Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии….

  Омуртаг Дельов
  Омуртаг Дельов
  Ученик, пети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Coin10 50
  Ниво : Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Untitl37
  Статистики :
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Streng10 Сила: 4
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Shield10 Издръжливост: 6
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Brain10 Интелигентност: 8
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Runnin10 Ловкост: 6
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Magic-10 Магия: 6
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Clover10 Късмет: 6

  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии….

  Писане by Омуртаг Дельов Нед Сеп 24, 2023 9:38 pm


  @Ина Янакиева

  По време на стендъпа с Яна беше забелязъл, че Ина отива в спалното помещение заедно с Люба. Бръкна с джоба си, за да провери дали малкото листче беше там. Беше. Сега само трябваше да измисли как да й го даде. Тайно. Беше й написал поема. Не беше най-великият писател на света, но нещо го беше подтикнало да драсне някой и друг ред. Беше приседнал на един стол в страни от всички. Умуваше как да мушне писанието си в някой неин джоб, което го накара леко да се изчерви, все пак значеше, че трябва да я обарва. Или пък да се промъкне някак в стаята й и да го мушне под възглавницата й? Или да помоли някой да й го даде? Мисълта му секна, когато една по-специална песен засвири и точно тогава тя излезе от помещението. Отново я виждаше на забавен каданс. Беше като омагьосан от нея. Забрави за проблема с листчето за миг и се приближи до Янакиева:
  -Ина, би ли танцувала с мен?- подаде й дясната си ръка.
  Лявата му беше подпряна на кръста му и се беше привел съвсем леко. Тя го погледна и се усмихна. Сърцето му пропусна удар. Получи отговор:
  -Разбира се, Омо!
  Хвана ръката му и пулсът му се ускори. Знаеше много добре на какъв вид песен и какъв вид трябваше да е танцът. Не му пукаше особено дали ще ги зяпат странно, нито дали някой друг би танцувал. Заведе я по в средата на помещението, където нямаше почти никакви хора и я придърпа към себе си:
  -Ще трябва да сме по-близо един до друг,- обясни той, преглъщайки шумно.- Надявам се нямаш против?
  Нова усмивка. Сложи ръката си на рамото му и погледите им се засякоха:
  -Нямам против,- отвърна му тихо. 
  Той я хвана за кръста внимателно. Едва я докосваше, толкова беше нервен. Приближиха се един към друг и той поведе бавният, почти валсов танц под звука на John McLaughlin - So Close. Сърцето му биеше толкова бързо и толкова силно, че беше сигурен, че тя го чува. Дали и не трепереше леко? Усети, че дясната му ръка се изпотява и смени захвата си. Нейната ръка стоеше подпряна на пръстите му и това го успокои. Усмихнаха си се един на друг и продължиха танца си. Омуртаг не беше нито глупав, нито сляп. Беше забелязъл близостта им с Вихрен, но не бяха заедно… нали? Не че това имаше значение в този момент, защото тя танцуваше с него. В този момент света сякав спря да се върти и нямаше никой друг наоколо. Пусна кръста й, като отстъпи назад и я завъртя леко и бавно под дясната си ръка, след това я върна при себе си. Лявата му ръка опря кръста й.

  Вихрен Вокил, Ина Янакиева and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Coin10 230
  Ниво : Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. 1311
  Статистики :
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Streng10 Сила: 74
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Shield10 Издръжливост: 86
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Brain10 Интелигентност: 90
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Runnin10 Ловкост: 90
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Magic-10 Магия: 104
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. ChocolateЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. SausageЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. BananaЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. DiamondЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. EmeraldЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. AppleЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. MangoЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. RubyЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. BlueberryЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. PearЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. TomatoЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. ChiliЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. SapphireЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. BaconЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Cinnamon

  Re: Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии….

