Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
+3
Ян Маджаров
Тамара Язова
Стою Белев
7 posters

  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър”

  Стою Белев
  Стою Белев
  Преподавател по Летене, куидичен рефер
  Преподавател по Летене, куидичен рефер


  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър”

  Писане by Стою Белев Чет Юни 01, 2023 3:13 pm


  Училищен куидичен шампионат

  дом "Лъч" v. дом "Северен вятър"
   
  До края на учебната година оставаха броени дни, но преди това предстоеше последния мач от Куидичния шампионат. Беше краят на юни и времето наистина бе започнало да става горещо. Отгоре на всичко мачът трябваше да започне в 15:00 ч., когато слънчевите лъчи бяха най-жарки. По небето нямаше и едно облаче, което евентуално да осигури така жадуваната сянка. Някои играчи се бяха изпотили, докато чакаха на куидичното игрище, и нямаха търпение да се разхладят по време на полет.
  Белев разясни на играчите основните правила и ги накара да обещаят един по един, че ще играят честно и почтено. По стар български обичай началото на мача бе дадено с пускане на бяла кърпичка от чистокръвна вийла - в случая леля Стела от персонала на замъка. В момента, в който кърпичката се отдели от ръката на леля Стела, всички топки и играчи полетяха във въздуха.
     
  За дом "Лъч" ще бъдат оценени постовете на:
   
  За дом "Северен вятър" ще бъдат оценени постовете на:
   
  Срок за писане: 20.06.2023 г.
  Тамара Язова
  Тамара Язова
  Ученик, четвърти курс, дом "Лъч"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Coin10 84
  Ниво : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Streng10 Сила: 10
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Shield10 Издръжливост: 12
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Brain10 Интелигентност: 12
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Runnin10 Ловкост: 14
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Magic-10 Магия: 24
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Sausage★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Blueberry★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Tuttifrutti★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Sapphire

  Re: ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър”

  Писане by Тамара Язова Пет Юни 09, 2023 1:22 pm


  Беше мръсна жега - навън се усещаше не като края на юни, а като разгара на юли, с близо 30 градуса на слънце. А на куидичното игрище сянка нямаше. И тежката защитна екипировка определено не правеше нещата по-приятни.

  Докато чакаше началото на мача, Тамара усещаше как потта се стича по гърба й на вадички. Ясна, застанала до Белев заедно с другия капитан, Яна от "Северен вятър", изглеждаше още по-нетърпелива дори и от нея, а останалите й съотборници се въртяха изнервено, опитваха се да си веят с ръка и като цяло да се разхладят по всякакви възможни начини. Наколко от учениците по трибуните бяха измагьосали навеси и чадъри над главите си - мизерници! Тамара за пръв път в живота си съжаляваше, че не е някъде на сянка, а на игрището.

  Кърпичката падна. Момичето беше едно от първите, издигнали се във въздуха. Скоростта и височината даваха поне някакви изгледи за прохлада и тя възнамеряваше да се възползва от тях максимално много. За нейно щастие, другият отбор беше също толкова прегрял и отчаян от жегата, което далеч не помагаше на съсредоточаването. Избистрила главата си от мислите за море, студена кока-кола и плацикане сред вълните, тя фиксира погледа си на София-Маргарита, която, макар да държеше куофъла в ръцете си, изглеждаше разсеяна и сякаш би предпочела да е където и да е другаде, само не тук и сега.

  Оставаше да намери как да го вземе от нея във възможно най-удобната позиция. Летеше високо над нея, затова да я пресрещне не беше опция. Вместо това започна да лети паралелно, като рязко се спускаше надолу. Профучавайки почти вертикално надолу, за Тамара беше най-лесно просто да събори куофъла от ръцете на съученичката си и да го хване след това, вместо да се опитва да го вземе по стандартния начин.

  - Хеееей! - явно това беше събудило София достатъчно, за да започне да протестира и да внимава в играта.

  Добре, сега към обръчите. Овладяването на метлата и обръщането на 180 градуса едновременно определено не беше тривиална задача. Тамара със сигурност не искаше да се озовава (отново) с главата надолу, затова реши първо да върне летящото средство в хоризонтално положение, а после да прави завой. Тъкмо летеше с бясна скорост (поне вече не усещаше  жегата толкова много) към противниковите обръчи, когато видя летящия към нея блъджър. Огледа се панически и забеляза Ян, който, за зла участ, беше с гръб към нея и към летящата смърт. Другият бияч беше в противоположния край на игрището и ръкомахаше яростно по противников играч. Нямаше време за мислене, блъджърът щеше да помете и нея, и Ян.

