Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
5 posters

  Куидичен лагер

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Куидичен лагер Coin10 35
  Ниво : Куидичен лагер Untitl41
  Статистики :
  Куидичен лагер Streng10 Сила: 43
  Куидичен лагер Shield10 Издръжливост: 43
  Куидичен лагер Brain10 Интелигентност: 45
  Куидичен лагер Runnin10 Ловкост: 45
  Куидичен лагер Magic-10 Магия: 52
  Куидичен лагер Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Куидичен лагер MangoКуидичен лагер PearКуидичен лагер WatermelonКуидичен лагер SapphireКуидичен лагер EmeraldКуидичен лагер PizzaКуидичен лагер SausageКуидичен лагер CabbageКуидичен лагер CheeseКуидичен лагер BlueberryКуидичен лагер AppleКуидичен лагер BananaКуидичен лагер TuttifruttiКуидичен лагер BaconКуидичен лагер RubyКуидичен лагер HoneyКуидичен лагер ChocolateКуидичен лагер ChiliКуидичен лагер DiamondКуидичен лагер Birthday1 

  Куидичен лагер

  Писане by Арина Орлова Съб Юли 22, 2023 5:43 pm


  @Тервел Шаханов  @Ина Янакиева  @Кочо Измирлиев

  Куидичен лагер „Балкански змей” бе сред най-известните в магьосническия свят. Слуховете за него бяха толкова невероятни, че никой не можеше да разбере дали са истина или измислица.

  Някой твърдяха, че треньорите бяха наследници на зъл вампирски род, които се опитваше да възвърне величието си и се опитваше да промие мозъците на младите куидични играчи. Други бяха чували, че персонала смяташе метлите за демоде и караше децата на летят на змейове.

  Истината бе проста – това бе просто куидичен лагер. Главният треньор – Васил Иванов бе пенсиониран професионалист, които имаше невероятно чувство за хумор. Тази година темата беше: „Полеви условия. Оцелей, ако ти стиска!”.

  Затова мястото бе не къде да е, а малко магьосническо селце сгушено в сърцето на Стара планина със звучното име – Ичера. Лъскавите съоръжения и общежития бяха заменени от обикновени мъгълски палатки и мястото, на което се намираха бе омагьосано да не позволява правенето на магии. Куидичното игрище, то дори не се забелязваше сред високата трева и растителност.

  Правилата, които трябваха да следват бяха много прости:
  1. Не закъснявайте.
  2. Не пропускайте тренировка.
  3. Никога не спорете с треньора.
  4. Умирането е забранено!

  ....


  - КАРАЙТЕ по-бързо! Ще закъснеем! – викът на Ари бе проглушителен. Малката червенокоса ягодка седеше на предната седалка и ожесточено махаше с ръце.
  - Вече закъсняваме! – услужливо уточни Тервел на задната седалка, които почти не се виждаше от метлите и куфарите с багаж, които бяха помъкнали.
  - О, НЕ!
  - А, вече можеше да сме стигнали...

  Може би вече се чудите какво се случваше и защо бе цялата тази суматоха. Ей, сега ще Ви уточним – двамата герои пътуваха за гореспоменатия лагер. Тук ще кажете: „Добре де, ама защо се возят в това тясно и смачкано такси?”. Много просто – червенокосата фурия беше получила поредното си предчувствие, че трябва да пътуват с фирма Овчарка.
  Въпросните бяха единствените, които предлагаха маг-таксита. Тяхното мото бе: „Ще Ви съберем и в дън земя. Ще Ви отведем на оня свят!”. И, колкото и прекрасно да звучеше, вече два часа колата се давеше по неравните пътеки и единствено магията я държеше цяла.

  Шофьорът – сивокос чичко с лула и отегчено изражение, изобщо не се трогваше от драмата и с досада въртеше кормилото.

  Лашкането по неравните пътеки продължи... достатъчно дълго, за да може Шаханов да преразгледа политиката си за общуване с Арина. Разбира се, момичето тотално игнорира всяко възражение, използвайки цялото си внимание да критикува, поучава и напътства шофьора.

  Така два часа по-късно от обявения начален час, двамцата бяха стоварени на поляната. Изненадващо, треньорът още не се бе появил и тя бе осеяна с ученици от различни училища. Някой ги познаваше от предишни лагери, а други бяха нови лица, които изглеждаха особено шокирани от мястото, на което се намират.

  - ВИЖ Тервел, ИНА е тук! – някъде до нея забеляза и Кочо, които типично в свой стил се мръщеше и обясняваше нещо на шестокурсничката. – Хайде, да отидем при тях!  

  Ясна Соколова, Пейо Желев, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева, Маришка Боршош and Ина Янакиева харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Куидичен лагер Coin10 39
  Ниво : Куидичен лагер Untitl42
  Статистики :
  Куидичен лагер Streng10 Сила: 28
  Куидичен лагер Shield10 Издръжливост: 24
  Куидичен лагер Brain10 Интелигентност: 28
  Куидичен лагер Runnin10 Ловкост: 28
  Куидичен лагер Magic-10 Магия: 40
  Куидичен лагер Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Куидичен лагер PearКуидичен лагер MangoКуидичен лагер ChiliКуидичен лагер SausageКуидичен лагер WatermelonКуидичен лагер SapphireКуидичен лагер EmeraldКуидичен лагер Birthday1

  Re: Куидичен лагер

  Писане by Ясна Соколова Вто Юли 25, 2023 10:51 am


  Ясна вече беше пристигнала и се шляеше сред платките, които тази година щяха да ги помещават по време на куидичния лагер. Очакваше да бъде незабравимо изживяване, което Ясна беше чакала повече отколкото ѝ се искаше. Навсякъде имаше познати лица и лилавокоската няколко пъти спира, за да проведе кратки разговори. Но търсеше едни определени хора, които знаеше, че вече трябва да са тук. Въпреки че кой знае какво ѝ беше щукнало на Арина. Когато се чу с Тервел, го предопреди да внимава с момичето от Северен вятър и че методите ѝ на придвижване са доста съмнителни. Тервел само се засмя и реши, че се шегува. Но Ясна беше пътувала с Орлова и знаеше какво предизвикателство си беше.

