Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Димитра Василева

  Димитра Василева
  Димитра Василева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Димитра Василева Coin10 71
  Ниво : Димитра Василева Untitl37
  Статистики :
  Димитра Василева Streng10 Сила: 6
  Димитра Василева Shield10 Издръжливост: 6
  Димитра Василева Brain10 Интелигентност: 4
  Димитра Василева Runnin10 Ловкост: 2
  Димитра Василева Magic-10 Магия: 2
  Димитра Василева Clover10 Късмет: 4

  Бобчета : Димитра Василева SausageДимитра Василева SapphireДимитра Василева Pear

  Димитра Василева

  Писане by Димитра Василева Сря Сеп 13, 2023 3:49 am


  Димитра Василева 372332400_277714628476036_5684118820474828312_n.jpg?stp=dst-jpg_s206x206&_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=aee45a&_nc_ohc=4ABamWKEVBMAX8fjLsI&_nc_ad=z-m&_nc_cid=0&_nc_ht=scontent

  Име: Димитра Василева

  Възраст: 17 г.


  Външен вид: 
  Димитра е висока 157 см, стегнато, спортно тяло, дължащо се на константните ѝ тренировки (йога, куидич и бягане да прочисти съзнанието си). При постъпването ѝ в “Мунгав” е твърде набита и пълна за възрастта си, довело до комплекси и хранително разстройство. С възрастта е усвоила способността да контролира себе си и начинът, по който гледа и се грижи за тялото си. Кафевите ѝ очи с маслиновидна форма, макар често блуждаещи, биха могли да ви разтопят като шоколад, но не се заблуждавайте… Червените им отенъци не са само чаровен детайл - би ви запалила с поглед в миг, подобно юлски горски пожар. Светло кестенява или тъмно руса - косата ѝ се мени, според сезоните. Макар да я предпочита дълга, често сменя прическата си, за да разнообрази, за да придаде физически отзвук на емоционалното си състояние или просто, защото не ѝ се занимава повече да я сплита на дълги плитки. Усмивката ѝ е обятелна, макар най-често да я използва, за да засили ироничните си хапливи коментари. Стилът ѝ е спортно-елегантен, макар през по-голямата част от живота си да предпочита невзрачният комфорт на широките мъжки дрехи. Ученическата си мантия намира за практично и удобно прикритие както за импулсивните си стилистични хрумки, така и за крайно недодяланата комбинация от къси дънки и тениска на метъл банда, които несъмнено биха били осъдени от преподавателите.

  Характер: По всяка вероятност не сте в близкото обкръжение на Димитра. Тя ви изглежда надменна и дръпната. Саркастичните ѝ забележки ви смущават, а честите ѝ хапливи констатации ви карат да изкрещите насреща ѝ “Простачка!”. 
  Това са защитни механизми, с които госпожица Василева “отсява” хората около себе си и с които е съумяла да отблъсне не един или двама стойностни хора в живота си за краткото си житие. 
  Макар да го осъзнава, тя не може да си помогне особено за това. Фактът, че е израснала без баща я прави недоверчива. Отраснала в матриархат, тя е длъжна пред себе си, пред семейството си, да е силна, да устоява на превратностите на съдбата и да е винаги готова за следващата “Буря”.
  Ако сте от търпеливите инати, дръзнали да проникнат през илюзорната стена и сте станали близки с Димитра, то вие сте късметлии. Нейната лоялност е безгранична. Отдадеността ѝ към близките ѝ хора напомнят майката земя, винаги даваща, възраждаща и грижеща се за своите деца. “На мравката път прави” е не просто израз, при нея е самата реалност. Спасителни мисии за лястовиче, паднало от гнездото, ранен гарван, пострадал кон… Байпас на умрял кактус... С нея никога не е скучно.
  Веднъж видели онова ранимо, чувствително създание, което се крие зад “Маската” - няма как да не я заобичате. Смехът ѝ е заразителен, хуморът ѝ, макар и малко черен, би разсмял и статуя. Приключенията са нейната страст, макар понякога това да ѝ носи доста главоболия накрая. Непокорна душа, за която никога не знаеш дали ще те вдигне в 3 през нощта да тръгнете на стоп за морето или ще изчезне за месец в дебрите на Родопа, без индикации, че е жива.
  Несправедливостите я вбесяват почти толкова колкото сляпото целомъдрие, не толерира лицемерието и лъжите, а нещото, което може да я изкара извън релси е да объркат името ѝ. Предпочита да бъде наричана”Миа” или с цялото ѝ име. Все още съседското момче - Антон я гледа лошо, след като се сбила с него, когато я нарекъл подигравателно “Димитричка”.

