Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
2 posters

  РП и покупка Отварителницата

  Тамара Язова
  Тамара Язова
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : РП и покупка Отварителницата Coin10 84
  Ниво : РП и покупка Отварителницата Untitl40
  Статистики :
  РП и покупка Отварителницата Streng10 Сила: 10
  РП и покупка Отварителницата Shield10 Издръжливост: 12
  РП и покупка Отварителницата Brain10 Интелигентност: 12
  РП и покупка Отварителницата Runnin10 Ловкост: 14
  РП и покупка Отварителницата Magic-10 Магия: 24
  РП и покупка Отварителницата Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : РП и покупка Отварителницата SausageРП и покупка Отварителницата BlueberryРП и покупка Отварителницата TuttifruttiРП и покупка Отварителницата Sapphire

  РП и покупка Отварителницата

  Писане by Тамара Язова Съб Апр 29, 2023 6:41 pm


  - Вие, младите, сега сте се разглезили неимоверно - саморазбъркващи котли... Ние едно време бъркахме на ръка всичко!

  - Вие едно време сте си писали писма по сови през ваканцията също така  - Тамара се надигна на пръсти и целуна дядо си по бузата. Двамата крачеха бавно към Отварителницата - последната им спирка от обикалянето за продукти.

  Вече се свечеряваше, колкото и дълги да бяха летните дни. Съответно Атанас, доста изморен цял ден да търчи след детето, все повече загубваше обичайния си весел нрав и се превръщаше в кисел старец. Тамара, от своя страна, все още кипеше от енергия, метнала раницата си на рамо, пълна с покупки за предстоящата учебна година.

  - И си сигурна, че не искаш просто добър здрав месингов котел? Не знам сегашните от какво ги правят, за една година да се пробие старият... Добре, добре, саморазбъркващ се да бъде, не ме гледай с тези очи! - засмя се дядото, след поредния умоляващ поглед. - Искаш ли да отидеш сама, малката? Краката едва ме държат, а и без друго там е тясно като в миша дупка. Чакам те точно тук.

  О, да, най-после пазарува сама като голямо момиче! Все пак беше почти на 12!

  Пред Отварителницата седеше възрастна вещица, правеща се, че плете нещо. По-точно куките сами мърдаха в скута й, докато тя оглеждаше улицата с преценящ поглед и от време на време подвикваше на някой минувач с последните оферти от света на билките и отварите. Когато Тамара приближи, устните на старицата се разтеглиха в приветстваща усмивка, но в погледа й имаше нещо, което накара Тамара да се задържи на разстояние.

  - С какво мога да ти услужа, мило момиче? Имаме пресни жабешки бутчета, рог от мантикор и някои изключително... полезни отвари - хвалеше стоката си магазинерката.

  - Не... аз... само един саморазбъркващ се котел, моля.

  - Саморазбъркващ, казваш? Това е най-търсения модел - жената се изправи в цял ръст и Тамара едва повярва колко е едра. Дори не знаеше как точно се събра в миниатюрното дюкянче, ровейки из натрупаните едни през други предмети, билки и шишенца в търсене на колета или поне преструване. - Предполагам учиш в "Мунгав", нали? Там има доста... интересни господа, не съм ли права? Ха-ха-ха!

  - Не знам, аз съм само на 12 - сви рамене детето. Нея наистина не я интересуваха господата - повечето преподаватели бяха доста възрастни (на най-малко 30!), а момчетата от нейния курс си бяха още деца и определено не бяха интересни.

  - О! - вещицата се сепна при думите на момичето. Явно това приключваше разговорът, каквото и да беше намислила. Тамара, честно казано, се радваше - жената не й вдъхваше никакво доверие, за разлика от повечето съдържатели на магазини в Торбаланово. - Е, май, намерих котела. И, ако е само това, моля да се преместиш и да освободиш пътя за останалите клиенти, че скоро затваряме - намигна заговорнически тя, подавайки на детето доста голям котел.

  Интересно, кои клиенти? Доколкото Тамара виждаше, минувачите по улицата си гледаха собствената работа, забързани нанякъде и абсолютно никой не се буташе за ред пред магазинчето за отвари.

  ----------------------------------
  Един саморазбъркваш се котел, моля.

  Ела Благоева харесва този пост.

  The author of this message was banned from the forum - See the message
  The author of this message was banned from the forum - See the message

   В момента е: Сря Май 22, 2024 6:21 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!