Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Вятърът на промяната

  Борис Захариев
  Борис Захариев
  Стажант в Отдел „Международно магьосническо сътрудничество“, Министерство на магията
  Стажант в Отдел „Международно магьосническо сътрудничество“, Министерство на магията


  Галеони : Вятърът на промяната Coin10 39
  Ниво : Вятърът на промяната Untitl40
  Статистики :
  Вятърът на промяната Streng10 Сила: 8
  Вятърът на промяната Shield10 Издръжливост: 18
  Вятърът на промяната Brain10 Интелигентност: 8
  Вятърът на промяната Runnin10 Ловкост: 6
  Вятърът на промяната Magic-10 Магия: 28
  Вятърът на промяната Clover10 Късмет: 6

  Бобчета : Вятърът на промяната PearВятърът на промяната MangoВятърът на промяната Sausage

  Вятърът на промяната

  Писане by Борис Захариев Сря Юли 26, 2023 1:58 pm


  @Алкан Кадриев

  Свитите му пръсти се рееха на няколко сантиметра от повърхността на дъбовата врата и отказваха да почукат, колкото и Борис да се опитваше да ги насили. Беше странно - да се чувства толкова тревожен, колкото се чувстваше в момента. Подобни несигурности му бяха чужди, като човек, свикнал да бъде центъра на вниманието и цял живот всички да му казват колко е велик и специален, така и не се научи на това да бъде притеснен. Откакто бе навлязал в новия си живот обаче, такъв на един никой, на министерски стажант, който разнася документи измежду етажите и чат-пат въвежда някакви данни, нещата доста се бяха променили. Все пак обаче му беше непонятно и странно колко точно го бе свило под лъжичката. И въпреки това такава реакция си бе съвсем в реда на нещата, дори когато това касае най-самоуверения служител в министерството. Особено когато е на път да влезе в кабинета на една легенда.

  Борис преглътна и кокалчетата му най-накрая посмяха да срещнат дървото и да произведат далеч по-тих и жален звук, отколкото се бе надявал. Отвътре се чу едно дълбоко и боботещо "Заповядайте!" и когато момчето отвори вратата, вълната от притеснение започна да приижда на още по-големи талази.

  Стаята бе далеч по-широка отвътре, отколкото се бе сторила на Борис отвън. Таванът бе висок и с греди, а стените -  с бяла мазилка и украсени с какви ли не гоблени и с карти, поставени в рамки от имитация на дърво. Покрай дясната стена имаше високи стелажи с офисни шкафчета, в които вероятно се криеха документи, последвани от ниски рафтове за книги, един комод и старовремски, дървен часовник. Цялата дясна страна пък бе плътно облицована с библиотека, която се простираше от тавана до пода. По средата на помещението бе сложен един тежък нефритенозелен килим, в който някоя къртица би могла да си рови цяла седмица, без да си подаде носа над дебелия мъх. Върху него имаше два неудобни на вид дивана, покрити с пурпурночервена дамаска, а между им имаше масичка за кафе. Или поне се предполагаше да има масичка за кафе, под всички книги, пергаменти и какво ли още не.

  Иззад всичко това в тази така богато отрупана стая, на малък подиум, бе поставено богато резбовано писалище от масивна дървесина, което прикриваше най-внушителния мъж в Министерството. Борис само бе чувал слухове за Алкан Кадриев, но те му бяха достатъчни, за да си изгради известно страхопочитание към него. Именно заради това и се притесняваше толкова много - какво можеше да иска един мъж с такава репутация от един редови стажант, който дори не работи в неговия отдел? Някак Борис не можеше да се сети и за една хубава причина за този повик.

  - Господин Захариев. - посрещна го Алкан с топлия си, властен глас, като го погледна изпод очилата с форма на полумесеци, които използваше за да чете някакъв пергамент. - Радвам се, че се отзовахте така бързо, надявам се, че не съм ви възпрепятствал.

