Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Люба Бюлбулева

  Люба Бюлбулева
  Люба Бюлбулева
  Ученик, шести курс, дом "Северен вятър"
  Ученик, шести курс, дом


  Галеони : Люба Бюлбулева Coin10 256
  Ниво : Люба Бюлбулева Untitl41
  Статистики :
  Люба Бюлбулева Streng10 Сила: 52
  Люба Бюлбулева Shield10 Издръжливост: 46
  Люба Бюлбулева Brain10 Интелигентност: 52
  Люба Бюлбулева Runnin10 Ловкост: 52
  Люба Бюлбулева Magic-10 Магия: 60
  Люба Бюлбулева Clover10 Късмет: 44

  Бобчета : Люба Бюлбулева TomatoЛюба Бюлбулева CabbageЛюба Бюлбулева BananaЛюба Бюлбулева PizzaЛюба Бюлбулева HoneyЛюба Бюлбулева AppleЛюба Бюлбулева SapphireЛюба Бюлбулева PearЛюба Бюлбулева WatermelonЛюба Бюлбулева EmeraldЛюба Бюлбулева SausageЛюба Бюлбулева BlueberryЛюба Бюлбулева CheeseЛюба Бюлбулева ChiliЛюба Бюлбулева MangoЛюба Бюлбулева TuttifruttiЛюба Бюлбулева CinnamonЛюба Бюлбулева RubyЛюба Бюлбулева ChocolateЛюба Бюлбулева Diamond

  Люба Бюлбулева

  Писане by Люба Бюлбулева Вто Апр 25, 2023 2:43 pm


  Име: Голуба (Люба) Бюлбулева


  Възраст: 15 години


  Външен вид: Доста нисичка сякаш на 12 тялото и е решило стига толкова височина. Бебешкото пухкаво си замина през лятото, заедно и със тъмно-русите кудрици - сега сребристи. Опитва се да скрие все още че е вийла, затъмнява корените на косата си (да изглежда изсветлена) почна и да слага грим, по съвет на леля си.
  Иначе стила й си е все същия:
  Черен потник, панталоните й са издути с всевъзможни неща: сандвич, солети, някои други ядки и боровинки, малка градинска лопатка, стар сгъваем нож, бурени и корени, камъчета, няколко химикалки и моливи, смачкали листи за писане, дори и книги - но почти никога няма чанта със себе си (някакси все я няма когато й трябва) Но никога не е в униформа.


  Характер: Родена е в София, рода й по бащина линия е доста стар и разпространен, но не и магически. Първото дете все се кръщава с по традиционно старо име, от там и иде Голуба - гълъб, а това колко подигравки й е докарало в града  е друг въпрос, не че фамилията й не значи славей, ама кое модерно градско чедо ще го знае.
  Заради подигравките и самата тя се отдръпва повече към горския живот, пам е по спокойно, по хармонично. А и родителите й често я зарязват при баба и дядо на село откъдето е прихванала от малка билкарство, ходене за гъби и любов към ровенето в пръстта. 
  Заради постоянното сменяне на средата не развива много приятелски връзки или пък особено добри умения в общуването. На първа (често вотра и трета среща) изглежда отвеяна на границата на груба и невъзпитана - подминава хора, рядко поздравява, тръгва си по средата на разговор - просто защото не е свикнала че някой проявява интерес да общува с нея.
  Дори в училище често може да бъде видяна ... или усетена, как минавайки по коридорите се блъска в нещо или някой. Всеки път чинно се извинява дори и на стените без да погледне и продължава напред по пътя си, който очаквано я води до гора, саксия, цветна леха или кабинета по билкология.


  История: Родителите й нямат и капчица магия или дори въображението да си представят светът в който на Люба и предстои да престъпи. За щастие рода е голям и не е толкова учудващо че тук таме все се случва някой да открие магическа дарба - има слухове за лудата леля през пет колена, дядо или прародител от другото село, които учили на едно място … ама никой не е сигурен къде, какво и как точно се казваше.
  И когато дойде реда на Люба писмото й пристигна в последния момент, в ръцете на седма братовчедка на баща й, позната му само по снимки и тук таме семейни клюки, която на бързо го спретнала и строила с не много мили думи че дъщеря му ЩЕ учи в Мунгав и ако има нещо против ще се оправя с нея.
  Люба никога не бе виждала баща си толкова смутен и объркан, но някак си леля й бе успяла да го убеди, дали с властността си или може би с щипка магия.
  Пакетирана набързо със старите учебници, помагала и инструменти на леля си, Люба нямаше и идея всъщност че летенето не й понася. Това че изпитва ужас от пернати и клюнести животни знаеше (на пук на името и фамилията й)… разбраха го и всички от дома, в който беше разпределена по късно. Преди да кацне грифонът й, писъкът на ужас се разнесе отдалеч и продължи поне десетина минути след кацане докато учителите се чудеха как да я изкопчат от грифона без да му оскубят перушината стисната от ужасеното дете.

  Първите й три години в Мунгав минават безевентно. Да имаше земетресение третата, ама България си ги има от време на време.
  Четвъртата обаче.
  Четвъртата почна с крах: под контрола на Параскева Люба отключи змея убил главатарката на Самодивската Задруга и кой знае още колко хора в онзи ден. Тя самата не помни нищо след като духа се всели в нея и това я тормози цяла година, така и не повярва че е припаднала от пушека. После уроци, дуели, едностранен кръш към Исмаил и накрая на годината не толкова едностранна целувка с Илиян.

  Лятото й също се очертава интересно: море с Рея, което беше крашнато от Исмаил и компания.
  Задявки с Илиян.
  А и да не забравяме пълното отключване на вийла уменията й. Сякаш с пубертета и по-силната магия - тя самата се промени. И хич, ама хич, не беше доволна от това.  Люба Бюлбулева Untitl11

  Ела Благоева харесва този пост.


   В момента е: Вто Май 21, 2024 1:39 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!