Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Балната зала

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Балната зала

  Писане by Разказвачът Вто Дек 27, 2022 5:13 pm


  Custom Image

  Балната зала се намира на последния етаж на Северната кула, като го заема изцяло. Прозорците са големи, квадратни и закрити от тежки сини завеси. Подът на стаята е от красиви разноцветни плочки, всяка по десетина сантиметра, които заедно образуват прекрасна мозайка. На няколко места посред залата се издигат носещи бели колони в гръцки стил, около които има маси. От тавана в центъра на залата се спуска полюлей, който изглежда все едно е направен от чисто злато.

  Балната зала се използва рядко. Българските магьосници не си падат много по западния тип балове. Понякога обаче се налага да се проведат и такива, например при посещение от чуждестранни магьосници („Няма да се излагаме пред чужденците!“).

  В Балната зала може да се наблюдава едно доста интересно събитие – точно в полунощ една група призраци от замъка, начело с Ян Ян (един много екстравагантен чужденец, който умрял по време на своето посещение в замъка), се събира в Балната зала и започва да танцува валс. Гледката е много впечатляваща: десетина прозрачни двойки, вкопчени един в друг, се люшкат насам-натам, без дори да има музика. Призраците се радват много, когато някой ученик се смили над тях и им пусне тиха валсова музика от големия грамофон.

  1. Не забравяйте, че всеки пост Ви носи 1 точка към статистиките или 10 галеона. Нужно е да се отчетете в тази тема (клик)
  2. В описанието по-горе има линкове, от които можете да получите по-добра представа за някои неща. 

    В момента е: Пет Май 24, 2024 1:21 pm

    Присъедини се към нашия Дискорд сървър!