  Писане by Ина Янакиева Пон Сеп 25, 2023 2:46 am


  Един от малкото плюсове на това да успее да се скрие в стаята си за малко бе възможността да се преоблече с нещо по-подходящо за рожден ден - тъмна рокля на цветя, която комбинира с жилетка защото й беше леко студено, интересно колие за акцент в копания с няколко гривни и с не особено високи обувки. Да, бе привърженик на удобните дрехите, но когато имаше повод щеше да се издокара! Макар и това определено да не една бърза "бърза промяна".

  Изненада се, когато още с връщането Омо я покани на танц. Но това бе изключително мило и сладко от негова страна! Нямаше как да му откаже, затова се усмихна и се съгласи. Не беше добър танцьор, но май не бе времето да го казва това?
  Несигурно намести ръце около него и започна бавно да се движи, водейки се по сияещия Омо, момчето си го биваше с танците, спор в това нямаше.

  You're in my arms, and all the world is gone
  The music playing on for only two
  So close together, and when I'm with you
  So close to feeling alive

  Нежната любовна песен вървеше на бекграунд, Ина обаче не се бе заслушала много в текста, тя бе отместила поглед леко настрани, търсейки с очи Вихрен. Да, трябваше да се съсредоточи върху Омо - момчето, което я бе поканило на танц. И се опитваше, правеше го. Но от време на време нямаше как да не потърси рижият с очи. Защото в момента в съзнанието й беше само едно - как ли танцуваше той, изобщо обичаше ли да танцува, дали би танцувал с нея..., но защо изобщо би танцувал с нея?
  Искаше й се да усети ръката му на гърба си, докато с другата плавно я водеше в ритъма на песен, докато я гледаше в очите..., защо обаче искаше това? Не й бе ясно... или може би донякъде...

  Погледна отново към Омо, дарявайки го с поредната ослепителна усмивка. Усещаше как сърцето му бие срещу нейното - бързо, като пърхаща пеперуда, дали беше добре? Дали пък тя все пак не бе труден танцов партньор? Не я биваше много...
  - Извинявай, че... не се справям много добре... - прошепна, като почти го настъпи.
  - Справяш с страхотно! - в това можеше да се поспори. Думите му обаче я накара да се изчерви и за миг съжали, че са в центъра на стаята, където всички можеха да ги видят... и да, определено бяха привлякли нечии погледи. Като този на Вихрен. Ина го забеляза при поредното завъртане, грейна. Грейна по онзи начин по който само той можеше да я накара да грейне, продиктувано от това, което само той можеше да я накара да почувства. Което беше.... нещо много сложно. Нещо, което не осъзнаваше напълно или пък просто не искаше да признае пред себе си все още.
  "О, Вихрен..."

  Беше толкова трагично, че докато тя не можеше да отдели очи от Вокил и не можеше да спре да се усмихва за него и заради него, пред нея се намираше едно друго момче, което пък я гледаше със същото обожание и се усмихваше заради нея... странно нещо бе съдбата и още по-странно нещо бе любовта. Особено в тези първоначални любовни трепети.

  So close to reaching that famous happy ending
  Almost believing this one's not pretend
  Now you're beside me, and look how far we've come
  So far we are so close

  Не можеше да спре да мисли за Вихрен. Дори в моментите в които гледаше Омо, в които се усмихваше на шегите му, отговаряше на въпросите му не можеше да спре да мисли за рижият. А това се бе превърнало в едно съвсем обичайно състояние за нея. Неразбираемо, объркващо, ново, нетипично състояние...
  "Как ли танцува Вихрен", си помисли Ина за пореден път в който Омо я завъртя внимателно и също толкова внимателно я притегли към себе си, поставяйки ръка на гърба й, заемайки първоначалната позиция.

  Вихрен Вокил, Ела Благоева, Лилиян Кардамова and Омуртаг Дельов харесват този пост.

  Омуртаг Дельов
  Омуртаг Дельов
  Ученик, пети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Coin10 50
  Ниво : Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Untitl37
  Статистики :
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Streng10 Сила: 4
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Shield10 Издръжливост: 6
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Brain10 Интелигентност: 8
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Runnin10 Ловкост: 6
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Magic-10 Магия: 6
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Clover10 Късмет: 6

  Re: Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии….

