Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Зинаида Кражова

  Зинаида Кражова
  Зинаида Кражова
  Ученик, четвърти курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : Зинаида Кражова Coin10 151
  Ниво : Зинаида Кражова Untitl42
  Статистики :
  Зинаида Кражова Streng10 Сила: 30
  Зинаида Кражова Shield10 Издръжливост: 28
  Зинаида Кражова Brain10 Интелигентност: 28
  Зинаида Кражова Runnin10 Ловкост: 30
  Зинаида Кражова Magic-10 Магия: 32
  Зинаида Кражова Clover10 Късмет: 32

  Бобчета : Зинаида Кражова SapphireЗинаида Кражова AppleЗинаида Кражова CabbageЗинаида Кражова MangoЗинаида Кражова SausageЗинаида Кражова EmeraldЗинаида Кражова PizzaЗинаида Кражова BaconЗинаида Кражова PearЗинаида Кражова BananaЗинаида Кражова ChiliЗинаида Кражова Ruby

  Зинаида Кражова

  Писане by Зинаида Кражова Чет Юни 15, 2023 9:22 am


  Име: Зинаида Кражова (Зина, Зин-Зин, Ида)
   
  Възраст: 14
   
  Външен вид: Средно висока за възрастта си и кльощава. Почти безизразното й лице, неестествено светлата й кожа, бялата й, дълга, начупена коса и изправената й стойка я карат да изглежда като ледена скулптура или порцеланова кукла (наричали са я и по двата начина). Единствено кехлибарените й очи излъчват топлина и приветливост. Носи свободни дрехи в тъмни цветове.
   
  Характер: Обича компанията на кукумявката си - Худини . Любимото й занимание е да лети и двете с птицата й се реят из небосвода, което води до наказания. Когато не лети е заровила нос в някоя книга свързана с магическия свят. Мрази студа, сладкият вкус, ярки цветове и ментов чай. Ненавижда ментов чай! Заради монотонния си изказ често не се разбира дали се шегува или е сериозна. В повечето случаи се шегува. Понякога.
   
  История: Родена на двадесет и втори август в тайното имение на фамилия Кражови край Трънското ждрело. Единствено дете на Иванка (мъгъл) и Христо (аврор). Расте заобиколена от всичко свързано с магичния свят по изискване на баща си. Не знае почти нищо за мъгълския свят и семейството от майчината й страна. Расте като ведро, лъчезарно и любопитно дете, обичащо животните и правенето на бели. Когато била на пет успяла някак си да се добере до едно от червилата на майка й и да омаже всички стени около главното стълбище на имението. С едно червило! До ден днешен има остатъци от драсканиците, прикрити прилежно зад някой портрет на виден магьосник или стратегически поставено цвете в саксия. Проявява първите си магически признаци на седем години, когато успява да накара котаракът на баща й да левитира, което е повод за радост за семейството й… освен за котаракът. До ден днешен я избягва.
  Месеци по-късно всичко се променя, когато в имението прониква тъмен магьосник, чиято цел е да обезвреди баща й. Малката Зинаида чува непознати звуци идващи от една от стаите. За да угоди на любопитството си решава да последва шума, което я отвежда до баща й и натрапника, който се дуелират. Злонамереният магьостник използва Круцио, която Христо безпроблемно блокира с Протего, запращайки забраненото заклинание встрани. Това което не знае е, че дъщеря му стои точно в тази посока и магията я удря. Тъмните й до този момент коси побеляват в резултат на което почти мигновено. Кражов ужасен от случилото си, съсредоточава цялото си същество в дуела, обезвредява нападателя, и се спуска към детето си. Поне привидно, с изключение на побелелите й коси, Зинаида е добре. Промяната в нея се проявява дни по-късно, когато постепенно обичайната й усмивка слиза от лицето й, ведрото й гласче става монотонно, а резките й движения са заменени от плавни и бавни такива. Започва да прекарва времето си в оранжерията и библиотеката, четеейки книги свързани с история на магията. Когато получава писмото си, че е приета в „Мунгав“ родителите й са със смесени чувства, но забелязават лекият плам в очите й. Плам, който не се бе появявал там от години, което ги изпълва с надежда. Сдобиват я с кукумявка, за да могат да си пращат писма спокойно, която тя кръщава Худини (баща й няма доверие на технологийте). Пръчката й е от бреза и косъм от еднорог.

  Ясна Соколова, Вихрен Вокил, Ела Благоева, Юлий Звездинов, Рея Папандреус and Ина Янакиева харесват този пост.


   В момента е: Сря Май 22, 2024 5:43 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!