Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
3 posters

  Какво е Коледа?

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Какво е Коледа? Coin10 35
  Ниво : Какво е Коледа? Untitl41
  Статистики :
  Какво е Коледа? Streng10 Сила: 43
  Какво е Коледа? Shield10 Издръжливост: 43
  Какво е Коледа? Brain10 Интелигентност: 45
  Какво е Коледа? Runnin10 Ловкост: 45
  Какво е Коледа? Magic-10 Магия: 52
  Какво е Коледа? Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Какво е Коледа? MangoКакво е Коледа? PearКакво е Коледа? WatermelonКакво е Коледа? SapphireКакво е Коледа? EmeraldКакво е Коледа? PizzaКакво е Коледа? SausageКакво е Коледа? CabbageКакво е Коледа? CheeseКакво е Коледа? BlueberryКакво е Коледа? AppleКакво е Коледа? BananaКакво е Коледа? TuttifruttiКакво е Коледа? BaconКакво е Коледа? RubyКакво е Коледа? HoneyКакво е Коледа? ChocolateКакво е Коледа? ChiliКакво е Коледа? DiamondКакво е Коледа? Birthday1 

  Какво е Коледа?

  Писане by Арина Орлова Пет Сеп 01, 2023 12:18 am


  @Ина Янакиева  @Юлий Звездинов


  Валеше сняг.Заваля малко преди да пристигнат в Торбаланово и за по-малко от час бе преобразил изцяло магьосническото селце. Улиците бяха плътно застлани с бяла премяна, покривите на къщите бяха надянали бели шапки, а фасадите им се губиха из под солидно количество скреж. Единствено прозорците им изглеждаха нормално, но това бе заради направената им магия.

  Нямаше почти никой навън. Само две момичета и едно малко момче, които мъкнеха достатъчно количество багаж като за цяла свита. Малките снежники се сипеха от небето и се опитваха да хванат и тях в нежната си хватка. Май щеше да им отива да бъдат кристални фигири в най-новата колекция, наречена – зима.

  Разпилените червеникави коси на Арина изведнъж бяха придобили съвсем нов цвят. Снегът се бе заплел в тях и заради ниските температури сега изглеждха почти бели. Червенокосата не носеше шапка като Юлий, нито наушници като Ина. Дори нямаше ръкавици, но това не я притесняваше. Крачеше смело напред и дърпаше зад себе си най-градамния куфар, който някой в магьосническия и мъгълския свят бе виждал.

  Сами можете да се досетите, че все още бездънната й чантичка бе в неизвестност, а да направи въпросната магия върху куфара не се бе получило. Затова се наложи да го разшири и уголеми с магия. Така въпросното нещо бе с 10 сантиметра по-ниско от нея, но на ширина я надминаваше.

  Другарчетата й бяха останали озадачени, когато го видяха за първи път. Имаше подмятания от типа на: „Ама защо си носиш куидичната екипировка!” и „Таз метла за какво ти е?”.
  Това второто вкара червенокосата в чистосърдечен шок. Сякаш бе достатъчно луда да зареже Маргарет сама в училището. Най-много да свърши като чесало за зъби на някоя хиена.
  А, не, това нямаше да го бъде!

  - Арина, кога ще стигнем? – русокосата мрънкаше, но това не можеше да изтрие широката усмивка от лицето на Ари. Някъде между последните две седмици двамата със Звездинов бяха разбрали, че ще прекара ваканцията сама на квартира в Торбаланово. И някак си се бяха самопоканили, не направо й заявиха, че никъде няма да ходи без тях.
  - Почти стигнахме! – изчурулика девойката и продължи да върви уверено напред.
  - Нейното почти е като охлюв да ми обяснява „на края на улицата”. – коментара бе много уместен, но кой изобщо ги гледа тези работи.

  - ЕТО Я! – извика Орлова, когато пред тях се появи малка розова къщичка със сини порти. Тя бе единствената, която не бе покрита със сняг и на прага имаше голям блестящ надпис, който опевястяваше: „Квартири – съновидения от 1001 нощ”.

  Някак си завлачиха целия багаж до портата и Ари бързо извика паролата:
  - Карамелени хлебарки! – портичката се отвори, а върху тях се изсипа пухкав облак захарен памук. В следващия миг вече бяха в апартамента.
  Жилището бе малко и кокетно, обзаведено в причудлив магьоснически стил. Представляваше грамадент хол с кухня и две спални – една за девойките и една за Юлий.

