Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов

  Бранимир Даргов
  Бранимир Даргов
  Ученик, шести курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Coin10 170
  Ниво : Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Untitl40
  Статистики :
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Streng10 Сила: 26
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Shield10 Издръжливост: 18
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Brain10 Интелигентност: 20
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Runnin10 Ловкост: 18
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Magic-10 Магия: 30
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Clover10 Късмет: 20

  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов

  Писане by Бранимир Даргов Вто Сеп 12, 2023 3:13 pm


  Да си горд дядо на пет котета не влизаше в плановете на Даргов в близките... ами всъщност никога. Но уви, неговата Балтазар го бе изненадала. Неприятно. И май цялото училище знаеше вече, защото виковете на Даргов да си намери котката през ноември граничеха със сигнала за Национална тревога. Тези към Арина да му плаща издръжка май бяха дори по-силни. Та общо взето всички знаеха.

  Зимната ваканция бе прекарал в компанията на пет малки котенца, кое от кое по-сладко и опитващо се да размекне твърдото му като камък черно – и несъществуващо – сърце и мамка му – успяваха! Колкото и да не му харесваше и да не искаше да си го признае. Затова трябваше бързо, бързо да ги разкара.
  Още в самото начало Зина бе изявила желание да си вземе коте – това правеше минус едно. След това той бе решил да набута едно и на Лилиян – минус две. На гордият баща и баба Арина също се полагаше отроче – какво щяха да правят с него, те си решаваха. Минус три. И най-накрая Игнат също се бе съгласил да поеме една топка козина. Минус четири. Едно оставаше при тях и три заминаваха за Северната кула. Малко като „три пръстена на за елфите“ , но котешка форма. Но това пак правеше едно изтърсаче останало сам само. А Даргов нямаше намерение да гледа две котки.

  - Вихрене! - забеляза Рижият да върви нагоре по някакви стълби и просто го последва, без да знае на къде отиват. Не го и интересуваше. - К'во става мой човек?
  - Искаш нещо. Изписано е на лицето ти.
  - подсмихна се рижият, а Даргов направи една кисела физиономия, която се предполагаше да е усмивка. Ммм, да. Искаше.
  - Честит рожден ден! - потупа го по рамото. Не, Вихрен нямаше рожден ден. Или поне не все още. Но Даргов дати не помнеше много, много. Знаеше, че нещото е скоро, кога – не се знаеше и не го интересуваше. Не той излизаше с Вокил все пак. - Печелиш котка!
  - Нямам рожден ден и... защо да печеля котка?
  - хубав въпрос. Защо му беше да печели котка? Да му изяде ръцете с които рисуваше, да му скъса скицника, да му превземе леглото, сърцето и цялото свободно време, както и ресурси, които можеха да отидат за рисувателни материали, а не котешки играчки? Мм да... защо му беше котка.
  - Чух, че искаш котка! И виж как бързо, като добър приятел ти намерих една!
  - И от кого чу такова нещо?
  - влязоха в Стаята на Художника, а Даргов дори не се огледа наоколо. Само запали цигара и издиша дима някъде настрани от другото момче.
  - От онова твоето дребното и русото.... Яна, Ина, Мина... - добре де, шегуваш се. Знаеше  името, но не му пукаше. Искаше обаче да намери някой нормален, който да се грижи за последното коте. Независимо, че бе почти готов да го разиграе на карти. Като един отговорен родител, разбира се. - Е... искаш ли котка?  @Вихрен Вокил

  Вихрен Вокил, Лилиян Кардамова and Алина Старков харесват този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Coin10 111
  Ниво : Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Untitl42
  Статистики :
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Streng10 Сила: 42
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Shield10 Издръжливост: 26
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Brain10 Интелигентност: 42
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Runnin10 Ловкост: 32
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Magic-10 Магия: 42
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов MangoКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов TomatoКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов AppleКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов EmeraldКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов CinnamonКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов SapphireКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов BlueberryКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов SausageКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов RubyКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов PearКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов CabbageКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов PizzaКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов BaconКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов ChiliКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов ChocolateКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов TuttifruttiКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Diamond

