Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Ина Янакиева

  Ина Янакиева
  Ина Янакиева
  Ученик, седми курс, дом "Южен вятър"
  Ученик, седми курс, дом


  Галеони : Ина Янакиева Coin10 230
  Ниво : Ина Янакиева 1311
  Статистики :
  Ина Янакиева Streng10 Сила: 74
  Ина Янакиева Shield10 Издръжливост: 86
  Ина Янакиева Brain10 Интелигентност: 90
  Ина Янакиева Runnin10 Ловкост: 90
  Ина Янакиева Magic-10 Магия: 104
  Ина Янакиева Clover10 Късмет: 72

  Бобчета : Ина Янакиева ChocolateИна Янакиева SausageИна Янакиева BananaИна Янакиева DiamondИна Янакиева EmeraldИна Янакиева AppleИна Янакиева MangoИна Янакиева RubyИна Янакиева BlueberryИна Янакиева PearИна Янакиева TomatoИна Янакиева ChiliИна Янакиева SapphireИна Янакиева BaconИна Янакиева Cinnamon

  Ина Янакиева

  Писане by Ина Янакиева Съб Май 20, 2023 4:16 am


  Ина Янакиева Ae2daec2a6d4b41edb2daa3ce0b61f6195a0db40

  Ина Янакиева ┃17 години
  Ина Янакиева Text-divider-with-transparent-background-png
  Външен вид
  Първото нещо,което човек може да забележи в Ина са нейните красиви и нежни сини очи. След това идва ред на косата - една интересна смесица от цветове, докарващи това тъмно русо,което в по-топлите месеци и слънчеви дни е много по-светло,а през зимните придобива по-тъмни отенъци. Но независимо от цвета,то прическата е ясна - почти винаги тя я държи пусната свободно. Ако все пак се наложи да я върже ще предпочете небрежен кок или сравнително стегната плитка.
  Усните й са меки и плътни,като долната е леко по-голяма от горната, и най-често са в лек розов цвят, идващ от любимият й глац за устни, който се съчетава перфектно с бледата й бяла кожа.
  На пръв поглед Ина е едно съвсем обикновенно и нормално момиче - слаба и ниска,почти дребна всъщност. Но много чаровна и почти винаги усмихната, често дори изчервяваща се. Рядко човек ще може да биди тези нейни устни да се изкривяват в гримаса,но и тези моменти са факт.
  Стилът й на обличане не е провокиран от модните тенденции със сигурност,а по-скоро от това дали тя се чувства комфортно в дадена дреха. Но аксесоарите, като обици, гривни и пръстени винаги присъстват в тоалета й. Като около шията й винаги виси нежна верижка с орнамент на зайче.
  За добро или зло, когато чете й се налага да носи очила,но това сякаш й придава още по-невинно изражение.