  Червенокосата захвърли багажа си до вратата и се стовари на близия диван. Не си направи труда дори да разкара снега от косата си. Щеше да се стопи сам по някое време.

  - Е, така и не ми обяснихте какво е това Коледа и защо ми е да подарявам подаръци на ПАПАТА!? – май така бяха казали. Подарявали се крастави жаби на някакъв откачен религиозен човечец във Ватикана.

  Дружките й се спогледаха ужасено. Е, какво толкова бе казала?

  Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Какво е Коледа? Coin10 230
  Ниво : Какво е Коледа? 1311
  Статистики :
  Какво е Коледа? Streng10 Сила: 74
  Какво е Коледа? Shield10 Издръжливост: 86
  Какво е Коледа? Brain10 Интелигентност: 90
  Какво е Коледа? Runnin10 Ловкост: 90
  Какво е Коледа? Magic-10 Магия: 104
  Какво е Коледа? Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Какво е Коледа? ChocolateКакво е Коледа? SausageКакво е Коледа? BananaКакво е Коледа? DiamondКакво е Коледа? EmeraldКакво е Коледа? AppleКакво е Коледа? MangoКакво е Коледа? RubyКакво е Коледа? BlueberryКакво е Коледа? PearКакво е Коледа? TomatoКакво е Коледа? ChiliКакво е Коледа? SapphireКакво е Коледа? BaconКакво е Коледа? Cinnamon

  Re: Какво е Коледа?

  Писане by Ина Янакиева Съб Сеп 02, 2023 11:47 pm


  Русото момиче започна да сваля всички дрехи, които бяха имали досег със снега и разрови коса, като застана пред едно огледало за да види колко е мокра. Да, може би шапка щеше да е по-добре от наушници, но не обичаше шапки много-много.
  - Май трябва да й го обясним по-просто? - предложи Юлий, който скочи на дивана до Арина, а в камината им вече бе започнал да гори огън, който стопляше стаята и с това разтапяше снежинките в косата на Арина.

  Ина взе една кърпа като се зае с косата си за да я подсуши колкото се може повече, забучи един молив в импровизирания кок и се зае с косата на Арина като се усмихна на приятелката си, която се облегна назад. Явно й харесваше да я глезят по този начин. Янакиева пък искаше да се подсигури, че Орлова няма да вземе да настине и да изкара Бъди вечер и Коледа болна!
  - Да, май да. Добре... най-важното, което трябва да знаеш сега за Коледа е, че преди Коледа се празнува Бъдни вечер, ядем постни храни и когато стане дванадесет става Коледа и си подаряваме подаръци.
  - Но защо?

  - Защо задаваш толкова сложни въпроси? - попита Ина гледайки Арина отгоре, нещо, което не й се отдаваше възможност да прави често. - Предполагам всяка страна си има различно обяснение за това. Има и религиозният аспект, но се съмнявам, че това те интересува. Просто... така.
  - Ама заащооо?
  - продължаваше Арина неразбиращо. - Защо да подарявам на някого нещо, като няма рожден ден.
  - Някои го свързват и със св.Николай.. в някои страни на Никулден също си подаряват подаръци.. например в Полша, там имат подобен празник. Други с влъхвите и Исус Христос.
  - А ние ядем риба. -
  подметна Юлий сякаш леко намръщено, че не получава подаръци и тогава. Ина се подсмихна. Искаше й се да сплете косата на Орлова, но това бе непосилна задача с тези нейни огнени къдрици.

