Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  На Среднощно Кафе

  Галя Колева
  Галя Колева
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : На Среднощно Кафе Coin10 50
  Ниво : На Среднощно Кафе Untitl37
  Статистики :
  На Среднощно Кафе Streng10 Сила: 4
  На Среднощно Кафе Shield10 Издръжливост: 4
  На Среднощно Кафе Brain10 Интелигентност: 2
  На Среднощно Кафе Runnin10 Ловкост: 4
  На Среднощно Кафе Magic-10 Магия: 2
  На Среднощно Кафе Clover10 Късмет: 4


  На Среднощно Кафе

  Писане by Галя Колева Пет Сеп 29, 2023 12:32 pm


  @Алтамира Фелес

  Учителската среща беше... минала.
  За жалост това беше най-доброто, което можеше да каже за ситуацията. Зоя и Фелес щяха да вдигат въстания и тъсеха лидери, Желев смяташе да си стои в хралупата докато не дойде края на света, Ескилов... не искаше и да го коментира. Небесна беше изненада, не се намеси много, но не беше и в позиция. Защо й се доверяваха учениците? А не беше нужно да правят кой знае какво, поне да осигуряваха някакъв отдих да децата.
  Погледна Мария, която кротичко подремваше на фотьойла, Бишоп се беше намърдал в скута на вийлата възползвайки се от унеса й. Щеше да я предупреди ако се разбуди.

  Почукване.

  В този час?

  На вратата й стоеше Фелес с широка усмивка на лице. Метна око към придрямващата надзорничка, преди да отговори на въпросителният поглед на Колева.
  - Запасът ми от кафе привършва и се надявах да пробвам от твоето, Колева.
  - Мария спи... достатъчно дълбоко. - Лека усмивка приплъзна по лицето на Галя - Наистина ли си за кафе, в този час?
  - Е тъкмо съм се отървала от Лидия. Реших да се възползвам.
  - Заповядай, тъкмо щях да си правя.
  - Отдръпна се от вратата и въведе колежката си в малкия офис. Някак си липсата на други врати и изобщо помещения, беше създала сред учениците илюзията, че тя самата не спи и винаги работи. Но една ръчка прикрита като книгата "Науката в кухнята" в библиотеката отвори врата към кухничка в почти същия размер като офиса. Друга завърташе вратата към спалня. - Как го харесваш?
  - В този час?

  Ясна Соколова харесва този пост.

  Алтамира Фелес
  Алтамира Фелес
  Преподавател по Пророкуване и ръководител на дом „Лъч”
  Преподавател по Пророкуване и ръководител на дом „Лъч”


  Галеони : На Среднощно Кафе Coin10 50
  Ниво : На Среднощно Кафе Untitl37
  Статистики :
  На Среднощно Кафе Streng10 Сила: 4
  На Среднощно Кафе Shield10 Издръжливост: 4
  На Среднощно Кафе Brain10 Интелигентност: 4
  На Среднощно Кафе Runnin10 Ловкост: 2
  На Среднощно Кафе Magic-10 Магия: 4
  На Среднощно Кафе Clover10 Късмет: 2

  Re: На Среднощно Кафе

  Писане by Алтамира Фелес Сря Окт 04, 2023 11:49 am


  - В този час? - Алтамира се подсмихна и шумно влезе в кабинета ѝ. Днес имаше дълга черна коса, която беше сплетена на няколко по дебели плитки и стегнати в перфектен кок. Беше добавила цветя в косите си, които ѝ придаваха много младежки вид. Или поне тя така мислеше. Разбира се не беше пропуснала да забоде и няколко лунни камъка, които я превръщаха в Лунната богиня, отново по нейни думи.  - Под формата на уиски, ако нямаш нищо против. Но ще съм доволна и да капнеш малко в кафето. - подсмихна се като ученичката и побърза да се настани на стола срещу Галя. 

  - Мисля, че може да се уреди. - Изпънатите черти на Галя не трепнаха, колкото и добра да си мислеше, че беше шегата, която Алатамира бе казала преди малко. След малко преподавателката по Аритмантика и Древни руни плъзна една чашка към нея и извади някаква непозната за нея бутилка. Надвеси я над кафето и ѝ капна няколко капки. 

  - Моля те, не се свени... може още малко. - рече Фелес и примигна невинно. 
  - Да не ми се разбеснееш тука, пак да... - погледна към Мария и по-тихо каза - има речи, които не са подходящи за всяко едно ухо наоколо.
  - А не, не. Ще съм послушна както ученците в часовете ти. - Лицето на Алта грееше при вида на количеството, което Галя ѝ изсипа. Облиза нетърпеливо долната си устна и отпи звучна глътка. - Перфектно. Май ще идвам при теб за среднощно кафе...


  - Моля те недей. - изглежда Колева наистина се притесни. - Ще ми свършат запасите. 
  - Не се тревожи, ще ти донеса от моите. Те също са хубави. Навремето, когато бях в Барселона... се запознах с един мъж, който всеки път като ме охажваше, ми подаряваше по една бутилка алкохол. Имам цял кашон... - след което пълничката преподавателка ѝ намигна, оставяйки я да си мисли каквото иска. - Но не мога да отрека, че вкусът е наистина изтънчен... откъде взимаш уискито?
  - Не всичко в този живот си заслужава парите, но тази бутилка е едно от нещата, за които не се стискам. - отвърна Галя, която може би с това ѝ намекваше, че няма да ѝ каже какво е и ще я остави в известното. Или пък щеше да се налож да прибегне до звездите и тяхното знание. Но пък беше безумно да търси отговори на такива въпроси сред тях. Отвхръли го като идея и се примири, че ако Галя не искаше да ѝ каже, тя нямаше да научи какво е това уиски.

  Лилиян Кардамова харесва този пост.


   В момента е: Сря Май 22, 2024 4:47 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!