  Ясна Соколова, Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Алкан Кадриев
  Алкан Кадриев
  Ръководител на Управление „Сътрудничество с магически раси” и член на Магисъбора, Министерство на магията
  Ръководител на Управление „Сътрудничество с магически раси” и член на Магисъбора, Министерство на магията


  Галеони : Вятърът на промяната Coin10 50
  Ниво : Вятърът на промяната Untitl37
  Статистики :
  Вятърът на промяната Streng10 Сила: 6
  Вятърът на промяната Shield10 Издръжливост: 2
  Вятърът на промяната Brain10 Интелигентност: 4
  Вятърът на промяната Runnin10 Ловкост: 4
  Вятърът на промяната Magic-10 Магия: 4
  Вятърът на промяната Clover10 Късмет: 2

  Re: Вятърът на промяната

  Писане by Алкан Кадриев Сря Авг 16, 2023 9:18 am


  @Борис Захариев  - Заповядайте, седнете -  посочи неопределено из кабинета, оставяйки на младия мъж свободата сам да избере къде би се чувствал удобно, би било грубо от негова страна да остави някого да стои прав и фактът, че Борис се придвижваше с помощта на бастунче, нямаше отношение по въпроса. Върна вниманието си към пергамента, докато стажантът се настани, не искаше да го смущава допълнително, следейки с поглед всяко негово движение, затова тактично препрочете писмото за пореден път днес.
   
  Притеснението, изписано върху лицето на младежа, не беше изненада за Алкан. Колкото и да му бе неприятно, нямаше друг избор освен да се примири, че макар и неволно, предизвикваше подобна реакция в почти всички нови служители в Министерството, с които се налагаше да се среща. А поради естеството на работата, често му се налагаше да си съдейства с останалите Отдели. Точно такъв бе случаят и сега. Изчака, докато гостът му се настани, преди да свали очилата си за четене и да го дари с окуражаваща усмивка, в безнадежден опит да стопи напрежението. Би изглеждало нелепо, ако човек, владеещ дипломация на неговото ниво, не успее да предразположи дори собствените си стажанти за разговор. Е, да, Борис не бе назначен в неговия отдел, но Магическите раси не обитаваха единствено българските земи, затова се налагаше двата отдела често да си сътрудничат.
  - Вероятно се чудите защо сте тук, господин Захариев –  гласът му бе спокоен и топъл, а върху устните му бе замръзнала лека усмивка.
   Тялото му бе приведено над писалището, върху което лежаха ръцете му с преплетени пръсти, цялото му внимание бе съсредоточено върху младежа.  Бе го избрал лично, както всички други, с които работеше. Не позволяваше някой да му натрапва кадри със съмнителни способности и качества. Досието на Борис му се бе сторило изключително интересно, но не по баналните причини – протеже, връзки и т.н. обичайни за Министерството неща – не, в него Алкан бе видял човек, който има нужда от нещо, за което да живее, след като целта на живота му е била отнета. Може би щеше да успее да му даде нова мечта, за която да живее или да го привлече към кауза,  за която да се бори. Тепърва предстоеше да се види, но dum spiro spero. И когато погледнеше към момчето, по някаква необяснима причина старецът виждаше надежда.
  - Така е. Не работя във Вашия отдел – констатира стажантът.
  - Това е поправимо -  вече бе обмислил ситуацията. Ако нещата се развиеха според очакванията му и двамата се сработеха подобаващо, щеше да му предложи да изиска прехвърлянето му, нямаше да е първият нито последният случай. Но всичко зависеше от прекалено много неизвестни. – Но нека не избързваме, не за това сте тук -  не искаше да смущава още повече младежът, преди да преодолее поне първоначалното си притеснение. – Мога ли да разчитам, че този разговор ще остане конфиденциален? -  тонът му бе станал сериозен, а добронамерената усмивка бе изчезнала безследно.
  - Разбира се -  гласът на момчето бе равен, но може би звучеше и заинтригувано.