  Настани се на диванчето то нея и размаха магическата си пръчка, като един чайник, който бе започнал сам да приготвя чай се понесе към тях с три малки чашки. Мама Ина се грижеше за малките си патенца, така де...
  - А защо се яде постно? Не че имам против тази част. Но защо се празнуват и двете? - продължи Арина.
  - Наистина ли никога не си празнувала Бъдни вечер и Коледа? - попита я Юлий, който май все още не вярваше на това твърдение на червенокоската.
  - Никога. И не разбирам цялото това с украсяването на дървета и подаръците под тях. И защо трябва да се чака до полунощ, ако вече имате подарък. Просто го давате.
  - Традиции, Ари, традиции. -
  потупа я по рамото Ина, като наистина се чудеше как да обясни на Арина защо Коледа е Коледа без да я хвърля в религиозни истории, митове, легенди и комерсиализация. Защото днешната Коледа имаше по малко от всичко това. И особено от последното. Бъдниците в камините бяха забравени, освен по селата, коледарите също не бяха често срещани. Дядо Коледа на сърф с кока кола в ръка обаче се срещаше на всеки метър. И макар да бе от чистокръвно семейство, това нещо й беше направило впечатление през годините в столицата.

  Ела Благоева, Юлий Звездинов and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Юлий Звездинов
  Юлий Звездинов
  Ученик, трети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, трети курс, дом


  Галеони : Какво е Коледа? Coin10 6
  Ниво : Какво е Коледа? Untitl40
  Статистики :
  Какво е Коледа? Streng10 Сила: 28
  Какво е Коледа? Shield10 Издръжливост: 12
  Какво е Коледа? Brain10 Интелигентност: 22
  Какво е Коледа? Runnin10 Ловкост: 11
  Какво е Коледа? Magic-10 Магия: 20
  Какво е Коледа? Clover10 Късмет: 28

  Бобчета : Какво е Коледа? TomatoКакво е Коледа? SapphireКакво е Коледа? BlueberryКакво е Коледа? EmeraldКакво е Коледа? CabbageКакво е Коледа? MangoКакво е Коледа? SausageКакво е Коледа? PearКакво е Коледа? BaconКакво е Коледа? HoneyКакво е Коледа? Ruby

  Re: Какво е Коледа?

  Писане by Юлий Звездинов Пет Сеп 15, 2023 12:51 pm


  Небесна не се беше появила в края на учебния срок и се бях притеснил за нея. Особено след като ми казаха, че на учителите им не се разрешава да се пребират цяла година. Мама Лили щеше да се претесни много, като нито тя, нито аз се приберем. Затова когато се стигнахме до апартамента, който щях да споделям с момичета, хвърлих багажа си в една стая и отидох в хола при момичета. 
  Разговора се завъртя около Коледа и как се празнува и отново се сетих за мама Лили, която е тъжна вкъщи без нас, но не можех да се прибера сам, а нито тя, нито мама Небесна не бяха дошли да ме чакат на извора. Затова нямах много избор и както се бях разбрал преди няколко дена с момичета, дойдох с тях в Торбаланово. 

  – И да по време на тези празници ми липсват близките ми. Мама Лили има родители, при които ходихме за Коледа. Те ме имат за странен, но ме обичат като собствен внук. Баба прави една питка с паричка и първото парче е за Богородица. Аз не съм много набожен, но Коледа е християнски празник и нищо чудно защо Ари не знае нищо за това. 

  Тогава ми хрумна, че ако Небесна беше магьосница, тя защо знаеше толкова много за празника. Идваше ли от фамилия на мъгъли или беше от чистокръвна фамилия? Тя беше толкова прикрита, че не знаех нищо за произхода й или семейството й. 

  – А иначе се яде постно на Бъдно вечер, защото се пости преди Коледа и това е последния ден от постите.
  – Но защо се пости – настоя отново Ари.
  – Баба каза, че така се изчиства организма от лоши сили, а тя е много набожна – вдигнах рамене аз. 
  – Хах, но това може да го направим с магия.
  – Ние да, но мъгълите не. А как празнуват магьосниците Коледа? 
  – Просто не празнузваме.


  Намръщих се:
  – Но как така? 

  Арина Орлова and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Какво е Коледа? Coin10 35
  Ниво : Какво е Коледа? Untitl41
  Статистики :
  Какво е Коледа? Streng10 Сила: 43
  Какво е Коледа? Shield10 Издръжливост: 43
  Какво е Коледа? Brain10 Интелигентност: 45
  Какво е Коледа? Runnin10 Ловкост: 45
  Какво е Коледа? Magic-10 Магия: 52
  Какво е Коледа? Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Какво е Коледа? MangoКакво е Коледа? PearКакво е Коледа? WatermelonКакво е Коледа? SapphireКакво е Коледа? EmeraldКакво е Коледа? PizzaКакво е Коледа? SausageКакво е Коледа? CabbageКакво е Коледа? CheeseКакво е Коледа? BlueberryКакво е Коледа? AppleКакво е Коледа? BananaКакво е Коледа? TuttifruttiКакво е Коледа? BaconКакво е Коледа? RubyКакво е Коледа? HoneyКакво е Коледа? ChocolateКакво е Коледа? ChiliКакво е Коледа? DiamondКакво е Коледа? Birthday1 

  Re: Какво е Коледа?