  ------------


  Характер
  Мечтателка,писателка,художник. И в същото време просто жадна за знания личност. Семейството й винаги е държало на образованието и от малка Ина е залягала над книгите - били те са история, за магия или дори геометрия...,но каквото и да си кажем, с последното не се разбират и надали някога ще стигнат до някакъс консенсус. Затова пък предметите,които се изучават в училището са къде,къде по-интересни и близки до сърцето й.
  Като например "Грижа за магическите създания" и "Трансфигурация". Първият предмет е може би най-любимият й, защото включва най-различни видове магически създания,а щом стане дума за животинки (било те с пера,люспи или козина),Ина е на първа линия да провери за какво иде реч.
  И ако вече не е станало ясно - малката госпожица притежава едно огромно сърце,което е пълно с любов. Към всичко и всички. Готова е да помогне на всеки,който има нужда,но това понякога й изиграва лоша шега тъй като светът е пълен и с недоброжелатели.
  Като оставим това на страна и се върнем към първоначалните качества с които я описахме - тя е артист, човек на изкуството. И като такъв притежава око за детайлите и е изключително педантична в работата си. Перфекционист. Това освен в изкуството с което се занимава се е пренесло и в подхода и към магията - да се опитва да бъде перфектна и да изпипва всеки детайл в отварите или заклинанията си. Щом стане дума за това се фокусира и изчиства умът си,колкото е възможно повече за да получи желаният резултат.
  Когато стане дума за приятели,тя е изключитено лоялна. А и дружелюбна. Допусна хората до себе си лесно,но ако те не се отнасят към нея с добро,тя няма да стои и да търпи. Ще преглътне няколко пъти думите и действията им,но накрая ще си каже какво мисли...и за нейна жалост след това ще се чувства виновна,че ги е наранила.
  В заключение и на кратко,това което е най-важно да се знае за нея - спокойна душа с нежно сърце,обичаща да рисува, когато е вдъхновена или да пише. И още нещо,което не се знае дали е нейно положително или отрицателно качество - обича да спи до късно,но това може би е свързано и с навика й да стои до още по-късно. Ако трябва да избира разходка под звездите или денем..е,познайте кое ще избере.
  Мечтите й все още не са дългосрочни. Все още са от онези детските и донякъде наивните,когато мечтаеш да си купиш дадена книга или да отидеш на ваканция в Нова Зеландия. Но се намират и такива,появяващи се от време на време,свързани с нейното бъдеще - мечтата й да завърши с добър успех, да не разочарова семейството си с избора си на работа в бъдеще...и на това да има повече време и муза за своето изкуство.
  Трябва обаче да споменем и стаховете, тъй като всеки от нас има такива. Страх от височини,летене,големи паяци,малки паяци и всъщност всякакви паяци...и летящи обикновенни насекоми. Кратко,просто и ясно.


  ------------


  История
  Ина Янакиева е родена в семейството на чистокръвни магьосници,които от поколения обитават малка къща в софийският квартал Редута. От малка е обикаляла улиците с родителите си,научавайки за всички тайни магьоснически места - някое едва забележимо магазинче за отвари, книжарница с летящи книги и кафенета насичени с магия.
  Единствено и много чакано дете на ердудирани хора,горди с работата си в магическото общество и чистата кръв във вените си. И да сме по-точни - майка й,Рая, всъщност е учен,който се занимава с магически създаия от всякакъв вид. От раконоги огнемети до нифлъри. Може би от нея Ина е наследила любовта към магическите създания. Баща й - Димитър,пък е пето поколение аврор,както и чичовците й...и всъщност всички роднини ,които идват от страната на дядо й по бащина линия. Може би затова към нея има някакви по-особени и големи очаквания.
  От малка е знаела,че мястото й е в "Мунгав" и макар да е чела за другите магически училища по света,никога не си е представяла да бъде някъде другаде. Може би защото цялото й семейство е минало вече по този път. Това може би е малко скучно и клиширано,но е факт. Може би така стоят нещата със старите магически семейства,кой знае.
  В главата й обаче все още е онзи ден ден,по-скоро сутрин,в която получи своето писмо. Препрочиташе го отново и отново,почти неспособна да повярва,че времето й да изучава магия,правилно и както трябва с помощта на истински компетентни учители,най-сетне е дошло.
  Още преди началото на първата учебна година Ина знаеше и усещаше,кои предмети ще й бъдат любими - както споменахме 'Трансфигурация" и "Грижа за магическите създания" и беше изчела учебниците си свързани с тях,независимо,че не разбираше голяма част от написаното. За разлика от "История на магията",но това определено не е сред най-интересните й предмети.
  Сега,няколко години по-късно,тези неща не са се променили. Тя полага усилие и се старае,но има неща,които просто й се отдават повече от други. Сред тях е може би и разхождането из замъка снадежда да открие нещо ново и интересно...,което много хора биха определили за губене на време. А най-често компания й прави малка захарна катеричка на име Чу,която се крие в джоба или качлката на връхната й дреха. Донякъде нелегален пътник и обитател дошъл с нея в замъка.

  Ясна Соколова, Пейо Желев, Ела Благоева, Верена Ерми, Юлий Звездинов and Янтар Вълчев харесват този пост.

   Similar topics

   -

   В момента е: Пон Юли 22, 2024 3:54 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!