  Най-накрая успя да зебележи къдравата глава на Шаханов и червената буря от коси на Арина. Бяха се спряли при други двама, с които разпалено разговаряха. Когато наближи, видя че Ина и Кочо също са тук. Преметна метлата си на гърба и продължи към малката групичка, която се беше сформирала.

  - Охоо, здравейте банда. Виждам, че Шаханов е цял целеничък. Явно пътуването е било прилично. - погледна към Ари, която се усмихна извинително и след което ѝ се нахвърли и я прегърна.
  - Къде се губиш! Защо отказа да пътуваш с нас?! - рече шестокурсниката.
  - Защо ли?! - беше ѝ пределно ясно, че знаеше отговора.
  - Мъдър избор си направила, Ясна. - обади се Тервел. - Другия път и аз ще се въздържа. Безумно беше. - погнусената физиономия на Тервел беше повече от красноречива, за да разбере как е минало пътуването наса.
  - Защо, как дойдохте? - попита Ина.
  - Май се досещам, че не е било най-удобното пътуване. - включи се и Кочо и се разкиска.
  - Оф, ама всички сте ми толкова префърцунени. - уж сърдито се тросна Ари. - Да не би да пътувате само с космически кораби, пет звезди? - след което се фръцна гневно и им обърна гръб. Всички останали се разсмяха весело.

  Очакваше се да бъде велико приключение, което щеше да си заслужава всяка капка пот и напън. Обикновено тренировките бяха сериозни и изключително интензивни. Но това беше идеята и нещото, което се харесваше на Ясна. Без милост и лигавщини. Но имаше и такива, които идваха само за събирането и купоните, които се организираха късно вечер. Ясна идваше и за двете.

  Арина Орлова, Ела Благоева, Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : Куидичен лагер Coin10 9
  Ниво : Куидичен лагер Untitl40
  Статистики :
  Куидичен лагер Streng10 Сила: 18
  Куидичен лагер Shield10 Издръжливост: 10
  Куидичен лагер Brain10 Интелигентност: 22
  Куидичен лагер Runnin10 Ловкост: 14
  Куидичен лагер Magic-10 Магия: 8
  Куидичен лагер Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : Куидичен лагер PearКуидичен лагер MangoКуидичен лагер SapphireКуидичен лагер SausageКуидичен лагер WatermelonКуидичен лагер Emerald

  Re: Куидичен лагер

  Писане by Тервел Шаханов Сря Юли 26, 2023 6:44 am


  Докато се клатушкаше в таксито, в което Арина го беше набутала, Тервел размишляваше върху случилото се миналата вечер. От една страна, чувстваше известно облекчение от това, че й беше споделил всичко, което го тормозеше в последно време. Разкрил й бе двете си най-големи тайни: че е върколак и че е избягал от вкъщи. С това кръгът от хора, с които Тервел можеше да говори и от които да получи подкрепа, рязко се увеличаваше от един човек (Ясна) на двама. Но от друга страна, проблемите му не бяха изчезнали, даже напротив, сякаш бяха придобили по-големи мащаби в съзнанието му, след като ги бе осмислил с помощта на Арина. Беше върколак, което в българското общество значеше изолация, преследване, унижения. Освен това се бе отцепил от семейството, лишавайки се от какъвто и да е шанс за светло бъдеще. Нямаше вече да се ползва от престижа на името Шаханови, нямаше да живее във вили, да носи скъпи дрехи, да ходи на почивки в чужбина. Налагаше се да започне наново, все едно се е родил мъгъл, а не знаеше как. Всичко това сега го връхлиташе с безмилостна сила, задушаваше го и го смазваше.
   
  В опит да забрави гореописаното, Тервел започна да мрънка на Арина за ужасното такси, което беше наела. В случая мрънкането бе напълно оправдано, тъй като шофьорът караше с бясна скорост и ги размяташе насам-натам като чували с картофи. На няколко пъти на Тервел не на шега започна да му се повдига, но някак успя да се сдържи. Обаче това можеше да се дължи и на трите дванадесетте коктейла, които бяха изпили вчера с Арина. На нея впрочем как й нямаше нищо?!
   
  Когато пристигнаха в лагера, Тервел меко казано не беше очарован. Още на входа се обърна към Арина и присви очи:
  - Каза ми, че в лагера ще има всякакви удобства.
  - Не съм казала това.
  - Имам ПИСМО, в което си написала… той извади едно листче от джоба си, сгънато на четири, и го разгъна бързо, след което зачете. – Спокойно, в лагера има всякакви удобства“. ВСЯКАКВИ удобства.
  - Така ли съм написала? Това беше миналата година. Тази година няма НИКАКВИ удобства – натърти тя и му показа прекрасните си бели зъби.
  - Ама как… – започна той, но тя го прекъсна.
  - Ами, просто ще трябва да свикваш да живееш с… – тя се поколеба, но думите вече бяха на езика й и сами се изстреляха, – …по-малко удобства.
   
