Илиян успя да избяга успешно от "затвора" в който го бяха натъпкали, е не без помощ. Беше благодарен на Исмаил, за указната му подкрепа, а сега беше време да си върне момичето. Щеше да е трудно и го знаеше. Илиян беше реагирал като тотален кретен, а приятелката му го избягваше. Не бяха късали, а скарали .
Ето я и нея ! Илиян я вижда и се спуска към нея. Време е да си я върне ! Нямаше вариант да не успее. Не се знае защо, това беше и коридора, където и тръгнаха. Люба, като че ли го забеляза в далечината и опита да се отдръпне настрани. Нямаше да стане това.
-Люба ! Стой !
Това и беше .. мамка му. Люба побягна. Тръгна да бяга, Илиян след нея. Двамата продължаваха. Илиян продължаваше с виковете да я настигне. Накрая.. успя в ъгълчето, точно до стената, където беще станала „магията“ . Илиян се подпря над нея. Последва кратко мълчание. Двамата се гледаха, без да продумат и дума. Илиян в този момент се свали, за да я целуне, но тя извърна лице.
-Виж.. знам всичко. Не трябваше да реагирам така ! Ревнувах.. заболя ме, защото си помислих неща. Отбягваше ме и си помислих, че ти и той.. както и да е. Знам истината.. нека поговорим !