Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ На игрището

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ На игрището

  Писане by Разказвачът Чет Дек 29, 2022 1:00 pm


  Custom Image

  Куидичното игрище се намира в двора на замъка, непосредствено до крепостната стена. Има овална форма, осеяно е с трева и обичайните куидични рингове. Местата за публиката са оформени в по две трибуни за всеки от домовете, като има и един специален сектор за преподаватели и други гости. Когато се провежда куидичен мач между два дома, головете и хващането на снича се отразяват с „танц на грифони“. Ако бъде вкаран гол, пет грифона прелитат високо в небето от единия до другия край на полето и хвърлят листенца в цвета на отбелязалия дом. Ако бъде хванат снича, грифоните обикалят три пъти цялото поле.

  На куидичното игрище винаги може да бъде видян Стою Белев – преподавателят по Летене, който изпълнява ролята не рефер на мачовете и поддържа игрището. Той е младок на около 25 г., изключително слаб и висок, с дълга руса коса до рамото и весели сини очи. Говори много бързо, понякога не му се разбира въобще какво казва, като в същото време ръкомаха. Първоначално учениците се учудват много, когато Белев им заговори на „ти“ и „братленце“, но после свикват и започват да гледат на него като на приятел. Всеобщото мнение за Белев е, че е „много готин“ и „пич“. Белев никога не отказва да "потренира" малко с учениците, които дойдат да го посетят на куидичното игрище.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

    В момента е: Пет Май 24, 2024 12:43 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!