  Писане by Арина Орлова Пон Сеп 18, 2023 1:27 am


  Беше й странно някой да се грижи за нея и да се суети, притеснявайки се за подробности като мократа й коса или това дали ще се разболее  по празниците. Жеста на Ина бе толкова сладък, че накара малкото сърчице на Ари да подскача в гърдите и да прави пируети на леда.

  С развитието на разговора, червенокосата премина от объркана в замаяна ягодка, опитваща се да разбере концепцията на това нещо наречено Коледа. За сега бе схвана, че имаше някакъв белобрат старец – дядо Коледа, откраднат от митологията или религията, който обичаше да раздава подаръци. В нейните очи, той го играеше голямия Лош вълк, който казваше на хората на кой ден каква храна да ядат. Намръщи се. Дали, ако не спазиш традицията се магипортираше в холата и те наказваше за наглостта?

  Ари сбръчка носле и отпи от чая си, за да прикрие искреното си възмущение. В главицата си вече виждаше дебелия старец как смалява хора и ги превръща в изсъхнали стафиди задето са дръзнали да не изпълнят завета му.

  Преди да успее да попита дали е разбрала правилно, Юлий пренесе разговора в друга посока и на изведнъж изражението й стана безизразно.

  - Ами в моето семейство не празнуваме. – обясни спокойно, спомняйки си за всички ваканции, които бе прекарала сама в някоя от къщите на родителите си. Обикновено, те имаха навика да си размотават луксозните наметала на приемите на техните приятелчета. Често взимаха брат й с тях, но Ари винаги оставаше да се забавлява сама през празничните дни. Това означаваше повече време за тренировки и кудич.
  - Това важи ли за всички магьоснически семейства? – полюбопитства второкурсника.
  - Вероатно. Не съм чула някой да празнува нещо подобно. – червенокосата си заигра с един червеникав кичур и се ухили, за да прикрие неудобството си. – Така и не ми обяснихте защо хората спазват тези традиции. Дядо Коледа ли ги принуждава?

  Ина и Юлий се спогледаха стаписано. Май, дори изглеждаха скандализирано.
  - Арииии! Не сме казали такова нещо! – възрази русокосата й я сръчка леко в ръката, сякаш за да привлече вниманието й и да натърти на: „Слушай внимателно, че повече няма да повтарям!”.

  - Каза, че на Брадна вечер...
  - Бъдни вечер!

  - Да, де същото! Та, на него се ядяло постни храни, а после се раздавали подаръци. Звучи като супер стар завет или като проклятие, което ако не изпълниш ще те сполетят хиляда години лош късмет. – момичето настръхна. Като куидичен играч, Орлова вярваше в някое друго магьосническо суеверие.

  - Това са традиции, Ари! Никой не кара хората да правят нещо на сила!
  - Няма логика...Тогава защо го правят?


  Звездинов се смееше, а горката Янакиева вече ръкомахаше с ръце и се опитваше да спаси поне малко положението и да подреди фактите за бестито си.
  - Просто го правят! Приеми го на доверие!
  - Вярвам ти! – кимна червенокосата. Какво друго можеше да каже на най-добрата си приятелка? Че тя и в огъня би влязла за нея без дори да се замисли. – А какво се подарява на Коледа...въглени и метли ли?

  - Не прави това с въглените! – намеси се момчето през смяха. – На никой няма да му хареса.
  Орлова изпуфтя недоволно и отпи от чая си. Това с празнуването на празниците се оказа по-сложно, отколкото бе очаквала. Пресвети ягоди...дано да имаше сили, за да оцелее.

  Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Какво е Коледа? Coin10 230
  Ниво : Какво е Коледа? 1311
  Статистики :
  Какво е Коледа? Streng10 Сила: 74
  Какво е Коледа? Shield10 Издръжливост: 86
  Какво е Коледа? Brain10 Интелигентност: 90
  Какво е Коледа? Runnin10 Ловкост: 90
  Какво е Коледа? Magic-10 Магия: 104
  Какво е Коледа? Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Какво е Коледа? ChocolateКакво е Коледа? SausageКакво е Коледа? BananaКакво е Коледа? DiamondКакво е Коледа? EmeraldКакво е Коледа? AppleКакво е Коледа? MangoКакво е Коледа? RubyКакво е Коледа? BlueberryКакво е Коледа? PearКакво е Коледа? TomatoКакво е Коледа? ChiliКакво е Коледа? SapphireКакво е Коледа? BaconКакво е Коледа? Cinnamon

  Re: Какво е Коледа?

  Писане by Ина Янакиева Сря Сеп 20, 2023 12:39 am


  Не знаеше да се смее или да плаче. Това да обясняваш за Бъдни вечер, Коледа, подаръците и белобрадият старец на Орлова се оказа повече от сложна задача. Но въглени... въглени, о, Ари!
  Без дори да осъзнава, червенокоската беше все пак улучила един от подаръците оставян от дядо Коледа под елхата, но за лошите деца. Как обаче можеше да обясни и това без да я обърка още повече. Изобщо трябваше ли да споменава коледарите?
  - Семейството на майка ми не празнува Коледа, това на баща ми е празнувало, но не по традиционният начин. Чак когато съм се родила са решили да си купят елха и тя да бъде украсявана всяка година и са започнали с подаръците. Семейството на мама не идва за Коледните празници, виждаме ги по други поводи. Пък баба и дядо по бащина линия живеят в същата къща.
  - А те от къде са разбрали?
  - попита Арина.
  - Коледа е силно комерсиална тези дни. София е пълна с украси, елхи и различни събития. Просто са... в крак с модата, предполагам. - и все пак, колкото и да бяха в крак с модата не бяха чак толкова модерни като мъгълите. И все още си имаха и сова и камина с летяща пудра и какви ли още не нормални магьосически неща.

  Излегна се на дивана, като затвори очи мислейки си, че разговора на тема Коледа е приключен, ми не. Орлова се бе надвесила над нея, което Ина осъзна заради промяната в светлината. Отвори очи за да срещне тези на Арина.
  - Да?
  - Какво да подаря на хората? Защо? На кого?
  - Не е нужно да подаряваш нещо на някого, ако не искаш. И предполагам, че има хора, които ще се зарадват на комплект за метли или метла. Но....
  - но тези хора например не е тя. Не искаше да го казва толкова очевидно. - Например аз ти харесах подарък още лятото, когато пазарувахме заедно.
  - КУПИЛА СИ МИ ПОДАРЪК? ЗАЩО?
  - Аууч... не викай. Тъпанчетата ми. Защо... защото е Коледа. И искам да ти направя подарък. И защото съм научена, че на Коледа това е един от начините да зарадваме близките си.
  - усмихна й се Ина чаровно и запърха с мигли невинно. Знаеше, че Ари не обичаше такива неща. Е, щеше да заобича. - Ако реално се замислиш всяка година около Коледа съм ти пращала по нещо или съм ти давала по нещо.
  - Но никога не си казвала, че е за Коледа.
  - На картичката винаги го е пишело.
  - Оо... ! Аз си мислех, че си рисувала някакви неясни завъртулки.


  Тежка въздишка, идеше й да се плесне по челото. Май трябваше да обясни всичко това на Ари преди много, много време. Но започваше да схваща, че това е нормално за старите магьоснически семейства, да странят от по-новото и да държат на традициите. Вече й се бе наложило да обяснява на някого за коледните украси.
  - Е кажете ми за този Дядо Коледа, той лошко ли е? Наистина ли наблюдава децата цяла година, къде се крие, как си наблюдава? С кристално кълбо? И му седят в скута?
  - Охх...
  - май й бяха казали твръде много. - Не е лош. Използва се за да бъдат децата послушни, ако питаш мен. И е част от магията на Коледа, като Великденският заек.
  - Кой?
  - Забрави. На тема Коледа сме! Та никой не наблюдава децата, освен родителите им. И децата се стараят да са добри,защото ако са добри то Дядо КОледа им носи хубав подарък.
  - А ако не са добри?
  - То той им носи въглен или картоф.
  - подсмихна се Ина леко като смигна на Ари.
  - Ее... аз май ще получа поне един килограм картофи. Тъй де, ако родителите ми знаеха за този дядо и всичко това.  - тримата се засмяха на идеята, като Юлий се бе съсредоточил в чая си.

