Горда Стара планина,
до ней Дунава синей,
Ще му засинее и на него това езеро след малко, като се удави или като бъде изяден. То с неговият късмет щяха да изядат Кардамова, а той щеше да се мъчи да си поеме въздух... докато нямаше да може. Може би щяха да си го подават като плажна топка, но кой би ял натъпкано с никотин месо? Той не.слънце Тракия огрява,
над Пирина пламеней.
И ушите му пламтяха от това, че трябваше да пее... не пееше зле, и по-лошо имаше, но защо? Защо? Това му унижение.., а оная дори не му разказваше задачата. Май бе на сладки приказки с Павлова... за кой път трябваше да върти химна? Дали келпитата обичаха метъл? Ретро чалга?Мила Родино,
ти си земен рай!
В рая и той щеше да отиде след още някое друго бутването. Стомахът му се обръщаше при всяко потъркване на келпито в сала. Къде им бе седлото?! Искаше му се да каже на Кардамова да ходи да го вади... той нали така и така пееше, тя пък беше безполезна!Твойта хубост, твойта прелест,
ах, те нямат край!
Да, хубостите на България можеха и да нямат край. Дните на Даргов и Лилиян обаче бяха преброени. Ей ги на... още няколко минути. Колко пък бяха два ученика по-малко. Случват се инциденти. Дали е имало и друг ученик да бъде изяден от келпи.. или удавен? Трябваше да има, поне един! Ако ли не... те щяха да са първите и да започнат класацията.- Пей!!! - нареди му Кардамова. Ей, идеше му да й зашие един.- ЩЕ ТИ КАЖА ЕДНО ПЕЙ! - Извика срещу нея. Тя го изгледа накриво и двамата започнаха една война на вълчи поглед. Да, това хубаво, ама... кой да пее?Бутване. Второ.- ПЕЙ!Ако още веднъж му наредеше да пее щеше собственоръчно да я вдигне и да я метне към някое келпи, като награда на кученце. Щеше...!Лошото беше, че знаеше, че трябва да пее, очевидно Кардамова нямаше да го направи. Тя пак му обясняваше нещо, а той не слушаше и се чудеше коя ретро чалга да подхване.Секси мъж на хоризонта, страст на хоризонта...
Не, май не..., а и момичето го изгледа ококорено, когато започна. Реши да спре. Павлова беше скръстила ръце и просто ги гледаше със свити устни сега. И тя не бе фен на ретро чалга, ясно. Колко лошо обаче, че точно в момента само това бе в главата му!Хайде опа, опа опа, опа гледай ме, докосвай ме
Хайде опа, опа опа,опа ето ме целувай ме...
Искам същото с теб е хубаво,
имаш тялото, мойто цялото,
да ме хванеш пак,да ме чувстваш пак,
да ти се отдам, да ти се предам...
Виждате ли, Даргов не се гордееше, че знае толкова ретро чалга песни, ама на - знаеше. И сега поне можеше да ги използва за нещо полезно. Това сигурно щеше да е най-полезното нещо за което бяха ползвани тези текстове някога.Бутване... келпитата явно не оценява певческите му способности, чалга ритмите или и двете. Или това, че той пак бе спрял да пее.Бутване... поредно. Какво трябваше да изпее сега пък? Металика? Апокалиптика? Да се направи на Райна Кабаиванска или Николинка Чакърдъкова? Ей ся, само тъпана му липсваше да скочи отгоре. Не, не, не...Can you hear the silence?
Can you see the dark?
Can you fix the broken?
Can you feel, can you feel my heart?
I'm scared to get close, and I hate being alone
I can't drown my demons, they know how to swim
Лилето можеше да се чувства поздравена с края на тази песен, той обаче не го каза. Защото беше зает да пее. И както си пееше, леко викаше за да е в тон с оригинала, келпитата се отдръпнаха. Скриха се някъде и повърхността на езерoто се успокои, сякаш нищо не трепваше. Ни-що!
- Наайй-сетне! - Даргов направи рязко движение, като се завъртя на сала да погледне Кардамова, което бе голяма грешка. Залитна. И този път малкото момиче не бе достатъчно бързо да го хване. Тялото му срещна водата, а той замаха като котка пред удавяне, докато дробовете му започнах да се пълнят с вода, защото очевидно когато се давиш е правило да поглъщаш поне литър в секунда. И той чинно го срещаше...
Опитваше се да хване сала, но плискането му създаде вълни, които отбиха дървеното нещо по-надалеч... мамка му! Толкоз излагация и пеене за едното нищо. Все пак щеше да си умре... Ейй, Павлова, спите ли...? Искаше му се да извика това, но не можеше. Нищо не можеше да направи освен да продължи да се мята в опит да... да не потъне. Или пък да потъне по-бързо, въпрос на гледна точка.