Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
4 posters

  Стаята на Северните Грации

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Стаята на Северните Грации Coin10 256
  Ниво : Стаята на Северните Грации Untitl41
  Статистики :
  Стаята на Северните Грации Streng10 Сила: 52
  Стаята на Северните Грации Shield10 Издръжливост: 46
  Стаята на Северните Грации Brain10 Интелигентност: 52
  Стаята на Северните Грации Runnin10 Ловкост: 52
  Стаята на Северните Грации Magic-10 Магия: 60
  Стаята на Северните Грации Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Стаята на Северните Грации TomatoСтаята на Северните Грации CabbageСтаята на Северните Грации BananaСтаята на Северните Грации PizzaСтаята на Северните Грации HoneyСтаята на Северните Грации AppleСтаята на Северните Грации SapphireСтаята на Северните Грации PearСтаята на Северните Грации WatermelonСтаята на Северните Грации EmeraldСтаята на Северните Грации SausageСтаята на Северните Грации BlueberryСтаята на Северните Грации CheeseСтаята на Северните Грации ChiliСтаята на Северните Грации MangoСтаята на Северните Грации TuttifruttiСтаята на Северните Грации CinnamonСтаята на Северните Грации RubyСтаята на Северните Грации ChocolateСтаята на Северните Грации Diamond

  Стаята на Северните Грации

  Писане by Люба Бюлбулева Пет Сеп 15, 2023 8:57 pm


  @Арина Орлова @Александра Молерова @Яна Вълканова среда на ноември?

  От часта на Люба се развиваше малко торнадо от предмети - из стаята летяха буркани, шалове, късове дърво и какво ли още не. Е само не и издирвания предмет.
  - Хей някой да ми е виждал чантата?
  - Ти изобщо имаш такава?
  - Люба... от кога носиш рокли?
  - От както чудните ни церберчета решиха,
  - Сега като болката почваше да отшумява, слава на който и да е бог, който се беше смилил... Велес, да определено горския скитник трябваше да бъде. Пък и той беше този, който покосява с болести. Та да чумата да ги удари дъртите кранти. Всичките до една! Гневът й беше явен в гласа й. Надяваше се само Алекс да не реши, че е към нея. - че ще е страхотна идея да сложат дрескод за млади вийли!
  - А?

  Офф.
  Вярно, че лександра не знаеше!
  Ари и Яна бяха разбрали по-рано, че петокурсничката е вийла. Миналият месец още. Но Алекс все по-рядко я засичаха... тя не се и забъркваше в неприятности. Та като цяло не беше много сигурна къде седи съкърсничката й в ситуацията с... режима. То и Люба поне не я беше виждала извън часовете им - като изключим времето за сън. 
  Може би сега ще разбере. 
  Не че до сега си беше пестила красноречивите описания за вийлите. А след като видя и какво става в Слънче.. не нейното беше друга ситуация. Но все пак. Раните бяха там. Със седмици по-късно. Беше толкова истинско колкото и наяве. Та не ги долюбваше точно в момента. И беше в достатъчно кисело настроение да покаже зъби, на който ги подкрепя.

  Арина Орлова, Яна Вълканова, Ясна Соколова, Юлий Звездинов and Александра Молерова харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Стаята на Северните Грации Coin10 35
  Ниво : Стаята на Северните Грации Untitl41
  Статистики :
  Стаята на Северните Грации Streng10 Сила: 43
  Стаята на Северните Грации Shield10 Издръжливост: 43
  Стаята на Северните Грации Brain10 Интелигентност: 45
  Стаята на Северните Грации Runnin10 Ловкост: 45
  Стаята на Северните Грации Magic-10 Магия: 52
  Стаята на Северните Грации Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Стаята на Северните Грации MangoСтаята на Северните Грации PearСтаята на Северните Грации WatermelonСтаята на Северните Грации SapphireСтаята на Северните Грации EmeraldСтаята на Северните Грации PizzaСтаята на Северните Грации SausageСтаята на Северните Грации CabbageСтаята на Северните Грации CheeseСтаята на Северните Грации BlueberryСтаята на Северните Грации AppleСтаята на Северните Грации BananaСтаята на Северните Грации TuttifruttiСтаята на Северните Грации BaconСтаята на Северните Грации RubyСтаята на Северните Грации HoneyСтаята на Северните Грации ChocolateСтаята на Северните Грации ChiliСтаята на Северните Грации DiamondСтаята на Северните Грации Birthday1 

  Re: Стаята на Северните Грации

  Писане by Арина Орлова Вто Сеп 19, 2023 11:23 pm


  Арина се бе излегнала на леглото си и съвсем успешно имитираше разплута жаба по време на разможителния период на щъркелите. Беше полупритворила очи и с неособено голям интерес наблюдаваше Люба как рови из вещите си, захвърляйки всичко настрани.

