Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ❗ За Остров Катран ❗

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ❗ За Остров Катран ❗

  Писане by Разказвачът Чет Дек 29, 2022 2:33 pm


  Custom Image

  Остров Катран се „слави“ като центъра на черните магьосници в България. Намира се в Черно море, само на няколко километра от магьосническото селище Торбаланово, което е близо до Бургас. Самият остров представлява почти изцяло гола скала, само с няколко дървета тук-там. Островът непрестанно е обвит от облаци и почти през цялото време вали, съответно е мрачно и кално. На него има няколко откъслечни постройки, но те са разнебитени или направо руини. Тук търсят убежище черни магьосници, преследвани от Министерството на магията; разменят се разни магически предмети и се сформират групи за кражби, нападения и т.н.

  Интересно е да се каже, че на Остров Катран живее най-многочислената популация (в световен план) на тестроли. За онези, които са видели и осъзнали смъртта, е изключителна гледка да наблюдават нощния полет на тестролите от пасищата им край Черноморската ивица обратно към постоянното им обиталище им на остро Катран: каменистия плаж в северната част на острова.

  За да се предотврати поставянето на мъгъли в опасност, Министерството на магията е поставило около остров Катран заклинания, които не позволяват на мъгълите да го виждат или да се приближават до него.


    В момента е: Пет Май 24, 2024 2:21 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!