  - Яяяяян! - изкрещя с все сила момичето. Само се надяваше да е привлякла вниманието му, тъй като единствено имаше време да запрати куофъла с всички сили напред и да се сниши над метлата в опит да избегне сблъсък.

  Докато пикираше възможно най-надолу, чу над главата си изсвистяване. Трибуните гръмнаха.

  - Ето на това му се вика гол! Десет на нула за "Лъч" още в първите минути!

  Тамара се огледа неразбиращо. Мавров обикаляше около обръчите и удряше победоносно въздуха с юмруци. Явно все пак хвърлянето на куофъла на посоки беше стигнало до него. И явно беше вкарал гол.

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Ела Благоева and Филип Болярски харесват този пост.

  Ян Маджаров
  Ян Маджаров
  Ученик, шести курс, дом "Лъч"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Coin10 22
  Ниво : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Streng10 Сила: 14
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Shield10 Издръжливост: 14
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Brain10 Интелигентност: 22
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Runnin10 Ловкост: 10
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Magic-10 Магия: 16
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Clover10 Късмет: 14

  Бобчета : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Pear★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Mango★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Sapphire★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Sausage★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Chocolate★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Tuttifrutti 

  Re: ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър”

  Писане by Ян Маджаров Чет Юни 15, 2023 1:20 pm


  Какво е хубавото на стапящата горещина? Веднага ще ви кажа - никой не може да разбере дали се потиш, защото е топло, или защото си адски, ама адски нервен. 

  Дори не знаеше защо се беше явил на пробите за куидичния отбор. Дори не знаеше защо, по дяволите, го бяха взели във въпросния отбор. Тия хора слепи ли бяха? Какво си мислеше Ясна? Тя нарочно ли искаше Лъч да загубят? Това не беше особено капитанско от нейна страна… Мисли от подобен характер се въртяха в ума на зашеметения Калоян Маджаров, приблизително когато до ушите му достига вика на Тамара и той успява да се наклони в просъница на метлата. Ликуването на публиката при последвалия гол едвам успява да оттекне в главата му, защото в следващия момент оптиката му регистрира друг БЛО (блъджъров летящ обект), който хвърчи право към лицето му. 

  Не ме питайте как Калоян успя да блъсне гюлето с батата си в последния момент, преди то да е успяло да му размаже фасона. Самата аз не знам дали това се дължи на някакъв скрит талант или на чиста проба късмет.

  - ЛУД ПЛАЗМОДИЙ ТАКЪВ! - кресна Ян, когато се окопити достатъчно, че да регистрира ухиленото лице на Яна на няколко метра от него. Не беше много сигурен какво точно означава плазмодий, но му се стори уместно за случая. 
  - АМА ТИ НЯКАКВО СЪМНЕНИЕ ИМАЛ ЛИ СИ ИЗОБЩО!? - вятърът отвя медния ѝ гласец право до тъпанчето на Ян.
  - ЩЕ СИ ПЛАТИШ!!

  Вижте, Калоян нямаше нищо против Яна, тя даже доста му допадаше, когато си бяха приятели извън игрището. Клюкарстваха, отправяха си разни предизвикателства, преписваха домашните си понякога един от друг и всичко останало. Спортната злоба обаче не познава никакви граници, особено ако името ви е Калоян Маджаров, и въпреки това, нещото, което последва, изненада и самия него. 

  Приведе се напред и се постара да долепи максимално тялото си до дръжката на метлата, за да се ускори отново, поне мъничко, докато диша Янините прахови частици.

  Как смееше да го злепоставя така!? Да го поставя в позицията да изостава от една проста селянка… Той ходеше ли по нивата да оре с мотиката и да се фука после пред всички магьоснически фермери как неговата градинка е най-хубава? Демонстрираше ли на всички добре поддържаната си колекция от юнтини, мирилайки и прилеполовни гущеролистни петунии? Точно така, отговорът на тези въпроси е не. Защото Калоян беше жаба, която си знае гьола, а Яна Вълканова беше крастава жаба, която най-нагло беше скокнала във въпросния гьол от съседното блато -  без изобщо да се съобразява с мнението му по въпроса! 

