Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Мелачката

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Мелачката

  Писане by Разказвачът Съб Юли 22, 2023 2:27 am


  Custom Image

  Новото ръководство на училището е разделило учениците на две групи: „Редови“ и „Издигнати“. Във групата на „Издигнати“ се включват всички ученици, които имат някакъв вид магическа дарба или поне потенциал да добият такава. В групата на „Редовите“ са всички останали. На пръв поглед Издигнатите имат доста по-ограничен режим от този на Редовите, защото тренират по трима и изпитанията им не се случват наистина, а са само симулации в съзнанието им. Затова Редовите не вярват, когато виждат, че Издигнатите са дори по-уморени от тях, на ръба да се разпаднат след всяка симулация.

  Тренировките на Редовите се провеждат в така наречената „Мелачка“ (вийлите я наричат „Базов тренировъчен център“). Тя се намира в двора на училището, близо до куидичното игрище, и представлява едноетажна дървена постройка с кръгла форма и купол за покрив. Отвън изглежда малка, но отвътре е разширена с магия до огромни размери. Прилича на мъгълски стадион. Вътре е мрачно, безцветно и студено.

  От Редовите се очаква да се явят при своята вийла отговорник в „Мелачката“ не по-късно от два часа следобед, включително когато имат часове до един и половина. Всички тренират заедно, като за десет души отговаря една вийла. Тя ги наблюдава по време на тренировки и всяко нейно нареждане трябва да се изпълнява стриктно.

  Тренировките започват с „разгряване“: заклинания за повдигане на тежки предмети (например каменни колони), за стрелба по движещи се мишени (това обикновено бяха закъснелите за „Мелачката“) и защита от летящи предмети (ябълки, круши, портокали, а понякога и непослушни ученици). След това всички се разделят на два отбора за „битка“. Вийлите омагьосват „Мелачката“, за да наподобява гора, пустиня, камениста долина и др. Теренът и времето се сменят всеки път. Понякога вали дъжд, друг път пече много жарко слънце. Двата отбора получават списък със задачи, които трябва да постигнат, докато се борят с другия отбор. Винаги има основна цел: да достигнат някоя точка, да открият предмет, да победят опасно магическо създание, но и подцели: например да използват отвара за уголемяване, да заловят поне петима ученици от другия отбор и т.н. По време на битка може да се употребяват всякакви заклинания, но не и физическа сила. Вийлите следят стриктно битките и рядко допускат да се получат тежки наранявания от терена или от конфронтация между участниците. Отборите са насърчавани да се тренират като врагове и никой не иска да загуби, защото после трябваше да стои още един час в „Мелачката“.

  Тренировките нормално приключват в пет часа. На излизане всеки ученик получава коментар от вийлата отговорник, които най-често са „Незадоволително“ или „Задоволително“. Доста мотивиращо, няма що.
   

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

   Ела Благоева, Косара Вълканова, Люба Бюлбулева and Варна Дорадо харесват този пост.


    В момента е: Пет Май 24, 2024 2:37 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!