  Може би трябваше да предложи помощта си, но я мързеше да помръдне. Изморена. Чувстваше се толкова изтощена и без сили. Поредният ден – уроци, допълнителни тренировки, домашни...драми с вийлите, я бяха изцедили до краен предел.

  Затова дори бе оставила господин Ягодка да се намести върху корема й и само от време на време го галеше по главичката. Всъщност го правеше, когато рижавия разбойник, издадеше недоволно: „МЯУ!”, което се случваше на всяка минута по няколко пъти.

  Какво да се прави. Трябваше да задоволи минималните изисквания на пухкавата топка.
  Въздъхна, когато търсенето на чантата продължи. Грабна котката в ръцете си и се върна в седнало положение с рижавия на коленете си. От тази позиция, виждаше срещу себе си Люба, а с периферното си Ясна и Алекс.

  - Спокойно, няма къде да изчезне...чантата? – премигна срещу русокосата. Понякога напълно забравяше, че е вийла. Истината бе, че за Ари нямаше голямо значение дали е триметров охлюв, планински трол или лимонено тирамису. Люба си беше Люба. Точка. Нямаше друг генерал, които да владее положението в Северен като нея.
  - Това е ясно! Въпросът е къде е?
  - Някъде наооооколо?
  - Това не ме устройва...
  - Момичета, защо не се успокоите...
  - МЯУ!


  Рижавият господин, явно усетил напрежението, скокна от ръцете на Ари и с бавна стъпка се насочи към русокосата. Покачи се на леглото й и с най-голямата си наглост я зяпна в очите и издаде странен-мяукащ звук. Все едно проверяваше дали е позволено да наруши личното й пространство и да се набута отгоре й.
  Какъв джентълмен. Или поне се опитваше да изглежда като такъв.

  Яна Вълканова and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Александра Молерова
  Александра Молерова
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Стаята на Северните Грации Coin10 50
  Ниво : Стаята на Северните Грации Untitl37
  Статистики :
  Стаята на Северните Грации Streng10 Сила: 4
  Стаята на Северните Грации Shield10 Издръжливост: 2
  Стаята на Северните Грации Brain10 Интелигентност: 2
  Стаята на Северните Грации Runnin10 Ловкост: 4
  Стаята на Северните Грации Magic-10 Магия: 2
  Стаята на Северните Грации Clover10 Късмет: 6

  Re: Стаята на Северните Грации

  Писане by Александра Молерова Сря Сеп 20, 2023 2:17 pm


  Александра се обърна към всички момичета в стаята с пълно недоумение и объркване във физиономията й. 

   - Това не е ли пълен сексизъм - каза тя към Люба със същия поглед, в опит да прикрие истинския си въпрос, с цел да не обиди някого . В очите и се четеше чисто и просто объркване. - Много са изостанали честно, неприятно ми и да гледам как определят дрескода ти само според пола. - тя примигна няколко пъти за да свикне със светлината на стаята и лицата на момичетата. Наистина бе тотално потънала в ученето.

  Али се надигна от бюрото си върху което прецизно бе подредила учебник, тетрадка, учебник и един часовник с хронометър по който засичаше колко време й трябва, за да научи урока. Целта на упражнението беше чисто практическа, тъй като искаше да прецени ако за урока й по отвари й трябваха тридесет минути да научи всички смески от деня, а за урока по история на магиите й трябват два часа, тогава биха й останали още тридесет минути за да си почине с някоя книга например или разходка по коридорите. Но ако не й стигнат тридесет минути трябваше да намери къде да вмести почивката си през деня. Може би по ранното ставане би било от полза? 

