Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Банка „Братя Керемидови“

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Банка „Братя Керемидови“

  Писане by Разказвачът Чет Дек 29, 2022 10:40 am  Custom Image

  Банката се намира на централно място в Торбаланово. Представлява небостъргач, чийто връх е толкова високо в небето, че не се вижда. Самата сграда е чисто бяла, с  миниатюрни прозорци. Вратата към банката е висока три метра, с обков от чисто злато.

  В началото на XX в. Братя Керемидови били заможни търговци на магически стоки по вода, които успели да акумулират огромни количества злато от тази дейност. Те решили да инвестират част от богатството си в създаването на банка, каквото до този момент в българските земи нямало. Разбира се, начинанието пожънало успех. Един ден гръмнал голям скандал, в който бил замесен най-големият от братята. Обвинили го, че е начело на черните магьосници в България и че готви заговор срещу тогавашния министър на магията. В крайна сметка братът бил осъден да прекара дните си в магьосническия затвор „Моргьол“. Другият брат, който бил невинен (или поне не открили нищо срещу него), продължил да управлява сам банката. Преценено било, че името на банката вече е утвърдено в търговските среди и че е неразумно да се променя. Петното в историята на банката обаче и до днес тегне над нея, като някои я считат за „гнездо на черната магия“ по българските земи.

  В момента банката се управлява от Стоил Керемидов, който е син на „добрия“ брат-основател, починал преди десетина години. Стоил е на средна възраст, със строг поглед и извити мустаци. По характер е изключително избухлив, поради което околните гледат да не му се пречкат. От цялото му поведение си личи, че има високо мнение за себе си.

  Вътрешността на банката е също толкова внушителна, колкото и външността. Помещението е обширно, с мраморен под и множество гишета, зад които стоят служители, облечени с официални мантии. Стоил Керемидов е остро критикува великобританските магьосници, че допускат някакви си таласъми да управляват банковата им система. До входа на банката винаги стоят два големи планински трола-охранители, с тъпи изражения и бухалки. Те са научени да реагират само при наличие на опасност.

  Трезорите на клиентите на банката се намират на върха на сградата. До там може да се стигне само със скоростен магически асансьор. Той винаги спира три пъти на равни разстояния, като на всеки етаж е нужно банковите служители да удостоверяват самоличността на клиента, преди да му позволяват да продължи. В случай на нерегламентирани действия на територията на банката, се задейства режим, при който от тавана падат стотици решетки, които се наслагват една до друга, така че дори да преодолееш една, трябва да се справиш с втора.

  Най-строго пазените активи на банката се намират в трезор, който се пази от сфинкс. Дори приближаването до това създание крие опасности, поради което Министерството на магията от години се опитва да накара банката да се освободи от сфинкса. Стоил Керемидов твърди отказва дори да си помисли за такова нещо.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

    В момента е: Пет Май 24, 2024 2:25 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!