Илиян забеляза дебелото хлапе от книжарницата. Подпухнали бузи, по заформено коремче от преди. Алени и румени бузки. Призначния лес успяваше да хвърли сенки на фона на лунната светлина. Илиян, който и идея си нямаше как да язди грифона си, едвам успя да го накара да се приземи малко след този на малкия дебеланко. Спускането на грифона бе толкова рязко, че Илиян му се наложи да използва цялата си сила,за да се задържи без да се пребие. Но за сметка на това се намираше и фронтално на човека, унижил го в книжарницата. Илиян се замисли този път обаче. В мислите му плуваха вече различни сценарии. „По-дяволите това прасе отново ще си има защитници“. Тези мисли, отекваха в главата му като ехо. Дали да се поинтересува ? Той погледна небето- много грифони прелитаха над тях, някой от тях толкова големи и летящи толкова близо,че закриваха луната. Дебелото момче не смееше и да мръдне. Той очакваше да му се случи нещо. Помисли си да извади пръчката си, но след това си помисли „А той е тук,за да се сприятелим“. Пълничкото момче, изпрати грифона си настрани, след което погледна Илиян в очите. Илиян с усмивка на лицето, изпука пръстите и вратът си. Пукота беше толкова силен,че стресна грифона до него. След лека загрявка на рамената, 13 годишния бъдещ магьосник се приближи към дебелото момче,за да стисне ръката му и рече:
-Хей, най-после ! Знаех си,че си добър ! Казвам се Владимир, викат ми Влади. – Каза момченцето, стисйаки ръката на Илиян
- Ех.. как да ти го кажа.. освен... дебел .. си и ... глупав. – Каза Илиян лукаво и стисна ръката на младия магьосник, толкова силно, че Влади се свлече на земята
-Ох.. ох.. Това боли.. стига ! – Извика Влади. Не.. ох..
-Не какво ? – Извика Илиян. Унижи ме в книжарницата, направи ме за смях. Не си мисли,че съм забравил дебелата ти грозна физиономия.
Влади се намираше в уникална агония. Понече да издаде стон, но Илиян не му оставяше и да мръдне за секунда. Ръката му бе извъртяна зад гърба, след което Илиян започна отново да нарежда:
-К‘во си мислеш, бе шиши ? Че ще те оставя да се разминеш, след като ми се подигра. Куибич ,а ?
-КУИДИЧ ! – Крещеше Влади. Това е велик спорт
-И аз така си помислих. -Каза подигравателно Илиян, след което го събори на земята. Влади понече да извади пръчката си, но ръката му бе застъпана. При падането му, изпопадаха някакви картички. Илиян взе едната, огледа я ,след което се засмя:
- Ха-ха ! Сериозно ли си толкова антисоциален, че чак си търсиш приятели по картички.
- Пусни я ! Остави ми картичките !- Каза Влади смутено.
- Я да видим от какво ли са направени. Всъщност нали си магьосник. До колкото знам тук учите да предсказвате бъдщето. Айде да видим как работи. Ако познаеш сега между две неща , може и да ти пощадя картичките. Хайде сега кажи „А“ или Б“
-Но.. това не работи така- изхленчи Влади. От падането, перелината му беше леко накъсана. По лцието му си личаха драскотини от падането
- „А“ или „Б“- Каза Илиян, изваждайки пръчката си.
-.. А.. А – Извика Влади.
-.. Грешен.. Отговор. – Каза Илиян. Нека проверя на какво ме научи дъртия. И насочи пръчката към картичките на Влади
-КОНФРИНГО ! - Извика Илиян
Червен лъч се насочи към картичките. При допир, лъчът запали всяка една от тях. Влади застана над тях, хленчейки . Илиян, привидно върнал го на хлапето, се усмихна. Задоволителното в него самодоволство от това,че магията му беше успешна, а и факта,че виждаше ревящата физиономия на детето, му придаваше нужната смелост.
-Ти си.. чудовище .. ужасен си.. разкарай се – Хленчеше Влади
-Куибич, а ? Другия път, да не се подиграваш с по-големите.-Илиян погледна усмихнат, след което отметна перелината си, и продължи напред към гората.
@
Владимир Петров Админ: +10 галеона (отчетено).