*Темата с писмата от всички приятели на Люба до Люба - времето е след моренцето*
Една вечер на прозореца на Люба се появи огромната сянка на Немезида и малкия колет (добре де огромен), тупна на леглото на момичето в дома на Илияна. Отваряйки пакета вътре можеше да се намери едно копие на Властелина на пръстените и едно кратко писмо.
Сега разбирате ли защо пакетА беше голям? Властелинът на пръстените не беше книга, която можеше да се нарече малка, а Исмаил я наричаше и Библията на книгите. Можеше да я прочетеш, да си подпреш вратата с нея, несериозно!, да удариш някой, бичбожии, или дори да я използваше за стъпало към по-висок рафт, анатема! Въобще мултифункционална! И всевишна!
Една вечер на прозореца на Люба се появи огромната сянка на Немезида и малкия колет (добре де огромен), тупна на леглото на момичето в дома на Илияна. Отваряйки пакета вътре можеше да се намери едно копие на Властелина на пръстените и едно кратко писмо.
"Скъпи хобит,
понеже още намирам за покъртително странно, че не си прочела любимата ми книга, ти взех едно копие на Властелина. Не можеш вечно да четеш за растения, а лятото е чудесно време да изчетеш една книга за магьосници. Като я минеш, ще си направим гледане в Мунгав, за да осъзнаеш колко съм прав и колко си грешала ти, че се дърпаш всеки път като хобит, искащ 3та закуска и чай. Моля те, дай ѝ шанс.
С много л'бов, Исмаил.
Послепис: Смятам да пратя по една книга на всеки от групата ни, но не съм убеден, че Илиян може да чете. Може ли?
Послепис, послепис: Да пратя ли и едно копие на леля ти? Плюс Вино? Мед? Трева от запаса? Имам чувстото, че беше крайно гостоприемна с нас.
С л'бов, Исмаил"
Сега разбирате ли защо пакетА беше голям? Властелинът на пръстените не беше книга, която можеше да се нарече малка, а Исмаил я наричаше и Библията на книгите. Можеше да я прочетеш, да си подпреш вратата с нея, несериозно!, да удариш някой, бичбожии, или дори да я използваше за стъпало към по-висок рафт, анатема! Въобще мултифункционална! И всевишна!