  Старият мечок хвърли отново поглед към купчината пергаменти върху писалището си, които бе препрочитал до пристигането на Захариев. Те бяха кривите парченца от пъзел, който не знаеше все още как да подреди, но предусещаше, че крайната картина изобщо няма да е красива.
  - Вероятно сте чул новините за Задругата, фестивала… хаосът? -  едва ли бе останал магьосник, който да не е разбрал какво се е случило, цялото Министерство бе вдигнато на крак. -  Това са последните донесения  по въпроса -  посочи купчината върху писалището – Недоволство сред част от вийлите, раздвижване сред Алианса,  писма от обезпокоени родители, които не могат да се свържат с децата си… - училището бе територия, на която Министерството нямаше власт и право да се намесва -  Неща, които Министерството по една или друга причина пренебрегва,  или дори по-лошо  опитва се да прикрива -  осъзнаваше колко опасен бе този намек и колко скъпо можеше да му струва, ако достигнеше до неправилните уши. – Трябва да знам дали в останалите държави се случва същото или е само на наша територия. И ето за това сте ми нужен Вие. Вероятно се питате защо просто не поискам информацията от ръководителя на Отдела Ви, въпросът е резонен. Ако го направя, това ще се впише в официалните доклади, а колкото и да ми е тъжно да го призная, в Министерството има служители, които се опитват да покрият случващото се, те не бива да знаят, че някой проучва. – дали цялата тази информация нямаше да се окаже прекалено много за човек, който съвсем отскоро бе тук и все още не бе свикнал с всички задкулисни игри на държавното управление? Може би. -  Всичко това вече е обсъдено с Ръководителя на Вашия отдел и  имам неговото съгласие -  той бе сред малкото хора, на които Кадриев все още имаше доверие след скорошните събития. – Но решението дали да приемете задачата е изцяло Ваше, господин Захариев.

  Арина Орлова, Яна Вълканова, Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Борис Захариев
  Борис Захариев
  Стажант в Отдел „Международно магьосническо сътрудничество“, Министерство на магията
  Стажант в Отдел „Международно магьосническо сътрудничество“, Министерство на магията


  Галеони : Вятърът на промяната Coin10 39
  Ниво : Вятърът на промяната Untitl40
  Статистики :
  Вятърът на промяната Streng10 Сила: 8
  Вятърът на промяната Shield10 Издръжливост: 18
  Вятърът на промяната Brain10 Интелигентност: 8
  Вятърът на промяната Runnin10 Ловкост: 6
  Вятърът на промяната Magic-10 Магия: 28
  Вятърът на промяната Clover10 Късмет: 6

  Бобчета : Вятърът на промяната PearВятърът на промяната MangoВятърът на промяната Sausage

  Re: Вятърът на промяната

  Писане by Борис Захариев Сря Сеп 06, 2023 4:43 pm


  Борис се огледа в стъкълцата, прикриващи погледа на Кадриев. Не побърза да отговори, вместо това си даде момент да премисли и претегли чутото. Дали това се случва в други държави... кое по-точно? Затягането на мерките в магьосническите училища? Дали Хогуортс, Бобатон, Дурмщранг, че и Уагаду или пък Илвърморни също са вдигнали драконови мерки по отношение на обучението на възпитаниците им? Или пък дали в другите страни Министерствата също нехаеха за раздорите, случващи се в границите им? Или пък...

  Борис преглътна, докато Алкан чакаше търпеливо. Това му направи впечатление - възрастният магьосник не бързаше, не изискваше моментален отговор от него. Вместо това седеше спокойно в стола си и на свой ред го претегляше с топлия си поглед.

  - Искате да знаете, дали в другите държави магьосническите раси също се бунтуват... - предположи плахо Борис, но сетне прочисти гърло и погледът му доби известна твърдост.
  - Това е част от заданието, да. Но предполагам ще се съгласите, че проблемът е много по-комплексен.

  Борис се съгласи. Кореспонденцията му с Тервел му даваше достатъчно основание да не противоречи на думите на Алкан.

  - Защо аз? - зачуди се гласно Борис, без да осъзнава, че това ще е първият от двата пъти тази седмица, в които ще си задава този въпрос.
  - Защо не? - попита обратно Кадриев.
  - Ами... аз съм неопитен стажант. Никой не би ме взел насериозно, особено ако стане време за навлизане в деликатни територии.
  - Господин Захариев, никой не би Ви взел насериозно, ако Вие самия не го правите.
  - Старият мечок се облегна назад в креслото и килна глава настрани. - Аз вярвам в даването на шансове. И, ако позволите да ви дам един съвет, с годините съм се научил, че подобни шансове е хубаво да се приемат.
  - Това заплаха ли е, сър?
  - Какво? Съвсем не.
  - Алкан се усмихна и Борис му повярва. - Съжалявам, ако съм създал такова впечатление. Решението е изцяло Ваше.

  Борис облиза устни.

  - Ще ми трябва малко повече информация, преди да мога да взема това решение. Надявам се, че разбирате... сър.
  - Напълно разбирам. Ще Ви дам цялта информация, която Ви е необходима за това.

  Вихрен Вокил and Илияна Георгиева харесват този пост.


   В момента е: Сря Май 22, 2024 4:48 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!