  Re: Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов

  Писане by Вихрен Вокил Нед Сеп 17, 2023 11:00 pm


  @Бранимир Даргов

  Бе оцелял без домашен любимец до сега основно по една-единствена причина – те бяха отговорност, а той си беше изключително безотговорен и разсеян през повечето време.  Да причини себе си на някое животинче би било огромна тегоба за горката живинка, а Вихрен не смяташе, че има живо същество, заслужаващо някой редовно да забравя съществуването му, да  го пренебрегва и да пропуска да го нахрани. Ей затова избягваше темата и не смяташе за необходимо  да наказва някое животинче със собствената си личност.  Дори не бе нужно да обмисля отговора си към Бранимир, защото го бе направил много отдавна.
   - Не, Даргов, не искам котка  -  изобщо не разбираше как по ‘сите проклети шейтани на Киселяка му бе хрумнала подобна идея. -  За какво ми е? -  изгледа го сякаш го виждаше за първи път, отвъд обичайния съпътстващ го облак и се чудеше защо го е последвал чак тук, в обичайното му скривалище, за да говорят за нещо толкова тривиално.
  - За… да си имаш! -  направи усмивкоподобна гримаса тъмнокосият и  Вихрен почти бе готов да го съжали заради усилието, което му бе коствало да си докара такова изражение. Не помнеше някога да го е виждал да се усмихва изобщо.  Не и с искрена, щастлива усмивка.
  -  Да си имам? -  повдигна вежди рижият, в отчаян опит да открие някаква логика в думите на дългуча. -  Защо трябва да имам? -  продължаваше видимо да не разбира аргументите витаещи една височина над собствената му глава, явно съвсем буквално си оставаха извън обсега на собственото му съзнание.
  -  Защото всички други вече имат! -  повдигна рамене Даргов, сякаш това бе най-естествената причина на света.  -  Ти защо не искаш? -  поинтересува се на свой ред съквартирантът му.
  -  Не знам какво да правя с нея -  отговори откровено, докато  приготвяше статива си близо до френския прозорец , без да обръща особено внимание на другото момче в помещението.  Светлината в тази част от деня беше идеална. Трябваше да се възползва максимално от нея, докато имаше възможност.  Обаче Даргов не даваше признаци, че възнамерява да си тръгва,  а  Вихрен никак не обичаше да рисува, когато има друг човек в стаята с него, затова го изгледа с очакване да продължи разговора по някакъв начин.
  - Ми… не е нещо сложно, така де… гледам всякакви мухльовци се справят… -  издиша пореден облак дим в напоеното с аромат на бои пространство тъмнокосият. -  Не че ти си мухльо де, мой човек си…
  -  Ти затова ли имаш котка? -  ъгълчето на устните на рижия се изви нагоре в развеселена половинчата усмивка.

  Люба Бюлбулева, Ина Янакиева and Бранимир Даргов харесват този пост.

  Бранимир Даргов
  Бранимир Даргов
  Ученик, шести курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Coin10 170
  Ниво : Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Untitl40
  Статистики :
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Streng10 Сила: 26
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Shield10 Издръжливост: 18
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Brain10 Интелигентност: 20
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Runnin10 Ловкост: 18
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Magic-10 Магия: 30
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Clover10 Късмет: 20

  Re: Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов

  Писане by Бранимир Даргов Пон Сеп 18, 2023 8:53 pm


  Очакваше рижият да се съгласи почти веднага. Уви, Вихрен го бе изненадал, неприятно при това. Не знаел какво да прави с котката. За какво му е... за какво му беше наистина? Даргов можеше да измисли още някой и друг довод, освен вече изтъкнатите, но просто се подсмихна и най-нахално се намърда по-близо до френският прозорец, набутвайки се между него и статива.
  - Страшни са за привличане на мацки. Мухльовците за това си ги взимат.
  - Но аз не съм мухльо, твой човек съм. А и на теб като гледам не помага особено.- продължи да се подсмихва рижият, удряйки Даргов със собствените му думи. Този тип хумор и остроумие дългият харесваше, бяха забавни. - Сега, ако обичаш-
  - Ще ти позволя да ме нарисуваш, като едно от френските си момичета, ако приемеш котката. Или... още по-хубаво -  няма да се съблека и няма да ти преча да рисуваш. Само трябва да кажеш "да".
  - Минаваме на фаза изнудване?
  - Втората ми опция. Третата е карти или зарове... - май не трябваше да споменава, че не бе добър нито на едното, нито на другото. И щеше да си тръгне от тук с все котката, която не носеше де, но... целта му, като никога, бе да си тръгне от тук с празни ръце. А не обратното.
  - Чакай! Имам снимки, нека ти покажа! - това май бе опция номер четири. Всеки казваше "ооо" на сладки снимки с животинки!