  История: 
  Родена на 1 юли, неясно къде, отгледана и отраснала в град София, в семейство изцяло от жени. Първо поколение, в което се ражда само едно момиче (винаги са по две, природени). Димитра не познава баща си, това е тема табу. Като цяло, в нейното семейство има легенда, че мъже не виреят. Доколкото знае, поколения назад, нейна пра-пра-прабаба е избягала от Гърция при Балканската война, след като запалили “Свята земя”, чиято пазителка била тя. Тук е подходящо да споменем, че рода ѝ е пряко свързан със Земята - роднините ѝ се занимават с грижа за растения, билки, животни. Макар често да се шегуват, че са като “Самодиви” - Миа не подозира нищо за магията или за това, че семейството ѝ би имало каквито и да е било магически заложби. Донякъде това се дължи на фактът, че е отгледана в мъгълска среда, всички жени Василеви се занимават със законни дейности, свързани с гореспоменатите неща: Майка ѝ има ранчо с коне, потомци на диви мустанги; леля ѝ се занимава с билкарство и лекува с хомеопатия; баба ѝ - обработваеми земи, предимно полета с лавандула и т.н. Четири пъти годишно, нейният род се събира и обменят истории, опит, разкази и наваксват с изпуснатото.
  Миа винаги е била любопитна кой е баща ѝ и защо не я иска. Още в ранна детска възраст ѝ бе дадено да разбере, че това не е тема, която някога ще бъде засегната. Просто така седят нещата. 
  Интересът ѝ се засилва особено след като получава повиквателното писмо за “Мунгав”. Разразилият се спор в семейството, довежда до извънредно свикване на семеен събор от не кой да е, а от самата Димитра. Макар едва на 11 години, тя е заслужила правото на глас и на уважение в затворената общност на Василеви. Много неща се изговарят около огъня тогава. Досега шеговитото споменаване на Василевите “дарби” и “заложби” се превърща в доводи и аргументи. Изведнъж всички прилежно научени от малкото момиче неща (градинарство, грижа за животните, познание за билките и лечебната им сила) са спрегнати като “домашно обучение” и необходимостта това да остане така. 
  На Димитра ѝ бе писнало да е аутсайдер. Връстниците ѝ, макар и другари в игрите и пакостите - не представляваха особен интерес за нея - те не четяха, не слушаха музика и не танцуваха както тя правеше. Мъгълската образователна система ѝ бе донесла само отегчение и раздразнение, довело до чести бягства. Повечето ѝ съученици бяха зли, подиграваха ѝ се за теглото, за това, че е без баща и я наричаха “Шантавата Митра”, което меко казано я вбесяваше. 
  За това и без да подозира тя прегръща възможността да смени училището, било то и пансион, лишавайки се от удобството и уюта на Ранчото, миризмата на бабините лавандулови поля и сигурността, която матриархатът Василеви ѝ осигурява. Без да подозира, че това не само ще промени средата ѝ, но и целият ѝ светоглед - Миа успява да се пребори да започне училище във Велико Търново.
  Част от нея, дълбоко скрита иска да вярва, че пръст в това има неизвестният ѝ баща. Някак момичето иска това да е неговият начин да я приближи до себе си, че желае да е част от живота ѝ.


  Много луни се смениха оттогава. Много вода изтече… Скоро Димитра ще завърши последната си година в “Мунгав”. Макар приемът ѝ в “Южен Вятър” да не бе особена изненада, предвид заложбите на семейството ѝ - тя бе удивена от този нов свят на магия, който се разкри пред очите ѝ. Скептицизмът на роднините ѝ, вместо да я обезкуражи, я амбицира и тя се превърна в добър послушник на училището за вълшебство и магии. Аутсайдер или не - тя намери липсващи парчета от себе си там. Един от многото въпроси, терзаещи седемнадесет годишната душа на момичето е “А после, накъде?”.

  Яна Вълканова, Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Симеон Манев, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Бранимир Даргов харесват този пост.

  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Re: Димитра Василева

  Писане by Пейо Желев Сря Сеп 13, 2023 1:41 pm


  Одобрена! Разпределена в дом "Южен вятър". усмивка

   В момента е: Нед Юли 21, 2024 6:51 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!