Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  Кастелбрухо

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  Кастелбрухо

  Писане by Разказвачът Сря Апр 12, 2023 6:36 pm


  Ако не сте регистрирани, добре дошли! Това е форум за ролева игра (по-често наричана "роулплей", накратко "РП"). Роулплеят е тип игра, в която участниците, чрез своите герои, заедно създават истории. В случая ролевата игра се развива изцяло писмено: описват се героите и техните действия. Героите на всички са поставени в обща среда, в случая "българска" версия на света на Хари Потър. 
  По-долу е поместен неофициален превод на материал, написан от Дж. К. Роулинг. Оригиналът е публикуван на английски език тук. Преводът е изцяло с информативна цел.
   
   
  Кастелбрухо

  Кастелбрухо | Светът на Хари Потър Johanna-rupprecht-johanna-rupprecht-johannarupprecht-castelobruxo-01-establishingshot-1

  Бразилското училище за магия, в което се обучават ученици от цяла Южна Америка, може да бъде открито дълбоко в дъждовната гора. Великолепният замък изглежда като развалина за малкото мъгълски очи, които някога са го виждали (трик, използван и от „Хогуортс“; мненията се разделят по въпроса кой от кого е взел идеята). Замъкът „Кастелбрухо“ е внушителна квадратна постройка от златисти камъни, често сравнявана с храм. Както сградата, така и теренът са защитени от кайпора – малки космати призрачни същества, които са изключително палави и хитри и които се появяват под прикритието на нощта, за да бдят над учениците и съществата, които живеят в гората. Веднъж бившата директорка на „Кастелбрухо“ Бенедита Дурадо е чута да се смее от сърце по време на посещение в „Хогуортс“, когато директорът Армандо Дипет се оплакал от полтъргайста Пийвс. Предложението ѝ да му изпрати малко кайпора за Забранената гора, „за да Ви покаже какво наистина представляват неприятности“, не е прието.
  Учениците от „Кастелбрухо“ носят яркозелени мантии и са особено напреднали в билкологията и магизоологията. Училището предлага много популярни програми за обмен на европейски ученици*, които желаят да изучават магическата флора и фауна на Южна Америка. „Кастелбрухо“ разполага с редица известни бивши ученици, сред които един от най-известните отварители в света – Либатиус Бораж (автор, наред с други трудове, на „Отварителство за напреднали“, „Азиатски противоотрови“ и „Направи си фиеста в бутилка!“), както и Жоао Коелю, капитан на световноизвестния отбор по куидич „Фучащите сред леса от Тарапото“.
  * Именно едно от тези пътувания родителите на Бил Уизли не могат да си позволят, което кара разочарования му приятел от „Кастелбрухо“, с който си пише писма, да му изпрати нещо неприятно по пощата.

   В момента е: Нед Май 19, 2024 8:10 am

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!