Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Double Trouble

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Double Trouble Coin10 35
  Ниво : Double Trouble Untitl41
  Статистики :
  Double Trouble Streng10 Сила: 43
  Double Trouble Shield10 Издръжливост: 43
  Double Trouble Brain10 Интелигентност: 45
  Double Trouble Runnin10 Ловкост: 45
  Double Trouble Magic-10 Магия: 52
  Double Trouble Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Double Trouble MangoDouble Trouble PearDouble Trouble WatermelonDouble Trouble SapphireDouble Trouble EmeraldDouble Trouble PizzaDouble Trouble SausageDouble Trouble CabbageDouble Trouble CheeseDouble Trouble BlueberryDouble Trouble AppleDouble Trouble BananaDouble Trouble TuttifruttiDouble Trouble BaconDouble Trouble RubyDouble Trouble HoneyDouble Trouble ChocolateDouble Trouble ChiliDouble Trouble DiamondDouble Trouble Birthday1 

  Double Trouble

  Писане by Арина Орлова Чет Сеп 28, 2023 2:19 am


  Януари се бе изтъркулил по-бързо и от оръфаните коси на Габриела. Февруари се бе наместил трайно на календара, а положението в Мунгав изобщо не се подобряваше. Дори напротив, вийлите бяха захвърлили идеите за добро отношение и бяха по-зли от всякога. Уроците започваха да стават все по-абсурдни – „безполезните” според тях заклинания бяха заменени с бойни магии, а след тях следваха тонове домашни, допълнителни тренировки и симулации...

  Под очите на Ари трайно се бяха настанили сенки, които обикновено имаха цвят на презряла краставица, разпльокана на асфалта, но днес бяха още по-фешън с тъмно кафеникавите си оттенъци. Бе стигнала до състояние, в което можеше да заспи и права, подпряна на метлата, на стената или, докато ходеше до поредното малоумно упражнение, което уж трябвало да ги подготви за бъдещето. Щеше да е хубаво, ако можеше да затвори очи и да се отпусне.

  Но всеки път, когато това се случеше...нещата излизаха извън контрол. В сънищата й вече нямаше пухкави облачета и желирани ягодки. Всичко беше мрачно, депресиращо и ужасяващо. Онези грамадни очи продължаваха да я наблюдават...следят. И това правеше нощите й неспокойни и изпълнени с вихрушка от негативни емоции.

  Затова не се поколеба, когато получи бележка от Ясна. Въпросното нещо бе просто част от лист от тетрадка, върху който с красив почерк бе изписано: „Довечера – женска вечер в моята стая”.

  Не беше уточнен час или място, ама Ари си знаеше. Преди вийлите, двете момичета редовно си организираха такива вечери и си бъбреха за всякакви глупости – от статистиките на любимите им куидични отбори и играчи до желирани бонбони, момчета, купони, пакости и всичко между тях.

  ..

  След края на учебния ден, червенокосата се бе измъкнала по бели чорапи от общата на Северен и вече се намираше пред общата стая на Лъч. Единственото, което липсваше бе Ясна, която да й отвори входа. Не се наложи да я чака дълго.

  - Яснаааа! – Арина не изчака приятелката й да се приближи преди да скочи върху нея и да я прегърне силно. – Благодаря за поканата! Радвам се, че се сети за това!
  - Отдавна не го бяхме правили! – засмя се по-голямото момиче и я хвана за ръката, задърпвайки я към спалнята си. – Хайде, всичко е готово!
  - Идеално! – обяви шестокурсничката и се ухили, докато преминаваха през общата им стая. Ох, усещаше, че тази вечер щеше да бъде една от онези...


  @Ясна Соколова

  Ясна Соколова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Double Trouble Coin10 39
  Ниво : Double Trouble Untitl42
  Статистики :
  Double Trouble Streng10 Сила: 28
  Double Trouble Shield10 Издръжливост: 24
  Double Trouble Brain10 Интелигентност: 28
  Double Trouble Runnin10 Ловкост: 28
  Double Trouble Magic-10 Магия: 40
  Double Trouble Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Double Trouble PearDouble Trouble MangoDouble Trouble ChiliDouble Trouble SausageDouble Trouble WatermelonDouble Trouble SapphireDouble Trouble EmeraldDouble Trouble Birthday1

  Re: Double Trouble

  Писане by Ясна Соколова Чет Сеп 28, 2023 10:31 am


  Подхилквайки се двете момичета прекосиха общата стая, като Ари махна на Исмаил, който седеше на креслото в дъното и изненадано ѝ се пулеше. Но двете момичета имаха свои планове, които тази вечер не включваха момчета и бързо го загубиха от поглед. Изкачиха се нагоре по стъпалата, разминаха се с Маша, която също не очакваше да види Арина, поздравиха я с едно просто кимване и се загубиха в стаята на Ясна. 

