Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Райна Гущерова

  Райна Гущерова
  Райна Гущерова
  Знахар
  Знахар


  Галеони : Райна Гущерова Coin10 60
  Ниво : Райна Гущерова Untitl37
  Статистики :
  Райна Гущерова Streng10 Сила: 4
  Райна Гущерова Shield10 Издръжливост: 4
  Райна Гущерова Brain10 Интелигентност: 2
  Райна Гущерова Runnin10 Ловкост: 2
  Райна Гущерова Magic-10 Магия: 4
  Райна Гущерова Clover10 Късмет: 4


  Райна Гущерова

  Писане by Райна Гущерова Чет Авг 10, 2023 10:25 pm  Райна Гущерова
  пророк и знахарка
  внучка на Баба Ванга
  Райна Гущерова B41c40f9f8abb1a738623920280f4cc61dd07d4a
  Emily Browning
  34 години

  Едни от първите ми и най-мили спомени са за летата, прекарани в схлупената къщурка при баба на село. Тя беше много специална жена, но не и по причините, поради които се виеха всички опашки пред вратата ѝ. Разбира се бях наясно, че всички тези хора, нетърпеливо чакащи да получат отговори на въпросите си са тук, защото тя е нещо особено. Навремето обаче това не ми се струваше като кой знае какво. Все пак бях на седем и много повече се впечатлявах от всички хексагонални амулети, миризливи помади и провесени от тавана билки, отколкото от това какво се крие в бъдещето. То ми се струваше така далечно и абстрактно, че рядко се замислях за съществуването му. Баба обаче бе на друго мнение. Настояваше, че тези неща са важни, че и аз "виждам", като нея и трябва да се уча, докато е жива, за да ми показва. Намирах тези думи за смешни. Как така ще виждам, като съм се родила сляпа? Баба обаче едно си знаеше, едно си баеше. Нали и тя била сляпа. И какво от това? Същественото е невидимо за очите и се вижда само със сърцето. Или просто го усещаш, като на магия.

  Баща ми не одобряваше да прекарвам време с баба. Въпреки че я обичаше безкрайно, твърдеше, че ми пълни главата с врели-некипели, а пък аз се чудех, как пък така ще ми пълни главата с нещо вряло, нали ще ми свари мозъкът? С времето разбрах, че всъщност татко се страхуваше. Страхуваше се да не ме догони същата съдба като баба, такава на пророчица, знахарка и ясновидка. На човек, който е изцяло отдаден в служба на обществото и никога не би могъл да бъде нещо повече, тъй като е дарен със способност, която трябва да се споделя с околните. Мислеше, че това ще ме превърне в затворница, хваната в плен на обслужването на хорските интереси. А най-лошото бе, че колкото и да бях доверчива аз, не всички хора са толкова добронамерени, колкото ми се струваше.

  Затова ме отведе от къщурката, заедно с всичките приспособления и принадлежности на баба и ме отгледа в едно Родопско село, чието име така и не запомних. Какво значение имат имената, когато вечно се променят? Ако запомня едно, само след секунда то вече ще се е превърнало в нещо друго... Това вече е без значение, обаче. Татко почина, а аз останах сама, но това не е проблем, тъй като така трябваше да се развият нещата... май. Времето не е постоянно течащ поток, който се вие само в една посока. То има всевъзможни приточета, които могат да се превърнат в реки малко по-надолу по течението, абсолютно независими една от друга. Може да произлизат от едно място, но най-малкото клонче или камъче, спуснато от птичка в небето, може да промени техния курс завинаги. Някои хора приемат дарбата ми за благословия, други за проклятие, но тя е това, което е.

  А дори и да не я притежавах, пак бих искала да открия сама своето собствено бъдеще.

  Характер: Райна е много жизнена, приказлива и лесно може да се развълнува. Обича да говори за виденията си и да споделя на хората какво вижда в бъдещето им, колкото и неясно да е то. Единствения проблем е, че виденията ѝ често я объркват, което води до незнание за това кое бъдеще е реално, в кое настояще живее самата тя и кое минало всъщност е преживяла. Почти никога не може да запомня имена. Има склонноста да дава кодирани отговори на важни въпроси и често разкрива информация за другите, които самите те биха предпочели да си остане в тайна. Наивна е, може би поради продължителната си изолация през годините е склонна да вижда доброто в хората и да приема всичко като чиста монета. Обикновено е спокойна и приказлива, особено ако има кой да я слуша. Обича да имитира хората и държанието ѝ може да се определи като детинско на моменти.

  Яна Вълканова, Ела Благоева, Исмаил Колимечков, Люба Бюлбулева, Маришка Боршош, Ина Янакиева and Небесна Звездинова харесват този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 7:15 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!