  Тервел веднага се нацупи и й обърна гръб. Точно тогава зърна лилавата коса и усмихнатото лице на Ясна. Хвърли се към нея с всички сили и я прегърна толкова силно, че можеше да й счупи костите. През последните години двамата бяха станали толкова близки, че му беше трудно да си представи живота без нея. Тя се грижеше за него след трансформациите, слушаше терзанията му (а и той нейните) и като цяло го държеше да не се разпадне тотално.
   
  След Ясна той поздрави и Кочо и Ина. Познаваше ги от „Мунгав“, но си бяха разменяли не повече от пет-шест изречения за цялото им обучение. Естествено, Тервел започна с най-подходящата реплика, с която да се представи като мил и учтив събеседник:
  - Ха, и двата съм Ви бил на куидич!
  Кочо понечи да каже нещо, но за щастие Ясна се намеси:
  - Ще опъваме ли палатките? Ще е толкова готино.
   
  Тервел имитира прималяване, след това собственото си душене, което предизвика смях.

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Куидичен лагер Coin10 35
  Ниво : Куидичен лагер Untitl41
  Статистики :
  Куидичен лагер Streng10 Сила: 43
  Куидичен лагер Shield10 Издръжливост: 43
  Куидичен лагер Brain10 Интелигентност: 45
  Куидичен лагер Runnin10 Ловкост: 45
  Куидичен лагер Magic-10 Магия: 52
  Куидичен лагер Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Куидичен лагер MangoКуидичен лагер PearКуидичен лагер WatermelonКуидичен лагер SapphireКуидичен лагер EmeraldКуидичен лагер PizzaКуидичен лагер SausageКуидичен лагер CabbageКуидичен лагер CheeseКуидичен лагер BlueberryКуидичен лагер AppleКуидичен лагер BananaКуидичен лагер TuttifruttiКуидичен лагер BaconКуидичен лагер RubyКуидичен лагер HoneyКуидичен лагер ChocolateКуидичен лагер ChiliКуидичен лагер DiamondКуидичен лагер Birthday1 

  Re: Куидичен лагер

  Писане by Арина Орлова Сря Юли 26, 2023 1:31 pm


  - Поправка – това беше миналата година! – побърза да уточни Ина и стрелна един бърз поглед към Ари, в който можеше ясно да се прочете: „Мъже! Винаги едно и също!”. – Тази година е ясно, че ще ви победим!
  - Не се надявай!
  - Запазете обещанията за куидичното игрище! – побърза да се намеси Ясна и да охлади малко страстите. Все пак приключението едва сега започваше и бе прекалено рано да събуждат старите съревнования. Пък и тази година нищо не се знаеше...

  Всичко можеше да се случи. Например Желев да реши да разнообрази вампирския си живот и да насъска ято шапки срещу тях или пък леля Стела да излезе в стачка и да откаже да хвърли бялата кърпичка.

  О, не! Това  щеше да бъде истинско бедствие! Представяте ли си колко нещастия щяха да се случат на игрището, ако я нямаше кърпичката...

  Самата мисъл, караше червенокосата да настръхва. Това щеше да бъде по-лошо и от това разбеснял се змей да нападне всички пекарни и да изяде САМО ягодовите мъфини и понички.

  - О, значи и Вас заблуди, че ще има всички удобства лагера? – включи се Кочо,  видимо не можеше да не подкрепи Тервел и протеста му за тазгодишните условия. Явно, бяха очаквали да си прекарат седмицата на пет звезден хотел на брега на морето с коктейлче в ръка.

  - Сигурна съм, че някъде в писмата споменах, че „МИНАЛАТА година” лагерът е имал всички удобства. – не им остана длъжна и червенокосата и усмихна на Ясна.

  Разговорът им бе прекъснато от треньора, който бе избрал най-подходящия момент да се появи. Още миналата година, Орлова бе разбрала, че въпросният хич не си пада по празните приказки. Затова, се усмихна, когато в центъра на групичката се появи грамаден лист с програмата.

  На него ясно може да се прочете графика:

  „10:00 – опъване на палатките БЕЗ магия.

  12:00 – преход.  
  Трябва да откриете куидичното игрище. Следвайте стрелките.
  Забранено е използването на магия.

  14:00 – Тренировка.”

  Колко ли щеше да продължи въпросната тренировка, не бе ясно.

  - Някой знае ли как се опъват палатки без магия? – Орлова изглеждаше искрено развълнувана. За първи път щеше да бъде на къмпинг по не-магьосническия начин.
  Ясна и Ина, изглежда също очакваха предстоящото с нетърпение. Все пак щеше да има и купон след тренировките. Де, да можеше да каже същото и за момчетата.


