Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Винсент Салоу

  Винсент Салоу
  Винсент Салоу
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Винсент Салоу Coin10 50
  Ниво : Винсент Салоу Untitl37
  Статистики :
  Винсент Салоу Streng10 Сила: 8
  Винсент Салоу Shield10 Издръжливост: 2
  Винсент Салоу Brain10 Интелигентност: 2
  Винсент Салоу Runnin10 Ловкост: 4
  Винсент Салоу Magic-10 Магия: 2
  Винсент Салоу Clover10 Късмет: 2

  Винсент Салоу

  Писане by Винсент Салоу Нед Сеп 24, 2023 2:59 pm


  Винсент “Вини” Салоу
  23 години
  слидеринец
  бивш престъпник, бивш непрокопсаник, неставащ за нищо гамен

  Винсент Салоу Fd3f18e3e8a8fcc0c84ff95b18ac1dea
  Ash Stymest


  Роден и отраснал в Лондон като гамен от Уолтъмстоу, още от малък бъдещето на Винсент Салоу изглежда сравнително предначертано. Такива като него рядко завършваха училище и в най-добрия случай започваха работа в някоя от фабриките в индустриалната част на Лондон (Парк Роял) или пък разтоварваха кораби малко по-надолу по поречието на Темза, където тя се вливаше в Северно море. А в най-лошия случай? В най-лошия случай се превръщаха в по-големи гамени, склонни към дребни зулуми и организирана престъпност.

  Нещото, което спаси Вини, поне донякъде, със сигурност не беше префърцуленото му име, дарено му по настояване на майка му, която си би камшика малко след като навърши две, нито пък алкохолизмът и пълната безотговорност на баща му. Нещото, което го извади от лайната беше писмото от Хогуортс, което без малко да завърши като заместител на привършилата тоалетна хартия, понеже в тяхната къща писмената кореспонденция се използваше предимно за такива цели. Магия? Как ли пък не. Ако магията наистина същестуваше, може би двамата мъже Салоу щяха да могат все някак да свързват двата края без да прибягват до дребни кражби, посредничество между наркобосове и всевъзможни други престъпления. Затова здравата се бяха посмяли на съдържанието на писмото и бяха решили да отидат на уреченото място да попазаруват просто ей така, на шега.

  Оказа се обаче, че шегата лежеше на техните рамене и магията всъщност беше съвсем истинска. Това, което бащицата никога не бе споменавал на малкия Вини бе, че всички онези пъти в които бе наричал майка му вещица, всъщност изобщо не бяха преувеличени от алкохолната мъгла. Последваха три донякъде мъчителни години в Слидерин, породени главно от пълната липса на дисциплина на учащия. Винсент няма голям интерес към по-голямата част от предметите, като го вълнуват предимно Защита срещу Черните Изкуства и куидичните тренировки. Проблемният му характер също създава главоболия на учителите - момчето има сериозни проблеми с гнева и фитилът му е доста къс, което неминуемо води до честа размяна на юмруци. Интересното е, че почти не се дуелира със съучениците си по общоприетия начин - до това рядко успява да се стигне, поради отсъствието на търпение на замесения.

  В лятото преди четвърти курс се случва нещо неочаквано - майка му се появява на вратата на двустайния апартамент в Уолтъмстоу, а зад краката ѝ се крие малко момиче с големи очи, които имат същата бадемова форма като тези на Вини. След краткото обяснение, сълзите, крясъците, строешните чинии и всичко останало, майка му се връща да живее при тях. Е, поне за кратко - няколко месеца след внезапната си поява, тя изчезва също толкова внезапно, като оставя момичето при двамата Салоу. Винсент първоначално недолюбва новопридобитата си малка сестра, но след един особено разпален скандал в който стария Салоу понечва да я удари, покровителствената искра бързо се разпалва в момчето. От тогава нататък двамата стават неразделни, а той се превръща в най-ревностния ѝ пазител.

  Братът и сестрата се връщат в Хогуортс в началото на учебната година - Валда е първи курс и също е разпределена в Слидерин. Това е добре, понеже дава възможност на Винсент да бди над нея и да размахва юмруци пред всеки, който посмее да се заяде със сестра му. Такива хора пък има достатъчно - свитата природа и неразговорливост на Валда я правят устойчива към детските обиди и подмятания. Винсент обаче няма проблем с това - поканата към агресия е винаги добре дошла за него.

  По време на престоят им в Хогуортс, сестра му открива заложбите си по отвари, а пък Винсент открива, че всъщност доста си го бива с междучовешките взаимоотношения. Е, поне с тези с определени хора - най-често гамени, неблагонадеждни и съмнителни типове като самия него. Вроденият му бизнес нюх бързо се ориентира към действие и с помощта на няколко външни играча, в седми курс започва да върти наркообмен на териоторията на Хогуортс. Сестра му също иска да се включи, но Вини е железен - няма как да я изложи на такава опасност. Когато схемата е разкрита, а вносителите му са изловени, шестнадесетгодишното момче решава да предприеме по-драстични действия и бяга от Хогуортс, заедно със сестра си. Вече на свобода, двамата продължават да се занимават със същата дейност, но сами за себе си - Вини има връзките, а сестра му има отварителните умения. Все пак името му значеше “завоевател” и беше крайно време Винсент да започне да завоюва всичко около себе си, като се започнеше с независимостта им.

  Характер: Непоправима личност с ясни цели и непоколебима решителност да ги постигне. Насилието винаги е съпътствало живота му още от най-крехка детска възраст покрай компанията на баща му. Не е от хората, които увъртат и заобикалят въпроса, винаги смел и директен, не се страхува да направи каквото е необходимо, за да обслужи интересите си. Често описван като арогантен и инатлив, Винсент рядко променя мнението и решенията си, веднъж решил какви са те. Доста затворен емоционално, циничен и морално сив, Салоу все пак е яростно лоялен, ако някой някога успее да го спечели на своя страна. Чувствителен е, когато става въпрос за Валда и що се отнася до нея е склонен първо да раздава юмруци, а после да задава въпроси. Всъщност по-голямата част от живота му се води от именно този девиз.

  Допълнително:

  • има прогорено V от вътрешната страна на бицепса си
  • всичките му татуировки са дело на Валда
  • много силно изразен cockney акцент
  • играл е като бияч
  • би направил всичко за сестра си

  Ясна Соколова, Ина Янакиева, Димитра Василева and Валда Хелвиг харесват този пост.


   В момента е: Нед Юли 21, 2024 7:15 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!