Малко след като Люба бе тръгнала, Исмаил бе останал да се грижи за пчелите си. Не беше трудно откриваем, а и не смяташе да се крие. Не правеше нищо незаконно, нали ? Та това бяха просто пчелички. Гордостта на Колимечкови- техния мед. Сладък, хубав , гъст. Истински разкош за хората. Така или иначе момчето си беше пренесло всичко нужно да си ги гледка, а и пък му се отдаваше. Момчето обичаше това си занимание истински. Имаше зла беда.. не знаеше, че отглеждането им без разрешение не е позволено. Имаше ли обаче някой, който щеше да му се запъне за това? „Просто пчели“, винаги си е мислило момчето. Е.. този ден щеше да е различно. Точно днес от във фермата, заедно със своята вийла-придружителка се намираше Илиян. Ирен, една от по-бруталните и по лоши вийли. Нормално е да са я сложили като надзорник точно на момче, което беше нападнало една от сестрите и. Нещо, което нито една от тях нямаше да му прости, но за сметка на това можеше да го уважават. А напоследък със целия си прогрес, задачи и „преданост“, почти като роботизирана беше спечелил малко или много тяхното уважение. Е, днес се намираше за нещастие на Исмаил в фермата. Колимечков ги забеляза пръв, но реши да не обръща внимание. Щяха да го подминат , така или иначе. Илиян, който обаче се спря за секунди, и след като вийлата му подшушна нещо, извади пръчката си и тръгна към Исмаил. Момчето се усети, че нещо няма да е много наред и прекрати дейността си. След което се подпря настрани, кръстоса ръце и попита Илиян:
-Я, какво ВИ води насам, господин „правилник“. Оглеждате за потенциални престъпници, или си дошъл да се гавриш с малкото ученици, които са решили да се занимават с нещо ползотворно в Мунгав, след идването на новите ти „приятелки ли“ . Или пък ще ми казваш отново, че съм безперспективен.
-Колимечков, дом „Лъч“ шести курс. Статус „Издигнат“. Какво правиш тук по това време ?
-Бърка ли те ?
-Моля, отговори на въпроса ми, ако обичаш. Обясни ми какво се случва тук, за да не проверя сам. Отглеждането на създания, които не са описани в училищния регистър, каквито и да са те, се наказва предполагам ти е ясно. Така че, ще те помоля да ми обясниш действията си
-Отново леден и безчувствен ? Хайде човече, знаеш с какво се занимава семейството ми, казах ти долу в килиите. А сега ако обичаш, пречиш ми
-Отглеждането на немагически и магически създания във фермата, които са против правилата. Ще те помоля да дойдеш с мен за допълнително доуточнения
-Да.. да само да приключа тук…
Инкарцерус ! Илиян бързо върза Исмаил. Исмаил понече да се освободи, но въжетата бързо стегнаха. Исмаил обаче не сваляше привидно подигравателната си усмивка от лицето
-Браво.. върза ме. Сега ще си поиграем на въпроси и отговори, след което ще ме пратиш в килийте ли ?
-Първо ще се погрижа за незаконно отглежданите създания тук, като ги екстернирам
-ТИ КАКВО !
Илиян застана с пръчката си срещу кошерите. Исмаил опули очи и зачака да види какво ще се случи.