Български магически свят

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

  ★ Сергиите

  Разказвачът
  Разказвачът
  Администратор на форума
  Администратор на форума


  ★ Сергиите

  Писане by Разказвачът Нед Апр 09, 2023 11:39 am


  ★ Сергиите Vintage-Market-Days_wide-scaled
   
  Сергиите
    
  Самодивският фестивал е и място за търговия, наред с всичко останало. Тук се стичат търговци от близо и далеч, надяващи се да пласират стоката си сред многобройните посетители на фестивала. Има не само български, но и чуждестранни стоки. Разнообразието е толкова голямо, че може да се намери почти всичко, като се почне от сладки изделия и се стигне до змейски яйца. 
  Сергиите са разположени в една специално обособена част от поляната, на която се провежда фестивалът. Мястото може да се познае по статуията на самодивата Панея – най-известната българска пророчица на всички времена, извисяваща се на три метра във въздуха. Самите сергии са разположени амфитеатрално по поляната встрани от статуят. Повечето стоки са струпани директно на земята, други са подредени на дървени сергии. Навсякъде гъмжи от търговци и клиенти, които дружно вдигат неописуема врява. 
  Около сергиите могат да се намерят и разни игри, които се предлагат на посетителите. Една от тях е т.н. „Хвани жабата“: търговецът пуска една жаба по поляната и ти трябва да я захлупиш с един похлупак. Само че през няколко секунди тя се телепортира на различно място и е доста трудно да я настигнеш. Страшна забава.

   В момента е: Вто Май 21, 2024 2:10 pm

   Присъедини се към нашия Дискорд сървър!