Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Вторник в Мунгав

  Лилиян Кардамова
  Лилиян Кардамова
  Ученик, четвърти курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Вторник в Мунгав Coin10 56
  Ниво : Вторник в Мунгав Untitl40
  Статистики :
  Вторник в Мунгав Streng10 Сила: 16
  Вторник в Мунгав Shield10 Издръжливост: 26
  Вторник в Мунгав Brain10 Интелигентност: 22
  Вторник в Мунгав Runnin10 Ловкост: 6
  Вторник в Мунгав Magic-10 Магия: 20
  Вторник в Мунгав Clover10 Късмет: 14

  Вторник в Мунгав

  Писане by Лилиян Кардамова Съб Сеп 30, 2023 12:42 am


  @Бранимир Даргов @Омуртаг Дельов @Арина Орлова средата на февруари 13.02 да кажем

  В предвид че последните няколко седмици й бяха само учене с Арина, Мелачка и... Не, не се цупеше отново заради килиите и каквото не се случи там. Даргов можеше да си го завре където слънце не огрява (новопридобитият достъп до интернет не й се отразяваше добре на езика) Както и да е дори не искаше да мисли за това. А беше основна причина да се забие в разучаване на методи да си отвоюва поне частица независимост. Та да не беше чудно, че се нави на налудничавата идея. 
  Омо я спечели още на "гавра с Даргов", дори нямаше нужда до обяснява какво точно ще правят. 

  Не че плана беше сложен:
      - Трябваше им зелка.
      - "Фокуснически костюм" за Омо
      - "Асистентски костюм" за Лилиян
      - Даргов
      - И някакси да не избяга


  Доста семпло - като всеки добър план. Омо беше лесен - намериха му циллиндър и завеса на звезди за наметало в Боклучарника. 
  Лилиян пък заложи на кокчетата, които дългуча така мразеше. Най-накрая беше разбрала и връзката с извънземното! Не благодарение на Даргов разбира се. Омо я беше светнал и сега на пук, от кокчетата стърчаха две малки лампички във формата на летящи чинии закачени на тел. Асистентския й костюм беше също лесен - дигна полата така, че да е връз-късичка и наметна наметалце, което не я минаваше по дължина, мачващо това на Омо (изрязано от същата завеса разбира се)
  Сега й остваше да се прави на глупавата асистентка.

  А как ще докарат Даргов на местопрестъплението? Това възложиха на Ари, срещу невероятната оферта да й гледат на новият пророчески хит - ЗЕЛКАТА.

  Арина Орлова, Бранимир Даргов and Омуртаг Дельов харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Вторник в Мунгав Coin10 35
  Ниво : Вторник в Мунгав Untitl41
  Статистики :
  Вторник в Мунгав Streng10 Сила: 43
  Вторник в Мунгав Shield10 Издръжливост: 43
  Вторник в Мунгав Brain10 Интелигентност: 45
  Вторник в Мунгав Runnin10 Ловкост: 45
  Вторник в Мунгав Magic-10 Магия: 52
  Вторник в Мунгав Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Вторник в Мунгав MangoВторник в Мунгав PearВторник в Мунгав WatermelonВторник в Мунгав SapphireВторник в Мунгав EmeraldВторник в Мунгав PizzaВторник в Мунгав SausageВторник в Мунгав CabbageВторник в Мунгав CheeseВторник в Мунгав BlueberryВторник в Мунгав AppleВторник в Мунгав BananaВторник в Мунгав TuttifruttiВторник в Мунгав BaconВторник в Мунгав RubyВторник в Мунгав HoneyВторник в Мунгав ChocolateВторник в Мунгав ChiliВторник в Мунгав DiamondВторник в Мунгав Birthday1 

  Re: Вторник в Мунгав

  Писане by Арина Орлова Съб Сеп 30, 2023 1:28 am


  Някога бе казала, че пророкуването не е нейното нещо и никога повече няма да се занимава с такива глупости. Ина й беше свидетел. Като нейно бести, на нея се падна тежката задача да изтърпи мрънкането, оплакването и всички ягодови фасони. Дори бе присъствала на сладка сценка, в която Ари играеше на дърпаница с едва вийла. Двете се опитваха да си разделят учебника, като червенокосата се опитваше да го изхвърли, а русата глупачка да го спаси.

  Ами, май леко бе излъгъла. Тези ужасни спомени не бяха достатъчни, за да откаже невероятното предложение, подхвърлено й от Лилиян и Омо. Двамцата бяха надминали себе си! Гадаене и разбулване на бъдещето с ЗЕЛКАТА!

  ХИТ! Това щеше да се превърне в истинска сензация!

  Вероятно щеше да задмине открития като саморазбъркващото се котле, печената тиква, захаросаните ябълки с червеи и дори летящите по пълнолуние зайчета.

  Естествено, за да стигне до премиерата на този гадателски метод имаше една мааалка подробност и тя в момента се влачеше зад нея и се мусеше, както винаги.
  - Дарко, хайде по-бързо! – провикна се червенокосата и с въздишка го изчака да се изравни с него.
  - Сигурна ли си, че си загубила бълхарника си? – кисело попита дългия, без да си прави труда да изглежда впечатлен от тревогата на псевдо сестра си. Всички знаеха, че господин Ягодка не бе сред любимците му, особено откакто създаде поколение на любимата му Балтазар.

  - Да! Никъде го няма! Претърсих цялата обща на Северен. – Арина го погледна тъжно и дори долната й устна затрепери. Беше играла същия номер с партито на Ина за рождения й ден, но Данон беше пропуснал уводната част. Може би, затова й повярва или просто си спестяваше женско мърморене и „сълзи”.
  - Мен, ако питаш, ти е направил услуга!
  - Данон!
  - Не ме наричай така!


  - Да проверим зад онази врата! Там не съм гледала. – Орлова се намести пред въпросната врата и изчака момчето да се приближи. Получи поглед, изпълнен със съмнение, но все пак братчето отвори врата и червенокосата набързо се сбута след него.

  Не искаше да избяга, все пак.
  Това, което откриха вътре беше много повече от ЗЕЛКАТА!

  Лилиян Кардамова, Бранимир Даргов and Омуртаг Дельов харесват този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 9:02 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!