  1 точка магия

  Ясна Соколова, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Куидичен лагер Coin10 230
  Ниво : Куидичен лагер 1311
  Статистики :
  Куидичен лагер Streng10 Сила: 74
  Куидичен лагер Shield10 Издръжливост: 86
  Куидичен лагер Brain10 Интелигентност: 90
  Куидичен лагер Runnin10 Ловкост: 90
  Куидичен лагер Magic-10 Магия: 104
  Куидичен лагер Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Куидичен лагер ChocolateКуидичен лагер SausageКуидичен лагер BananaКуидичен лагер DiamondКуидичен лагер EmeraldКуидичен лагер AppleКуидичен лагер MangoКуидичен лагер RubyКуидичен лагер BlueberryКуидичен лагер PearКуидичен лагер TomatoКуидичен лагер ChiliКуидичен лагер SapphireКуидичен лагер BaconКуидичен лагер Cinnamon

  Re: Куидичен лагер

  Писане by Ина Янакиева Сря Юли 26, 2023 11:08 pm


  Какво ли не правеше за Арина. Включително се бе съгласила на този лагер. Вярно, щеше да й помогне с куидичните й способности и малкото останал страх от летене, НО.... Но си бяха в средата на нищото. Беше вързала косата си, като нормален човек, за първи път, без да ползва каквито и да е остри и продълговати пособия за рисуване и просто чакаше Ари.
  Беше забелязала едно момче от Мунгав срещу което се беше била на предният куидичен мач и той разбира се не пропусна да отбележи колко по - добре са се справили те... как ли пък не. Ина обаче нямаше намерение да влиза в спор, това не беше част от характера й и просто му се усмихна и кимна леко казвайки едно леко "да, най - вероятно" .
  И докато всичко това се случваше се появиха и другите! НАЙ - СЕТНЕ! Бе една първият ден, а червенокоската бе нарушила онова първо правило с " не закъснявайте" , малко нетипично за нея. И явно не бе успяла да намери магическата си чантичка за да побере половината й гардероб с все куидичните пособия.

  - АРИ! - Ина се метна отгоре й, като я задуши в прегръдка, а разговора след това бързо смени посоката си. Явно излизаше, че ще бъде в малка група с един приятел и трима почти непознати.. при това всички те бяха опитни играчи по куидич. Какво търсеше тя тук сред тях? Почти се изчерви, но почти и само за момент. Тервел не я остави да го играе притеснено момиченце след като И той я подкачи на тема куидичен шампионат. Сериозно ли всички ги бяха били на куидич до сега? Отборът им трябваше да се стегне, съвсем сериозно!

  - Някой знае ли как се опъват палатки без магия?
  - Май трябваше да го помислиш преди да отидеш на лагер без никакви удобства. - подметна Тервел, а Ина само се засмя. Това изглежда, че щеше да бъде един от големите проблеми... веднага след опъването на палатката.
  - Тези неща си имат инструкции.. пък и колко сложно можеше да бъде. По мъгълските филми ги забиват в земята и...
  - Ама има и стъпки преди това! И не забиват цялата палатка в земята! - изтъкна Арина, като издърпа нещото, което беше оставено за тях от отговорниците на лагера и нааай - вероятно бе палатката им. - Онези металните неща трябва да влязат някъде.
  - Не казах, че забиват палатката в земята,ох бе Ари,бе!
  - Може би от тук. - Ясна посочи отворче в плата, който бе всъщност тяхната палатка. И така момичетата се заеха да разпъват своята палатка, докато двете момчета гледаха леко намусено отстрани. Май идеята за къмпинг хич не им допадаше.
  - Това ще бъде ли достатъчно голямо и за трите ни? - блондинката се зачуди, като оглеждаше все още нагънатия плат. Силно се съмняваше, че ще бъде разширена с магия.
  - Ако трябва ще ме гушкаш вечер. - смигна й Ари след което се засмя и завъртя. На нея със сигурност й харесваше да бъде тук.

  Времето летеше, но палатките им си стояха в окаяно състояние, но петимата се опитваха да си помагат и все пак когато им бе тактично напомнено, че имат около час преди похода изглеждаха видимо притеснени.
  - Чудесно... и после ще се ориентираме без магия.
  - Всъщност ще следваме стрелките. - някой от тях подметна, като това си бе написано, но надали бе толкова просто. Ина очакваше някоя изненада... ,но по - голяма изненада бе, че палатката на момчетата започваше да придобива вид! 

  Арина Орлова, Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Кочо Измирлиев
  Кочо Измирлиев
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Куидичен лагер Coin10 95
  Ниво : Куидичен лагер Untitl40
  Статистики :
  Куидичен лагер Streng10 Сила: 8
  Куидичен лагер Shield10 Издръжливост: 14
  Куидичен лагер Brain10 Интелигентност: 10
  Куидичен лагер Runnin10 Ловкост: 10
  Куидичен лагер Magic-10 Магия: 8
  Куидичен лагер Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : Куидичен лагер Sausage

  Re: Куидичен лагер

  Писане by Кочо Измирлиев Пет Юли 28, 2023 8:40 pm


  Ако някога се чудите за дефиницията на думичката „Мързел“, може да отворите един обикновен мъгълски речник и там ще намерите снимка на Кочо Измирлиев да се излежава до пладне. Леността му бе вроден талант и младежът се справяше отлично в тази насока. Като нищо можеше по цял ден да си седи и бездейства и това щеше да е хубав ден. Все пак не беше напълно безполезен търтей и все се намираше нещо, което да го изкара от мързеливото му агрегатно състояние и да прояви енергия. Куидича заемаше доста предно място що се отнасяше до нещата към които Кочо показваше енергия и куидичният лагер звучеше перфектно. В неговата представа това значеше някакво бунгало вдън горите, цял ден игра на куидич, а вечер весели разговори с приятна компани. Ах, как си нямаше идея колко много греши.
   