  Липса на всякакви маниери, Калоян ако питате...

  Някак по чудо почти успя да достигне крайчеца на Янината метла. Самата Яна все още не беше осъзнала колко се беше приближил до нея, защото беше от типа хора, чийто взор е винаги вперен напред, към наградата. Или в случая - блъджъра. Такива хора не си губят времето да поглеждат назад, дори от време на време. 

  Оставаха няколко сантиметра, преди да я достигне напълно.

  Протегна ръка. 

  Само още мъничко… 

  И я дръпна. 

  Не Яна де, ами метлата. 

  Дръпна метлата за метличината и използва движението да придърпа и себе си напред. Чу се леко ахване от недоверие, произлизащо от приятелката му (чисто платоническа, да не си помислите, че му е гадже, иу), а Ян (забележете!) ѝ се изплези в отговор, когато застана начело пред нея и погна на свой ред блъджъра. Разсеяно дочу ядосаното ѝ мърморене и подмятане на закани в негов адрес, но не си позволи да им обърне особено внимание. 

  Правило номер едно в куидича - позволиш ли си да се разсеяш, вече си загубил. 

  Арина Орлова, Пейо Желев, Ела Благоева and Тамара Язова харесват този пост.

  София-Маргарита Хоенлое
  София-Маргарита Хоенлое
  Ученик, четвърти курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, четвърти курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Coin10 80
  Ниво : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Untitl40
  Статистики :
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Streng10 Сила: 10
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Shield10 Издръжливост: 8
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Brain10 Интелигентност: 8
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Runnin10 Ловкост: 6
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Magic-10 Магия: 18
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Clover10 Късмет: 8

  Бобчета : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Blueberry★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Sausage★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Mango

  Re: ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър”

  Писане by София-Маргарита Хоенлое Чет Юни 15, 2023 10:36 pm


  За втора поредна година София бе помъкната против волята си на игрището.
  Този път обаче бе решена да даде всичко от себе си. Ако не друго поне вятърът от летенето щеше да я разхлади. А, да, също след този мач искаше да проведе сериозен разговор с отговорния за това мачът да се състои в най-горещото време на най-горещия месец. Защото гледането от трибуните беше лесно, друго е ти да си на терен, изпотен, разрошен и смърдящ на престояла три месеца на прозореца риба със зеле. И гарнитура от сурови яйца.
  София можеше да продължава да нарежда на ум като отегчена от живота вдовица, само дето потокът ѝ от мисли бе прекъснат от Тамара, която най-нахално ѝ взе куофъла от ръцете. Дори не разбра откъде се е появила, единствено усети профучаването ѝ и изчезването на червената топка от досега ѝ.
  - Хеееей!- извика тя и полетя след рижата, но преди да успее да си върне куофъла, чу да се обявяват първите десет точки за мача.
  Добре. Така нямаше да го бъде. София събра цялата си концентрация и я съсредоточи единствено в играта. Или поне се опита. Виждаше куофъла в ръцете на един от противниковите гончии и полетя право след него. Блъджъри се стрелкаха покрай нея, но тя ги избягваше, научила си урока от предишната година. И от тренировките. Можеш да бъдеш блъснат от метлата си само толкова пъти, преди да започнеш да се пазиш. 
  София не можеше да отрече, че при други обстоятелства да се движи със скоростта на вятъра щеше да ѝ е приятно. Прохладата в лицето ѝ, публиката долу на земята, която изглеждаше като малък мравуняк, дори идеята да изгуби равновесие изглеждаше като далечна перспектива. Сега обаче беше набрала твърде много на "Лъч", за да се наслаждава на малките удоволствия, които носеше летенето. И по-конкретно на Тамара, която за пореден път бе успяла да си присвои куофъла. С това темпо можеше да се омъжи за него.
  Както казваха старите баби, отчаяните времена изискват отчаяни мерки. София се отказа от опитите си да играе честно и бързо се изнесе в отдалечен ъгъл на игрището, далеч от чуждите погледи. Извади скришно пръчката си и прошепна "Експулсо" по посока на другата гончийка. В същия миг обаче осъзна грешката си. Грешката, доста видима в червения лъч, изстрелял се от пръчката ѝ. София можеше само да се надява, че никой не бе забелязал посоката, от която е дошъл.