  Арина Орлова, Юлий Звездинов and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Юлий Звездинов
  Юлий Звездинов
  Ученик, трети курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, трети курс, дом


  Галеони : Какво е Коледа? Coin10 6
  Ниво : Какво е Коледа? Untitl40
  Статистики :
  Какво е Коледа? Streng10 Сила: 28
  Какво е Коледа? Shield10 Издръжливост: 12
  Какво е Коледа? Brain10 Интелигентност: 22
  Какво е Коледа? Runnin10 Ловкост: 11
  Какво е Коледа? Magic-10 Магия: 20
  Какво е Коледа? Clover10 Късмет: 28

  Бобчета : Какво е Коледа? TomatoКакво е Коледа? SapphireКакво е Коледа? BlueberryКакво е Коледа? EmeraldКакво е Коледа? CabbageКакво е Коледа? MangoКакво е Коледа? SausageКакво е Коледа? PearКакво е Коледа? BaconКакво е Коледа? HoneyКакво е Коледа? Ruby

  Re: Какво е Коледа?

  Писане by Юлий Звездинов Сря Сеп 27, 2023 1:06 pm


  Беше наистина много хубаво да бъда с момичета тук и да си говорим за Коледа и традициите. Толкова хубаво, че се почувствах все едно съм отново у дома си и вместо Ина и Ари, тук бяха Небесна и Лили. Майките ми определено ми липсват, но щях да се държа, защото бях дванадесетгодишно момче. Бях израстнал наистина твърде много през последните месеци и то благодарение на тези симулации, на които ни подлагаха вийлите. Всяка следваща беше по-трудна и по-трудно и сега някак си за първи път се почувствах свободен от всичко и сякаш ми олекна на душата. Имах късмет, че Ина беше пълнолетна според законите на Магически свят и тя пое изцяло отговорност за мен, иначе можеше да остана цялата ваканция в замъка.

  – Хей, Юлий? За какво се замисли?
  – Колко се радвам, че съм с вас тук в момента. Обичам ви момичета и ви благодаря, че се погрижихте за мен. 
  Преместих се от дивана и първо прегърнах русокосата, а след това й червенокосата.
  – Имаш късмет, че имаш още две майки като нас – усмихна ми южнячката. 
  – Хей Ари не се тревожи за Коледа и родителите. Важно е с кой го празнуваш и това, че много те ценя като приятел ще споделя моята тайна с теб. Извинявам се, че не ти казах по рано, но не бях сигурен на кой да имам доверие. 
  И когато спрях да говоря на мястото, където стоях се появи едно бяла коте със сини големи очи. 
  – Ах, Ина.. Ти знаеше ли? – погледна севернячката най-добрата си приятелка. – Ти си лоша прияелека.
  – Това не е моя тайна да я издавам – заопрадва се другото момиче, докато аз се върнах отново в човешката си форма. Ари се засмя звучно.
  – Знаеш, че не бих те обвинила в това. Юлий много се раздвам, че сподели с мен тайната си. 
  – Сега само вие двете в целия свят знаете за мен, – но някак си чувствах, че няма да са единствените скоро. 

  Ина Янакиева харесва този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Какво е Коледа? Coin10 35
  Ниво : Какво е Коледа? Untitl41
  Статистики :
  Какво е Коледа? Streng10 Сила: 43
  Какво е Коледа? Shield10 Издръжливост: 43
  Какво е Коледа? Brain10 Интелигентност: 45
  Какво е Коледа? Runnin10 Ловкост: 45
  Какво е Коледа? Magic-10 Магия: 52
  Какво е Коледа? Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Какво е Коледа? MangoКакво е Коледа? PearКакво е Коледа? WatermelonКакво е Коледа? SapphireКакво е Коледа? EmeraldКакво е Коледа? PizzaКакво е Коледа? SausageКакво е Коледа? CabbageКакво е Коледа? CheeseКакво е Коледа? BlueberryКакво е Коледа? AppleКакво е Коледа? BananaКакво е Коледа? TuttifruttiКакво е Коледа? BaconКакво е Коледа? RubyКакво е Коледа? HoneyКакво е Коледа? ChocolateКакво е Коледа? ChiliКакво е Коледа? DiamondКакво е Коледа? Birthday1 

  Re: Какво е Коледа?

