Колева?
  - Да. Мисля да отида на допълнителните й уроци.
  - Добре. Ще изчакам ъпдейт.
  - Маслиновата клонка на доверието, беше посрещната с.. недоверие. - Какво? Ще е странно да й се изтърсъм точно ние двете заедно!


  край

  Зинаида Кражова харесва този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 8:38 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!