  Лагерът всъщност беше до съседното село в горската пустош, където той и други подведени клетници трябваше да играят „Сървайвър“. Разбира се, Арина си отнесе мрънкането и недоволството от всички, На Кочо дори му стана криво за момент, че така се отнасяше към своята приятелка, но подялбата на палатка му звучеше направо отвратително. Буболечки, миризливи крака с чорапи и човешки газове, определено не го печелеше за каузата, но щеше да го преживее някак. Така де, ако някога успеят да сглобят пустите палатки. Защо трябваше да се оправят без магия? Тук талантът на Кочо за мързел блесна с пълна сила и младежът реши да помогне, като не им се пречи. Седне на един дънер и започна да се чеше там, където не го сърбеше докато не чу ядосаният глас на Арина по свой адрес:
   
  - КОЧО! – Бас държеше, че я бяха чули чак в Сливен. – СПРИ ДА ЛЕНТЯЙСТВАШ И ПОМОГНИ!
  Усети как всички погледи се впиват в него и Измирлиев се изстреля от мястото си и започна да оглежда уж внимателно бъдещата палатка. Все пак реши, че не всичко е загубено и все още можеше да се скатае. Започна да раздава заповеди и инструкции, докато в един момент не прикова отново всички гневни погледи в себе си.
  - Добре, спирам. – Измънка под носа си и започна да забива мудно едно от колчетата на палатката в земята…

  Юлий Звездинов and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Тервел Шаханов
  Тервел Шаханов
  Странстващ
  Странстващ


  Галеони : Куидичен лагер Coin10 9
  Ниво : Куидичен лагер Untitl40
  Статистики :
  Куидичен лагер Streng10 Сила: 18
  Куидичен лагер Shield10 Издръжливост: 10
  Куидичен лагер Brain10 Интелигентност: 22
  Куидичен лагер Runnin10 Ловкост: 14
  Куидичен лагер Magic-10 Магия: 8
  Куидичен лагер Clover10 Късмет: 20

  Бобчета : Куидичен лагер PearКуидичен лагер MangoКуидичен лагер SapphireКуидичен лагер SausageКуидичен лагер WatermelonКуидичен лагер Emerald

  Re: Куидичен лагер

  Писане by Тервел Шаханов Сря Авг 02, 2023 1:07 am


  Както можеше да се очаква, без магия нещата се случваха доста бавно. Никой от групичката си нямаше и най-беглата идея как точно се разпъва палатка. Оказа се, че не е достатъчно само да набиеш тръбите в земята и да хвърлиш плата отгоре (пробваха и това; всичко се стовари на земята и трябваше да започнат отначало). Инструкциите, с които разполагаха, бяха като формули по аритмантика: петнадесет картинки със стрелки, числа, точки, запетайки. Двадесет минути спориха кой е „елемент № 3“, докато разберат, че всъщност са взели „елемент № 5“.  Въртяха се с объркани физиономии, подаваха си метални колове, чукове и други абсурдни мъгълски изобретения, а времето минаваше. Всички останали участници вече бяха опънали палатките си и се приготвяха да тръгнат да търсят куидичното игрище.
    
  – Добре, слагам „край“ на този цирк – изведнъж обяви Тервел и хвърли „тръба № 10“ на земята. – Еректо!
  Опита се да произнесе заклинанието тихичко, но така или иначе след това всички наоколо видяха как тръбите полетяха във въздуха, свързаха се една с друга, подредиха се по земята и платът ги обви, издувайки се във формата на… палатка. Още едно заклинание и веднага щръкна и втората палатка.
  Пишеше, че не можеш да използваме магия – Ясна го погледна полусериозно-полуразвеселено. И на нея й беше втръснало да се занимава с палатката и явно се радваше, че Тервел е взел нещата в свои ръце. – Сега някой ще дойде да ни набие по дупетата!
   
  Не ги набиха по дупетата, обаче по-късно им се искаше да го бяха направили, вместо другото наказание. Точно три секунди след разпъването на палатките отнякъде се появи един мъж на средна възраст с обръсната глава, мустак и светли очи. Представи се като Васил Иванов – главен треньор, след което с едно махване на пръчката разруши палатките им и запрати отделните части на различни места в гората. Трябваше да открият частите и да разпънат палатките отново, този път без магия.
   
  Обикаляха между дърветата в пълна тишина. Всички бяха ядосани на Тервел за наказанието: в крайна сметка той беше нарушил правилата, а не те. Иванов обаче им бе заявил, че, щом са дошли като група, трябва да отговарят като група.
   
  Два часа по-късно бяха закъснели толкова много с програмата, че имаше шанс да пропуснат тренировка, а следователно да нарушат отново правилата. Това постави групата в дори по-лошо настроение. Тервел стратегически заби поглед в земята и реши да си мълчи, за да не изнервя допълнително положението – нещо, което си бе цяло постижение за него.
   
  Най-накрая събраха всички части и се приготвиха да разпънат палатките. Имаха половин час, което все пак им даваше някаква надежда, че ще успеят да стигнат навреме за тренировката.
  Тер, ако използваш магия сега, ще наруша с теб правило № 4 – каза Арина с уж сериозен тон, после му намигна.
  Какво е правило № 4?
   Умирането е забранено – каза Кочо.
  –  Ще имаш куидично погребение, достойно за успехите ти в мунгавския шамоионат – подметна му Ина. Това последното определено си го беше заслужил с първия си коментар спрямо нея.
  –  Добре, стига мрънкахте. Дайте ми проклетия „елемент № 1“!
   
  Всички се разсмяха дружно, забравили за момент колко закъсняваха.