  Писане by Арина Орлова Сря Сеп 27, 2023 6:26 pm


  Не можеше да разбере тази Коледа. Какви бяха тези странни традиции? Картофи с чорапи и въглени, обвити в пухкава шунка. Вече бе готова да вдигне ръце във въздуха и да обяви, че се предава. Да, май щеше да остави на белобрадия старец само да реши дали да й подари пушено еленско или балони за федербал. Щеше даже да заяви точно тази си мисъл, когато Ина я шокира с новината за подаръка си.

  Е, това вече я бутна по очи в снежните преспи. Около главата й започнаха да подскачат летящи тролчета, които викаха с пълно гърло: „Подарък си вземи и Коледа по картофи изпрати”. Наред с това имаше хиляди въпроси, на които Ари не можеше да намери отговор и най-важния бе – СЕГА КАКВО ДА ПРАВИ!? Трябваше ли да купи подарък на Ина – разбира се, че като нейно бести заслужаваше такъв. И на половината училище??

  За секунда сърцето й подскочи и бе на ръба на паниката, когато гласът на Юлий я раздра като с котешки нокти. Момичето премигна срещу него, а след това се ухили.
  - Благодаря ти за доверието! Няма да кажа на никой! – червенокосата се усмихна топло и погледна към по-малкото момче. Чувстваше го много близък, още откакто се бяха набутали заедно с Ис да разбиват магиите на медальоните.

  Но, едно странно усещане се прокрадна в съзнанието й и започна да забива в него малки иглички. Нещо не бе наред. Имаше лошо предчувствие. Захапа долната си и устна, когато разбра какво я притеснява. Второкурсникът беше издигнат, което означаваше...
  - Надявам се не си го ползвал в  симулации, защото тогава вийлите знаят за него... – каза го толкова тихо, че ако другарчетата й не бяха на близо до нея, едва ли щяха да я чуят.
  - Юлий обеща да е внимателен! – намеси се Ина и погледна към малкия, сякаш да провери дали наистина е спазил обещанието си.

  ---

  Двамата южняци, така и не успяха да обяснят на Арина какъв е смисъла на Коледа...или тя просто не успя да ги разбере правилно. Накрая те бяха тези, който вдигнаха ръце от нея и се предадоха. Някъде между двете оправящи се момичета и Юлий, който бе особено пленен от снежната картинка в Торбаланото, тримата приятели успяха да излязат на коледен шопинг.
  - Обяснете ми отново каква е целта на това пазаруване? – за пореден път попита червенокосата, докато набутваше една избягала къдрица в шапката си.
  - Арии, ще купуваме подаръци на приятелите си празника...
  - Традициите са забавни. Трябва да се спазват. – включи се второкурсника и се ухили. Ина, определено, имаше нужда от съпорт, защото да обясниш на магьосник от семейство като на Орлови се оказа изключително трудна задача.

  - Тогава да отидем до Харпия. Имам нужда от нови комплекти за поддръжка на метла. Имам само 10. – вече звучеше въодушевена от идеята за пазаруване в снега.
  - АРИИИ!
  - Какво?
  - Просто върви. –
  с това тримата се насочиха към първия магазин.

  Ясна Соколова, Юлий Звездинов, Ина Янакиева and Лилиян Кардамова харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Какво е Коледа? Coin10 230
  Ниво : Какво е Коледа? 1311
  Статистики :
  Какво е Коледа? Streng10 Сила: 74
  Какво е Коледа? Shield10 Издръжливост: 86
  Какво е Коледа? Brain10 Интелигентност: 90
  Какво е Коледа? Runnin10 Ловкост: 90
  Какво е Коледа? Magic-10 Магия: 104
  Какво е Коледа? Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Какво е Коледа? ChocolateКакво е Коледа? SausageКакво е Коледа? BananaКакво е Коледа? DiamondКакво е Коледа? EmeraldКакво е Коледа? AppleКакво е Коледа? MangoКакво е Коледа? RubyКакво е Коледа? BlueberryКакво е Коледа? PearКакво е Коледа? TomatoКакво е Коледа? ChiliКакво е Коледа? SapphireКакво е Коледа? BaconКакво е Коледа? Cinnamon

  Re: Какво е Коледа?

