Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ❗ Правила за дуелиране ❗

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ❗ Правила за дуелиране ❗

  Писане by Разказвачът Сря Дек 28, 2022 1:54 pm  Правила за дуелиране


  1. Участници. И двамата потребители трябва да са съгласни на дуела. Не можете да пишете дуел сами. Същите правила важат както за ученици, така и за възрастни герои (не се допускат дуели между ученици и възрастни). Няма значение кой курс са дуелиращите се.

  2. Постове и срокове. Самият дуел се състои от ПОНЕ 4 поста (2 на единия потребител и 2 на другия). Няма значение кой ще пише първи. Всеки има 5 дни да напише своя пост, считано от публикуването на пост от другия играч. По взаимно съгласие на играчите срокът за писане може да се удължи, като максимумът е краят на форумната година (трябва да се напише най-долу на постовете от двамата играчи, че са се съгласили на това).

  Ако бъде написан само 1/4 поста в дуела, се счита, че не се е случвал. Ако се напишат 2/4  или 3/4 поста, човекът, който е следвало да пише, но не го е направил в петдневния срок, губи дуела служебно. Можете да пишете и повече от 4 поста общо, но те няма да се оценяват.

  3. Къде? За дуела можете да отворите отделна тема в „Арената за дуелиране“ или където другаде искате. Нека заглавието да е с имената на героите по образец „А срещу Б“. Ако темата е извън Арената за дуелиране, трябва да изпратите линк на администратор при отварянето й. В следващия пост има описание на Арената за дуелиране. Ако пишете някъде другаде, описанието на мястото зависи от Вас.

  4. Оценяване. Кой печели се решава от администратор въз основа на следните критерии: спазване на граматичната, правописната, стилистичната и пунктуационната норма; изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста, която да е свързана с дуела и да не изземва инициативата на другия играч; правдоподобност на описания сюжет и изграждане на логическа връзка с предходните собствени и чужди постове, ако има такива; пълноценно пресъздаване чрез описание на обстановката, чувствата и мислите на героя.

  Когато напишете четирите поста, администраторът ще напише пост, с който ще обяви победителя. Ако темата е извън Арената за дуелиране, трябва да кажете на администратор, че сте приключили дуела. Конкретни мотиви НЕ се обявяват, имайте го предвид. Спечелилият има право на финален пост в едноседмичен срок (не е задължително), в който да опише победата си.

  5. Награди. Спечелилият дуел получава 2 т. магия към статистиките на героя си, които се отчитат директно след дуела. Ако другият участник е написал поне два поста, получава бонус от 1 т. магия.

  Тези точки са отделно от общите награди за писане (1 т. или 10 галеона за всеки пост), които следва сами да отчетете в темата за отчет.
  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Re: ❗ Правила за дуелиране ❗

  Писане by Разказвачът Пон Фев 19, 2024 7:36 pm  Описание на Арената за дуелиране


  Арената за дуелиране се намира много близо до портрета на Йоан Страшни – един старец с черна брада и вежди, изобразен с копие в ръка и свиреп поглед, зад който е входът към Общата стая на дом „Северен вятър“. Входът към Арената е огромна врата, поне 7 метра висока, с две големи статуи на грифони от двете страни, а и самата зала е също толкова внушителна. Представлява кръг, около който има места за сядане. Арената и местата за сядане са разделени с невидима магическа бариера, която предпазва публиката от магиите на дуелиращите се. Самата арена не е празна, а по избор на играчите може да бъде създаден „специален терен“: пустиня, полярна среда, джунгла или просто по нея да да бъдат разположени големи геометрични фигури (квадрати, триъгълници, кълба). Идеята е, че в реалния живот дуелирането зависи от средата, в която се намираш.

   В момента е: Пет Май 24, 2024 2:03 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!