by Максимилиян Шарков Пон Авг 07, 2023 1:10 am
За миг антисоциалната му страна и несигурността му се появиха. За миг те можеха да бъдат прочетени в очите му от хората, които го познаваха добре, но Илияна не бе от тях. И надали бе забелязала точно този детайл. Но не очакваше от нея това държание. Това мимолетно докосване на вратовръзката му, която той знаеше, че бе идеално стегната.
Максимилиян хвана ръката й здраво, докато продължаваше да гледа очите й. Дръпна я по – близо към себе си, като усети аромата й. До сега не го бе забелязал, но до сега тя не беше и толкова близо до него. Имаше една такава сладникава нотка, но и нещо малко по – натрапчиво, по – силно, нещо което оставяше следа и беше запомнящо се. Но не можеше да го определи. От една страна усещаше дърво, от друга усещаше портокал...
- Размечта се май? - прошепна тя, което го накара да я пусне и да се отдръпне от нея на безопасно разстояние. Не само за себе си, но и за нея. Не бе от тези... и не говореше за този тип услуга. Не би направил нещо на жена против желанието й, още пък по – малко заради задача като тази. Но... това, което долавяше от нея не бе липса на желание. Това което виждаше в очите й също. Тя играеше неговата игра, или по – скоро би била един добър партньор за нея, както сигурно и за танго.
Преглътна тежко буцата, която се бе появила в гърлото му и поклати глава, като пресуши чашата си и направи сигнал за още едно. Май, май нямаше да е толкова лесно да се разговаря с художничката, може би защото тя просто го разсейваш със самото си присъствие. С тези очи, с този аромат... Дори не можеше да спре да го усеща точно в момента. А факта, че усети ръката й на рамото си не помагаше. Погледна я отново, като устните й все още бяха в лека дяволита усмивка. Тя знаеше какво иска... и май не бе очаквала точно това, когато се бе появила тук днес или пък го бе срещнала за да поговорят за картината й. Или Макс просто премисляше всичко твърде много.
- Какво разбираш под лична услуга и за какви граници говориш? Защото аз не смятам да казвам какво искам сега. Виждаш ли... чара на това да сключиш сделка с Шаркови, макар и в случая да говорим само за мен, а не за целият род, е в това, че един ден ние просто прибираме това, което ни се дължи. В момента аз нямам нужда от твоите умения, услуги или... от теб. Но някой ден може би точно ти ще ми потрябваш Илияна.
Не бе изцяло лъжа, той нужда от нея нямаше. Какво би могла да направи тя за него? Имаше си хора, които пренасяха черни предмети. Имаше си хора, които събираха дългове. Имаше си хора, които му носеха информация. Фамилията му държеше Министерството на къса каишка.. какво можеше да му предложи тя, което да подпомогне на работата му – нищо.
Това, което обаче можеше наистина да му предложи, той дори не искаше и да си помисля, но се четеше в очите му. Интереса към нея, като жена, бе очевиден. Но тук ставаше въпрос за работа, не искаше да смесва работата си и личният си живот, за пореден път. Но пък може би най – сетне щеше да осъзнае, че това е голяма грешка и да му дойде акъла в главата, може би...