  Писане by Ина Янакиева Чет Сеп 28, 2023 2:27 am


  Макар и да се намираха на вън на студа и да бяха тръгнали на Коледен шопинг, думите на Юлий топлеха сърцето й и не усещаше да й е чак толкова студено. За първи път! И сигурно щеше да й е за последен, като се има предвид колко зиморничава беше.
  Усмихваше се и подтичваше сред Орлова, която бе като жена с пари в мола (което някои казват, че е като луд с картечница), защото бе тръгнала към "Харпия".
  - Нали знаеш,че ако влезем в магазина няма да излезем? - прошепна Юлий на Ина, а тя кимна.
  - Знам...,но там поне е топло пък и... пък и все може да намерим по нещо за някои наши познати. Може да вземем нещо на Рея заедно? - в главата си имаше идея какво да вземе на Вихрен, какво да вземе на Зина, все още обмисляше какво ще се хареса на Юлий, но пък на Рея... никаква идея. А все пак бяха част от един куидичен отбор. За Траян бе предвидила вече един комплект за поддръжка а метла. Пазаруването тук обаче я подсещаше и за предстоящи рождени дни.. списъка просто ставаше по-дълъг и по-дълъг

  - ВИИЖТЕ!! Това е нова вакса за метла!! И МИРИШЕ НА ЯГОДИ!
  - Ъъъ... -
  Юлий и Ина се спогледаха объркано, докато Арина почти летеше из магазина. Русокоската пък имаше странно чувство за дежа вю от лятото когато бяха тук. Май и продавача имаше такова, защото ги изгледа скептично. - Колко пък време може да й отнеме, нали иска просто комплекти за метли?
  - Вярваш ли  в това...
  - Не...
  - ЮПИИИ.
  - Арина се заизкачва по стълбите водещи към вторият етаж където летяха множество метли играчки за малки деца и звучеше все едно е предрусала с шоколад. Дали не бе докопала тайните запаси на Ина или пък в чая имаше прекалено много захар?

  Ако някога не сте виждали как две хлапета седят по средата на магазина и играят карти - то това бе действителността за Юлий и Ина.
  - Тройки имаш ли?
  - Гледай си работата.

  По едно време и касиерът се бе включил да дава акъл в играта понеже по улиците бе тихо, а в продължение на час и половина никой не бе влизат в магазина.
  - Поискай му петици.
  - Петици имаш ли?
  - Да...
  - Юлий се намръщи и подаде една петица на Ина. 
  - Още една...
  И така те си играеха на "Море", докато Арина пазаруваше. И докато Звездинов и Янакиева бяха избрали скромно комплект за почистване на метла, някакви вакси и други неща продаващи се по единично, то Орлова бе взела две - ДВЕ! - метли и то защото това бе капацитета й на носене, десет кутии с неща за метли, които приличаха на наклонената кула в Пиза и два плаката в размер Даргов под мишница.
  - Какво ще правиш с това?
  - За Ясна е! Любимият й отбор!
  - Дообре... нужда от помощ имаш ли?
  - Ина продължи да я гледа. С тези плакати сякаш щеше да прави скок на дължина.
  - Не, неее. Погрижила съм се!
  Колко удобно, че Янакиева си носеше омагьосаната чантичка. Където сигурно щяха да набутат покупките от пазара. Тя самата нямаше много какво да вземе от тук, бе взела няколко малки неща за които дори вече бе платила.
  - ЗАБРАВИХ НЕЩО! Сега се връщам! - простена Арина и се върна навътре в магазина. Русокоската бе сигурна, че сега след като ръцете й бяха свободни щеше да вземе поне още две метли и още десет комплекта за поддръжка на метли.
  - Седмици имаш ли? - попита Юлий и накара Ина да  върне вниманието си към играта.

  Арина Орлова, Юлий Звездинов and Лилиян Кардамова харесват този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 7:34 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!