Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Чима Ганиру-Одум

  Чима Ганиру-Одум
  Чима Ганиру-Одум
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Чима Ганиру-Одум Coin10 50
  Ниво : Чима Ганиру-Одум Untitl37
  Статистики :
  Чима Ганиру-Одум Streng10 Сила: 6
  Чима Ганиру-Одум Shield10 Издръжливост: 2
  Чима Ганиру-Одум Brain10 Интелигентност: 2
  Чима Ганиру-Одум Runnin10 Ловкост: 2
  Чима Ганиру-Одум Magic-10 Магия: 2
  Чима Ганиру-Одум Clover10 Късмет: 6

  Чима Ганиру-Одум

  Писане by Чима Ганиру-Одум Чет Сеп 07, 2023 7:18 pm


  Чима Ганиру-Одум
  Ogbu Agu


  Чима Ганиру-Одум 8ySiZBGM-aw_JMstvukQKjsrUjT6iwbI-i4Cf4_ORcjI97co6h_wC33QSdLPgYdR6n4hyN8qB1vg3Y0Oj7dKtM9LHGmg8G2aUDo3GK7BJ1yh23yiMUTLmy4nK7b-oz5tMOX6nhTHjCV7sxrsquVr44s


  Стотици лица заровени в Земята-майка, пръст между пръстите и кървави трайбъл следи по голите черни гърбове. Ръцете блъскаха ритмично по даденото им от Боговете, заедно с ударните инструменти около високата шест метра маска. Тропотът в Ала се усещаше в гърдите им, във въздуха, в спиритуалността им - беше навсякъде. 
  Пламъците от кладите осветяваха брегът сякаш беше ден. Светлината на луната бледнееше пред мощта на огньовете и традиционните Игбо напеви. 


  Чима единствено стоеше изправен и дишаше дълбоко, но равномерно. Погледът му пронизваше небесата. Разперените встрани ръце със сочещи длани нагоре към Чуку леко потрепваха. Високото почти метър и деветдесет тяло бе голо с изключение на парче плат вързано около кръста му, което се вееше спокойно над коленете му.
  От далечината към него бавно пристъпваше леопард, в чиито зеници се четеше само и единствено желанието за мъст. Предаторът бе готов да пролее поредната си кръв, а петнистата котка нямаше представа какво я очаква. 
  Хищникът се впусна към мъжа със завидна за повечето животни скорост, готов да го разкъса на парчета. Колкото повече се приближаваше, толкова повече се учестяваше ритъмът от ударите на множеството ръце в земята. За броени секунди бе на няколко метра от Ганиру и тогава волята на Огбунабали смрази всички. Леопардът скочи право към жертвата си и времето спря и звънът на тишината се разля като неочакван прилив. Миг по-късно мъжът бе легнал в кървавата кал под нозете си и с крака изтласка летящата към него опасност, използвайки инерцията ѝ. След това бързо се изправи и приклекна ниско без да откъсва поглед от античния крал на животните в Игбо културата. Зашеметеният звяр се завъртя около оста си няколко пъти преди да се впрегне в поредния и, без да знае, последен за него галоп. Този път обаче не бе единствен. Чима също прекосяваше разстоянието към него на четири крака, викайки с цяло гърло. Тялото му се изменяше. Крайниците му се превърнаха в лапи, буйната коса в грива и накрая лицето му в зловеща муцуна с четири седем сантиметрови резци, готови да се впият в гушата на леопарда. Гласът се превърна в рев способен да събуди ужас дори и в безстрашните. Миг по-късно, всичко приключи. В кафявия му пулсиращ нос пръскаше кръв а живеца в очите на нападателя бавно започваше да изчезва. Одум не отпусна захапката си дори след като тялото спря да трепти. 


  - Og-bu A-gu. Og-bu A-gu.*


  Чантовете отново изпълниха атмосферата, ритъмът от барабаните се завърна и танца на маската продължи. 
  Подобаващо изпращане за водача на прайда. 


  The leopard was the king of the animals because they have not found the lion yet.


  _______________


  Магията в него се простираше отвъд преобразяването му в лъв. Тя течеше във вените му още по рождение. Историята му е мътна и предпочиташе да остане такава. Миналото носи само и единствено нещастие. Правилната посока бе една - само напред. 


  Последните няколко години Чима пътува из света. Следвайки знаците на боговете му, пътищата по които поема го водят до много непознати, но безкрайно интересни места. И навсякъде, където стъпи кракът му, показваше правия път на хората или съществата, които са се отклонили от него. Неговият път. Пътят даден му от Чуку.


  При посещението си в Косово разбра за съществуването на държава, недалеч от там, чийто герб бе Лъв. Държава, която териториално приличаше на лъв. Държава, в която разбра, че има множество прайдове без пътеводител. Щеше да бъде богохулство да пренебрегне всички тези знаци от Одинала, а това бе най-непростимия грях. 

  Пристигна едва преди месец, а вече бе разбрал къде е един от най-големите проблеми на този народ. И беше готов да им предаде урок, от който са имали нужда стотици години наред. 
  _______________
  * The Killer of Leopard


  Повече за персонажа:


  • говори над дванадесет езика, като успява да научи Българския до ниво неразличимо от роден език за две седмици
  • суров и непреклонен характер и нрав
  • изключително избухлив
  • храни се само и единствено в животинска форма
  • винаги прилежно облечен или почти гол, няма средно положение
  • безкрайно много вредни навици
  • разбира се много добре с животните
  • носи накити, като винаги има лъв някъде по себе си - било то кърпа, пръстен, огърлица etc.
  • множество татуси - предимно Игбо трайбъл, също така има и няколко скаринга
  • доста обаятелен
  • доста първичен
  • тежко религиозен
  • обичащ живота
  • не притежава скрупули
  • Мото: Ogologo ndu chi - Long Live the Gods

  Ян Маджаров, Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Маришка Боршош and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Re: Чима Ганиру-Одум

  Писане by Пейо Желев Чет Сеп 07, 2023 7:49 pm


  Одобрен! усмивка

   В момента е: Вто Май 21, 2024 2:11 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!