  - Маша канена ли е... - подсмихна се Арина.
  - Ъм, ако имах нужда някой да ме изгори на клада щях да ти кажа. - Ясна побърза да поклати глава. - Не и след като целунах гаджето ѝ.
  - Целунала си Сандър?! - още не се бяха настанили и Ясна успя да закове червенокоската на място. Обърна се назад към нея и отново я хвана за ръката. - Хайде, влизай, влизай. Ще ти разкажа всичко. Не се тревожи. - след което я пусна и ѝ показа какво беше приготвила за среднощната им сбирка. Беше смъкнала няколко възглавници на земята, дори беше откраднала тайно тази на Тервел. Знаеше че тази нощ няма да му трябва. А пък те имах нужда да се настанят на нещо мекичко. За пореден път беше тършувала из кухните и беше откраднала цял лимонов сладкиш, който бе сложен на стъклен поднос с високо столче, в средата на импровизирания женски клуб. Арина позна и бутилките на Исмаил, с многовкусовите бири.
  - Охооо... - зарадва се Арина.
  - Специално му поръчах да направи две с ягода. Като го помолих да са малко по силнички. - двете момичета се настаниха, всяка на отделна възглавница и взеха по една бутилка. 
  - За дългите нощи с добра компания! - рече Ясна и надигна своята.
  - За женските вечери! - отвърна Орлова и чукна леко бутилката на Ясна. Девойките отново се засмяха и отпиха доволно.
  - Хм... минало е покрай ягода. - каза Ари и сбръчка носле.
  - По-скоро пияна ягода. - примлясна Ясна и намръщи устни.
  - Каквато ти скоро ще бъде. - кимна Арина и прикри смеха си с ръка.
  - Само хубави пожелание ми правиш! - кикотът им се разнасяше надолу по коридора. - Хайде да видим, дали лимовоновия сладкиш е по-сполучлив от опитите на Исмаил. 
  - Чакай! Не ме разсейвай с него, а веднага казвай какви си ги вършила със Сандър. Маша знае ли?
  - Има ли нещо, което това момиче да не знаеш?
  - Май не...
  - Ами ето, предполагам, че знае. Имам чувството, че му е направила някаква магия, която веднага я уведомява, ако някое момиче диша в същата стая, в която е той. Пък какво остава за друго...
  - Ама как така го целуна, какво стана? Откога се движиш с Викторович? - Ари все още не можеше да си представи какво би могло да събере тези двамата на едно място. Но Ясна ѝ каза да не бърза и започна да ѝ разказва, докато въпреки киселия вкус на бирата, си пийваше от време на време.

  Лилиян Кардамова харесва този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Double Trouble Coin10 35
  Ниво : Double Trouble Untitl41
  Статистики :
  Double Trouble Streng10 Сила: 43
  Double Trouble Shield10 Издръжливост: 43
  Double Trouble Brain10 Интелигентност: 45
  Double Trouble Runnin10 Ловкост: 45
  Double Trouble Magic-10 Магия: 52
  Double Trouble Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Double Trouble MangoDouble Trouble PearDouble Trouble WatermelonDouble Trouble SapphireDouble Trouble EmeraldDouble Trouble PizzaDouble Trouble SausageDouble Trouble CabbageDouble Trouble CheeseDouble Trouble BlueberryDouble Trouble AppleDouble Trouble BananaDouble Trouble TuttifruttiDouble Trouble BaconDouble Trouble RubyDouble Trouble HoneyDouble Trouble ChocolateDouble Trouble ChiliDouble Trouble DiamondDouble Trouble Birthday1 

  Re: Double Trouble

  Писане by Арина Орлова Съб Сеп 30, 2023 1:01 am


  Ари се беше наместила на възглавницата и очите й шареха между лимоновия сладкиш и Ясна. Беше изключително любопитна да научи всички подробности за новото й завоевание, но проклетото нещо седеше пред нея в цялата си прелест и сякаш и казваше: „Трябва да ме опиташ, СЕГА!” и „Направи го или ще те удавя в карамелизирана захар!”. За да прикрие дилемата си, червенокосата отпи от бирата и замери приятелката си с окуражителна.
  - И как ти се стори? – беше спряла да примигва и гледаше втренчено сладкото нещо. Май, докато лилавокосата разказваше новите си трепети, в главата на Ари се разиграваше любовна трагикомедия със сладкиша. Той се буташе отгоре й, а тя се оптиваше да не го захапе и изяде целия.
  - По погледът ти, май питаш за лимоновия сладкиш. – засмя се Соколова и я бутна леко по рамото, за да прекъсне зрителния й контакт с обекта на желанието й.
  - Неееее, няма такова нещо! – отрече набързо и се усмихна обратно. – Знаеш, че съм заклет фен на ягодите и не бих им изневерила с лимони!