  Една тежка въздишка се изтръгна от гърдите на художника, който очевидно искаше да остане сам и да се наслади на изкуството си. Даргов обаче бе ръб и не ги разбираше тея намеци. Дори и да му го кажеха в прав текст... може би нямаше да си тръгне. Не и след още няколко "ще ти хареса" , "супер е", "лапичките са меки, а на нослето можеш да павиш "боц" и други глупости.
  Отключи телефона си, екрана светна и той започна да показва снимки на котетата.
  - Ей това. - посочи едно от малките и продължи да мърда снимка след снимка. Показа дори няколко видеа. Можеше да му каже нещо от сорта на "предвиждам ти шестица от тотото, ако си вземеш котка" , ама на Вихрен не му трябваха пари. А и надали знаеше какво е тото. "Предвиждам ти успех с жените" пак не му трябваше, там имаше някакъв калпав късмет, какъвто такъв. По-добър от този на Даргов - който имаше котка и цели пет още бонус - със сигурност. "Успехи с рисуването виждам" ... нямаше как да ги оправдае с котката освен, ако не научеше животното на държи четка или да ползва лапите му - или опашката - за такава... не, не.
  -  Наистина ли си сигурен, че не искаш котка? Никога няма да ти е скучно с нея. Не е трудно да се гледат... Като бебета изискват малко внимание за игра и храна и ...ъ.. любов. После... после стават мързеливи и спят по цял ден. Оставяш му купичка с вода и храна и... толкоз, общо взето. 
  "Общо взето" ,ама имаше голям шанс тая котка да иска да яде постоянно така или иначе и като Балтазар да си проси храна от... момичета. Как пък котката му се бе натресла точно на Кардамова, как!
  - Готини са за рисуване. - ейй, опитваше се всячески да пробута бедното създание, но не знаеше на кого другито да го предложи.

  Лилиян Кардамова харесва този пост.

  Вихрен Вокил
  Вихрен Вокил
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Coin10 111
  Ниво : Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Untitl42
  Статистики :
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Streng10 Сила: 42
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Shield10 Издръжливост: 26
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Brain10 Интелигентност: 42
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Runnin10 Ловкост: 32
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Magic-10 Магия: 42
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Clover10 Късмет: 38

  Бобчета : Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов MangoКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов TomatoКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов AppleКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов EmeraldКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов CinnamonКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов SapphireКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов BlueberryКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов SausageКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов RubyКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов PearКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов CabbageКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов PizzaКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов BaconКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов ChiliКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов ChocolateКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов TuttifruttiКотешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Diamond

  Re: Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов

  Писане by Вихрен Вокил Сря Сеп 20, 2023 9:53 pm


  @Бранимир Даргов

   
  Наблюдаваше малката плоскост  с неподвижни картини в ръката на Даргов слушайки умилителното  му  бърборене,  докато го гледаше невярващо.  Какво се бе случило с вечно сърдитото на света момче?  Така де, не че беше ухилен до уши в момента, но докато му показваше снимките с малките котета изглеждаше, сякаш мед ще му закапе от устата, а той самият е направен от захарен памук. Вихрен знаеше, че  високият харесва котки, но явно  не бе разбрал колко точно боготвори въпросните животинки до този преломен момент.   Премигна няколко пъти срещу тъмнокосия, не можеше да разбере дали светлината се бе променила или Браними наистина сияеше , каквато и да бе причината успя да види съквартиранта си в една напълно нова и различна светлина от тази на вечният грубиян.  А такъв ли го виждаше всъщност? Ако беше така едва ли щеше да го харесва, а той определено го харесваше, въпреки някои различия в мирогледите  им.
  -  Как правиш  така, че да не се мърдат? -  попита надничайки над ръката на Даргов към изображенията на малките пухкави бебета, с които се бе сдобил  по някакъв незнаен начин.
  -  Ах… това може да се окаже  малко… проблемно -  въздъхна тежко  тъмнокосият, местейки поглед между плоскостта в ръката си,  обърканото лице на приятеля си и стативът, поставен до него. -  Но ти сигурно можеш да го рисуваш и в движение, нали?  Не би трябвало да е толкова трудно за някой като теб…  защото те просто си мърдат, имат нужда от движение…
  - Не, не -  възрази рижият, като избута пръста на Даргов от повърхността на плоскостта и посочи към снимката,  на която малките котета стояха неподвижно. – Защо не се движат? Как правиш това? -  никога преди не бе виждал мъгълски снимки, но нормалните снимки на магьосници си се движеха, нали  това им бе целта – да уловят момента, а не само изражение.
  -  Ти за това ли говореше?
  - Да, а ти за какво говореше?
  -  За това? Нормална снимка си е. Не са като вашите… ти не знаеше ли? -  май не бе допускал, че твърде магьосническите семейства познават съвсем бегло неговият свят.
  - Да, но има и движещи се снимки -  Вихрен плъзна  пръст, както бе видял да го прави тъмнокосият по плоскостта, докато едно от изображенията не се задвижи. -  Те с магьосническа камера ли са правени? -  повдигна въпросително вежда, чудейки се как пък бяха успели да вкарат снимките в това нещо на Бранимир. Странна работа бяха мъгълите.
  - Това са клипове  -  въздъхна високият, сякаш изнервен, че са сменили темата на разговор. Или пък доволен, че има нов коз в ръката си,  който би могъл да използва в своя полза. -  Хората ги правят предимно на котките си.
  - Клипове ли? -  опита думата художникът.
  -  Да, ако имаш котка можеш да ѝ правиш много такива -   изобщо не се отказваше от целта си Даргов.
  -   А ако нямам котка? -  продължаваше да оглежда изображенията върху  устройството му рижия.

