Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  Небесна Звездинова

  Небесна Звездинова
  Небесна Звездинова
  Преподавател по Билкология, ръководител на дом „Южен вятър”
  Преподавател по Билкология, ръководител на дом „Южен вятър”


  Галеони : Небесна Звездинова Coin10 50
  Ниво : Небесна Звездинова Untitl37
  Статистики :
  Небесна Звездинова Streng10 Сила: 8
  Небесна Звездинова Shield10 Издръжливост: 2
  Небесна Звездинова Brain10 Интелигентност: 2
  Небесна Звездинова Runnin10 Ловкост: 6
  Небесна Звездинова Magic-10 Магия: 4
  Небесна Звездинова Clover10 Късмет: 6

  Небесна Звездинова

  Писане by Небесна Звездинова Чет Юли 20, 2023 9:59 am


  Име: Небесна Звездинова (ако се беше родила в друг живот)
  Кръв: Нечистокръвна (¼ вийла)
  Години: 43
   
  Небесна Звездинова Nebesna3

  Способности: Няма специалните способности на Вийла, за магиите и трябва магическа пръчка. Вече почти изцяло прави само безсловестни магии. Като частична Вийла може да се свързва с природата и има талант да намира наистина редки магически билки и животни. Изключително добра в отварите и защита срещу черните изкуства.

  История: Когато си роден в изключително черно семейство и когато се научиш да четеш и ти връчват първата ти книга за Черни изкуства, няма как да нямаш съдбата на Небесна. Малкото, което знае за родителите си е, че баща и се оженил за жена с кръв на Вийла. Дядо ѝ и чичовците и лелите ѝ твърдяха, че Вийлата го омагьосала с магията си. Двамата избягали, но скоро били намерени от семейството ѝ и измъчвани до смърт. Дядо ѝ прибрал новороденото дете и я кръстил Кала, заради калната ѝ кръв. Никой от семейството ѝ не я обичал, заради долнопробния ѝ произход, но продължавали да я гледат. Дядо й имал планове за нея, но Небесна била по-умна от него. Усвоила всичко, което знаела от него, инсценирала смъртта си (била научила урока от родителите си) и се сляла в света на мъгълите. Единственото, което носела със себе си, били дрехите по нея.
  И така се родила Небесна Звездинова. 
  В началото тя се чувствала много самотна в непознат свят, за който не знаела нищо. Нямала пръчка, нито пари. Тя изпаднала в тежка депресия и загубила магическите си сили. Потърсила помощ от клана на майка й. Животът ѝ в селото на вийлите сред природата и помогнало да се справи с ужасите, които е преживяла като и да се свърже отново със себе си. След година и половина била напълно излекувана и напуснала селото.
  След това Небесна започнала да живее като безпомощна сред мъгълите и срещала Лили Атанасова, учител по карате 1 Дан, която й преподавала карате. Двете се влюбели една в друга. След като няколко години живели заедно, решили да имат дете и Небесна да е майката. Когато Небесна забременяла, тя върнала магическите си способности, но не казала на партньорката си. Небесна била сигурна, че синът им Юлий също ще има магически сили и се страхувала, че истинското ѝ семейството ще разбере за него и ще искат да ѝ го отнемат за наказание. Параноята останала с нея и затова започнала отрано да учи сина си, да се защитава. Имала достатъчно години, за да го подготви за войната с тях, преди Юлий да замине да учи в “Мунгов”. 

  През втората година от обучението на Юлий в “Мунгав”, Небесна не беше получава известие от него повече от месец и тя разтревожена потърси жената, която последно беше видяла сина й. Илияна също не беше получила писмо от племенницата си, затова двете разтревожени майки и техен общ приятел измислиха план как да внедрят Небесна като учителка по Билкология в Замъка. Планът им се оказва успешен и вийлата е новата преподавателка там и по една случайност и е поверен поста за Ръководил на Южен вятър, в чийто дом тя е учила, а сега и сина й.
  След като пристига в Замъка, Небесна е ядосана от отношението на Вийлите към учениците. Тя поддържа през цялото време контакт с външния свят чрез магически учебник с картинки по Билкология. Включва се в тайното събиране на учителите, но когато разбира, че те нищо няма да направят, се колебае дали да се свърже с бившето си семейство Шаркови, които я мислят за мъртва от години. Тя се опитва да улесни живота поне на нейните повереници от Южен и организира екскурзия в Призначния лес, далеч от режима на вийлите и тайно се радва малките бунтове от страна на учениците. Тя беше готова да ги подкрепи също тайно, стига да се отървеше от витлата, която следеше всяка нейна стъпка.  

  Характер: Като всяка Вийла, полувийла, Небесна е свободолюбива, трудолюбива и изключително умна. Затворените пространства я притискат и задушават. Чувства се жива, когато е сред природата. Обича билкарството и това определя професията й. Когато остава сама сред мъгълите, започва работа в една дрогерия и когато събира малко пари отваря собствена дрогерия, а след години отваря и специална част за магьосници, където продава редки билки и отвари на специални клиенти. 
  Небесна не е изключителна майка, въпреки че обича Лили и Юлий, тя повече обича свободата си. Но към хората, които спечелят сърцето й, е много добра и състрадателна, а хората, които мрази - стига бързо до другата крайност. 

  Магическа пръчка: Когато си връща магическите си способности си изработва сама магическа пръчка като дървото и сърцевината и бяха доброволно подарени, а една полувийла (магьосница) от нейния клан и помога да сплете магиите на дървото и магическото животно в едно цяло. 

  Външен вид: Вийлите са описани в книгите като неземно красиви, вечно млади моми, с тънка снага (“самодивска”), с дълги коси и чародеен поглед. Небесна се опитва да скрие красотата си, като променя косата си от сребристо руса на златисто руса. Същото е правила и с Юлий, но при него магията трайно е променила косата му, а тя трябва всяка година да обновява магията. Чертите на лицето й са също изцяло променени с постоянна магия и така никой не може да я разпознае. Единственото, което издава стария й образ са очите - небесно сини. Въпреки че вече е над 40 години, на лицето си няма нито една бръчка и кожата и е свежа като на 20-годишно девойче.

  Исмаил Колимечков, Люба Бюлбулева, Ина Янакиева and Зинаида Кражова харесват този пост.

  Пейо Желев
  Пейо Желев
  Преподавател по Трансфигурация
  Преподавател по Трансфигурация


  Re: Небесна Звездинова

  Писане by Пейо Желев Чет Юли 20, 2023 6:32 pm


  Героят е одобрен.

   В момента е: Пет Май 24, 2024 12:27 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!