Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Алкан Кадриев

  Алкан Кадриев
  Алкан Кадриев
  Ръководител на Управление „Сътрудничество с магически раси” и член на Магисъбора, Министерство на магията
  Ръководител на Управление „Сътрудничество с магически раси” и член на Магисъбора, Министерство на магията


  Галеони : Алкан Кадриев Coin10 50
  Ниво : Алкан Кадриев Untitl37
  Статистики :
  Алкан Кадриев Streng10 Сила: 6
  Алкан Кадриев Shield10 Издръжливост: 2
  Алкан Кадриев Brain10 Интелигентност: 4
  Алкан Кадриев Runnin10 Ловкост: 4
  Алкан Кадриев Magic-10 Магия: 4
  Алкан Кадриев Clover10 Късмет: 2

  Алкан Кадриев

  Писане by Алкан Кадриев Съб Юли 08, 2023 3:37 pm


  Дипломацията е могъщо оръжие.
  За човек, който знае как да я използва,
  тя дава възможност да се печелят битки без кръвопролития и ненужни жертви.
  Бедата на този свят е, че повечето хора не са си направили труда
  да придобият това умение. 
  Алкан Кадриев
  Алкан Кадриев Aiden213  Алкан Кадриев Aiden_13  Алкан Кадриев Aiden12


  за приятелите: Ал/ за колеги: Кадриев/ зад гърба му: Белия мечок
   Шестдесетгодишен
  Чистокръвен

  Служител на Министерството на Магията,
  Ръководител на отдел  „Сътрудничество с магически раси”
  Член на Магисъбора
  бивш аврор
  Завършил Дурмщранг с Отличие.
  Месторождение: Тетевен
  Местожителство: Троян
  Семейно положение: вдовец
  Лик: Aiden Brady/Shaw
   „Колкото роби – толкова врагове.”


    Още в Древен Рим са схванали отлично тази максима, която по някаква причина убягва на  голяма част от участниците в политическия живот на днешния магически свят.  Сами създаваме враговете на своя свят, когато не ги допускаме в границите му, като ги отхвърляме без да им дадем шанс да се докажат достойни за него. Когато позволяваме на различията да всяват ирационален страх в сърцата ни, вместо да се възползваме от предимствата, които могат да ни донесат.  И все пак… не е ли иронично, въпреки че римските философи са осъзнали безсмислието на войната преди толкова много години и до ден днешен продължават да съществуват варвари, копнеещи да носят разруха и унищожение?  Цивилизацията никога не е била способна да спре варваризма.   Какво тогава би могло да му се противопостави? 


  Подобни  размисли запълваха главата на беловласия старец през повечето време, все търсеше решения за вече съществуващи или вероятни проблеми. Философията бе част от същността му.  Вярваше, че не е възможно да съществува проблем без резолюция,  просто някои решения бяха по-сложни от други, изискваха  компромиси  и носеха след себе си тежки последствия. Но все пак трябваше да бъдат взети.  Неслучайно заемаше този пост вече двадесет години - можеше да предвиди и да се справи с последствията от заповедите си.  Известно му бе, че Ръководителят на всеки отдел трябва да е като скала, на която останалите да се уповават.  Макар че той самият често се чувстваше като Атлас, понесъл проблемите на целия свят върху раменете си, се стараеше да го прави с гордо изправена глава и с достойнство - овехтяла дума, според мнозина, ненужна в политиката, но той бе също толкова вехт, нали?  Служителите на Министерството бяха устоите, върху които се крепи обществото на магьосниците. Винаги се бе приемал точно така - като човек, който служи на другите. Никак не му се харесва, когато някой негов колега си мисли, че да си част от политическата класа означава да се ползваш с привилегии.  Може би младостта им ги оправдаваше… но и той бе млад някога.
  Ad virtutem via ardua est…***
                                           … и Алкан се стараеше да го извърви преди всичко с достойнството, което му бе внушено от мъгълските книги, озовали се „незнайно” как в дома на родителите му в Тетевен. Не вярваше, че мъжеството се подразбира от самосебе си, заради пола нито пък, че мъдростта идва  с възрастта.