  - Значи няма да опиташ сладкиша? – закачи я дружката й.
  - Ти луда ли си! Да пропусна голяма доза захар и дори да не събота! Никога! – женският им клуб заслужаваше подобаващо внимание или казано по друг начин – голямо количество алкохол и захар, достатъчна да им докара диабетна криза.
  - Радвам се, все пак го откраднах специално от кухнята! – ах, някога го бяха правили заедно, но сега беше прекалено рисковано да го правят и двете. Никой не искаше да привлича вниманието на вийлите или да се окаже за стотен път затворен в някоя тъмна, мрачна и гадна килия, в която да виси цели 24 часа.

  - Та, да се върнем на темата! – Ари вече не издържа и грабна едно парченце от сладкиша. Захапа го бързо и примлясна, когато сладостта я удари в петите. Това бе по-добро от алкохола и идеалния начин да се докара до хиперкативизъм на макс. Все пак нямаше да спят.
  - Коя тема? – предипредителен поглед. – А Сандър ли?
  - Ми, не луковата глава, която левитира в подземието и кани всяка срещната вила на любовна среща със стадо бизони. – изсумтя и зачака отговора си.

  - Не сме се мотали заедно. Засякахме се в килиите... – последна нова доза обяснения, които завършиха. – ... и после просто го целунах.
  - Хареса ли ти?
  - Не знам..може би.
  - Виждала ли си го след това?
  - Не, но и с Маша наоколо – няма как да се случи
  . – Ясна се засмя, сякаш случилото се бе просто интресено изживяване и нищо повече, но Орлова се съмняваше.
  - Депресирана ли си? – странен въпрос, но нямаше как да не го зададе.

  Ясна Соколова харесва този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Double Trouble Coin10 39
  Ниво : Double Trouble Untitl42
  Статистики :
  Double Trouble Streng10 Сила: 28
  Double Trouble Shield10 Издръжливост: 24
  Double Trouble Brain10 Интелигентност: 28
  Double Trouble Runnin10 Ловкост: 28
  Double Trouble Magic-10 Магия: 40
  Double Trouble Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Double Trouble PearDouble Trouble MangoDouble Trouble ChiliDouble Trouble SausageDouble Trouble WatermelonDouble Trouble SapphireDouble Trouble EmeraldDouble Trouble Birthday1

  Re: Double Trouble

  Писане by Ясна Соколова Пон Окт 09, 2023 6:27 pm


  Парчето лимонов сладкиш, което Ясна туко-що беше лапнала, бе изплюто с такава скорост, че Арина не успя да реагира навреме, колкото и бързи реакции да имаше.


  Депресирана? Откъде ѝ хрумна?!


  - Леле... Ари... съжалявам. - очите на Ясна се разшириха при вида на момичето, което беше покрито с лимонов сладкиш.
  - Съжаляваш?! - Лицето на червенокоската беше изцапано с щедрата хапка, която Ясна беше погълнала и малки парченца се плъзгаха надолу по кожата на лицето ѝ и падаха тихичко в скута. Лилавокоската за момент замръзна и не знаеше какво да каже. Но така и не се наложи нищо да казва, защото Орлова се разсмя силно и грабна една шепа сладкиш, която метна по Ясна. Оцели я в дясната буза и малка част попадна в ухото ѝ. На седмокурсничката не ѝ трябваше много и този път умишлено грабна нова смес от крем и блат и я запрати по севернячката. Настана неочакван бой с лимонов сладкиш, който превърна всичко наоколо в кремово бойно поле. Завесите, които се спускаха покрай леглото на капитанката на куидичния отбор бяха на петна и апетитно те приканваха да ги оближеш. Леглото, на което се очакваше да спи по-късно, пък щеше да те приветства в своята лимонова прегръдка. Подът по който стъпваха, възглавниците, на които седяха, стени, които ги обграждаха... всичко беше потънало в лимонов сладкиш.


  Дори се наложи да загребват от остатъците по стените, за да могат хубаво да доомажат лицата си и да не препуснат и най-малкия кичур коса да не остане покрит от сладкия микс.