  Арина Орлова, Ясна Соколова, Пейо Желев, Ела Благоева and Люба Бюлбулева харесват този пост.

  Арина Орлова
  Арина Орлова
  Ученик, седми курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Coin10 35
  Ниво : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Untitl41
  Статистики :
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Streng10 Сила: 43
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Shield10 Издръжливост: 43
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Brain10 Интелигентност: 45
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Runnin10 Ловкост: 45
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Magic-10 Магия: 52
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Clover10 Късмет: 36

  Бобчета : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Mango★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Pear★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Watermelon★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Sapphire★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Emerald★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Pizza★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Sausage★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Cabbage★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Cheese★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Blueberry★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Apple★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Banana★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Tuttifrutti★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Bacon★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Ruby★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Honey★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Chocolate★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Chili★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Diamond★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Birthday1 

  Re: ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър”

  Писане by Арина Орлова Нед Юни 18, 2023 9:39 pm


  Скука, жега, викащи хора и отново скука.

  Арина се прозяваше на резервната скамейка, докато зяпаше панаира, който се разиграваше във въздушното пространство над нея. По най-идиотския начин бе навехнала китката си предната вечер, докато с Маша играеха на: „Кой е по-грозен – банския с ягодки или физиономията на Сандър?”. Новата не беше харесала отговора ѝ и последва посещение на болничното крило и ядосана Яна. Капитанката, най-накрая бе показала зъбите си, закотвяйки червенокосата на земята, а резултатът... Той бе повече от грозен.  

  Плачеше й се. За първи път й идеше да призове възглавница и да си поспи по време на мач.  Случващото се направо си изискваше крокодилски сълзи – Тамара водеше неистови борби да се омъжи за куофълът още ДНЕС (по ягодите, получаваше й се!). Около нея кръжаха другите гончии на Лъч, който пречеха на Кочо да влезе в ролята на гадния гост и да развали сватбата.  

  Калоян и Яна, напълно слепи за драмата, се бяха вплели в собствен любовен танц „хвани метлата”. Райна се беше изпарила от игрището, а София... чакай КАКВО правеше тя?
  КАКЪВ БЕШЕ ТАЗИ ЧЕРВЕНА СВЕТЛИНА? И защо бе насочен към Желязкова? Оле...

  Преди да се усети Орлова бе яхнала метлата си и се издигаше нагоре и викаше нещо от рода на: „Райна ВНИМАВАЙ!!!”. Още преди да се издигне на необходимата височина, заглушеният от виковете на тълпата глас на рефера обяви:

  - Ами да, смяна за Северен вятър... Арина Орлова влиза като гончия...

  МАМИЦАТА МУ! Идеше му да започне да дърпа косите си. Жалко, че имаше единствено време да хвърли раздразнен поглед на съоборниците си и да се впусне право напред.

  - МНОГО СИ БАВНА! – извика Измерлиев, нейде отпред – Аре, да помогнеш малко, а?

  Това я накара да изскърца силно със зъби. Какво безочие. Нима девойката бе виновна, че двадесет минути си играеха на пиян морков? Ситуацията в момента можеше да се опише като ХАОС. Покрай главата й прехвърчаха блъджъри, гончиите се бяха пренесли в средата на игрището и Арсений (ха, да забравим за сватбата) и София (тя кога бе отишла там?) се опитваха да си поделят топката. Двамата криволичеха във въздуха и правеха шеметни кръгчета, отказвайки да пуснат куофъла.

  Ето, това вече беше интересно.

  Вдъхновяващо.

  Арина рязко се почувства поканена за това забавление и се прилепи плътно до метлата си пришпорвайки я. Кочо се присъедини някъде по пътя и й направи знак да мине отляво. Тя като истинско момиче го игнорира и ги изчака да завият надясно преди да им пресече пътя.

  - Опс. Моя грешка. – вдигна рамене, когато двамцата се сепнаха и изпуснаха така желаното съкровище, за да не се блъснат в нея. Тя на свой ред се спусна надолу улавяйки го в прегръдката си.

  Щастие. Вече се чувстваше у дома.

  Подаде на Измирлиев и играта продължи.

  Беше въпрос на време Северен вятър да се върне в играта.