  Писане by Омуртаг Дельов Пон Сеп 25, 2023 12:02 pm


  Песента наближаваше своя край. Колкото и да бе приятно това, колкото и да не искаше да свършва, скоро тя нямаше да е в обятията му. Реши да я завърти още веднъж и след това да мушне листчето джоба на жилетката й. Така му беше най-сигурно, че ще стигне до нея. Бавно, внимателно завътране. Напълно извън такта, за да е сигурен, че тя ще е добре и няма да й призлее или да си омотае краката. Не че нямаше да я хване, ако нещо се случеше. Придърпа я обратно към себе си, вадейки листчето от задния си джоб. Докато наместваше ръката си около кръста й, мушна поемата в джоба й, а след това бързо коригира захвата си. Придърпа я още по-близо, като за прегръдка и тя опря брадичката си на рамото му. Сърцето му отново пропусна туптене, или пък се забърза прекалено много в този миг. Без да се усети беше прошепнал припявайки си:
  -Now you’re beside me, and look how far we’ve come…
  След това за първи път обърна внимание на остатъка на стаята. Забеляза как Исмаил и Вихрен стоят подпряни на една стена. Вокил не откъсваше поглед от танцуващите. Не изглеждаше доволен. Омуртаг си даде сметка в този момент, че може би е закъснял, че може би не трябва да й дава поемата. Дали пък да не си я вземе обратно? Нямаше как. Последните думи и тактове от песента вече звучаха и момчето бавно я пусна, отстъпи леко назад, придържайки нейната ръка в неговата и съвсем леко се наведе:
  -Благодаря ти, за танца,- каза й с нисък глас.
  -И аз ти благодаря!- отвърна му с онази прелестна усмивка.
  След това сякаш веднага намери лицето на Вихрен и пускайки ръката на Дельов с бавна стъпка тръгна към рижкото. Точно в този момент прозвуча и последния текст от песента:

  So close, so close,
  But still so far.

  Остана сам в средата на “дансинга”, като не откъсваше поглед от нея. И въпреки приятния им момент до преди миг, сърцето му се беше свило. Пое си дълбоко дъх, притваряйки очи, а след това пое към онзи ъгъл, който си беше харесал още в началото на партито. Приседна, извади слушалките си и взе да си рецитира на ум стихчето, което кротуваше в джоба на момичето:

  Вглеждам се дълбоко в очите ти,
  виждам все повече от мечтите ти.

  Когато тръгваш – моля се да останеш,
  как викам името ти дали ще чуеш?

  Странно е просто да се обясни,
  как под кожата ми влезе ти.

  И определено не мога да рабера,
  как постигаш неща, като никоя до сега?

  И когато с приятели шепна в тишината,
  чудейки се как така ти си едната.

  Как ти промени моят мироглед,
  как без теб да крача смело напред?

  Сърцето ми биене пропуска,
  щом съдбата в ръцете ми те допуска.

  И продължавам да не мога да разбера,
  Как постигаш неща като никоя до сега?

  Хвърли един последен поглед в нейна посока, докато наместваше слушалките си, а след това потръпна. Обзе го паника. Дали се беше подписал на края на поемата?

  Ина Янакиева харесва този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Coin10 230
  Ниво : Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. 1311
  Статистики :
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Streng10 Сила: 74
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Shield10 Издръжливост: 86
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Brain10 Интелигентност: 90
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Runnin10 Ловкост: 90
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Magic-10 Магия: 104
  Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. ChocolateЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. SausageЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. BananaЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. DiamondЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. EmeraldЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. AppleЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. MangoЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. RubyЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. BlueberryЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. PearЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. TomatoЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. ChiliЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. SapphireЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. BaconЕдин танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии…. Cinnamon

  Re: Един танц? - Кой става пълнолетен? Партиииии….

