Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Уроци по Древни руни и Аритмантика

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Уроци по Древни руни и Аритмантика

  Писане by Разказвачът Чет Юли 06, 2023 10:21 pm


  Custom Image

  Класната стая по Аритмантика и Древни руни се намира на първия етаж на Северната кула. Стените на помещението от пода до тавана са покрити с дъски за писане, както и с плакати, изобразяващи символи, числа и схеми. Чиновете представляват обикновени дълги маси, на които се побират по десетина души. Атмосферата е много научна и сериозна.

  Преподавателят по Аритмантика и Древни руни – проф. Галатея Крачунова, е около 40-годишна, висока, стройна и доста слаба. Има къса руса коса и леко извънземно излъчване, може би до голяма степен дължащо се на интересните черти на лицето й, които все пак успяваха да изваят красиво лице. Държи се и се движи с класическата грациозност на възпитаничка на „Бобатон“, но се облича доста семпло и основно по мъгълски – черен пуловер с висока яка и тесни черни дънки или панталон. Рядко носи робите си или други украшения и аксесоари. Крачунова е много проницателна и сериозна, но си личи, че харесва преподаването и контактите с децата. Вечно им поставя предизвикателства и се опитва да ги научи да надскочат себе си.

  Следва да се отбележи, че Древните руни и Аритмантиката са два отделни предмета. Те само се провеждат в една и съща стая, тъй като между тях има редица сходства.

  Няколко думи за Древните руни. По този предмет учениците изучават магическите символи – кои са и как те са се ползвали за азбука, езиците и други културни форми свързани със тях. А в по-горните курсове и как биха могли да ги инкорпорират в заклинанията си или да ги ползват да прехвърлят магии върху предмети. Поради силния си теоретичен характер тази дисциплина не е много популярна сред учениците.

  Аритмантиката същото не се ползва с кой знае каква популярност в „Мунгав“. За разлика от Пророкуването, „гадаенето“ по числа има по-научен корен и минават не само през базова нумерология, но и продължават развитието си застъпвайки астрология. В контраст с останалите предмети, където се случват чудеса с малко размятане на пръчка или някакви растения врещят като заклани кокошки (думи на проф. Крачунова), в тези часове заниманията напомнят повече на час по математика и могат бързо да станат скучни, за по енергични ученици. Макар и сухотата на теорията Крачунова успява да поддържа интереса на учениците си минавайки не само през стандартните математически части, но и през по интересните им практически приложения.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 
   Разказвачът
   Разказвачът
   Администратор на форума
   Администратор на форума


   Re: ★ Уроци по Древни руни и Аритмантика

   Писане by Разказвачът Пет Дек 29, 2023 11:45 am   Руни и Аритмантика | Светът на Хари Потър | Ролева игра 463eba172ccc94e9d75125bfb820b72894bf068e


   Това са само възможности, които имате, НЕ сте длъжни да ги изпълнявате. Ако ги изпълните обаче, ще получите бонус, който се добавя към обичайния (тоест 1 т. или 10 галеона за всеки пост, но и бонуса за куеста).

   Не забравяйте, че, както всичко останало, и бонусът се отчита в тази тема (клик) след края на РП-то.


   Руни и Аритмантика | Светът на Хари Потър | Ролева игра E6f273be801e8c2aa0504e85456fdcb0a0bd0e82
   Опишете как героят Ви изпълнява някоя от задачите, описани по-долу. Клик на иконката с плюсчето, за да се разгърне текстът.

   Руни и Аритмантика | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 1. Силата на числата Руни и Аритмантика | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Последните няколко седмици изучавате магическите свойства на всяко от числата от едно до десет. Днес сте стигнали до числото седем. Едно от свойствата на това число е да усилва действието на магии. Проф. Крачунова учи учениците на два похвата: визуализиращ (когато е нужен очен контакт със самото число седем или седем на брой предмети) и мисловен (когато числото трябва да се повтаря наум). Разбира се, става дума за Аритмантика, така че нещата не са лесни: не може просто да си нарисуваш една седмица и да спреш до там. Със сложна формула (няма значение какво ще опишете) се получава низ от числа, между които има и седмици - това е нещото, което работи. Опишете как героят Ви прилага някой от похватите в опит да усили магия по избор.

    
   Руни и Аритмантика | Светът на Хари Потър | Ролева игра Quest10 2. Вграждане Руни и Аритмантика | Светът на Хари Потър | Ролева игра 10ea42fa3afcf664417c33fec00c1170f3803a4f


   Древните руни не са само мъртви езици. С тях могат да се правят и практически неща. Една от задачите, които проф. Крачунова поставя, е „вграждане“ на магия в предмети чрез поставяне на руни върху тях. Опишете как героят Ви изпълнява такава задача. Детайлите можете да си ги измислите.

    

   Бонус, който можете да получите при изпълнение на всеки от горните куестове:
   Руни и Аритмантика | Светът на Хари Потър | Ролева игра Coin10 5 галеона (за 1 самостоятелен Ваш пост) или
   Руни и Аритмантика | Светът на Хари Потър | Ролева игра Untit120 1 точка интелигентност (за 2 Ваши поста в рамките на РП с друг/и потребител/и).


    В момента е: Пет Май 24, 2024 12:33 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!