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Юлий Звездинов and Ина Янакиева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Куидичен лагер Coin10 35
  Ниво : Куидичен лагер Untitl41
  Статистики :
  Куидичен лагер Streng10 Сила: 43
  Куидичен лагер Shield10 Издръжливост: 43
  Куидичен лагер Brain10 Интелигентност: 45
  Куидичен лагер Runnin10 Ловкост: 45
  Куидичен лагер Magic-10 Магия: 52
  Куидичен лагер Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Куидичен лагер MangoКуидичен лагер PearКуидичен лагер WatermelonКуидичен лагер SapphireКуидичен лагер EmeraldКуидичен лагер PizzaКуидичен лагер SausageКуидичен лагер CabbageКуидичен лагер CheeseКуидичен лагер BlueberryКуидичен лагер AppleКуидичен лагер BananaКуидичен лагер TuttifruttiКуидичен лагер BaconКуидичен лагер RubyКуидичен лагер HoneyКуидичен лагер ChocolateКуидичен лагер ChiliКуидичен лагер DiamondКуидичен лагер Birthday1 

  Re: Куидичен лагер

  Писане by Арина Орлова Съб Авг 05, 2023 12:59 am


  Опит пореден...

  Някак си елемент номер 1 се оказа страшно несъвместим с живота и този обозначен като номер 2. За няколко минути се развиха страшни теории.
  Кочо предположи, че банда тролове са се промъкнали нощес и са разбъркали всички комплекти за палатки и затова конструкциите им приличаха на правоъгълен басейн. Желанието му да ги издири и разпита, не беше одобрено от мнозинството.

  Ари, предложи да използват матиматическо уравнение - питагоровата теорема, за да преценят дали елементите 2 и 1 са подходящи един за друг. Беше го видяла в мъгълско шоу, но останалите не бяха убедени, че ще свърши работа.

  Ина изглеждаше готова да убие червенокосата. Неините идеи се въртяха около обещание за оскубани къдрици и това да препишат от лагерниците, които се справят. Може би, щеше да се получи, но...Измерлиев използва момента да натърти, че това била много „не-мъжка постъпка”.

  Така, докато той се опитваше да се скатава и да дава акъл, девойките и Тервел го раздаваха като маг-строители на египетски пирамиди. Шаханов го играеше инжинера и услужливо зяпаше схемата и посочваше различни елементи, докато момичетата се опитваха да ги сглобят. Някой успешно си паснаха, докато други приличаха на жаба, разпльокала се в разтопен сладолед. Накрая  успяха да скалъпят нещо, което приличаше...

  - Това наистина ли е палатка?
  - Да, вижте – има четири стени и не се клати!
  - Тогава защо не използвахме елемент номер 2?
  - Мъгълски простотии... върви ги разбери!  
  - Изглежда прилично!
  – в думите на Ясна се губеше едно  „почти”, но лилавокосата беше ухилена до уши и се забавляваше. Тя, както и Арина, явно не се притеснявяше от полевите условия на живот и липсата на удобства.

  Може би, щяха да стоят и дискутират този екзестенциален въпрос още дълго време. Но в същия миг, в небето над тях се появи странен надпис. Златните букви имаха хиляди завъртулки и стрелкички, почти наподобяваха стратигическа схема на куидична формация.

  С малко повече мъка, можеше да се разчете:

  „ЕТАП 1 – завършен! Остава Ви 1 час, за да откриете игрището!
  Следвайте златните стрелки! Началото ще откриете в палатките!”.

  - Арина, сигурна ли си, че това е „лагер”, а не средновековен събор за мъчения? – гласът на Янакиева звучеше нещо средно между „още малко и ще те убия” и „по-добре да няма други изненади или...”.
  - Спокойно, бе, хора! Просто трябва да следваме стрелките.
  - А къде са стрелките?
  – Тервел от рано търсеше слона в стаята.
  - Пише, че трябва да открием следата в палатката. – Ясна продължаваше да е все така спокойна.
  - Значи, просто ще погледнем в палатката.

  Звучеше просто. Сигурно бързо щяха да стигнат до игрището.

  Ясна Соколова, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Ясна Соколова
  Ясна Соколова
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : Куидичен лагер Coin10 39
  Ниво : Куидичен лагер Untitl42
  Статистики :
  Куидичен лагер Streng10 Сила: 28
  Куидичен лагер Shield10 Издръжливост: 24
  Куидичен лагер Brain10 Интелигентност: 28
  Куидичен лагер Runnin10 Ловкост: 28
  Куидичен лагер Magic-10 Магия: 40
  Куидичен лагер Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Куидичен лагер PearКуидичен лагер MangoКуидичен лагер ChiliКуидичен лагер SausageКуидичен лагер WatermelonКуидичен лагер SapphireКуидичен лагер EmeraldКуидичен лагер Birthday1

  Re: Куидичен лагер

  Писане by Ясна Соколова Вто Авг 29, 2023 10:50 pm


  Всички се юрнаха наведнъж в платката и тя заплашително се огъна на входа. Всеки момент щеше да падне и мъките им да започнат на ново. Но по някаква причина, която остана непонятна за Ясна, палатката издържа и групата ученици се изсипа на един дъх в нея. Но както се очакваше тя беше празна. По-късно, когато всеки извадеше своя спален човал и принадлежностите, които беше взел (Ясна нямаше търпение да види какво точно Тервел беше помъкнал със себе си, защото беше сигурна, че няма грам да се разочарова :д) палатката щеше да стане пренаселена. Но сега, нямаше нищо, което поне малко да ги наведе на следа къде е игрището.

