Калоян не знаеше как я бяха докарали до тук - ама изобщо. По някакво стечение на обстоятелствата беше мигнал три пъти и сега пристъпваше бавно напред, със светнала пръчка, в компанията на Яна, която си подмрънкваше нещо под носа и изглеждаше меко казано накокошинена от вълнение. Исмаил се намираше малко по-назад от тях, вдигнал ръце и надянал сериозна физиономия, докато чат пат хвърляше някой поглед на тефтерчето, стиснато здраво между пръстите му. Точно зад него пък се влачеше... това Люба ли беше? Люба която е надянала огромен картонен конус на челото си? Да, съгласна съм, че за непосветения страничен наблюдател това би изглеждало повече от странно. Почти толкова странно, колкото огромното създание, което се мъкнеше подир малката вийла и отправяше някак любовни измучавания по нейн адрес.
- По-тихо! Ъъъ, имам предвид... оооо, колко ти е хубав рога... Лъскав и дълъг... Как ми се иска да го... погаля....
Като по команда Исмаил и Ян се спогледаха и лицата им се изкривиха, бузите се наляха и двамата изглеждаха така, сякаш те самите всеки момент ще експлодират, само че от неприлични шеги по адрес на Люба. Въпреки, че момичето беше почти сигурно, че вече ги е чуло всичките, момчешкият гений на двамата хлапаци не познаваше граници.
- Люба, не ти ли се струва, че рогът му е особено набъбнал.
- Толкова е... голям и остър.
- Млъквайте и двамата.
- Ян, по-добре да я послушаме, че току-виж е насъскала новото си гадже по наш адрес.
Бълвачозавърът, явно усетил недоволството на любимата си, изпръхтя и се закова на едно място, започвайки да рие с единия си огромен крак в земята. Четиримата магьосници се спряха и си отправиха ужасени погледи един на друг. Не трябваше да казват нещо повече на Люба, защото тя мигом се втурна да усмири юздите. Или да ги пришпори - въпрос на гледна точка.
- Ъъъ... любов моя, смрадлива и рогата... хайде, още малко остава и ще... ъъъ... ще ти покажа... ъъъъ...
- Ще те предизвикам на един романтичен en garde? - предложи Исмаил.
- Ще кръстосаме любовните си шпаги? - додаде Ян.
- Ще ви извия вратовете и ще накарам Бълван да ви стъпче? - изсъска Люба тихо, но все пак продължи. - Хайде любими мой рогат красавецо, следвай ме, ела с мен...
Исмаил прошушна нещо под мустак, а Яна се приближи по-близо до Люба и отвори особено миризлива малка стъкленичка. Погледна съдомничката си извинително, което ѝ докара една примирена въздишка, след което изсипа няколко капки върху картонения "рог", които се разляха надолу и се стекоха по лицето на вийлата. Калоян изкриви лице. Не беше и подозирал по какво си падат бълвачозавърите, но вече съжаляваше, че е научил. Явно феромоните им бяха смесица от мариновани мръсни чорапи и вкиснало сирене. Люба обаче се справи геройски като не повърна. Вместо това стисна устни, даже се поусмихна и продължи да приканва рогатото да я псоледва.
Почти бяха стигнали до Мелачката.