  Ясна Соколова, Ела Благоева, Верена Ерми, Люба Бюлбулева, Янтар Вълчев and Маришка Боршош харесват този пост.

  The author of this message was banned from the forum - See the message
  Янтар Вълчев
  Янтар Вълчев
  Възрастен герой
  Възрастен герой


  Галеони : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Coin10 50
  Ниво : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Untitl37
  Статистики :
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Streng10 Сила: 5
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Shield10 Издръжливост: 7
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Brain10 Интелигентност: 2
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Runnin10 Ловкост: 1
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Magic-10 Магия: 7
  ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Clover10 Късмет: 3

  Бобчета : ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Honey★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Sapphire★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Pear★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Watermelon★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Sausage★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Pizza★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Emerald★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър” Blueberry

  Re: ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър”

  Писане by Янтар Вълчев Вто Юни 20, 2023 12:16 am


  - Давай „Северен Вятър“ - разнее се от трибуните за зрители гласът на Искра Вълчева. Първо курсничката седеше заедно със свой връснички и Янтар и гледяха мача
    Не! - пазачът на дом  Лъч туку шо бе извършил - наистина майсторско  спасяване
  - А, ако бяхме Ние - заинтересува се брат й имайки предвид Южен Вътър, където играеше като гончия.
   - Играта си е игра- сви рамене чернокосата първо курсничка. - Но ще се надявам на малка разлика.
   - Нещо става - обади се  едно от  другите момичета 
   Групичката насочи вничанието си към стафашото с Филип, леко всрани от игришето.
   - Това не е ли дебеличкото момме, дето срещнахме в Торбаланово - попита Искра, а  Янтар потвърди между времчено на терена бе възникнала напрегната ситуация
   - ГОЛ! - Един от сините гончии бе прекъръл куофъла през голов обръч на съперниците ем

  Арина Орлова and Мая Кочева харесват този пост.

  Стою Белев
  Стою Белев
  Преподавател по Летене, куидичен рефер
  Преподавател по Летене, куидичен рефер


  Re: ★ Куидичен мач "Лъч” v. "Северен вятър”

  Писане by Стою Белев Пон Юли 03, 2023 8:49 pm


  ОЦЕНКА НА КУИДИЧЕН МАЧ
   
   
  "ЛЪЧ" v. "СЕВЕРЕН ВЯТЪР"  Тамара Язова
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/– Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста:  10/10 – Свеж въвеждащ пост, с добре описана куидична ситуация.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5  Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5 – Без забележки, даже много добре пресъздадена обстановката.
  Индивидуален резултат: 25/25 т.
     
  Ян Маджаров
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5 – Без забележки
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 10/10 – Майсторски написан пост: забавен, лек за четене, структуриран, интригуващ.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива2/5 – Липсва връзка с предходния пост, както и със зададената в първия пост обстановка. 
  Индивидуален резултат: 22/25 т.
   
  София-Маргарита Хоенлое 

  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки: 5/5  Без забележки
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 7/10 – Началото е добро, но някак много бързо се разви куидичната ситуация. Трябваше по-подробно да опишеш.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки.
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5  Без забележки.
  Индивидуален резултат: 22/25 т.  
    
  Арина Орлова
  Недопускане на правописни, граматически, пунктуационни и стилистични грешки:  5/5 – Без забележки.
  Изграждане на увлекателна сюжетна линия в рамките на поста: 10/10 – Блестящ пост във всяко отношение.
  Правдоподобност, недопускане на преувеличение: 5/5 – Без забележки
  Спазване на сюжетната рамка, заложена в първия пост на администраторите, в постовете на коментатора, както и в предходните постове на други играчи, ако има такива: 5/5 – Без забележки.
  Индивидуален резултат: 25/25 т.


  КРАЕН РЕЗУЛТАТ:
  "ЛЪЧ": 47 т.
  "СЕВЕРЕН ВЯТЪР": 47 т.
   

    При равенство съгласно правилата победителят се решава чрез сравняване на сбора от статистиките на всички играчи, чиито постове се оценяват. В случая:
   

  "ЛЪЧ": 49 т.
  "СЕВЕРЕН ВЯТЪР": 54 т.

   
   
  ПОБЕДИТЕЛ В МАЧА Е
     
  ДОМ "СЕВЕРЕН ВЯТЪР" 
      В момента е: Сря Май 22, 2024 5:05 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!