  Лилиян Кардамова and Бранимир Даргов харесват този пост.

  Бранимир Даргов
  Бранимир Даргов
  Ученик, шести курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Coin10 170
  Ниво : Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Untitl40
  Статистики :
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Streng10 Сила: 26
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Shield10 Издръжливост: 18
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Brain10 Интелигентност: 20
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Runnin10 Ловкост: 18
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Magic-10 Магия: 30
  Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов Clover10 Късмет: 20

  Re: Котешките неволи на Вихрен и колко досаден "приятел" е Даргов

  Писане by Бранимир Даргов Вто Сеп 26, 2023 10:03 pm


  - Ако нямаш котка - не можеш. - заяви съвсем сериозно Даргов, докато гледаше Вихрен.
  - О..., но ти каза, че ги правят предимно на котките си, това означава, че може и на други неща? - умен беше... твърде умен.
  - Предимно? Ммм да, това казах. Някои ги правят на кучетата си, другите на катериците... - колко дълго можеше да бута котката в разговора с цел Вокил да се съгласи да я вземе? Това бе котка, а не ядрена физика, какво имаше да му мисли?

  Вихрен присви очи срещу Даргов, а дългуча повдигна рамене. Бе минал през този разговор "какво е ТРАФОН" с Арина лятото. И дори й беше купил един. А когато Омо бе заявил Даргов да обясни и на другите магьоснически чада що е туй телефон и как да пращат съобщения чрез него, Даргов се бе запънал и изнесъл монолог на тема "майката на Вихрен и мъгълската технология". Но както се виждаше рижият имаше интерес към... към мърдащите клипчета и още повече към немърдащите снимки. Колко трябваше да му обясни? Изобщо трябваше ли?
  Изпуфтя. Трябваше да издаде книга "Телефон за начинаещи" и да я пусне по магьосническите книжарници... и пенсионерските вестници.

  - Добре... - изпусна две кръгчета дим, а след това се огледа. Придърпа един стол и се настани пред триножника на художника. - Това ще е дълга лекция.
  - Толкова ли е сложно?
  - Никак даже! Ще стърчиш там или ще дойдеш тук да гледаш? Всъщност я чакай да пратим нещо на гаджето ти.
  - Хмм?
  - преди Вихрен да се осъзнае Дарогов вече му бе направил снимка, която след това изпрати до русокосата художничка, чийто номер бе задигнал от Омо. Защо? Никаква идея. Току виж му трябваше някой ден. Ако Омо ритнеше камбаната без да си е признал чувствата или нещо подобно.
  - Та, това е телефон.
  - Добре.
  - С него можеш да говориш на дълги разстояния или да пращаш съобщения без да ползваш сова.
  - Доообре...
  - Вокил звучеше леко скептичен.
  - А опцията която е за снимки и видео се казва "камера". Идеята е да запаметява моменти - каквито и да е моменти. - Даргов снима стената, прозореца, себе си. Показа резултатите на Вихрен. - И да, не мърдат. Ако обаче използвах опцията за видео...то това, което снимам щеше да мърда.
  - Значи може да не е котка.
  - .... Може да не е котка.
  - изръмжа Бранимир и извъртя очи. Май плана му от "искаш ли котка" щеше да се промени на "искаш ли телефон" , което пък нямаше да е пълен провал или загуба.
  - Виж, можем да пратим съобщение на Омо, точно както пратихме снимката на Ина.
  - Това ли каза, че ще й пратиш.. защо?
  - Да ти се радва, де да знам. -
  Даргов отвори чата с Омо, като прати три патладжана и среден пръст, последвалият отговор беше "Пак ли?" и Даргов само се подсмихна на Вокил.  - Виждаш ли... можем да му пратим и гласово съобщение.
  - А-ха...
  - Даргов не бе сред най-добрите щом станеше дума за обяснение и сигурно вече бе объркал художника изцяло - камери, опции, съобщения, снимки, видеа...
  - Та, котка искаш ли? - върна се на първоначалната тема, като подаде електронното си устройство на Вокил да ръчка камерата, ако иска и да види дали ще му хареса да притежава такова нещо и скръсти ръце пред гърдите си и крака в глезените, изпъвайки ги. - Ако вземеш котката, мога да те снабдя с телефон да си правиш снимки. 

  Вихрен Вокил and Лилиян Кардамова харесват този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 12:47 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!