by Исмаил Колимечков Нед Юни 25, 2023 12:11 am
Влизайки в огромната обща стая, Исмаил не можеше да е сигурен дали термина беше обща или бална, двойката беше посрещната от множество лица, някой бяха млади като тях, някой възрастни и не само всеки имаше възможност да си говорят с други, уж нехайно поглеждащи към Исмаил и Арина, но реално погледите им се пропиваха в двамата и лазеха неприятно по кожите им като пчели. Исмаил можеше да разбере защо Арина имаше нужда от помощ в този момент. Самият той се чувстваше разсъблечен пред привидните усмивки на много възрастни хора. Чувството не беше особено комфортно и понеже няма как да промениш мнението на толкова много възрастни или по-скоро... и да се опиташ няма да се получи, Исмаил избра да не му пука. Особено, когато Арина почна да обяснява за плановете за бягство. Не я беше виждал никога толкова притеснена. Момичето умееше да лети 200 метра над земята и да не я страх, а тук изглеждаше толкова малка. За момента, може би, Исмаил трябваше да поееме малката отговорност и да изглежда като отракания от двама им. Пое две чаши шампанско и се усмихна като видя малката ягодка, с които бяха окрасени.
- Прекрасна си. - ръката му обхвана нейната и я повдигна към устните си, целувайки я внимателно. Сините му очи се върнаха на момичето и се подсмихна по момчешки. - И не се страхувам от родителите ти. Но ако се държа леко странно и искам само и единствено да ми биеш един шамар след цялото това фиаско.
Какво точно визираше Исмаил можеше да остане тайна само и единствено за него, когато нещо, дама, се приближи към двойката и наперено изрече.
- Миличка! Откога не сме се виждали. - по лицето на Арина, Исмаил можеше да заключи, че и Арина не помнеше.
- И кой е това? - леличката се обърна като сокол към пчеларя и показа твърде избелените си зъби, за който туше... никой друг май не можеше да се похвали в къщата.
- О, това е Исмаил. Той е ...
- Половинката ѝ. Направо си довършваме изреченията. Наздраве. - усмихна се момчето и тракна чашата си в чаката на ...
- О, разбирам , аз съм лейди Радостина, леля на Арина, за миг се притесних да не е вече официално и да сте ни взели прекрасното момиченце.
- О, смятам да ви я открадна. - засмя се обратно Исмаил и отпи от шампанското.
- О, миличка, той е много забавен. Но не забрявай да минеш да се видиш и братовчед си Симеон, тамън започна работа като главен счетоводител към външна магическа банка. Ти с какво се занимаваш, скъпи? О, все забрявам, че сте в училище. Това е различно, млади и зелени, забавно, но нищо сериозно.
- Епролос се опитват да вкарат корените си тук, доколкото знам. Аз не бих взел работа при тях, няма как да пуснат корени тук, Керемидови ще ги изхвърлят. По-лошото е, че след това може и да не го наемат никъде. Родоотстъпник и така нататък, знаете как е. - усмихна се Исмаил приветливо. - Е, да не ви задържаме.
Двамата успяха да се измъкнат.
- Мисля, че леля ти още стой с отворена уста, но приеми това за тренировка преди родителите. - ухили се Исмаил. - И все ще трябва да решиш как да ме представиш, иначе и двамата сме бита карта. Но да си призная, изчервяванията ти ми ... - и той самия заби. Какво искаше да ѝ каже? Че изглеждаше добре така? Че караше сърцето му да препуска независимо дали беше в училищна роба или в нормални дрехи? Че е имал ужасни не-приятелски мотиви, като дойде тук? Все неща, който нямаше право да казва точно тук и който трябваше да обмисли преди да каже на самата нея... защото ако имаше такъв избор, тези хора, родителите и и всичките ѝ роднини не знаеха какво невероятно момиче е Арина. Исмаил нямаше ѝ съмнение, че който и да избереше щеше да е късметлия. А той ... в момента играеше ролята на този късметлия.
Админ: +10 галеона.