Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Приключенският сал

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Приключенският сал

  Писане by Разказвачът Вто Дек 27, 2022 5:55 pm


  Custom Image

  Наземната част на замъка „Мунгав“ се състои от две кули – Северна и Южна, свързани от каменен мост. Тези структури са оградени от голям кръгъл ров, пълен с вода. Тъй като водата има червеникав оттенък, го наричат „Кървавия ров“. През годините не един или двама човека са намерили смъртта си там, така че името изглежда оправдано. В рова живеят келпита – водни демони с глава на кон и рибешка опашка, които могат да завлекат човека дълбоко под водата и да го удавят. Единственият начин за предпазване от келпито е да му бъде поставена юзда – или ръчно, или чрез заклинанието „Инкарса“. Тогава за около 15 минути келпито става напълно безопасно. Другият начин за защита, който е типичен само за келпитата в рова на „Мунгав“, е, че пеенето или тананикането ги кара да стоят настрана.

  На учениците е забранено да се придвижват по Кървавия ров без възрастен придружител. Това не им е нужно, защото разполагат с грифони и могат много по-бързо да прелетят до двора. Въпреки това от време на време се появяват смелчаци, които искат да нарушават правилата. Именно такъв е измислил и Приключенския сал – средство, чрез което учениците да се измъкват през нощта, когато лодките са заключени. Ученикът трябва да излезе на площадката в дъното на Северната кула, граничеща с рова, и да подсвирне девет пъти, след което салът се появява сам отнякъде. Когато се качиш на него, започва да се движи с голяма скорост, като целта е да не се даде възможност на келпитата да се ориентират за местоположението му (но някои успяват).

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

    В момента е: Пет Май 24, 2024 12:56 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!