  - Ама... тука няма нищо! - разочаровано каза Ина, която беше някак си успяла първа да влезе въпреки сборното промушване през входа на палатка. Интересно, че дори беше успяла и Тервел да избута. Дори Арина, която беше станала прилично нетърпелива да стигне куидичното игрище, не беше успяла да влезе начело.
  - Ама... нищо-нищо... - Кочо констатира, това, което всички си мислеха.
  - Чакайте, не бързайте толкова. Нека помислим. - Ясна се опита да размаха ръце, но рамото на Ари и това на Шаханов силно я притискаха като в мелачка. Не че се бе подвизавала в такава, но беше сигурна, че усещането беше близо до това в момента. Само с тази разлика, че тук ухаеше на екзотичните парфюми, които Арина обожаваше да ползва и беше заклела Тервел да ѝ носи от всички странни места, които посещава и ще посети в бъдеще. Кога сключиха този пакт, Соколова не разбра. А и май нямаше много значение. Важен беше крайния ефект, който понякога много сериозно ѝ се натрапваше в носа.

  - Кога мисленето ни е помагало. - пошегува се Тервел и всички се разхилиха.
  - Когато нямаме по-добра идея, плюс не можем да си решим проблемите с магия... значи трябва да си размърдаме мозъците и да видим какво можем да открием. - Ясна разбута рамената и ръцете около нея и свали раницата си. Започна едно продължително бърникане и тършуване из нея, докато след едни дълги две минути не успя да намери това, което търсеше.

  - Какво е това? - Тервел изглеждаше възмутен.
  - Фенерче. - гордо отвърна Ясна.
  - Фе-нер-че? Ама че смешна дума. - Лъчкото невярващо погледна към нея.
  - Да, версия на Лумос, ама за мъгалите. - търпеливо обясни бъдещата седмокурсничка, но нетърпеливо натисна копчето в задния му край. Палатката се озари в ярка жълтеникава светлина, която сигурно щеше да прогори и дупка в палатка, ако беше оставена за по-дълго.
  - Боже господи! - викна Кочо и се опита да скрие очите си. - Какво е това... средство, с което да ослепеем ли?!
  - Ох, съжалявам... директно пуснах най-силната степен на светене. - Ясна разцъка още няколко пъти копчето, докато не стигна до приятната и мека светлина, която търсеше. - Така е по-добре. - каза накрая и започна да осветява палатката от вътрешната ѝ страна.
  - За какво ни е... тук няма нищо. - Ина май започваше да губи търпение и искаше да излезе на въздух.
  - Заради това! - каза Ари и посочи надясно, където фенерът се беше заковал на едно място.

  Арина Орлова, Ела Благоева, Люба Бюлбулева and Ина Янакиева харесват този пост.

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Куидичен лагер Coin10 230
  Ниво : Куидичен лагер 1311
  Статистики :
  Куидичен лагер Streng10 Сила: 74
  Куидичен лагер Shield10 Издръжливост: 86
  Куидичен лагер Brain10 Интелигентност: 90
  Куидичен лагер Runnin10 Ловкост: 90
  Куидичен лагер Magic-10 Магия: 104
  Куидичен лагер Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Куидичен лагер ChocolateКуидичен лагер SausageКуидичен лагер BananaКуидичен лагер DiamondКуидичен лагер EmeraldКуидичен лагер AppleКуидичен лагер MangoКуидичен лагер RubyКуидичен лагер BlueberryКуидичен лагер PearКуидичен лагер TomatoКуидичен лагер ChiliКуидичен лагер SapphireКуидичен лагер BaconКуидичен лагер Cinnamon

  Re: Куидичен лагер

  Писане by Ина Янакиева Съб Сеп 02, 2023 11:55 pm


  Почваше да губи търпение, а и въздух. Искаше да излезе от тази палатка. Малкият й размер й беше позволил да се набута вътре преди всичко, но същият този малък размер някак си работеше срещу нея в опита да излезе.
  Тервел се извисяваше на входа като трикрилен гардероб, който нямаше шанс да бъде помръднат... как ли пък не!
  - Въздух, въздух! - макар и фенерчето, което бяха намерили да осветяваше магическите стрелки, които трябваше да следват, то глътката въздух за Ина бе по-важна. Обичаше прегръдки, обичаше групови прегръдки, не обичаше борбите в малки мъгълски палатки, които дори не бяха разширени с магия за да има грам удобство. И въздух.

  След този ад, заради който закъсняваха, малката им група тръгна към гората, като Ясна държеше фенерчето. Какво интересно приспособление. Имаше различни етапи на светлина! Не бе точно като Лумос и Лумос Максима. Разбира се, Ина беше виждала фенерче. Някога, някъде по магазините в София. У дома такова нещо нямаха. Не им е било нужно. Други мъгълски технологии се намираха, като любимото нещо на баба й – телевизорът, но фенерче – не.
  Може би трябваше да се снабди с едно, за всеки случай. Никога не знаеш кога магията няма да може да ти помогне, а мъгълските джунджурии биха.

  Първоначално всичко изглеждаше лесно – наляво,надясно,напред. Стрелка след стрелка. Но Ина не спираше да мисли защо не им е позволено да използват магия? И от къде Тервел бе намерим малко кръгло нещо със стрелкички сочещи посоките на света, по което тропаше с пръст.
  Когато стигнаха то едно разклонение моментално се сформираха две групи – едната държеше да отидат на ляво, а другата на дясно.
  - Тук стрелките са по-ярки! - твърдеше Тервел. - Така блестят, че ти говорят.
  - Не. Не си прав.
  - Кочо бе кръстосал ръце и си искаше другата пътека.
  Дали пък това „не използвайте магия“ не бе свързано с тази ситуация по някакъв начин?
  Ина седеше и умуваше, докато от двете й страни се водеше спор на живот и смърт. Децибелите, които се покачваха започваха да прогарят ушите й.
  - Да хвърлим монета! - тя извади от джоба си един галеон.
  - Съгласна съм! - Ари кимна и застана на нейна страна.
  - Ако няма друг начин... - Ясна не изглеждаше много сигурно в това. Да, винаги можеха да тръгнат първо по едната пътека и, ако се окажеше задънена улица да се върнат. Или да се разделят. Лошо щеше да е едните да стигнат до игрището, а другите да са на среща с планински трол, ако тук имаше такива.