  Като отроче в семейство на потомствени аврори Алкан отрано бе посветен в дефинициите за „добро” и „зло” , които по детски  свързваше с позволени и непозволени неща.  Преди да научи каквото и да било друго за света около себе си,  вече бе обучен в движението на магическата пръчка при различни защитни заклинания, това че все още не можеше да изговаря дори името си правилно, а какво оставаше за сложните вербални словосъчетания, обозначаващи съответните магии, бе незначителна подробност за дядо му.  Поради това за мнозина бе изненадващо, че родителите му решиха да го запишат в Дурмщранг, вместо в логичния за всички на балканите избор – Мунгав. Всеизвестно бе, че в северното училище се набляга на Тъмната магия и повечето му възпитаници в последствие се изявяваха с не-до-там-приемливи неща,  но според Кадриев старши не можеш да се бориш с нещо, което не познаваш достатъчно добре. Не искаше синът му да расте в презащитена среда и да се окаже неподготвен за света, който  го очаква след завършването на училище.
   
  Съвсем естествено бе след дипломирането с престижен успех да продължи по стъпките на  баща си, дядо си, прадядо си и всички останали преди тях.  Направи го. Младши аврор Кадриев, седмо поколение аврор. Гордостта на семейството си. Докато в един не особено хубав ден осъзна, че насилието, дори когато бе използвано в името на доброто, поражда единствено още насилие, запечатвайки омагьосания кръг от омраза. Идеализмът вече бе разцъфнал в младежката му душа, подтиквайки го да търси други методи да промени онова, което не харесва в света.

   Като придружител и отговорник по сигурността на служители от отдела по "Международно магьосническо сътрудничество" на различни дипломатически мисии по всички краища на света открива, че има дарба на медиатор.  Желанието му за преквалификация е посрещнато със смесени чувства от различните Ръководители на отдели.  Но Кадриев се справя отлично с поставените му задачи, като бързо си изгражда репутация на човек, способен да убеди всеки във възгледите си, без да се налага да влиза в спор, като в същото време успяваше да спечели уважението на опонента си.

  Благодарение на безупречната си служебна характеристика и  безспорния си талант да разрешава конфликти, само за  няколко години успява да се издигне в йерархията до заместник-ръководител на отдела за „Международно магьосническо сътрудничество”.  След като в Отдела за „Сътрудничество с магическите раси” избухва публичен скандал и Ръководителят  си подава оставка, Алкан получава предложение да заеме мястото му. Според мнозина Кадриев е най-удачният избор и назначението му не среща възражения. Самият Отдел отдавна се слави като "проблемен", тъй като отношенията между хора, вампири, върколаци, вийли, кентаври и други разумни магически създания никога не са били особени топли, но бившият аврор е амбициран да промени това.
  Заема поста вече двадесет години. Успява да предотврати няколко бунта и да потуши редица кръвни вражди между различните видове.  Споменатите постижения му печелят място в Магисъбора.

   
   Достолепен и внушителен са думите, които описват подобаващо външния му вид.  Изрядно поддържаната бяла брада и чуплива сребриста коса показват, че отдавна вече не е първа младост, даже втора не е, но той приема старостта като привилегия, отказана на мнозина. Елегантните костюми са неделима част от ежедневието му, дори когато не е на работа. В това отношение е истински педант, не допуска никога гънка да нарушава повърхността на дрехите му. Проницателните му светлосини очи са запазили твърдостта си, въпреки че Паякът на старостта разпростира все повече ситната си паяжина от бръчки около тях.  Изтънчените обноски  изглеждат съвсем непринудени в маниера му на движение.  Въпреки възрастта си, все още може да се похвали със завидно телосложение, добра физическа форма и височина над средната за мъж.  Убеден е, че представителите на Министерството трябва да бъдат морални стожери на обществото, никога името му не е било замесвано в публичен скандал. Слави се с безупречната си репутация.  Вярва, че няма трудни решения, само хора неспособни да поемат отговорност.


    Най-великото оръжие, създавано някога е дипломацията.
  За съжаление, тя не може да бъде използвана срещу онези, които не я владеят.
  За разлика от всяко друго оръжие.
  Бонус:
  • Увлича се по древни философи.
  • Владее перфектен латински.
  • Не говори за личния си живот, но е щастлив дядо на прекрасно момиченце.
  • Любимата му книга е "Нравствени писма до Луцилий".
  • Праволинеен до безкрайност.
  •Отличен медиатор.
  *алкан - с геройска кръв, от турски.

  ** кадрие - чест, доблест, от турски.
  *** труден е пътят към мъжеството, от латински.  Ясна Соколова, Борис Захариев, Пейо Желев, Ела Благоева, Люба Бюлбулева, Филип Болярски and Ина Янакиева харесват този пост.


   В момента е: Нед Май 19, 2024 7:48 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!