@Люба Бюлбулева
- Имам идея! – играеща усмивка, блясък в очите и обещание за много хаос. Червенокосата най-накрая бе загърбила депресивната си физиономия и изглеждаше почти нормално. Коледната ваканция наближаваше и момичето имаше намерение да се възползва от подарената им свобода.
- Хъх. И за какво става въпрос? - Люба я гледаше подозрително.
- Спокойно, няма да се отказвам...за сега от кудича.
- Не, Арино, изобщо няма да се отказваш!
- Ох, бе, това е стара история!
- Ще ти кажа аз стара... – русокосата звучеше посърнала и мрачна. Беше й се събрало много напоследък. Новият ред, случилото се с Илиян и тази бяла рокля... Тя сякаш бе последната капчица, която бе отнела част от енергията й.
- Остъй това! Трябва да дойдеш с мен до Торбаланово през зимната ваканция. – говореше тихо, почти шепнешком, сякаш се страхуваше стените да не ги чуят.
- Кой ще копаем?
- Ъх, ами ще вземем нещо, което е на Ина. – при споменаването на Янакиева в чуждите очи проблесна разбиране. Аха, значи и тя знаеше за случката. Чудесно. Сега нямаше как да й откаже.
Надяваше се.
--
Заледени улици, грамадни преспи сняг и силен вятър. Торбаланово приличаше на малко приказно селце, върху което се бе изсипало хиляди тонове захарен памук. Нямаше жива душа по улиците, освен две женски фигури, които си проправяха път през снега.
Накрая се спряха пред най-неврачната сграда на улица Тролска, губеща се из под снежната покривка. Единственото видно нещо бе старият надпис: „БАР”. Изглежадаше малка и порутена и мястото, което брат й – Олег бе посочил като местообитанието на въпросния индивид.
- Аринааа, сигурна ли си, че това е мястото? – Люба не изглеждаше сигурна.
- Трябва да е тук. – нямаше друг избор.. Преди ягодовото й съзнание да преусмисли идеята, Ари хвана русокосата за ръката и тръгна към вратата.