  Монетата бе хвърлена. Ези. Тръгнаха на дясно, като всички внимаваха къде стъпват без Тервел, който някак бе заел позицията на лидер. Обясняваше нещо на Арина и Ясна, когато мрежа от нищото се обви около него и го вдигна във въздуха. Капан?!
  - Добре ли си, там горе? - Ясна погледна към него.
  - Свалете ме! Казах ви, че трябваше по другият път да тръгнем!

  Явно заради точно тези неща магията бе забранена. Но пък с усилие, качване на конче, малко зъби, пожертван маникюр и ножче (което беше удобно намерено в храстите от Арина), Тервел бе освободен, а групата продължи да върви напред, като този път внимаваше да не настъпи или бутне нещо, което не трябваше да е там.
  Каква ирония обаче, че щом пристигнаха до стадиона бяха отново почти закъсняли, а можеха да видят и други групи идващи от друга пътечка. Явно който и път да бяха избрали пак щяха да стигнат до тук. Само дето се изпокараха...
  - Наай-сетнее!! Ще летим! - Арина бе като дете на Коледа (не че знаеше какво е Коледа) и се затича напред за метли и екипировка. Ина въздъхна дълбоко и не особено сигурно. Дали и това игрище имаше гравитационни заклинания?
  „Какво не правя за теб Арино, някой ден ще ме убиеш... и пак ще се чудя от къде ми е дошло“ , мислеше си русокоската, докато вървеше след всички сякаш я бяха довлекли тук на сила, което си и беше донякъде така.

  Арина Орлова, Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Куидичен лагер Coin10 35
  Ниво : Куидичен лагер Untitl41
  Статистики :
  Куидичен лагер Streng10 Сила: 43
  Куидичен лагер Shield10 Издръжливост: 43
  Куидичен лагер Brain10 Интелигентност: 45
  Куидичен лагер Runnin10 Ловкост: 45
  Куидичен лагер Magic-10 Магия: 52
  Куидичен лагер Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : Куидичен лагер MangoКуидичен лагер PearКуидичен лагер WatermelonКуидичен лагер SapphireКуидичен лагер EmeraldКуидичен лагер PizzaКуидичен лагер SausageКуидичен лагер CabbageКуидичен лагер CheeseКуидичен лагер BlueberryКуидичен лагер AppleКуидичен лагер BananaКуидичен лагер TuttifruttiКуидичен лагер BaconКуидичен лагер RubyКуидичен лагер HoneyКуидичен лагер ChocolateКуидичен лагер ChiliКуидичен лагер DiamondКуидичен лагер Birthday1 

  Re: Куидичен лагер

  Писане by Арина Орлова Сря Сеп 13, 2023 3:03 am


  Ари се ухили при вида на куидичното игрище. Йес! Най-накрая бяха успели! Идеше й още сега да грабне метлата и да си уреди приятна среща с червената си любов, когато треньора – Иванов навлезе с намусеното си лице на терена. Личеше си, че не му беше приятно да се разправя с разпасани групи ученици.
  Бяха закъснели цели ПЕТ минути! О, представяте ли си каква наглост!

  Орлова вече беше готова да полети, но нещата не се развиха според плана. Човечецът изомагьоса една грамадна дъска и започна да рисува някакви странни кръгчета, чертички и триъгълничета. Май им обясняваше някакви схемички за мъгълски футбол или нещо такова.

  - Това ли е великия ти куидич? – сръчка я Ина, хвърляйки и един от онези недоволни погледи.
  - Ами, треньора е нов. – оправда го набързо, Ари, но вътрешно и тя искаше вече да приключват с тези увертюри и да минат вече към истинската игра. – Нов подход, методи, бля...сещаш се.
  - Аре, по-тихо сте се кискали там! – намръщената физиономия на Кочо бе способна да убие и най-оживеяния разговор. Двете момичета се спогледаха и Орлова вдигна небрежно рамене.

  --

  Първият ден премина странно – играха куидич, но не съвсем. Отборите не бяха традиционни, гончиите бяха поне дузина и от двете страни, а биячите имаха нелеката задача да си изберат подходящата жертва за убиване. Единствено пазаците си висяха  пред обръчите и наблюдаваха с интерес мелето във въздушното пространство.

  --

  Третият ден ги, Иванов отново експерементираше. Схемите от мъгълския футбол бяха пренесени на игрището и само се чуваха викове със странни комбинации като: „ЧЕРНО ПАТЕ!” и „Зеленоок динозавър”.

  -

  Лагерът приключи по-бързо от очакваното.

  Разбира се, никой не прие предложението на Ари за маг-такси. Тервел вече се бе научил да пази по-добре живота си, а Ясна имаше по-интересни представи за пътуване. Кочо се изпари на някъде, пожелавайки зла ваканция,  Ина – е, тя нямаше голям избор.

  Все пак Арина й беше обещала ягодов шейк и торта като компенсация за липсата на удобства.

  ---- КРАЙ ----

  Ясна Соколова, Юлий Звездинов and Бранимир Даргов харесват този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 12:19 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!