  Писане by Ина Янакиева Чет Сеп 28, 2023 4:39 pm


  Можеше да го признае на Омо - момчето танцуваше добре. Въртеше я, водеше я и пазеше краката си, когато тя се опитваше да не го настъпва, но... почти успяваше. Също така явно и пееше добре. Това Ина осъзна от онова кратко изречение, което той почти бе изтананикал в ухото й.
  Но колкото и да бе приятен танца с Омо, то съзнанието на Ина продължаваше да си блуждае. Телом бе тук, духом бе в някаква въображаема бална зала в ръцете на Вихрен, докато той носеше костюм, а тя красива дълга рокля.

  Защо? Как?
  Не разбираше. Дори и да се оставеше на чувството май пак нямаше да го разбере. Имаше усещането, че има нужда от Вихрен за да го разбере. Странно, нали? Колкото и да бяха близки, то той нямаше как да знае как се чувства тя и да й помогне..., нали?
  Защо продължаваше да мисли постоянно за него? А сега дори да има тази картина в главата си, която надали някога щеше да стане реалност. Той не... не и нея. Определено не.
  По някаква причина Ина бе убедена в това и си живееше с тази мисъл. И изобщо с мисълта, че с Вокил са просто тип "най-добри приятели", които се гушкаха почти постоянно, държаха се за ръце и спяха от време на време в общата заедно. Както всички най-добри приятели правят, нали, кхм.

  Отдели се от Омо, благодари му и се усмихна. Харесваше й да танцува, не го бе правила често преди и то по този начин, но й харесваше.
  Очите й обаче, точно както цяла вечер, търсеха някого другиго - Ви бе в компанията на Ис. Ина заподскача към него като надрусана със захар ягода и обви ръце около него, като дари и Исмаил с усмивка, а той само повдигна вежда към Вокил сякаш му казваше нещо без думи. Ина не разбра, не попита, не й беше работата, просто се заигра с косата на Вих.

  ––––––-–––––

  Едва се бе отделила от него тази сутрин. Прекараха поне час в който се гушкаха в общата, в който той си играеше с косата й, а тя го гледаше с обожание. Толкова много въпроси бяха намерили отговорите си, но също толкова много се бяха появили.
  Какво означаваше онази целувка?
  Явно той споделяше същите чувства като нея, но... но бяха ли заедно? Не бяха ли? Трябваше ли да го попита това? Защо се срамуваше и бузите й пламтяха от идеята? И защо в същото време искаше да целуне Вихрен отново? И отново.

  Когато се прибра в спалнята - възможно най-тихо сутринта - и маха жилетката си от джоба изпадна малко листче. Ина го вдигна и го разтвори. Седна на леглото и се зачете. Първоначално беше объркана, после се усмихна, после отново беше объркана..
  Това не бе почерка да Вихрен, него познаваше, все пак в часовете седяха заедно,а когато не виждаше нещо от дъската до преписваше от червенокосия... това беше нечий друг почерк. Но чий? И как се бе озовала в нея тази бележка? За кого беше?
  Нямаше как да е за нея, очевидно. Беше някаква грешка... хм. Беше наистина сладко стихотворение, но не беше за нея. Ина отхвърли тази възможност. А и любовното писание не беше подписано, което бе още по-странно.
  Прибра го в нощното шкафче, като се опитваше да не о мисли твърде много. И не бе трудно, след като в съзнанието й летяха пеперуди и сърца благодарение на вечерта прекарана с нейният Вихрен... нейният? Охх, беше ли неин?
  Бузите й горяха при тази мисъл, но усмивката й не можеше да слезе от лицето й, а това бе едно от най-бързите й оправяния рано сутрин за да отиде отново при рижият и да потъне в обятията му, а може би и да допре устни до неговите отново.
  И така красивото любовно стихотворение на Омо остана леко забравено...


  Край.

  Вихрен Вокил, Лилиян Кардамова and Омуртаг Дельов харесват този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 8:49 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!