Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Коридорът на аугорея

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Коридорът на аугорея

  Писане by Разказвачът Вто Дек 27, 2022 5:53 pm


  Custom Image

  Коридорът се намира на пети етаж в Южната кула. Всъщност той по-скоро представлява една дълга тераса, тъй като няма прозорци, а само тънки колони. Името му идва от това, че там почти винаги може да бъде видян един възрастен аугорей. Аугореят е птица, която прилича на лешояд. На цвят е зелено-черна, с жълта дълга гуша и омърлушен вид. Песента му е изключително тъжна за човешкото ухо, като в миналото се е смятало, че предвещава смърт на този, който я е чул. Днес е научно доказано, че песента на аугорея е само сигнал, че скоро ще вали. Сред магьосниците обаче все още преобладава стария предразсъдък, включително сред някои от учениците, посещаващи „Мунгав“. Затова някои избягват въобще да минават по коридора на аугорея и дори си запушват ушите, ако се намират в близките коридори. Няколко пъти майки на ученици са се оплаквали на ръководството на училището, че не желаят децата им да живеят с такъв страх. Главната вийла обаче е дала изрично нареждане персоналът „да не се занимава с такива глупости“.

  Аугореят обикновено стои на перваза и се взира някъде в далечината. От коридора се разкрива спираща дъха гледка към Призрачния лес и Стара планина, простиращи се извън стените на замъка. Когато предстои дъжд, аугореят започва да пее, като това може да продължи часове. Песента е тъжна, но и успокояваща. Някои „смели“ ученици обичат да сядат в коридора и да наблюдават как навън вали, докато слушат аугорея. Е, когато не е прекалено студено, тъй като по това време всички избягват да минават по коридора.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

    В момента е: Пет Май 24, 2024 2:34 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!