Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Стаята на художника

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Стаята на художника

  Писане by Разказвачът Вто Дек 27, 2022 5:46 pm


  Custom Image

  Стаята на художника е едно доста известно място в „Мунгав“. Намира се на трети етаж на Северната кула, в един неугледен коридор, където има само един портрет (на Тея Критичната, която, както подсказва прякорът й, винаги ще намери каква забележка да ти направи, когато минаваш покрай нея). На пръв поглед самата стая също не би могла да направи особено впечатление. Тя е малка, мръсна и не съдържа нищо, освен няколко разпръснати на всички страни столове. Ако се вгледаш по-внимателно обаче, започваш да виждаш някои „готини“ неща. Първото са френските прозорци, които заемат цялата източна стена. През прозорците струят топли слънчеви лъчи и се разкрива неземно красив пейзаж. Вижда се ровът край замъка, крепостните стени, гората и дори полегатите върхове на Стара планина в далечината. Другото интересно нещо са рисунките, които са залепени на една стена, която не е директно видима от входа на стаята. Това са десетина листа без рамки, залепени с магия за стената, върху които са изобразени с акварел пейзажи и магически същества. Образите се движат. Една от  картините е напълно бяла – по нея не се вижда нито една ресничка от четка. Ако стоиш пред тази картина повече от 15 секунди, започваш да виждаш как нещо се движи по платното. Празната картина бавно се запълва с... твоя лик. Именно тази интересна магия привлича повечето ученици към стаята на художника.

  А кой е художникът никой не знае. Не е призрак, защото призраците са „видими“, всички са ги виждали да се реят по коридорите на „Мунгав“. Ако е някакъв вид заклинание, трудно може да се повярва, че то действа вече 30 години. Неведнъж учениците са си блъскали главите с тази мистерия, но в крайна сметка тя остава неразкрита.

  След като напуснеш стаята, твоята картина изчезва и художникът чака своя следващ посетител.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

    В момента е: Пет Май 24, 2024 12:45 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!