  Тя спря хронометъра и се отправи към частта на Люба, събирайки шалове, дрехи и още какво ли не което тя намята след себе си с цел да ги подреди обратно на една купчина в която със сигурност няма чанта. 

  Мисли логически, ако си чанта къде би се скрила? - попита Люба, мисълта звучеше гениално. Ако тя лично беше чанта би се прибрала при другите чанти в гардероба й където стоят всички нормални чанти закачени на една закачалка. Но в случая на нейната приятелка и съквартирантка въпроса беше по сложен от колкото звучеше. 

  Даже ако беше магическа чанта сигурно по лесно щяха да я намерят. Тя надникна иззад рамото на Люба право към отворения гардероб от който висяха най различни предмети, все едно са на последна разпродажба в магазина и от там са минали куп тийнейджърки.

  Това там какво е? - Тя посочи към някакъв предмет който изглеждаше все едно има дръжка, или беше шал?

  Арина Орлова, Яна Вълканова and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Яна Вълканова
  Яна Вълканова
  Ученик, пети курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, пети курс, дом


  Галеони : Стаята на Северните Грации Coin10 31
  Ниво : Стаята на Северните Грации Untitl40
  Статистики :
  Стаята на Северните Грации Streng10 Сила: 18
  Стаята на Северните Грации Shield10 Издръжливост: 16
  Стаята на Северните Грации Brain10 Интелигентност: 14
  Стаята на Северните Грации Runnin10 Ловкост: 10
  Стаята на Северните Грации Magic-10 Магия: 22
  Стаята на Северните Грации Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : Стаята на Северните Грации PearСтаята на Северните Грации MangoСтаята на Северните Грации SausageСтаята на Северните Грации SapphireСтаята на Северните Грации EmeraldСтаята на Северните Грации CabbageСтаята на Северните Грации Chocolate 

  Re: Стаята на Северните Грации

  Писане by Яна Вълканова Чет Сеп 28, 2023 8:28 pm


  Яна скочи от леглото, в което гниеше от известно време, след което веднага се наложи да поседне. Липса на желязо или каквото там разправяха хората, макар че ако питате нея, по-скоро беше липса на желание за живот. Обаче за Люба беше важно да си намери чантата, която според Яна бе просто плод на въображението ѝ. Вийлата носеше всичко в джобовете на широките панталони, които по принцип бяха нейна запазена марка, дори живи създания понякога (беше една жаба и само веднъж, но както и да е).

  Изправи се с въздишка и се запъти към генералната посока, която бе указал пръста на Александра и клекна, от което коленете ѝ изпукаха като на стара баба.

  - Ох, това е някаква каишка, но не от чанта... Абе, Люба, защо имаш каишка? Със звънче на нея при това? – Вълканова вдигна нещото и то дрънна лекинко.
  - Това е на господин Ягодка – каза Ари, след като хвърли един поглед – Но той не може да я понася.
  - Изненадващо – обади се Али.
  - МЯУ! – съгласи се и господин Ягодка.

  Чанта обаче продължаваше да не се вижда. Може би ако си подредяха малко стаята... Частта, която обитаваше Молерова си беше екстра, но всичко друго беше като главоломен сблъсък между книжарница, магазин за дрехи и забутана сладкарница.

  - Ще проверя под леглото ти, Люба, надявам се, че не си скрила никого там – смело заяви Яна.

  И верно се нагъзи да търси под леглото.

  Скрити хора нямаше, но за сметка на това откри:

  Един пантоф, три еднакви чорапа (???), една купчина фиби за коса, пакет желирани ягоди (или Арина не знаеше, че са там, или ги бе скрила от самата себе си и после забравила), две умрели калинки, една виолетка (Омо!?) и няколко оплетени валма, съставени от различни на цвят косми.

  И в дъното, ама най-най-най в дъното – чанта. Дали беше на Люба обаче, или забравена много отдавна от някоя отдавна завършила ученичка... Ммм, все едно, протегна се да я вземе, тръгна да изпълзява обратно и... се оказа, че не може.

  - Момичета – каза жално леглото на Люба – Май се заклещих.

  Арина Орлова, Александра Молерова and Лилиян Кардамова харесват този пост.


   В момента е: Сря Май 22, 2024 6:05 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!