  - Добре, де. Определено не изглеждаш депресирана. - Арина даде знак на Ясна да спрат и да си отдъхнат и лилавокоската с радост прие.
  - Радвам се, че поне успяхме да си отговорим на този въпрос. - седмокурсничката забърса едно парче от бузата си с пръс и го облиза. - Много добър сладкиш. Като Сандър... не бих отказала да го целуна отново... дори и за по-дълго...- и двете отново избухнаха в смях. Няколко парченца, които се крепяха на пресвети крепки по мантиите им, паднаха на пода и се присиединиха към бъркотията, в която се беше превърнала стаята на Ясна.
  - Май ще трябва да почистим... - след което Соколово замахна с магичексата си пръчка и сякаш времето за сладкиша започна да се връща назад. Първо започна да се отделя от стените и пода, а после от тях самите, докато и най-малкото парченца не се върна на мястото си и лимоненния сладкиш не се събра отново в стъкления поднос, на който седеше допреди няколко минути. Нямаше и помен от неразборията, която бяха причинили и всичко изглеждаше подредено и чисто.
  - Така, хайде сега да си похапнем сладко и да не хабим чудесния десерт, който специално за теб откраднах, Арина Орлова! - Ясна се настани отново на мястото си и набързо сплете косата си в отпусната плитка, която преметна назад, за да може на спокойствие да се наслади на лимоновото пиршество.

  Арина Орлова харесва този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Double Trouble Coin10 35
  Ниво : Double Trouble Untitl41
  Статистики :
  Double Trouble Streng10 Сила: 43
  Double Trouble Shield10 Издръжливост: 43
  Double Trouble Brain10 Интелигентност: 45
  Double Trouble Runnin10 Ловкост: 45
  Double Trouble Magic-10 Магия: 52
  Double Trouble Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Double Trouble MangoDouble Trouble PearDouble Trouble WatermelonDouble Trouble SapphireDouble Trouble EmeraldDouble Trouble PizzaDouble Trouble SausageDouble Trouble CabbageDouble Trouble CheeseDouble Trouble BlueberryDouble Trouble AppleDouble Trouble BananaDouble Trouble TuttifruttiDouble Trouble BaconDouble Trouble RubyDouble Trouble HoneyDouble Trouble ChocolateDouble Trouble ChiliDouble Trouble DiamondDouble Trouble Birthday1 

  Re: Double Trouble

  Писане by Арина Орлова Сря Окт 11, 2023 1:39 am


  Ари се усмихна на върналия се на мястото си лимонов сладкиш и му се усмихна очарователно. Погледът й бе нещо средно между: „О, само да те хапна” и „Изчакай още малко, скъпи и ще си история!”.  Засмя се и прокара пръсти през дългите си коси, когато Ясна се върна на мястото си.  На свой ред, започна небрежно да сплита косите си, имитирайки приятелката си. Само, че нейните движения бяха хаотични и неловки. Затова е резултата не се доближаваше до красивата плитка на лилавокосата. Не, нейната приличаше на прясно постриган какус и от всички страни стърчаха косми.  

  - Пак ли започна?  - изцъка с език по-голямото момиче и поклати глава. Не изглеждаше отчаяна, а по-скоро развеселена с реакцията на Арина. Явно намираше, любовта й към сладкиша  очарователна или влудяваща.
  - Неее, изобщо, нямам намерение да предлагам на сладкиша, който си откраднала специално за мен, брак. -  с възможнож най-сериозния си глас, изтърси  Орлова. – Най-малкото, защото след малко ще го изядем. На лош късмет е да изям младоженеца преди брака...

  Соколова  премигна срещу нея и след това прихна да  се смее.  Седмокурсничката се хилише толкова силно и неудържимо, че се поклащаше като кораб, сблъскал се с Титаник. Затова, севернячката трябваше да изпълни спешна спасителна операция и да отмести сладкиша малко настрани, за да не се разпльока отново, този път на пода.
  - Това бе добро...ох. – каза след няколко секунди, докато избърсваше сълзичките от крайчетата на очите си.
  -  Имам талант, а? – обичайната й усмивка се настани на лицето й – Поне, ако не стана куидичен играч ще мога да си намеря работа в някой бар, сигурно.

  - Ариии, разбира се, че ще станеш! – докато говореше Ясна бе извадила от някъде нож и методично режеше сладкиша. – Само не ме карай да те убеждавам, защото горкият сладкиш преживя достатъчно за една вечер.
  - Права си! Май е време да го погребем.... тъй де изядем. – прокашля се. – Сега Сандър ли харесваш илии някой друг? – любопитството й бе по-голямо от здравия разум. – Да ти кажа, прекалено си добра, за да умреш от Маша и тухла в главата. Може би, трябва да насочиш вниманието си към някой по-зрял и надежден...

  Тук бе момента да даде предложение за такъв човек. Мъж. Ученик. Само, че през главата й минаха всевъзможни идеи като желирани плужеци, летящи костенурки и панирани ягоди, но не и името на такъв. Затова напълно спонтанно запълни пространството с рандъм имена.
  - ...като Стою Белев. Куидичен играч, съдия, достатъчно добър на външен вид. Може да бъде твой, няма да може да устой на чара ти. – да, предложението й си го биваше. Снижавайки глас добави – Винаги мога да ти помогна да го омагьосаш.

  Ясна Соколова харесва този пост.


   В момента е: Нед Юли 21, 2024 6:56 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!